Dodaj do ulubionych

Nowy MacBook Pro - już jest!

• Gość: hansolo Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.sds.uw.edu.pl 14.10.08, 23:51
      @Maki szczegolnie w wersjach Pro powoduja ze pracujesz produktywnie i z przyjemnoscia chociaz nie wiesz w sumie dlaczego.

No jak to nie wiesz? Dlatego że tyle zapłaciłeś :D Gdyby dziady nie były takie drogie to może bym się skusił, a tak to mam wrażenie jak bym kupował BMW 1 - niby to fajne, ładne i w ogóle ale cały czas się czujesz że dałeś się naciągnąć. na jakieś 25k zł. Tu za cenę porządnego Maca (6k zł) mogę sobie kupić VAIO o podobnych parametrach (i z Bluerayem) i zostanie kasy jeszcze na jakiegoś tajlandzkiego krapbooka (o takich samych parametrach :D)
    • Gość: madrala Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 195.27.3.* 14.10.08, 23:52
      ten artykul to zenada i do tego jeszcze wisi na stronie glownej GW. wstyd!

autor teksu nie powinien miec nigdy nic do czynienia z psianiem tekstow! lepiej zeby skoncentrowal sie na kopaniu rowow.

zaraz sie ktos przyczepi ze nie stosuje polskich znakow. taki przywilej komentujacego...
    • Gość: b Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 23:52
      kiedyś robili laptopy oparte na swojej technologii, zobaczyli że to kupa i zaczeli robić praktycznie zwykłe PC, tu intel, tam geforce, tylko jeszcze windowsa brak.

to samo będzie z iPhonem, to będzie całkiem niezły fon (tylko za drogi) jak przestaniecie do niego wkładać swoje bebechy i swoją przestarzałą technologię.
    • Gość: jaxa Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.aster.pl 15.10.08, 00:11
      kolejny text od amatora dla frajerów - i tak was nie stać...
    • Gość: Olek Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 213.155.189.* 15.10.08, 00:41
      Kolejny wysyp niedoinformowanych frustratów marudzących coś o niższości maków?
      A co do artykuły to wyraźnie szukanie dziury w całym. Kontrowersyjny ekran glossy? Cały świat notebooków go stosuje i tam nie jest kontrowersyjny?
      "MacBook nie różni się prawie niczym od MacBooka Pro" ??? To chyba mówi za siebie. Skoro autor nie dostrzega różnic za to wymyśla kontrowersje to o czym tu dyskutować. Żenada.
    • Gość: czytajacy Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 195.13.39.* 15.10.08, 00:51
      chyba ktos nie umie czytac - mac book pro zaczyna sie od 1999 usd, a 1599 to kosztuje macbook
    • Gość: Jorge Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 00:52
      Nie na swojej tylko na prockach powerPC Motoroli, a że Motorola nie mogła wytrzymać wyścigu technologicznego z Intelem to przenieśli się na Intela. I co z tego wynika? Mac to Pecet od środka, to prawda, ale system to Unix, jakość wykonania pierwszorzędna i frajda z użytkowania niesamowita.

Gwarantuję Ci hansalo, że nie masz wrażenia, że dałeś się naciągnąć. A pracuje się produktywnie nie dlatego, że drogi tylko, że aplikacje zintegrowane i korzystają ze swoich zasobów, że jak go włączysz to możesz od razu pracować a nie czekasz jak idiota z minutę zanim ta klepsydra przestanie coś mielić, że programy się szybko uruchamiają, że nie zdarza się tak, że komp odmawia posłuszeństwa, dysk trajkocze i w sumie nie wiesz o co chodzi zanim Ci odda władze nad systemem, że nie pyta Cię za każdym razem czy na pewno chcesz wykonać operację która właśnie wykonujesz, że firewall działa tak, że nawet nie wiesz, że jest, że wirusami się nie przejmujesz, że od razu masz sysem, który Ci otworzy praktycznie każdy plik i nie musisz szukać jakichś bibliotek, kodeków itp po to żeby na koniec okazalo się, że sciagnąłes nie tą wersję itp itd Trochę przejaskrawiłem pracę w Windą. Winda też ma swoją zaletę - popularność, ale porównując obie rzeczy bezwzględnie - do Windy nie planuję wracać.
    • Gość: meecoy Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.studby.uio.no 15.10.08, 01:30
      touchpad jest klawiszem i dziala nie tylko tap ale te click. obejrzyjcie sobie filmik na stronie apple
    • Gość: Gość: Agnieszka Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 206.71.248.* 15.10.08, 01:51
      Do ACID: Bujaj się PC-anie. Chyba nie miałeś do czynienia z MAC-ami.
    • Gość: EO 13303 Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.chello.pl 15.10.08, 02:06
      Wygląda na sprzęt dla cyfrowo wykluczonych.
    • Gość: mako Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.com 15.10.08, 02:38
      Zastanawia agresja u ofiar windowsów. Te wyzwiska, inwektywy. Musi wam być naprawdę źle u Billa Gatesa, że tak koniecznie chcecie poniżyć innych. Rozumiem: mają czuć się równie podle a wtedy wasz humorek się poprawi, bo wszyscy będą mieli źle. Dużo tego wokoło. Boję się, że taka postawa, to nasza narodowa specjalność obok podatności na nagłą śmierć w bezsensownych powstaniach...
    • Gość: zh Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.dsl.hstntx.sbcglobal.net 15.10.08, 04:37
      niedawno przesiadalem sie po paru latach z powerbooka na macbooka pro. w sumie nie zaluje ze kupilem bo lubie klasyczny design i matowy ekran ale przyznam ze te nowe maszynki maja cos w sobie!
      w dodatku nie przeplacilem za swoj sprzet - 2.4 ghz, 2 gb ram, 256 gb grafiki i 200 gb dysku nowka za $1500. plastikowy i tandetny dell o takich samych parametrach w tym czasie kosztowal $1600 i nie wciskajcie mi pajace ze maki sa takie drogie.
    • Gość: Michu Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.szc.vectranet.pl 15.10.08, 07:36
      Wszelkiego rodzaju produkty Apple tak naprawdę skierowane są na obsługę Mac OSX i wszelkie działania mają na celu dostosować sprzęt do Systemu Operacyjnego. Dlatego też klient płaci grube pieniądze za sprzęt jaki w normalnym sklepie zapłacił by połowę ceny. I tak MacBook kosztuje około 4500PLN a jego odpowiednik innej firmy to koszt 1800 PLN, przy założeniu tej samej funkcjonalności. Czyli przeciętny kowalski płaci 2700 PLN za logo na obudowie i system operacyjny.
      Mit firmy Apple cały czas podtrzymywany przez Prezesa i niektórych fanów, już jakiś czas temu minął bezpowrotnie. To nie jest ten sam MacOS co kilkanaście lat temu. Jest tak samo zawodny jak Windows, czasami się sypie, ma wirusy a przede wszystkim posiada podstawową wadę - Współpracuje TYLKO z innymi produktami firmy Apple, co powoduje, że musimy kupować, kupować i jeszcze raz kupować i tak z wydatku rzędu 4500 PLN robi nam się kwota wielokrotnie wyższa.
    • Gość: Acid Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.zone2.bethere.co.uk 15.10.08, 07:47
      Do Agnieszka: Z Macami mam do czynienia kilka razy w tygodniu jak dzwonia ich uzytkownicy po pomoc bo cos nie dziala a mialo byc tak pieknie bo Maci przeciez "just work". Twierdze ze pecety poszly na tyle do przodu (poza Vista) ze Maci jada raczej na dobrej reputacji z przeszlosci niz rzeczywistej niezawodnosci systemu
    • Gość: pepe Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.icpnet.pl 15.10.08, 08:16
      A dlaczego mam szukać odpowiedników z taką samą konfiguracją wśród produktów Della albo Sony a nie wśród produktów Asusa? Przecież to właśnie Asus jest fizycznym producentem jabłek, z typową dla Asusa przeciętną jakością wykonania i trwałością.
    • Gość: Nieznany Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.03-219-7673741.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.08, 08:16
      Gdyby MacOS był tak popularny jak windows, to z równą siłą byłby zawiruszany jak windows. Przecież nie ma interesu zajmować się pisaniem wirusów na system, który ma marginalny udział w rynku. Ja osobiście mam bardzo starego laptopa. Ma chyba z 10 lat, Windows XP wisiał jak trzeba. Przeszedłem na Ubuntu, teraz mam 8.04 LTS i jest bardzo zadowolony. Czekam - a zostało tylko 15 dnia - na 8.10.
    • Gość: lollek Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 10.200.52.* 15.10.08, 08:47
      Kurcze, co by złego nie powiedzieć o tych komputerach to prezentują się świetnie. Taki lansik :)
    • Gość: Kolo321 Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.10.08, 09:01
      Od kilkunastu lat korzystam z maca i uwazam, ze sa super. Ze drozszxe od chinskich pctow? Wali mnie to mam kase na swoje zachcianki. Czy jestem frajerem bo place wiecej chiaz moge wydac mniej? Jestem bo rowniez jezdze Range Roverem, kupiony w salonie w wawie, a moglbym sprowadzic rocznego hundja z usa :-) Tez jezdzi. I co z tego. Robie z oja kasa co chce i jestem taki dziwny ze wole Maca od HP czy Toshiby, Range'a od honkera czy nawet terenowki Kia. Jestem Frajerem i cieszy mnie to, ze nie musze wykazywac sie "madroscia" ktora zmusza mnie do wielolikometrowej podrozy zeby zaoszczedzic 500 zl na tanszym produkcie :-)

Mialem kiedys PC to oddalem synowi sasiada na tym sie nie da pracowac, a ten komentarz o kedekach i pytaniu czy na pewno chce cos zrobic sa w 10!
    • Gość: marloon Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.chello.pl 15.10.08, 09:11
      A czy to nie są czasem GF 9600 GT M? To jest znaczna różnica, bo wersja mobilna jest znacznie słabsza niż desktopowa, a to może wprowadzać ludzi w błąd.
    • Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.10.08, 09:13
      > @Maki szczegolnie w wersjach Pro powoduja ze pracujesz
      > produktywnie i z przyjemnoscia chociaz nie wiesz w
      > sumie dlaczego.

> No jak to nie wiesz? Dlatego że tyle zapłaciłeś :D

Nawet gdyby to byl jedyny powod (a na pewno nie jest) to i tak warto. Jezeli ktos robi cos profesjonalnie i z pasja spedzajac przy tym powyzje 8h dziennie przy komputerze powinien miec narzedzie ktore go nie meczy, a nawet poprawia nastroj w stresowych momentach. Nie wspominajac, ze wersje Pro sa rewelacyjne pod wzgledem sprzetu i oprogramowania.
      Swoja droga to nie jestem juz taki przekonany co do wersji zwyklych (nie Pro) szczegolnie laptopow. Faktycznie moze lepiej kupic w takim przypadku VAIO.

Wyglad jest wazny! Bo pozwala nam lepiej sie czuc. Kupujac samochod, dom, wybierajac zone:) patrzymy na wyglad. Skoro czesto laptop jest jak samochod (nie mowic jak zona:) to czemu koszt wygladu to strata pieniedzy?
    • Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.pools.arcor-ip.net 15.10.08, 09:22
      Co do cen, to niestety sa wysokie i nie patrzcie prosze na te w USD, bo w Polsce beda mniej wiecej ok 30-40% wyzsze od kwoty po przeliczeniu na PLN.
    • Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.icpnet.pl 15.10.08, 09:34
      Apple się skończyło w dniu kiedy włożyli Intela. Innowacyjność i skoki dizajnerskie za czasów PowerPC było ogromne, upowszechnienie USB, integracja w lini pierwszych iMaców G3, PowerMac G4 Cube, PowerMac G4, PM G4 Mirro, PM 4 Silver, iMac G4, dzieło sztuki, PB G4 Titanium, PB G4 Alu, który do wczoraj w niezmienionej formie (poza kamerką) wcielił się w MacBook'a Pro, iBook G3/G4, który w niezmienionej formie nazywał się MacBook (biały). Apple zjada swój ogon.
      iMac - G5, skok może nie tak spektakularny jak z G3 na G4, ale był, potem forma z G5 jeszcze służyła dla Inteli, potem lifting tej wersji na uluminium, ot i cała innowacyjność.
      Wczoraj nie zrobili nic więcej poza liftingiem PowerBooka G4 Titanium, ok to stary model i widzę że Stefan Pazerny zapomniał że są użytkownicy pamiętający ten model. No nic sam mam jabłko uwielbian Tigera i nie nawidzę Leoparda, spadku jakości, pazerności i siedzenia na laurach. A na dodatek porównajcie sobie linię PowerMaców, od G4 przez G5 do dziś, jak i innych maków, i odpowiedzcie sobie na pytanie kiedy Apple był innowacyjny i czym się dziś zachwycacie fanboje.
    • Gość: chuj Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 09:58
      Maci to drogi syf na którym nic nie działa. Kupiłem Maca i się dałem nabrać.
    • eli.wurman Re: Nowy MacBook Pro - już jest! 15.10.08, 10:01
      www.goldenline.pl/radoslaw-grabarek2
      Czy autor artykułu na serio ma stanowisko "redaktor internetu"? Nie wiem czemu, ale nie mogę przestać się rotflać.
    • Gość: Redaktor_internetu Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.bb.sky.com 15.10.08, 10:08
      Ten czlowiek po prostu redaguje internet. Jesli np.ktos chce wygooglac googla (co jak wiemy doprowadzi do zawieszenia calego internetu), to Pan Radoslaw edytuje w locie takie zapytanie i dzieki temu nadal mamy internet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka