Dodaj do ulubionych

Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a?

• Gość: djg Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 08:42
      a mnie urzekl 'samsung omnia' vel 'i900'
      jak dla mnie telefon marzen
    • Gość: big star Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.aster.pl 05.09.08, 09:34
      Za drogi w PL . Trzeba czekać aż sprowadzą z zachodu . Bedzie o polowe tanszy na allegro.
      Polskie firmy mają za duze marże. Wiele firm idzie śladem iPhona wiec warto jeszcze poczekać a telefony będą śmiesznie tanie w wyniku konkurencji.
    • Gość: Slavo Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:43
      Przykro mi ale, niestety iphon to hit. Liczą się wartości użykowe i niestety żaden model oferowany na rynku nie dorasta mu do pięt.
      Na chol... MMS - robisz zdjęcie i wysyłasz emaliem wszędzie podkreślam wszędzie. A 2mgpix? Można napisać 5 mgpix a jakość użytkowa praktycznie ta sama.
      Są am amatorzy wody brzozowej a ja tam wolę winko.

Pozdro
    • Gość: ziom Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:49
      Dostałem iphone'a od ery za niecałe 200 zł i jestem z niego bardzo zadowolony (używam od tygodnia), dla mnie ma dwie wady - nie ma radia i nie ma latarki. Reszta moich oczekiwań została spełniona - łapie wifi i mam neta (www i mail). Jak ktoś ma inne wymagania to może faktycznie iphone nie jest dla niego.
    • Gość: ff Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 05.09.08, 10:53
      Niestety. Tak jest chyba ze wszystkimi produktami Apple'a. Np. ich komputery. Pięknie i solidnie wykonane, ale zupełnie niepraktyczne (w Polsce praktycznie nie ma na nie oprogramowania) i do tego jeszcze piekielnie drogie. Czyli w sumie fajne, ale gadżety.
    • Gość: Gość Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:18
      ff, p.i.e.r.d.o.l.i.s.z. głupoty, komputery apple niepraktyczne? W Polsce nie ma oprogramowania? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Po co się człowieczku wypowiadasz, jak masz zerową wiedzę na ten temat?
    • Gość: iPhonista Telefoni Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: 194.63.133.* 05.09.08, 11:21
      >1. Aby aktywowac Iphone konieczny jest dostep do internetu poniewaz nalezy najpierw zainstalowac Itunes i sciagnac soft okolo 250MB. Jesli masz wolne lacze bedzie to trwalo nawet kilka godzin.

Obecnie całe życie wymaga dostępu do internetu. iPhone jest nowoczesnym telefonem dla nowoczesnych ludzi.

>2. Brak MMS

Po co to komu? Mailem wysłać taniej i łatwiej, a nowoczesny telefon ma dostęp do wifi i komórkowego netu, więc kolega to szybko odbierze.

>3. Bluetooth tylko do parowania ze sluchawka. Nie polaczysz go z kompem ani telefonem kolegi

Po co Bluetooth? Z kompem połączysz przez wifi albo kablem USB. A kumplowi wyślesz plik mailem.

> 3. Aby sciagnac dowolne programy lub muzyke nalezy zarejestrowac sie na Itunes store i podac numer karty kredytowej.

Nie trzeba podać numeru karty. Wystarczy się zarejestrować z kartą "none" i wtedy możesz ściągać do woli programy za free.

>6. Nie mozna usuwac pojedynczych sms, jesli kolega wysle ci kilka sztuk to usuwasz od razu cala historie tak jak np. w komunikatorze GG 7.

To nie jest złe. To jest inne. Masz tutaj inną filozofię - SMS nie jako osobny mail (bo do osobnym maili jest e-mail) tylko jako konwersacja rodem z iChat. Zabieg bardzo udany, ale jak się patrzy swoimi przyzwyczajeniami, to się nie spodoba.

> 7. Brak modemu
      Jest aplikacja od tego.

>9. Jesli ustawisz email to urzadzenie samo laczy sie z internetem w celu pobrania poczty co kilka minut. Nie ma mozliwosci ustawienia samemu interwalow czasowych lub wylaczenia tej opcji.

Można to wyłączyć w ustawieniach, opcja jest niemal na wierzchu.

>10. Safari ma problemy z otwieraniem wielu stron www poniewaz nie obsluguje flasha i ma problemu z javascipt.

Safari jest najbardziej zaawansowaną przeglądarką na rynku (raczej webkit, silnik renderujący, który jest także w Konquerorze i Google Chrome), nie ma problemów z JavaScriptem. A Flasha faktycznie nie ma, ale jakoś nie przeszkadza mi bardzo brak wyskakujących reklam ;).

