Dodaj do ulubionych

Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientów ...

• Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 11.09.08, 21:09
      Wszystkie komentaż napisane i wyśłane z iPhone.
      A czy wasa przegłądarka w telefonie pozwala na wprowadzenie i wysłanie takiej ilośći textu? Oraz czy obsługuje Java Script i Ajax? Co do możlifości przegłądania plików mogę pregłądać pliki za pomocą ptogramu Air Sharing co zamienia mój iPhone w dysk sieciowy:
      .doc, .ppc, .xls, oraz je X wersje, .pages, .keynote, .numbers, .pdf, .rtf, rtfd, .html, .webproject, plane text, source text z kolorowaniem kodu (c+\++, objective c+\++, c#, java, java script, xlm, shell script, perl, ruby, python, etc), h264, mp4, 3gpp, mp3 vbr, aac, audible, apple lossless, aif, wav, eaf, gif, png, jpg, tiff. Każdy tekstowy czy foto z zoomem i w plan scape mode.
      + dostępnych od 700 gier instalowanych jednym kliknięciem - Spore, need for speed, etc...
      + ponad 2300 programów nie będących grami, instalowanych bez użycia komputera, jednym kliknięciem, wszędzie gdzie macie zasięg sieci operatora, to samo dotyczy YouTube. Prosto wysukaj tytuł i zacznij oglądać.
      Przeglądanie www wygładających dokładnie jak te znane z komputera bez uciążliwych mrugających reklam flash?
      Google Maps z wyszukaniem po nazwie ulicy i numeże domu, z możliwością obrjżenia szukanej okolicy z dokładnośćią do pojedyńczych samochodów? Z obliczeniem drogi od do wskazaniem każdego skrętu i wskazaniem schematu ruchu i aktualnego położenia na drodze?
      Pocztę. Co się sprawdza sama i daje znać jak tylko przydzie nowa wiadomość. Oraz możliwością wysłania dowolnego obrazu w bibliotece w pelnej rozdzielczośći jako załącznik mail, jednym kliknięciem.
      Kontakty co w reszcie mają dowolną liczbę pól na zapisy.
      Zainstaluj sobie konwerter jednostek i walut, wraz z rozmownikiem i słownikiem kraju gdzie się wybierasz, nigdy nie przepłacisz zawsze się dogadasz i będziesz mieć mapę w kieszeni.
      Zdjęcia robione kamerą z z przypisanym polozeniem GPS,
      Smsy zapisywane jako rozmowa w komunikatorze, czy rozmowy przez GG.
      Nadal uwarzacie że iPhone to dla szpaniarzy? Czy może pora oddać swój telefon do antykwariatu..,
    • Gość: kamol Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: 195.117.57.* 11.09.08, 21:10
      Zabawny z ciebie człowiek, ale już nie mam ochoty tworzyć wywodów na twój użytek skoro i tak wiesz swoje i nikogo nie masz ochoty słuchać. Asus Lamborghini jest wg ciebie do porównania z Makiem? Gratuluje samopoczucia... iPoda z czymś porównywałeś czy tak sobie pieprzysz bez sensu? Nie słyszałeś chyba niczego co ma więcej niż 10mW na kanał z dobrymi słuchawkami.

O pani Kowalskiej już nie ma nawet sensu pisać, na pewno ktoś jej to na Doku za darmo umieści i za darmo nabędzie "Para-cośtam" A co do Płatnika i *.doc chyba nie są stworzone na Mac OS prawda? Taki szczegół...

Vista jest porażką marketingową co nie oznacza automatycznie, że to zły system. Taka moda, mówić że jest be i nawet nie spróbować.

Na efektz twojej sraczki mentalnej nawet nie sposób już sensownie odpisywać, bo rozrastają się do niewyobrażalnych rozmiarów, fakty nadal ignorujesz a słowa oponentów przeinaczasz.

