tow.stalin 24.07.09, 10:01 a może bym szympansom gumki rozdawać? ale by sie pani dudnin ucieszyła :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowa_malpka Artykul pelen blednych informacji na temat HIV!!! 25.07.09, 09:01 a moze by tak pan Slawomir Zagorski nie pisal bredni? chodzi mi o niepotrzebna i wprowadzajaca w blad wspominke w nawiasie, o tym, ze ludzie z hiv moga przezyc, jesli stac ich na leczenie!!! panie Slawku, leczenie HIV jest w PELNI REFUNDOWANE!!! Jesli jest sie ubezpieczonym, nie ma zadnego problemu w Polsce zeby dostac leki i opieke lekarska. Ponadto - nie tylko leki sa jedyna i ostatnia nadzieja dla wszystkich nosicieli wirusa HIV, poniewaz niektorzy sa tak zwani non-progres, u ktorych HIV sie po prostu nie rozwija, maja go, ale CD4 jest na wysokim poziomie , jak u czlowieka seronegatywnego. I tu - jeszcze jedna errata do panskiego artykulu - nie sam HIV swiadczy o wysokosci CD4. Ludzie bez hiva moga miec CD4 400, a ludzie z hivem i bez lekow moga miec CD4 1000 i wiecej. Liczba 1000 nie jest ostateczna dla CD4 - moze wynosci ono nawet np. 1800 - rowniez u ludzi z HIV. A AIDS okresla sie nie przy CD4 200 tylko 350. Panie Slawomirze, czy slyszal pan o pojeciu dziennikarskiej rzetelnosci? Czy przygotowal sie pan do napisania tego tekstu? Proponuje usiasc raz jeszcze nad zebranym materialem i poczytac go raz jeszcze, a moze zasiegnac po nowe, SWIEZSZE informacje - mamy to szczescie, ze badania nad HIV caly czas sa prowadzone, a ich wyniki i wiadomosci sa UAKTUALNIANE, radze wiec poczytac wiarygodne zrodla - wiedza zawsze przyda sie na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
k_1_0 Re: Artykul pelen blednych informacji na temat HI 25.07.09, 09:18 Może te szympany sa kuzynami autora artykułu.Bo moimi na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
przybylskip Re: Artykul pelen blednych informacji na temat HI 25.07.09, 10:38 No ale zaraz... Może być tak, że niektórzy ludzie bez HIV mogą mieć niskie CD4, a ludzie z HIV wysokie, ale to nie znaczy, że wysokość CD4 nie zależy od obecności HIV. Przecież nie jest to chyba jego jedyna determinanta. I druga sprawa... Ja rozumiem, że każdy jest skoncentrowany na swoim podwórku, ale autor artykułu może myślał nieco szerzej geopolitycznie... Proszę np. spróbować tę opowieść o dostępności i refundacji leczenia sprzedać jakiemuś obywatelowi Tanzanii, Zimbabwe albo Bostwany Odpowiedz Link Zgłoś
wodny Re: Artykul pelen blednych informacji na temat HI 25.07.09, 11:12 Rzeczywiście chodzi aż o 3 wersje wirusa: SIVcpz, SIVczp, SIVctz? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Artykul pelen blednych informacji na temat HI 25.07.09, 14:46 > w PELNI REFUNDOWANE!!! Jesli jest sie ubezpieczonym, nie > ma zadnego problemu O tak, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
veselin Szympansy - czytać 25.07.09, 10:32 dokładnie do końca, a potem możemy dyskutować: www.giertych.pl/pliki/evolution.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirusa 25.07.09, 13:29 jestem baardzo ciekawy momentu/sposobu przekroczenia przez niego bariery gatunkowej :)). Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 25.07.09, 14:07 Co tu duzo myslec - albo murzyn rypnol malpe albo malpa murzynke. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 25.07.09, 14:12 ja przypuszczam, że to był murzyński gej z jakimś postępowym i wielce oświeconym szympansem - w końcu homoseksualizm jest tak naturalny jak oddychanie, nie, lewacy? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 27.07.09, 03:27 Homoseksualizm wg. ciebie, ćwoku, jest pociągiem czarnoskórych do małp? Z taką inteligencją życzę ci podłapania czegoś i przeniesienia na rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 30.07.09, 16:51 tak tak, żyj dalej w swoim świecie bo mój post był logiczny, bo: - HIV przenosi się drogą płciową (np. podczas stosunku małpa-człowiek) - w Afryce nie-Północnej mieszkają przede wszystkim Murzyni - homoseksualizm to pociąg do osobnika tej samej płci więc, wybacz, ale to nie moja wina, że twój przemielony przez lewaków mózg nie był w stanie połączyć tych rzeczy w spójną całość. i współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 31.07.09, 12:59 > - HIV przenosi się drogą płciową (np. podczas stosunku małpa- > człowiek) Nie tylko drogą płciową, biedaczku. Można się zarazić też przez kontakt z zakażoną krwią. Na przykład podczas oprawiania upolowanej małpy. > - w Afryce nie-Północnej mieszkają przede wszystkim Murzyni > - homoseksualizm to pociąg do osobnika tej samej płci Porównaj sobie w słowniku znaczenie słowa "homoseksualizm" z słowem "zoofilia". To są dwie różne rzeczy, biedaczku. > więc, wybacz, ale to nie moja wina, że twój przemielony przez > lewaków mózg nie był w stanie połączyć tych rzeczy w spójną > całość. i współczuję Myślę, że twoja ignorancja dobrze się wpisuje w prawacką tracycję. :) To, co wypociłeś, z pewnością nie można nazwać "spójną całością", a raczej "dziurawym bełkotem". I nie, nie współczuję. Wyśmiewam. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 31.07.09, 14:39 mam nadzieję, że bardzo podnieca cię myśl, że nie wiem jak można się zarazić HIV, czym różni się jedno zboczenie od drugiego itd. - nie będę cię wyprowadzał z błędu. dla twojej informacji - ignorancja jest czym innym od własnego zdania cześć Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 01.08.09, 11:30 > bardzo podnieca cię myśl Nie ja zacząłem te spekulacje. Jak dla mnie radosne rozprawianie o tym przez tzw. "stróżów moralności" mówi coś o tym, kto tu ma najbardziej perwersyjne pomysły, choćby przez wymyślanie i dopatrywanie się rzeczy (im bardziej zboczonych, tym lepiej), których nie było. > nie będę cię wyprowadzał z błędu. Jakiż to błąd? Nie powiesz oczywiście? :> Jak wygodne. A może tak teraz coś na temat? Stawiam tezę, że zarażenie się poprzez kontakt z krwią upolowanej małpy było w tym wypadku o wiele bardziej prawdopdoobne niż zoofilia. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 25.07.09, 14:37 Wbrew "interesującym" sugestiom co poniektórych(1), najprawdopodobniejszą przyczyną było zakażenie krwią podczas polowania i ubijania małpy. Śmiem sądzić, że mimo wszystko populacja myśliwych jest większa, niż populacja zoofilów. (1) Ciekawe zjawisko: "obrońcy moralności" mają bardziej plugawą wyobraźnię od niżej podpisanego skromnego przedstawiciela cywilizacji śmierci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 25.07.09, 14:48 xnonorx napisał: > jestem baardzo ciekawy momentu/sposobu przekroczenia przez niego > bariery gatunkowej :)) Zapewne zakażenia bezobjawowe lub dające mało objawów zdarzały się od dziesiątków tysięcy lat (wszędzie tam, gdzie człowiek polował na małpy -- zakażenie następuje przecież poprzez kontakt z krwią). Aż któregoś dnia wirus zmutował i zadomowił się na dobre w organizmie nowego gospodarza. Swego czasu formułowano też oskarżenia pod adresem ludzi szczepiących dzieci przeciwko chorobie Heinego-Medina Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Biorąc pod uwagę sposób roznoszenia się wirus 27.07.09, 03:24 "jestem baardzo ciekawy momentu/sposobu przekroczenia przez niego bariery gatunkowej" Cienki dowcip - zranienie przy sprawianiu bush meat. .... Różnię się od Clintona, zaciągałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Wielka tajemnica skąd AIDS.. 25.07.09, 15:12 ..sam z siebie przeskoczył z małpy na murzyna, ooo co za przypadek. Czemu nikt oficjalnie nie powie, że murzyni obcowali z małpami i stąd ten cały syf? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Wielka tajemnica skąd AIDS.. 25.07.09, 19:16 tymus_ool napisał: > ..sam z siebie przeskoczył z małpy na murzyna, ooo co za przypadek Chyba z tobą obcowali, bo jesteś mniej inteligentny od przeciętnego szympansa... Znasz tylko jeden sposób przenoszenia się tej choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Szympansy też umierają na AIDS 27.07.09, 03:19 tow.stalin napisała: "a może bym szympansom gumki rozdawać? ale by sie pani dudnin ucieszyła" Tobie gumkę, na mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Szympansy też umierają na AIDS 30.07.09, 16:52 > Tobie gumkę, na mózg. wyśmienity argument Odpowiedz Link Zgłoś