>13. Slaby aparat bez kadrowania, bez video

Można kręcić video, jest od tego aplikacja. Sam aparat w komórce powinien być prosty i wygodny w obsłudze (jak produkt Apple'a). Masz u siebie w komórce Photoshopa? Nie? To jak ja miałbym na niej obraz obrabiać?

>17. Mowa o nawigazji GPS w tym urzadzeniu jest zwyczajnym naduzyciem !!

Doprawdy? Zaglądaj często na App Store'a. Niedługo będzie tam TomTom. Tak, TEN TomTom.

Co do reszty zarzutów można się zgodzić. Nie jest to telefon dla każdego. Ale jak ktoś ma inne podejście do takich urządzeń, ten będzie zachwycony.

• Gość: madzia Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 11:21
      bzdurą to jest wydawać tyle pieniędzy na telefon!
    • Gość: Ozzy Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.crowley.pl 05.09.08, 12:44
      Strasznie dużo sfrustrowanych użytkowników innych marek. A prawda jest taka, że iPhone wymiata, bo o nim dyskutujecie. Nie dyskutuje się o Samsungu xZyliard20021323 czy jakiejś nowej Nokii NSyxtylionJużPrawieDziała. Dyskutuje sie o iPhone, mimo iż producenci mają więcej funkcji. Tak samo jak w konsolach dużo funkcji i możliwości ma xBox i PS3 a wygrywa Wii. Dlaczego? Bo produkty takie jak iPhone, Wii, iMac to cała filozofia skierowana na człowieka a nie na technologię. Co z tego, że iPhone nie ma 50 funkcji, z których nikt nie korzysta? Ważne, że ma świetny interfejs. Co z tego, że Wii nie ma grafiki HD bla bla bla, skoro ma obsługę za pomocą ruchów. Wreszcie - co z tego, że technologicznie coś jest lepsze, jeśli sprzedaje się zupełnie co innego. To jest właśnie potęga marketingu i podejścia do ludzi a nie grzebania w bitach.
    • Gość: xXx Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: 83.238.108.* 05.09.08, 13:33
      Do Iphonista:

Twoj post tylko potwierdza ze iphone to zwykla zabawka lub raczej lanserski gadzet, a Ty poprostu wymyslasz dla niego wymowki dlaczego nie ma takiej, badz innej funkcji. Ja kupilem Asusa p750, nie dalem sie zwiezc pieknej kampanii appla. I z jakim skutkiem? A takim, ze nie musze tlumaczyc swojego telefonu za jego braki, gdyz on te wszystkie funkcje poprostu ma. Te wszystkie wymienione, a nawet jeszcze wiecej. Do tego pracuje na Windowsie, co pozwala powiekszyc jego funkcjonalnosc kilkukrotnie, bo ilosc aplikacji dodatkowych bije na glowe oferte appla. A mam przynajmniej dzialajaca automape - najdokladniejsza dla Polski, a nie jakiegos tom toma, ktory moze sie pojawi a moze nie, mam tez HSDPA - tylko ja mam wybor wyslac maila albo mmsa i nie musze sie podporzadkowywac telefonowi, mam wybor czy polaczyc sie przez wifi albo bluetooth, mam lepszy aparat, mam zarowno klawiature jak i ekran dotykowy, mam przegladarke, ktora obsluguje wszystkie strony, mam modem, moge kasowac po 1 smsie i wreszcie moge sciagnac kilka aplikacji, ktore praktycznie zmienia moj telefon w iphona, zachowujac przy tym wszystkie funkcje. I to wszystko za duzo mniejsza cene. Wiec pytam sie: jaki jest sens placic 2 razy wiecej i rezygnowac z polowy funkcji? Tylko po to zeby miec "ladnego lanserskiego iphona"...