A teksty o tym że "miło ci kogoś dokształcać" sobie daruj kolego i zacznij może od siebie, szczególnie w kwestii wspomnianej już ortogtafii ;)

P.S. Teraz ogłoś, że nie pozostał już nikt skłonny ci zaprzeczyć i się z tobą nie zgadzać. Steve J. da ci nowe jabłuszko za free ;)
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 11.09.08, 22:51
      Wiesz twe gołosłowne stwierdzenia już mni zaczynają śmieszyś. A twoja argumentacja wyciągnięta i nie podparta żadnymi konkretnymi faktami wzbudzać politowanie, nawet nie możesz przeznać się do błędu: żałosne. A nowo mowa zmusza do zastonowienia się nad twoim stanem umysłowych - Sraczka umysłowa, prezent ot Steve'a Jobsa, Agramatyzm, może to kogoś przekona ale na pewno na nie twoją kożyść.
      Twierdzisz że nie da się uruchomić, obalam, doc nie dla mac, obalam, mac nie ma programów obalam. To teraz używasz że nie jest przeniesione z innej płatformy, trzeba zainstałować - jak i każdy program, sam z nieba nie zadziała...
      Macbook'a Pro to trzeba porównywać do czegoś innego. Do czego? Laptopa za 100zł. Nie ośmieszaj się.
      Ofsłuchiwałem Paradigm S6, ale do kieszeni je nie włożysz...
      Nawet nie piszesz co jest lepsze od iPoda? Słuchawki i otwarzacz z biedronki?
      Skąd wiesz że nie próbowałem, stałeś się jasnowidzem? Jak tak to widzę że takim jak większość - paplarzem. Na stadium RC1 była dobra, ale to co wypuśćili jest do d:, przeszedłem na XP, a później na Mac.
      Chętnie wysłucham faktów przyczynieo-skutkowych, a nie dywagacji i insunuacjii...(jak do tych czas). Typu windows jest cool bo nast jest wielu, wiemy lepiej, a ty jesteś sam. Taka argumentacja pasuje tylko dla przedszkoła...
      Widzę że nie odniosłeś się do niczego w ostatnich dwóch postach co by świadczyło o słabośći Mac, wreszcie mit Windowsofilii vzy jak ktoś woli manii (megałomanii) został pokonany.
      Według oponentów Użytkownicy Mac to Debile (cytat sławnego DJ) Chorzy na Sraczkę Umysłową (cytat wielkiego Kamol).
      Wnioski... Jak się mówiło we wstępie pisać każdy potrafi...
    • Gość: kamol Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: 195.205.66.* 12.09.08, 12:18
      Jak obalasz? Prezentując płatne narzędzia pozwalające coś uruchomić pod Mac OSem co jest stworzone pod Windows? Nie twierdziłem, że się nie da uruchomić, tylko że nie działa bezpośrednio pod Mac OS (a działa - odpowiedz!) Jakieś wygibasy można sobie robić a to pewnie się nazywa Apple'owska wygoda dla każdego... Jesteś tak nakręcony, że trzeba ci wszystko dopowiadać po 20 razy żebyś pojął o czym ktoś mówi, może dlatego później się czujesz zagubiony w gąszczu własnych wypocin. Ja wiem co ci chciałem przekazać, czy to moja wina że czytasz chyba co drugie słowo?

Ostatni raz ci powtarzam, że nie musisz się zgadzać z nikim, ale nie każ nikomu zgadzać się we wszystkim z tobą, bo to właśnie śmierdzi mi fanatyzmem, betonem i argumentacją z przedszkola typu "ty insynuujesz, ja obalam" - dopiero twój przedostatni post przyniósł kilka konkretów, bo wcześniej to jakaś paplanina.

Nie, cholera nie stałem się jasnowidzem, może czytaj ze zrozumieniem to się przekonasz gdzie coś stwierdzam a gdzie PRZYPUSZCZAM. Akurat w przypadku Visty nie mówiłem, że ty nie spróbowałeś, tylko odnosiłem się do większości ludzi, którzy bluzgają ten system a nawet nie widzieli go na oczy. Żałosne są twoje ataki na mnie i wszystkich, którzy się ośmielą z tobą nie zgadzać. Zaczynasz dobijać do poziomu "ja mam rację bo jestem oświecony, wy jej nie macie BO NIE I JUŻ".

Paradigm 6 odłuchiwałeś i co z tego? Z czym porównałeś sam odtwarzacz? Od playera z Biedronki na pewno jest lepszy. A porównałeś jakiegoś iPoda (zwłaszcza Nano) np. do Rio Karmy, iRivera H**, iRivera iFP, iAudio X5? Może ty się lepiej nie ośmieszaj...

MacBooka Pro nie porównuj do sztucznie wydrożonego modelu, który poza ładną obudową nieczego ciekawego nie prezentuje. Naprawdę fajny sprzęt w podobnej cenie to np. Dell XPS, Sony VAIO (chyba że mu akurat bateria wybuchnie ;)) HP Compaq EliteBook - tylko że one technicznie biją MacBooka Pro na głowę.

Na koniec ci powiem - nie pier*** wkładając komuś wypowiedzi których nie popełnił i odnosząc się do porównań, które cię bolą. Nikt nie powiedział, że użytkownicy Mac to debile, chociaż gdybyś był ich reprezentantem to możnaby się nad tym zacząć zastanawiać... Pisać może i każdy potrafi, ale w twoim przypadku czytanie ze zrozumieniem chyba nie idzie z tym w parze. Pogadaj lepiej z kolegami o wyższości Maka nad całym światem, mnie to niewiele obchodzi a systemu raczej nie będę zmuszony zmienić, bo Mac OS nie stanie się nigdy pewnym standardem jak Windows obecnie.

P.S. Gdybys mógł na zakończenie wypisać kilka przydatnych programów na iPhone'a - w tym gąszczu badziewia w Appstore ciężko się znaleźć, oj ciężko... ;P
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 12.09.08, 14:13
      Ja w odróżnieniu od ciebie telepatem nie jestem więc komiętuję to co mam przed oczami a nie to co masz na uwadze. Płatnik na Windows chodzi bezpłatnie, na Mac Odpłatnie, .doc natywnie na Windows nie działa, a wymaga doinstalowania płatnego Microsoft Office (jak i na mac), teraz usłuszę pewnie że jest Open Office, tyle że nie jest .doc dla niego formatem w pełni obsługiwanym...
      W końcu się przyznajesz że w takim postawieniu pytania nie miałeś racji, dopiero po uwzględnieniu kilku warunków typu nie natywnie, odpłatnie etc... Tylko nie dla każdego te warunki są istotne chodzi o sam fakt który mówi o tym że na Mac działają programy i dla Mac i dla Windows, natomiast użytkownicy PC uruchomić oprogramowania na Mac oficjalnie już nie mogą... Więc de fakro to Użytkownicy Mac mają większy wybór oprogramowania... :-))
      Nikogo nie zmuszam by zgadzał się że mną - nigdy tak nie mówiłem, po prostu obałam mit że pecety są lepsze od Macintoszy. Pokazuje jak prezentuje się rzeczywistość na Mac i iPhone, ile daje frajdy praca na nie, a ile na Mac, jak dba Apple o swych użytkowników, a jak Microsoft...
      I wszystko jedno się nie zgodzę, MacIntoszy dzięki zastosowaniu w konstrukcji aluminium i wysoko ergonomicznego dizajnu nie można już porównywać do tego co buduje się z płastyku czy z czego sterczą na boki siatki chłodzenia i niezbyt staranne wykonane porty... Tylko Asus Lambirdini (seria) i HP Voodoo (seria), dogoniają je pod tym względem chciażby wykonaniem opakowania... Poszukaj sobie w sieci zdjęcia z procesu raspakowywania MacBook Air czy iPhone - będzież wiedział o czym mówię.
      Musisz o iRiverach czy iAudio ciekawe a skąd one mają to "i" w nazwie? Samo się im tam zjawiło czy zostałe zapożyczone z "i"Pod, iMac ? Co do jakości przyznam że prawdopodobieństwo tego że mają lepszy dzwię jako konkurenci jest duże, lecz nie każdy takiej jakośći potrzebuje, a po drugie tak i nie napisałeś o jakich słuchawkach mówimy?
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 12.09.08, 15:43
      c.d
      Paradigm S6, to nie odtważacz :-)) Tylko kolumny za 16tys, więc mówienie o nie jak o otważaczu, to jak by powiedzieć oops... Niewiedza... Z twojej strony, czym są...
      A przytaczam je by pokazać że wiem czym jest dobry dźwięk, tylko czegoś innego wymagam od kolumn, a czegoś innego od kieszonkowego otważacza i słuchawek... Który na pewno jest lepszy iPod i iPhone, od wirkszośći odtważaczy do 200 zł czy od każdego telefonu komórkowego z mp3.
      Tyle że jerzeli i przegrywa dźwiękiem konkurentom, to wygrywa po wygodzie nawigacji wśród dziesiątków Gb muzyki, czy ilości dostępnych accesoriów (tysiące)- od folii i zasilaczy aż po integrację z zestaami Hi-End i Car Aufio (w przypadku ostatnich dźwięk jest transmitowany cyfrowo więc dyskusje o jakość bżmienia zlącza minijack w tym przypadku sobie darujmy).
      I właśnie iPod są różne, więc jeżeli nano ci nie odpowiadają to może sptobój sobie Touch? Bo creative juckebox, MuVo i XFi dla przykładu to coś zupełnie do siebie nie podobne, więc zdanie że Creative jest lepszy niż iPod nic nie znaczą. Lecz nastawiają negatywnie do produkcji Apple.
      Co do przesiadki może i i nie zdecydujesz się, ale inni co czytają te posty owszem
      Co do standartów, to znowu wypawiadasz się w temacie którego nie znasz: Mac to standart w pracach Audio-Wideo-Fotograficzno-Dizajnersko-Wydawniczych + są bardzo dobre w edukacji i działalnosci naukowej, więc nie pisz co jest standartem... Nie ptzytaczając przykładów...
      Staraj się nie nadużywać leksyki nienormatywnej bo to z czasem wchodzi w krew z tego co widzę...
      Wierzenia i fakty to nie jest to samo... Oraz nigdy nie zarzekaj się do przodu... :-)). Też kiedyś myslałem że mac to nie dla mnie...
      P.S.. Programy na iPhone:
      Air Sharing - darmowy jeszcze przez tydzień więc radzę się pospieszyć z pobraniem w iTunes - pozwala na użycie iPod Touch i iPhone jak dysku sieciowego z podgłądem plików bez instalacji opragramowania na komputeże.
      Stanza - czytnik książek, obsługuje dużą liczbę plików testowych: rtf i etc...
      Shazam - id tagger - identyfikuje graną piosenkę
      Light - latarka,
      Remote - sterowanie itunes czy apple tv przez wi-fi
      Voice notes - dyktafon + synchronizacja nagrań z pecetem
      UniCon - uniwersalny konwerter jednostek i walut
      Gps traker - zapis podruży na mapie według GPS
      Palingo - chyba tak się nazywa uniwersalny komunikator (obsługuje GG)
      Last.fm - dobieranoe podobnych piosenek do odsłuchiwanych.
      Bloomberg - notowania giełdowe...
      Płatne:
      Slovoed english-polish - slownik na 100tys słów z wymową 10tys 14,99$
      Drugi słownik eng-pol na 42tys bez wymowy 4.99$
      Remote desktop / winadmin - dostęp i zażadzanie windows
      Snatch - dostęp i zażadzanie mac os x
      Ostatnie 2 pozycję mają darmowe oktojone wersje.
      Nie opisuję cydii i installera bo nie kożystam, lecz jest tam też spora liczba dobrych programów tyle że mi wastarczą te co są.
      Jak chcesz coś znaleść dla swych potrzed to szukaj po opisie: GPS, chem, math etc.
    • Gość: kamol Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: 195.117.57.* 12.09.08, 17:31
      "Staraj się nie nadużywać leksyki nienormatywnej bo to z czasem wchodzi w krew z tego co widzę..." - podobnie jak nagminne błędy ortograficzne, interpunkcyjne i składniowe "z tego co widzę" ja u ciebie.

Wyobraź sobie, że wiem co to Paradigm a nawet gdybym nie wiedział to - halo, jest chyba internet? Przeczytałbym sobie :) Ja też czego innego oczekuję od kolumn a czego innego od odtwarzacza przenośnego i słuchawek. Pytałem tylko czy z czymś porównałeś iPoda czy ty po prostu WIESZ że jest najlepszy i koniec dyskusji ;) Dlaczego dowodzisz, że iPod jest lepszy od odtwarzacza za 200zl? To chyba dość naturalne biorąc pod uwagę, że kosztuje kilka razy więcej (w zależności od wersji) Marka iRiver istnieje od 1999, a pierwszy iPod kiedy powstał, 2001? Ty lubisz innym wmawiać niewiedzę i ich dokształcać a ja ci mówię - zacznij od siebie ;)

Po co mam sobie odszukiwać obrazki z "rozpakowywania" jakiegoś sprzętu? Stawiasz sobie pudło z niego na półce, żeby się nim napawać jakie jest stylowe i świadczy o wysokiej klasie sprzętu? No proszę cię... ;)

OK, obalaj mit, że PC-ty są lepsze od Maków i twórz kolejny - że Maki są we wszystkim najlepsze. Ja zreszta nigdy nie stwierdziłem, że są gorsze we wszystkim od PC i że mają same wady.

Hype rządzi jak widzę. Ech ech :D
    • Gość: kamol Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: 195.117.57.* 12.09.08, 17:46
      Aha, dzięki za wypisanie tych aplikacji. Widzę że kilka przydatniejszych od tych 90% śmieci też się znajdzie :) Pocieszające. To te najbardziej dopracowane i prezentujące najwyższą Apple'owską jakość czy coś pominąłeś z kategorii "must have"? ;)

Co do słuchawek - różnicę poczujesz już na tanich dokanałówkach klasy Creative EP630 i jego klony jak np. Sennheiser CX300, JBL220. O klasie dowolnych w zasadzie IEM już nie wspominam, bo tu różnica systematycznie się zwiększa.

Co do łatwości obsługi - spróbuj sobie coś ustawić kółkiem iPoda bezwzrokowo, w kieszeni. Nie mów mi, że w deszczu czy śniegu najprzyjemniej jest wyciągać odtwarzacz żeby cokolwiek z nim zrobić, chyba że ktoś cały swój czas poświęca na delektowanie się swoimi zabawkami i nie ma tak przyziemnych problemów.

Wracając jeszcze do nieszczęsnego Płatnika i *.doc - może za mało WYRAŹNIE i wielkimi literkami było na początku powiedziane o co mi chodziło, a rzecz tkwiła właśnie w tym, że nie da się tego bez dodatkowych zabiegów i środków uruchomić pod Mac OS. To taka sama sytuacja jak mógłbym się czepić twojej wypowiedzi na temat tego, że Mac OS spokojnie pójdzie na każdym sprzęcie, bo Mak to składak jak każdy, na tych samych podzespołach. No to jak w końcu, jak każdy czy jest "inny, cudowny, niezwykły"? :P No i jakoś nie widzę łatwego sposobu żeby każdy mógł sobie kupić i zainstalować Mac OSa na PC. Może znowu się wykażesz i mnie "dokształcisz" jakimiś pokrętnymi rozwiązaniami przeprowadzanymi z wygodą typową dla Apple? ;)
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 20:51
      Chyba złe czytałeś, nigdy nie powiedziałem że Mac to składak, tylko to że zbierane są z tych samych podzespołów, to nie jest to samo. Co do instalacji Mac OS X na PC, tylko uświadamiam że to jest możliwe, a jak to się robi - jak pisałem Google rządzi ;)
      Pudło pudlowi się nie równa, co nie znaczy że trzeba go sobie stawić na półkę - to jak wydanie kolekcjonerskie - po coś je ludzie kupują. A towar Hi-End w gazecie się nie sprzedaje jak by co. ;}
      Co do iRiver to iMac był wydany w roku 1998 więc jak coś sprawdzasz to sprawdzaj do końca - bo zabawnie prezentujesz swą niewiedzę.
      Miło się gadało.

• Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 13.09.08, 10:36
      Co do nieszczęsnego Płatnika, to jest to równie pokrętne rozwiązanie jak Obsługa .doc na PC, wymaga obecności jednego programu więc nie gadaj że Mak to pokrętne, a PC to Cool. Dużo programów na PC instaluje się prostym skopiowaniem pliku wykonawczego? - Pojedyncze wersje. Na Mac grubo ponad Polowa.
      Aby było jasno - Mac OS nie jest przeznaczony do instalacji na PC, dlatego skuteczne próby jego instalacji na PC, są niczym innym, niż hakowaniem w rodzaju zdjęcia simlocka w telefonie. Apple nie sprzedaje swój system operacyjny na Pecety, dlatego nie odpowiada za pokrętności co robią sobie pecetowcy bawiąc się ze złamanymi wersjami programowania...
      Przyznam że sterowanie na dotykowych iPodach nie jest przeznaczone do użycia bezwzrokowego, lecz i na to są sposoby - iPod Shuffle (przyciskowy), oraz Apple In Air Headfones with Microphone - sterowanie do przodu, do tyłu, wstrzymanie, co do regulacji głośności to w iPod jest funkcja utzymywania głośności na tym samym poziomie, polecam do włączenia w pierszej kolejności przy otważaniu wszystkich składanek. Zawsze można też dokupić przewozowego czy jak ktoś woli bezprzewodowego piłota dołączanego do słuhawek nawet tych z Bluetooth Stereo z A2DP.
      Co do porównania iPoda nano ( bo podobnie to one się psują i maja najgorszy dzwięk wedlug pececiaży) do odtważacza za 2000zł, to cena iPod Classic zamyka się obecnie w 249? za 120gb, co jest dwukrotnie taniej... I czy dużo osób wiedząc że może kupić odtważacz z biedronki za 200zl, dwukrotnie droższego iPoda nano, czy dziesięciokrotnie droższego iRivera wybieże ostatni, ze względę na nie poddające się opisowi wymierno-jednostkowemu, uczucie lepszego brzmienia....
    • Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 13.09.08, 16:06
      człowieku, jest nas tu dwóch za tym, że apple sucks i taka jest prawda, Ty myślisz, że ja nigdy tego nie używałem czy co? Że mnie na to nie stać? Własnie dlatego piszę, że to szajs bo używałem. ;)Po za tym po co mówisz o jakichś wysokiej jakości materiałach? Własnie apple się psują często, już o tym dyskutowaliśmy, począwszy od maców, a skończywszy na ipodach sprzęt ten jest bardzo awaryjny. A jeśli chodzi o muzykę... jeśli jarasz się mp3 to jest to tak samo mało logiczne jak wybór mac'a Jedyne co ja polecam to odtwarzacz, który rozgryzie np. flaca, do tego formatu mogę zgrać sobie płytę i się nią cieszyć. Oled to nawet siemens w telefonach stosował, a diody to też dawno stosowali do wielu rzeczy, to są dodatki... tworzące wygórowaną cenę. Ciekawe czemu tak bronisz tego sprzętu, założę sę, że nie próbowałeś innych np. odtwarzaczy czy systemów operacyjnych. :)
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 13.09.08, 18:15
      Suluchaj ja nie mówię że Apple to The Best Forever i nad wszystko, nie zaklinam rzeczewistości negując poprawności użytych przez innych rozwiązań, tylko stwierdzam że Sprzęt Apple za większą cenę oferuje wiekszą jakość i wygodę. Nie da się wymieżyć satysfakcję użytkowania tylko pałką ze specyfikacji technicznej. Ma wady jak wszystko co jest stwożone pod księżycem... Tyle że te cechy co wymieniacie nie mają przełożenia praktycznego... Dużo ludzi słucha flac'a? Dużo ludzi wybieże otważacz droższy od iPoda, nie uważam że słuchawki dostarczone z otważaczem są dobre do słuchania muzyki, ale czy kogoś nawałuję by kupił coś innego, czy nawałuję zakupinie wszystkiego co ma jabłuszko na obudowie? Tylko przytaczam konkretne argumenty świadczące za wybraniem Apple i tyle. Istotnie dla mnie nie koniecznie dla innych, może ktoś sobie potrzebuje plastykowych laptopów, pen drive'ów ze złączem minijack i codziennej walki z oknami XP, czy Vista, wolny wybór, jak chce to niech sobie ma...
      Z tego co widzę, to właśnie wy mówicie że możliwość wyboru to Beee, bo o niej mówię.
      Mówisz o psujących się podzesp?lsch, mówiąc o wykonaniu, więc użycie metalu i swietnego dizajnu i innowacyjnych rozwiązań to bee, a skąd wiesz że się psują, są suck?Bo jest was dwóch - tylko, Apple wybiera 10% rynku OS, i 75% rynku otważaczy w zachodniej Europie i USA; czy ci się zepsuł osobiście, czy jak mówisz koledze, dlaczego interpolujesz że zepsują się wszystkim pozostałym; bo słuchasz flac, a czy pozostali tego słuchają; znasz się na muzyce i dobrym dźwięku, a czy pozostali mają aż takie wymagania od muzy i dźwięku, czy wystarcza im tego że fajnie bżmi i dobrze by było ją mieć w kieszeni?
      Co do tego czy spróbowałem Windows, to chyba prespaleś kilka ostatnich postów. To będziesz wiedział, tak, czy jak mówisz nie... (znam pecety od czasów Dos 6.22, i norton commandera...)
      Co do spróbowania innych otważaczy to uważnie sledziłem rozwój otważaczy creative, i kiedy jeszcze raczkowały przeszedłem na iPod, później miałem okres fascynacji MP3 w telefonie na czas podróży, lecz zawiodłem się jakością oraz obslugą i wróciłem na iPod i następnie iPhone.
      Co do Ledów, to kiedyś telewizor LCD, to było też przepłacanie, i czym to dziś? Skończyło?
      Dlaczego tak bronię Appla, bo wkońcu znałazłem sobie firmę używanie sprzętu, oprogramowania i pomysłów której sprawia mi ogromną frajdę, i chcę aby pozostali poczuli jak to jest kiedy możesz Think Different (Myśleć inaczej).
      Na koniec dodam ze jak puszka coca-coly stała się ikoną Pop kultury, a Rower synonimem dwukołowego pedałowca, tak i Apple jest ikoną przemysłowego dizajnu, iPod synonimem otważacza MP3, a Mac OS wzorem do naśladowania przez Microsoft w Windows. A z czego kożystać niech decyduje każdy sam za siebie, ja się odnalazłem w cyfrowym świecie, znam swe wymagania i znam czym je zaspokoić, czego i wam życzę...
      Powodzenia...
    • Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 13.09.08, 19:31
      hmm.. ciekawe więc jak sprawdzasz, który procesor czy który dysk wybierasz. Ja zazwyczaj robię to właśnie specyfikacją techniczną
    • Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 13.09.08, 19:31
      hmm.. ciekawe więc jak sprawdzasz, który procesor czy który dysk wybierasz. Ja zazwyczaj robię to właśnie specyfikacją techniczną
    • Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 13.09.08, 19:36
      No własnie, narzucasz swoje zdanie. ;) A inni nie chcą. :) Po za tym tak, ipod padł mi raz, mojemu koledze 3!!!!!!! razy i również twoje ulubione statystyki mówią (wzięte z tej strony), że sprzęt apple często się psuje. A sprzęt hp nie. I to od strony hp mogę potwierdzić, nie mam nic do zarzucenia jakości wykonania. Aha jeśli 75% ludzi myśli inaczej to tak naprawdę te pozostałe 25% myśli inaczej, zawsze większość stanowi normę. :)
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 13.09.08, 22:14
      Więc ja mówię że mi iPod się nie zepsuł, a te 10% na Mac OS X są normą i kółko się zamyka... :-). I statystyki zwrotów mam inne... Ile ludzi tyle zdań. A o gustach nie dyskutuje się.
      Koniec dyskusji. :-)). No, a zdanie nażucasz tak samo jak i ja...
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 13.09.08, 22:28
      To porównując specyfikację techniczną, powiedz mi który dysk twardy najmniej hałasuje, a jaki procesor najłatwiej i najprędzej się spali? To są wartości świadczące o wygodzie używania :)) Proszę, czekam...
    • Gość: d-net Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:21
      Ja powiem tak. Nie ma rzeczy idealnych, ale...

Mac OS X:
      Tu się zgodzę, że system jest stabilny, dobrze działający itd. Teraz jego wady których jest więcej, a chodzi mi tu o następujące: brak możliwości rozwoju systemu, jaki dostaniemy taki zostaje, zmiana czy update sprzętu wymaga nie lada gimnastyki, o ile jest możliwy. Max OS X system oparty na jądrze rodziny systemów BSD, nawet nie umieli sami czegoś stworzyć, tylko budują na bazie tego co inni zrobili.

Windows:
      Trochę tutaj teraz opowiem.
    • Gość: meecoy Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.studby.uio.no 14.09.08, 22:25
      papka, klocek.. cokolwiek. straszny styl, nie da sie tego czytac. nie wspominajac juz o ortografii.
      biore +10.
      i teraz po tygodniu uzywania macbooka, jestem tego pewien
    • Gość: d-net Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:28
      Ja powiem tak. Nie ma rzeczy idealnych, ale...

Mac OS X:
      Tu się zgodzę, że system jest stabilny, dobrze działający itd. Teraz jego wady których jest więcej, a chodzi mi tu o następujące: brak możliwości rozwoju systemu, jaki dostaniemy taki zostaje, zmiana czy update sprzętu wymaga nie lada gimnastyki, o ile jest możliwy. Max OS X system oparty na jądrze rodziny systemów BSD, nawet nie umieli sami czegoś stworzyć, tylko budują na bazie tego co inni zrobili.

Windows:
      Trochę tutaj teraz opowiem. Oczywiście bardziej znany i trzymający monopol, z tego powodu Cierpię. 85 % aplikacji jest dedykowanych pod ten system co automatycznie daje mu przewagę nad innymi mimo setek błędów jakie posiada. Oczywiście system zamknięty bez możliwości ingerencji kod systemu.

LINUX / BSD:
      Opisze jaki jedno. Stabilne przy otwartym kodzie. niestety mało ilość oprogramowania, co sprawia, że bardzo małe grono używa Linux-a. 70 % serwerów na świecie jest obsługiwanych poprzez ten system. Największą zaleta jest otwarty kod tego systemu, co pozwala nam na dowolną modyfikację.
    • Gość: kamol Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: 195.117.57.* 14.09.08, 22:44
      iPhoniaż - cieszę się twoim szczęściem, tym że się "odnalazłeś" w cyfrowym świecie ;) Niektórzy się tam nigdy nie gubili... ;)

OK, myślę że ta dyskusja już trwa za długo i daję sobie spokój. Niech się każdy raduje tym co lubi i nie sieje swojego fanatyzmu (to mimo wszystko apel głownie do takich co się "odnaleźli" dzięki marketingowi Apple :))

Pozdrawiam
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 15.09.08, 01:44
      Zamykamy dyskusję.
      I dzięki markeringowi Microsoft, za to że niektóży odnalazłi się w Świecie Windows.
      @d-net co masz na uwadze mówiąc że nie jest rozwojowy? Na jednym sprzęcie chodzą przynajmniej 3 jego wersji... i nie mówię tu o System Updated (tych to będzie z 35 za 5 lat). :-))
    • Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 16.09.08, 17:18
      dyski twarde z systemem ncq mniej hałasują, do tego warto poczytać ile decybeli wydziela. A masz też często podane statystyki smart, ile działa dysk bez popełniania błędu. I o się zgadza. Ja np. kupiłem nowy do laptopa i nie dość, że jest szybszy, cichszy to jeszcze 2 razy mniej prądu żre co daje się odczuć przy pracy na baterii. :) Czymś się różnią dyski za 400zł od tych za 100zł
    • Gość: iPhoniaż Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.centertel.pl 16.09.08, 21:16
      Cóż w końcu zaczęleś gadać od rzeczy - tu się z tobą zgodzę lecz (niestety zawsze jest jakieś lecz), każdy nowy dysk teraz sprzedawany ma NCQ, więc za bardzo to nie pomoże... Co do hałasu w sprcyfikacjach to jest to hałas przy odczycie czy zapisie linijnym, a ten chałas co najbardziej irytuje to hałas zmiany pozycji główek odczytu/zapisu... Co do smart to dostępu do jego zawartości przed zakupem nie masz...
      Ale się cieszę że uświadamiasz sobie że przełożenie papki że specyfikacji technicznej na wartości użytkowe jest słabe albo żadne, wszystko trzeba wypróbować w praktyce i najczęściej samemu... Według mnie najcichsze są samsugi z 3,5" bo seagety mają chyba w środku grzechotnika :-))
    • Gość: vegeta340 Re: Microsoft vs. Apple. Utożsamianie się klientó IP: *.devs.futuro.pl 18.09.08, 13:50
      Ciekawe, kupiłem dysk niedawno, wsadziłem i co? I nie ma ncq. Wtedy go wymieniłem, po za tym nie powiesz mi, że dysk, który zjada 5A jest lepszy od tego, który zjada 1A po za tym jego pojemność to też część danych technicznych, na o chyba nawet osoby twojego pokroju zwracają uwagę, albo ile twój izłom chodzi na baterii. Ja zwracam uwagę na dane techniczne wszystkiego, co kupuję i dlatego jestem zadowolony ze swojego zakupu. Ty patrzysz na gadżeciarstwo. Ale to, co jest fajne, staje się powoli niefajne. Moda się zawsze zmienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka