Gość: Acid IP: *.zone2.bethere.co.uk 14.10.08, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: killwater Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 21:58 strasznie napisany jest ten tekst.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.lutn.cable.ntl.com 14.10.08, 21:59 A czy autor relacji kiedykolwiek pracowal na Makach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb [...] IP: *.lutn.cable.ntl.com 14.10.08, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.nokia.com 14.10.08, 22:03 Wszystko fajnie, ale artykul wysoce niechlujny (gramatyka, interpunkcja, ortografia...). I takie cos wisi na stronie glownej. I jeszcze to zdanie: "Steve Jobs tłumaczy się, że nie chce wspierać niepewnego standardu... Gdyby chciał to by wpierał." - niezwykle blyskotliwa konkluzja i na dodatek z literowka. A wystarczylo wlaczyc sprawdzanie pisowni, jesli glowy nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
electronick Re: Nowy MacBook Pro - już jest! 14.10.08, 22:05 Może jednak Acid nie jest takim frajerem? Nie dał sobie wody z mózgu zrobić. No bo czym się tu zachwycać?? Konfig średnio cienki jak na tę cenę. Za ta kasę można by mieć 3 laptopy innych marek o podobnej konfiguracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 212.67.153.* 14.10.08, 22:06 Boże!!! nauczyć się pisać jak się chce być redaktorem czegokolwiek... Co za denny poziom tekstu. Chyba na polaku były "laczki" za rozprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmk Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 22:08 z jednego bloGu aluminium? Już niedługo sprowadzam nowego MacBooka Pro z USA :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.icpnet.pl 14.10.08, 22:11 taki krotki tekst, a tyle bledow :) zarowno merytorycznych, literowek i skladniowych, czy to jakis 15-latek pisal ? 1. "- Core 2 Duo 2.4 GHz , 2GB DDR3, 250 GB HDD GeForece 9600GT (256MB). za $1999 - Core 2 Duo 2.53 GHz , 4GB DDR3, 320GB HDD GeForece 9600GT (512MB). za $1599" zamieniona cena - mac w wyzszej specyfikacji ma nizsza cene 2. "z jednego blogu aluminium" z jednego bloku powinno byc, itd... 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:18 Niesamowite, czy autor jest nie do końca trzeźwy, czy ktoś puścił do publikacji taki knot specjalnie? Od błędów, zarówno merytorycznych, jak i technicznych, aż się roi: - "GeForece" zamiast "Geforce" - Lepszy MacBook Pro kosztuje mniej ($1599 zamienione z $1999) - "z jednego blogu aluminium" zamiast "z jednego bloku aluminium" - "wykonane w nowej technologi" zamiast "wykonane w nowej technologii" - "wytrzymałe.O 50proc." zamiast "wytrzymałe. O 50 procent" - brak kropki po zdaniu "Teraz obudowa jest ramą" - ekran wcale nie jest "szklany", bo plastikowy, a "glossy" oznacza "z połyskiem"/"błyszczący" - niesamowite: nie dość, że brak kropki po zdaniu "I niespodzianka: Apple Cinema Display 24? monitor z podświetleniem LED, kamerą iSight, głośnikami i zasilaczem MagSafe", to jeszcze początek równoważnika zdania pisany z małej litery - "monitor" - w liście "Ciekawe "minusy", kontrowersje" (ach, jak to arcy-nie-po-polsku) niekonsekwentnie stosowany początek punktu małą i wielką literą. Skoro wszystko z małej litery, czemu "Czarna ramka?" jest z wielkiej? No i czemu słowo "błyszczący" jest w cudzysłowiu??? - "reszty braci w jabłku" - a może od razu "braci w wierze"? kto to wymyślił? Albo "reszty braci w PC"? Przecież to nie ma sensu! Równie dobrze można powiedzieć "reszty braci w Fiacie". - zdanie "Można to tłumaczyć, koniecznością maksymalnego odchodzenia super cienkiego laptopa." - nie dość, że beznadziejny przecinek, zdradzający, że autor nie przeczytał ani razu tego, co napisał, to jeszcze "odchodzenie" laptopa... Wniosek pozytywny - artykuł na pewno nie jest sponsorowany przez Apple. Wniosek negatywny - ale przez Microsoft? Czemu nie...? no i już bez komentarzyczka pozostawię fragmenciczek "budowy tego maczka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.acn.waw.pl 14.10.08, 22:23 "- brak fizycznego klawisza przy touchpadzie" A są jakieś inne? Psychiczne np? Reszty błędów nie chce mi się nawet komentować. Styl pisania na poziomie 15 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.zone2.bethere.co.uk 14.10.08, 22:24 Seb ty nie jestes frajer ty jestes "cool" Mac fan i lubisz przeplacac za to co ci spece od marketingu wciskaja, Maci juz dawno przestaly byc bardziej niezawodne,stabilne i latwiejsze w uzyciu niz pecety sa jedynie drozsze i maja ladniejsze obudowy. No ale ty jestes cool Mac a ja glupi PC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:27 LOL, kolejne edycje coraz śmieszniejsze - wersja z 22:20: W leadzie: "Cały Jabłkowy świat" - "Jabłkowy" z wielkiej litery... widzę, że jednak standardowy spell-checker nie pomoże... tu trzeba głębszej edukacji... "2. MacBook to najlepiej sprzedający się Mac [...] Zniknęło złącze FireWire. 4. I niespodzianka [...]" A punkt 3. gdzie? Zbiera kasę na nowego Mac Booka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mjuziszyn Re: Nowy MacBook Pro - już jest! 14.10.08, 22:29 fajny jest, trzeba sie przejść do ispota w GM i luknąć je z bliska -- www.youtube.com/watch?v=JERMibMWzb8&e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edit Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.icpnet.pl 14.10.08, 22:31 pojawilo sie tez : "Gdyby chciał to by wspierał, bo... Pojawił się nowy port - Display Port. Apodyktyczny/charyzmatyczny Steve nie boi się swojego zdania." ostro koles jedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:36 kupię takiego mojej mamie, na pewno jej się spodoba. ze zwykłym pecetem nie daje sobie rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edit Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.icpnet.pl 14.10.08, 22:38 www.goldenline.pl/radoslaw-grabarek2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.toya.net.pl 14.10.08, 22:38 a pójdzie na tym Vista? czy będzie muliła? w końcu czym te jabłuszka się jeszcze różnią od zwykłego laptopa oprócz zainstalowanego innego systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorge Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:41 Czytam wasze opinie i nie mogę sobie darować, żeby tego nie skomentować. Mam Mac'a od pół roku, wcześniej kilka markowych PC więc wiem co piszę. Porównywanie wprost arametrów technicznych jest bez sensu. Mac o tych samych parametrach jest droższy i to sporo. Kupując Maca nie płacisz tylko za sprzęt. Płacisz za to, że ten komputer działa i nie będziesz miał z nim problemów. Pracuję w IT i już dawno wyrosłem z grzebania się w bebechach systemu. Nie mam na to czasu i nie chce mi się. Prawdziwa różnica to system a ten ma się nijak do Windows, zaczynając od tego co dostajesz z systemem, jak te aplikacje są zintegrowane, jakie SDK jest dostępne dla programistów Leoparda a jakie da Windowsa (co skutkuje tym ile zdarzeń systemowych może wykorzystać programista), jak bezpieczny i niezawodny jest system. Długo by gadać. Opinie ludzi, którzy nie pracowali na Mac'u są bez sensu bo to jest inny świat. Dość powiedzieć, że MacOS to tak naprawdę FreeBSD. Jak ktoś wie o co chodzi, to wie o co chodzi. Estetyka rzecz gustu a jakość wykonania? Powiem tak. W świecie PC odpowiednikiem jest Sony Vaio. Też miałem i wiem co piszę. Porównajcie sobie konfigurację Vaio z konfiguracją jakiegoś laptopa low-end. Wyjdzie, że też frajerzy kupują Sony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poetta Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 83.238.169.* 14.10.08, 22:51 szukam chetnego do zaśpiewania tej pieśni,, tu sami agresywni, to może jakiś się znajdzie entuzjasta,,, zabijmy generała /pieśń/ więc może naplujmy na generała on jest już przecież bezsilny bez karabinów sztachet więc go wszyscy poniżmy zabierzmy mu rentę i stopień odwaga jest taka tania a skoro nie chce sam umrzeć będziemy go poganiać w twarz spluńmy przez okulary i wspomnień resztkę spodlmy skoro my chrześcijanie niejeden rzućmy kamień bo chyba przyszła pora i pozbędziemy się kaca potem już pozostanie tylko rąk mycie twarzy pranie więc może zabijmy generała niech zdechnie za nasze grzechy la la la la la la la la la la la la la la Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 23:11 Są ładne. A bzdetne komentarze ze drogie (znajdzcie mi równie tani laptop della, sony czy hp i jeszcze z takim system i w takim wykonaniu) nudne już są. Frustraci którzy nie są gotowi wydać iecej niż 100 zł na laptopa z tajlandii niech po prostu pójdą na fora o laptopach z tajlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 14.10.08, 23:17 Droga obudowa ze znaczkiem jabłuszka na zwykłego w środku peceta. Tylko dla frajerów! Odpowiedz Link Zgłoś
mainrc Re: Nowy MacBook Pro - już jest! 14.10.08, 23:25 To ja tylko dodam, że ceny są całkiem inne :) Słabszy MBP kosztuje $1999, mocniejszy $2499 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.pools.arcor-ip.net 14.10.08, 23:34 Maki szczegolnie w wersjach Pro powoduja ze pracujesz produktywnie i z przyjemnoscia chociaz nie wiesz w sumie dlaczego. To nie jest kwestia suchych parametrow. To cos wiecej. Wiem bo sam sie przesiadlem pol roku temu. Mimo ze prawie 10tys za laptopa uwazam to za bardzo dobra decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
atomekkk Re: Nowy MacBook Pro - już jest! 14.10.08, 23:36 Bardzo ladne, jak zwykle zreszta...choc to i tak, rzecz gustu... Odpowiedz Link Zgłoś