Osobiscie podobaja mi sie w nim 3 rzeczy: latwosc (nie mylic z jakoscia) przegladania stron, wbudowany zyroskop, dobry wyswietlacz. Poza tym dla mnie iphone jest nic nie wart.
    • Gość: w Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: 213.17.183.* 05.09.08, 14:48
      iPoda mam i jakoś pogodziłem się z iTunesem, ale iPod tym się różni od iPhona, że ma wszystko, co odtwarzacz mieć powinien... są pewne standardy, których trzeba się trzymać. To tak jakby w iPodzie nie było pauzy i equalizera, bo po co dawać takie funkcje, skoro nie wszyscy z tego korzystają. Dla mnie bez sensu.
    • xray.inc Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? 05.09.08, 15:04
      ajFon nie ma m.in. korkociągu, prostownicy do włosów i lutownicy! Co za paźdź! Jak można tego używać! Japko be, nie dali w telefonie WSZYSTKIEGO co może mi się przydać w każdej dziedzinie życia przez najbliższe 10 lat!! Ach, i te ich wstrętne nachalne chłyty marketingowe...!
    • radek.grabarek Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? 05.09.08, 15:08
      Panowie - właśnie o tym jest artykuł, że dla jednych jest to super gadżet w
      którym zakochują się od pierwszego wejrzenia, a dla drugich wybrakowany telefon
      z przerostem marketingu. Tylko tyle i aż tyle. Nie przekonacie się wzajemnie.
    • araiser Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? 05.09.08, 15:12
      Wolę zwykłe PDA z Windowsem ;) iPhone, iCokolwiek to dla większości moda, przynajmniej 25% funkcji dla bajeru.
    • Gość: w Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: 213.17.183.* 05.09.08, 15:13
      wolę iPoda touch + normalny telefon
    • Gość: wardi Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.metronet.x-com.pl 05.09.08, 16:42
      Iphone to syf!!
    • Gość: Misiek Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.chello.pl 05.09.08, 19:14
      Nokia E51 :)
    • Gość: crazykoala Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:20
      właśnie.. po cholerę iphone??!!
      ipod tauch jest rewelacyjny i dużo tańszy.. ma wszystko to co ma iphone oprócz tel..
      ale za resztę odliczając od iphona cenę ipoda touch można kupić tel z najwyższej półki.. i tak ma się i zabawkę i praktyczny tel.. :)
    • Gość: crazykoala Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:24
      właśnie.. po cholerę iphone??!!
      ipod tauch jest rewelacyjny i dużo tańszy.. ma wszystko to co ma iphone oprócz tel..
      ale za resztę odliczając od iphona cenę ipoda touch można kupić tel z najwyższej półki.. i tak ma się i zabawkę i praktyczny tel.. :)

i jeszcze jedno dla tych co widzieli ipoda touch.. po lekkiej modyfikacji ma się dostęp do setki programów do iphona za free :]
      ładowarkę też można bez problemu do niego dostać bez potrzeby ładowania przez komp..
    • Gość: ja. Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.eranet.pl 05.09.08, 21:14
      a po cholerę mam kupować iPod'a touch'a za 1 339,00zł jak mogę kupić iPhone'a za 1,22zł?
      taka ta gadka bez sensu. Mam możliwość to kupuję, i jestem do przodu o 1337,78") no to co może teraz pójdę na zakupy? Nie, bo to przecież taki lans...
      Co kto lubi, zrozumcie w końcu, że niektórzy wolą coś co się fajnie prezentuje, a nie tylko ma te wszystkie windy nie windy, mega wypas aparaty. Aparat w telefonie potrzebny mi do mms'ów, albo w sytuacji awaryjnej, tak mam wypasioną cyfrówkę.
      A zapomniałabym, gdy zabieram ze sobą mac'a tam gdzie cywilizacja nie dotarła czy też z prądem nie najlepiej to nie sikam w gacie, że się rozładuje po 0,5h i nie licytuję się czy mój laptop trzyma 45min czy 1,5h, bo mój trzyma 5 i się tego nie wstydzę.
      Już taki urok apple'a. Ma swoich maniaków, którzy nie oddaliby go za dell'a, intel'a, czy hp a tym bardziej za windowsa ;) tylko wtajemniczeni rozumieją ten przeszywający ból gdy pojawia się windowsowe okienko na środku ekranu: Error xxx.x, albo po kolejnym formatowaniu trzeba szukać nowszego antywira, bo poprzedni okazał się niewystarczający.

Pozdrawiam z mojego cuda machając iPhonem
    • Gość: Krzysztof Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.srv.volvo.com 09.09.08, 14:17
      "Premiera iPhone'a w Polsce została wyśmiana przez amerykańskie media." Polacy za to wyśmiewają hamerykańską premierę, a w szczególności ludzi rozbijających obozy i koczujących kilka dni pod sklepami, żeby kupić sobie ten gadżet. Jesteście żałośni!!!
    • Gość: gosc tadek Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.ip.euro.net.pl 01.12.08, 22:11
      Iphon dla mnie tez ma za malo funkcji.Nie ma wycieraczki by przeczyscici ekran,spryszkiwacza moich ulubionych perfum,
    • Gość: gość Re: Czy Mickiewicz kupiłby iPhone'a? IP: *.aster.pl 11.01.09, 20:50
      iPhone jest naprawde ok.Zwłaszcza ze teraz mozna pobrac na niego polska gre
      rockemblocks.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka