dr.niekoszerny Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 23.01.09, 21:20 Czuj. Czujemy cos w wielkosci 1, 2, 3 i wiecej czujow. Czuj pochodzi od nazwiska radzieckiego uczonego Czujkowa (1918-1989). Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 23.01.09, 22:01 I ja sie zgadzam z drogim, szanownym przedmowca. Jednostka czucia jest czuj. A dokladnie, to czuj mierzy natezenie czucia. Poza tym sa rozne czuje: wzrokowe, sluchowe, dotykowe, pozazmyslowe, prekognicyjne... To Czujkow nie zyje??? Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 23.01.09, 22:37 charioteer1 napisał: > To Czujkow nie zyje??? Szkoda... Wieeeeeelki człowiek, akademik i Bohater Pracy Socjalistycznej. Cześć jego pamięci. Jedyny kłopot z Czujkowem polega na pechowej transliteracji w języku angielskim: Chuikov, wskutek czego angielska nazwa jednostki wygląda tak: [----] Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 23.01.09, 22:40 petrucchio napisał: > Jedyny kłopot z Czujkowem polega na pechowej transliteracji w języku > angielskim: Chuikov, wskutek czego angielska nazwa jednostki wygląda tak: [----] Dlatego tez prozno szukac jej w angielskiej wikipedii. Jest to wiedza dostepna tylko dla wtajemniczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 00:42 A szukales pod: Tchuikoff, Tchuikov, Tchuykov, Tchuykoff, Chuykoff, Chuykov, Chuikoff albo Chuikov? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 00:47 Ale wymawia sie "czuj" (tchui)... Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 09:38 charioteer1 napisał: > petrucchio napisał: > > > Jedyny kłopot z Czujkowem polega na pechowej transliteracji w języku > > angielskim: Chuikov, wskutek czego angielska nazwa jednostki wygląda tak: > [----] > > Dlatego tez prozno szukac jej w angielskiej wikipedii. Jest to wiedza dostepna > tylko dla wtajemniczonych. > > nieprawda, www.fgcibelluno.altervista.org/chiukov.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 11:53 kala.fior napisał: > nieprawda, U mnie sie nie otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 23.01.09, 23:05 zgadza sie. dodam tylko ze Waylij Iwanycz Czujkow uwielbial maliny. lokalnie znany byl tez z malej farmy tzw. pingwinow czujnych Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 00:44 Pomyliles Wasylija Iwanycza Czujkowa (1818-1888), wynalazce czucia, z Iwanem Iwanowiczem Czujkowem (1918-1988), wynalazca jednostki czucia czyli czuja. Ale nie martw sie, na Zachodzie to dosc powszechny blad. Czuj, czuj, czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 00:48 Oczywiscie mialo byc: Pomyliles Wasylija Iwanycza Czujkowa (1818-1898), wynalazce czucia, z Iwanem Iwanowiczem Czujkowem (1918-1998), wynalazca jednostki czucia czyli czuja. Ale nie martw sie, na Zachodzie to dosc powszechny blad. Czuj, czuj, czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 16:16 ale czy możemy - per analogiam - wysnuć wniosek, że Czujkow to mały czuj??? Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: co jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 16:32 Sklaniam sie ku pogladowi, ze jest to raczej gerundium... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Czuj jest podstawową jednostką czucia człowieka 24.01.09, 00:39 I ja sie tez zgadzam z Szanownym Przedmowca. Czuj (ang., fr. i niem. tchuy) to wrazenie jakie odczuwa standardowy czlowiek (przechowywany w Serves, pod Paryzem) po walnieciu go w glowe standardowym 100 gramowym mlotkiem wykonanym z czystego zlota przez druga osobe o przecietnej budowie, tez tamze przechowywana. Walniecie zachodzi przy rozmachu 1 metrowym w czasie 1 sekundy i musi byc dokladnie pod katem 90 stopni w sam srodek czola, to jest 1 cm ponad koncem nosa, dokladnie na przedluzeniu jego osi i jest rejestrowane przez specjalne czujomierze (d. mechaniczne, dzis komputerowe). Pozostale czuje sa pochodnymi od tego czuja mlotkowego. I prof. dr hab. inz. Iwan Iwanowicz Czujkow (Ivan Ivanovitch Tchuykov, czasem pisany jako Tchuykoff), czlonek zwyczajny Akademii Nauk ZSRR i PAN, niestety nie zyje. Ale nie martw sie, Czujkow nie zyje, ale pozostawil po sobie Czuizm i czuje! Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Czucia czego? 23.01.09, 21:25 Vibracji? temperatury?bólu? swiatla? dzwięku? Mamy na to receptory oraz organy bedące complexem receptorow. Nerwy służa do przewodzenia bodzcow do CNS w celu interpretacji. To najprostszy z mozliwych opisow. Odpowiedz Link Zgłoś
wicherek76 Wszystkiego, temperatury,wibracji itp czyli co ... 23.01.09, 21:39 ..receptory ? a nie nerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Czucia czego? 23.01.09, 21:57 Wszystkiego. I tak wszystko, co odbieramy jest przeksztalcane na prad elektryczny... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Re: Czucia czego? 23.01.09, 22:59 Jednym z najciekawszych anatomicznie receptorow są olfactory bulbs nerwow węchowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Czucia czego? 24.01.09, 00:46 Nie trywializuj naszej wysoce naukowej dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata prosba do madcia 24.01.09, 12:46 o nieusuwanie tego watku oraz postow w nim zawartych! opis wzroca czuja w Sevres spowodowal u mnie wybuch smiechu. w imieniu kolektywu 9ktorego nie konsultowalem ) uprasza sie o zachowanie postow dla potomnosci. przekazuje sie podziekwoania dla wicherka za kolejne ciekawe pytania. i gratuluje sie Lechowi za poczucie humoru! brawo Lechu! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: prosba do madcia 24.01.09, 12:51 Ja sie dolaczam do prosby. Tym bardziej, ze watek spelnia wszystkie kryteria, nawet wicherek sie udzielal w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: prosba do madcia 24.01.09, 13:05 To jego udzielanie się było baaardzo naciągane, ale jak widzicie, wątek został. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: prosba do madcia 24.01.09, 16:08 Dzieki Ci charioter za twe, jakze sluszne, zaangazowanie po stronie wiedzy i nauki! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: prosba do madcia 24.01.09, 16:07 Dzieki dalatao! Nie dajmy usunac naszej wielce uczonej dyskusji z tego forum(a)! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: prosba do madcia 24.01.09, 16:34 W ten oto sposob rodza sie szkoly naukowe... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: prosba do madcia 24.01.09, 19:07 Szkola Czucia prof.Czujkowa pod dyr. prof. Dalataty. Ja moge byc sekretarzem naukowym, bom niehabilitowany... Adept i Ty Charioter bedziecie miec tam katedry albo instytuty. A Madcio bedzie nam w tym wszystkim przeszkadzal, as usual... Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: prosba do madcia 24.01.09, 19:30 Mnie sie podoba. To my z Adeptem bedziemy drzec koty, zeby Dalatacie sie nie nudzilo jako dyrekcji i wspolnie bedziemy wystepowac przeciwko wszelkim kontestatorom jedynie slusznej szkoly czucia. Petrucchio, strzez sie! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: prosba do madcia 24.01.09, 20:05 ok, acz zacznijmy od darcia psa bądź chomika! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: prosba do madcia 24.01.09, 20:07 Psy sie nie nadaja do darcia, a chomik to bardzo dobry material cwiczeniowy dla kota. Do darcia jest kot albo pierze! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: prosba do madcia 24.01.09, 20:14 nie możemy ulegać stereotypom (kognitywnym nawet) Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: prosba do madcia 24.01.09, 20:04 a w szkole tej będą wykłady i wykładziny... Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: prosba do madcia 24.01.09, 20:06 Wykladziny tez musza byc rozne, zeby bylo na czym cwiczyc czuja empirycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: prosba do madcia 26.01.09, 21:35 A beda tez podkladki i nadkladki, czy tylko wykladki? Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: prosba do madcia 26.01.09, 21:55 jak się marksio podłoży, to mu się nałoży, a potem się go wyłoży... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Meissner i Pacinian corpuscules...... 24.01.09, 13:53 ...... to jedne z wielu wyspecjalzowanych receptorow czucia czyli dotyku. "Czucie dotyku" to jedna w podstawowych cech łącząca nas z rzeczywistoscią. --------------------- Mad (cio) = wariat (ek) Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: Nie czujesz bluesa, Leo... 24.01.09, 14:52 Los, troch edukacji... tinyurl.com/anagbz Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Nie czujesz bluesa, Leo... 24.01.09, 16:10 Leos to chyba jednak Kalwin a nie Katolik, sadzac po jego niemalze 100% braku luzu i poczucia humoru... :( Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Meissner i Pacinian corpuscules...... 24.01.09, 14:26 mnei sie wydaje ze to chodzi o Pacynians www.puppetrampage2007.org/perfgraphics/PHexhibit05.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Propozcyja bardzo wazna! 24.01.09, 16:55 Chario juz zasugerowal kwestie szkol naukowych. ja mysle ze mamy do czynienia od wczoraj z czyms niezwykle waznym (i to wszytsko dzieki Lechowi): odradza sie na naszym forum nieco zapomniany ruch intelektualny, system naukowy opisujacy w sposob prosty i przystepny nature nie tylko czucia, ale w ogole nature czlowieka. Jest to, zgadliscie wszyscy: CZUIZM! proponuje zatem zeby nasze forum przybralo patrona i stalo sie FORUM NAUKA IM. I.I.CZUJKOWA! po konsultacji spolecznej, wyslemy propozycje do madcia. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 17:11 dala.tata napisał: > po konsultacji spolecznej, wyslemy propozycje do madcia. Zaraz, zaraz, ale musimy się najpierw zorganizować. Skoro Lech zainicjował podejście czuistyczne, przypada mu rola ortodoksa. W takim razie ja zgłaszam się na ochotnika jako heretyk. Nie żebym był fanatycznym antyczuistą, ale otwarta dyskusja i jakieś ścieranie się poglądów musi być, bo inaczej czuizm skostnieje. I.I. Czujkow zgodziłby się ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 17:42 wiedzialem ze cos wymyslisz. no ale bedziemy mieli patrona, a ty bedziesz kontestowal. pomysl sobie, to dzieki patronowi bedziesz mogl rozwinac skrzydla, a nawet czujniki! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 17:49 dala.tata napisał: > bedziesz mogl rozwinac skrzydla, > a nawet czujniki! Czujki!!! Ja juz od dawna pisze na forum, ze czekam, az mi czujki wyrosna. I skrzydla tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 18:07 czujki i czujniki to sa zupelnie inne rzeczy.funkcjonalnie i strukturalnie. ale ie wypowidzialas sie w sprawie patrona! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 18:13 Dobra, dalatata. Ja sie wypowiem prostym jezykiem, bez zadnych tam takich. Cos za cos. Jak dostane czulki, to popieram patrona. Na skrzydla moge jeszcze troche poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:00 nie zadne dobra, tylko roznica jest dramatyczna. czulki skladaja sie z czui (czuja) i czulka wlasciwego, natomiast czujniki z czui, czujeczki i pacynki odbierajacej! co wiecej, choc tu aytorytety sie roznia, czulki sa o okolo 0.7 czuja mniej czule niz cuzjniki. wiec wiesz, nie pokazuj tu swej ignoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:28 Szefie, ale dostane te czulki, co??? Dwa tylko, zeby byl lewy i prawy... Takie czulki to fajna sprawa. I reprezentacyjna, nie??? Jak se tak bede z tymi czulkami na glowie chodzic, to przeciez nie ma lepszego sposobu zeby tak na codzien demonstrowac prestiz Jedynie Slusznej Szkoly Czucia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:32 czy ty chcesz wygladac tak? i214.photobucket.com/albums/cc16/lazyjay09/AndorianTalas.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:53 Nie no, kurde, bez przesady. Przeciez tej lasce z niebieska geba to nawet najlepsze czujniki nie pomoga. Mowimy o profesjonalnym zestawie, a nie o jakiejs jarmarcznej imitacji. Cos takiego, nie? tiny.pl/vd5h Albo takie: tiny.pl/vd5q Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 14:01 bardzo gustowne i wydają się dobrej jakości... Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: czy ty chcesz nam cos powiedziec? n/t 25.01.09, 14:07 Adeptowi sie podobaja, a ty krytykujesz i nie wiadomo, o co ci wlasciwie chodzi. No przeciez jeden model jest nagi, a drugi kosmaty, ktorys ci sie powinien spodobac... Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:34 Chario - tu jest oferta, wybierz sobie, a potem z puli szefa się opłaci, tylko Lechu musi przystemplować pl.wikipedia.org/wiki/Czu%C5%82ki Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:41 mi sie te nagie najbardziej podobaja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 25.01.09, 13:44 no, ale w ładnej bieliźnie też mogą być... Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Ja proszę takie: 26.01.09, 00:47 adept44_ltd napisał: > Chario - tu jest oferta, wybierz sobie, a potem z puli szefa się opłaci, tylko > Lechu musi przystemplować Model Plumose Deluxe. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 19:12 Czujki sa funkcjonalnie w zasadzie podobne do czujnikow, choc ich struktura jest rzeczywiscie diametralnie rozna. A Patronem moze byc tylko Akademik Czujkow! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 20:02 czujki i czujniki (alternacja czajka i czajnik) są funkcjonalnie miękkie czy twarde? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 19:11 A moze tak rozwiniemy wspolnie czujki i czujniki, a w czajniku zaparzymy czaj? Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 20:01 i wystawić czujki! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 20:03 Cicho! Z dyrekcja negocjuje! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Nie zgadzam się! A nawet przeciwnie! 24.01.09, 19:10 OK, dysydentom wrazym i tak odpor damy! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd jest też coś dla katolików... 24.01.09, 20:00 jak pisał wieszcz "czucie i wiara"! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Propozcyja bardzo wazna! 24.01.09, 19:59 może spróbujemy to u doktorantów??? stopnie i tytuły od psiego czuja po czuja belwederskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Maksymy 25.01.09, 16:40 "Czuje ze jestem " I.I.Czujkow "Uczucia zebrane" Mockba 1982. Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Maksymy 25.01.09, 17:03 kala.fior napisał: > "Czuje ze jestem " Ja tez. Zoladek sie domaga jedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Maksymy 25.01.09, 18:49 hm, pozbądź się go, z wiekiem rozwydrzy się jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Maksymy 25.01.09, 18:01 "Czuje, wiec Jestem" I.I.Czujkow "Dziela Zebrane", Gosnaukizdat, Mockba 1999 t. I s. 295. Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Maksymy 25.01.09, 18:29 Pragne podziekowac naszemu nieocenionemu sekretarzowi naukowemu za starannosc i CZUJnosc badawcza. Teraz bedziemy wszyscy wiedzieli, jak poprawnie cytowac dziela naszego Mistrza. CZUJ jest Wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.niekoszerny Re: Maksymy 26.01.09, 21:40 Dziekuje i polecam sie. "Choc Czujkowa nie ma dzis wsrod nas, to Jego Czuizm jest wiecznie zywy"! TCHUISTS OF THE WORLD - UNITE! Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Maksymy 25.01.09, 18:46 "A ja czuje ciebie, brudasie' Walentyna Czujkowa, Mysli nieuczute, Samizdat. Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Maksymy 25.01.09, 18:54 czuć czy nie czuć - oto jest czuwanie nieodkopany apokryf z VI w. n.e. Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Maksymy 25.01.09, 19:08 Niech Czuj w Narodzie nie ginie! Anonim, 5 stycznia 1991 Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Maksymy 25.01.09, 19:54 Prawo Czujkowa: Czuj czuja czujem postrzega. (formuła mnemotechniczna: CCCP) Czujko, I.I. 1970. Teoria i praktyka czucia. Moskwa: Nauka. (str. 5) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Re: Maksymy 26.01.09, 22:53 Na ludowo:D A czuj w czujkę Stefce ! ...jak się czulić nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Maksymy 27.01.09, 01:32 a dlaczego sie nie pokazuje post o slynnej balladzie zcuistow: czujki cziornyje? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Re: Maksymy 27.01.09, 22:27 dala.tata napisał: > a dlaczego sie nie pokazuje post o slynnej balladzie > zcuistow: czujki cziornyje ? > Hmmm... musi nastała moda na depilację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Maksymy 27.01.09, 22:30 Co ty chcesz czujki depilowac??? Bluznierca i heretyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Maksymy 27.01.09, 22:41 Jakiego zucia noooo ??? Nie pozwole sobie czulkow depilowac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Może to cię pocieszy... 27.01.09, 22:40 charioteer1 napisał: > No normalnie moje uczucia obrazil!!! farm1.static.flickr.com/35/106669171_14030a95f3.jpg Serce roście, patrząc na te czujki. Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Może to cię pocieszy... 27.01.09, 22:43 petrucchio napisał: > Serce roście, patrząc na te czujki. Ech, nooo :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Może to cię pocieszy... 28.01.09, 00:16 > Serce roście, patrząc na te czujki. az zazdorszcza muchy plujki! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_teorie Re: Maksymy 27.01.09, 23:38 charioteer1 napisał: > Co ty chcesz czujki depilowac??? Bluznierca i heretyk!!! > Eee...tam... ponoć depilują już dawno, od łońskiego kroku: pl.wikipedia.org/wiki/Depilacja Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: Gorkiego? n/t 26.01.09, 04:57 czuje wszystkich czujow laczcie sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Gorkiego? n/t 26.01.09, 09:01 danuszek napisał: > czuje wszystkich czujow laczcie sie ... ... czujkami. Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Gorkiego? n/t 26.01.09, 10:06 petrucchio napisał: > ... czujkami. Nareszcie ktos mnie rozumie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Gorkiego? n/t 26.01.09, 10:14 to wygląda jak podpisanie listy obecności w pracy... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Rozłam 26.01.09, 10:26 Wielki Czujkow obudził się z bólem głowy po fetowaniu kolejnej rocznicy ruchy i wyszeptał "Oj czuję, ale gdzie ja jestem?". Czujkowcy intuicyjni tzw. emocjonaliści są przekonani ze wiedza o co chodziło Mistrzowi, natomiast formaliści (ci od 'Czuje wiec jestem') maja wiele sprzecznych hipotez. Czy jedność ruchu jest przesądzona? Czy i tu hydra postmodernizmu pokazuje swój szyderczy uśmiech? Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Rozłam 26.01.09, 10:39 gorzej dla ideologii byłoby, gdyby się obudził i doszedł do wniosku - jestem, ale nic nie czuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: Rozłam 26.01.09, 16:11 >>jestem, ale nic nie czuję ;-) to był jego stan przed zaśnięciem .-)) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Rozłam 26.01.09, 11:35 kala.fior napisał: > Czy jedność ruchu jest przesądzona? Czy i tu hydra postmodernizmu pokazuje swój > szyderczy uśmiech? Nie hydra. Śledź był nieświeży (wódeczki nie możemy winić, bo mocna głowa Mistrza była legendarna). Odpowiedz Link Zgłoś