maruda.r 07.09.09, 12:44 Znajomi właściciele psów twierdzą, że psy same czyszczą sobie zęby, o ile dostaną właściwy pokarm - np. kości. Czyżby konieczność wizyt u weterynarza-stomatologa to skutek uboczny psiej karmy w puszkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Re: Przychodzi reklamiarz do dziennikarzy 07.09.09, 13:26 Z ust mi tę kość... eee - z ust mi ten argument o kościach {Maruda} wyjął! Tak reklamiarskiego tekstu dawno tu nie czytałem. Brak tylko fotek z różnymi wzorami psich i kocich gryzaków i szczoteczek. Jeśli te psy-mutanty, o szczękach nie takich, o nosach za krótkich czy rozumie zbyt pudelkowatym, są niedostosowane do karmy im przez ludzi zadawanej - to nie powinniśmy ich mnożyć i jakichś nowych żubroni hodować. Można by jeszcze o psim chowie wsobnym tu wpisywać, ale zostawmy to na inne okazje. Kości, mam nadzieję, zostaną rzucone. Do miski. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Przychodzi pies do dentysty 07.09.09, 14:24 Zeby tak ludzie czyscili sobie zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
jednaczwarta Przychodzi pies do dentysty 07.09.09, 14:59 Jak jedzenie może czyścić zęby? To bzdura. Przeczytajcie sobie książkę "Mądrzejsze niż myślisz" o psach, a zobaczycie, że jej autor również uważa, że nie można sobie jedzeniem czyścić zębów. Wystarczy zapytać o to pierwszego lepszego dentystę. Jeśli by tak było, to człowiek też mógły po prostu zjeśc kolację tuż przed snem, zamiast odkręcać tubkę z pastą i myć zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Przychodzi pies do dentysty 07.09.09, 16:03 jednaczwarta napisała: > Jak jedzenie może czyścić zęby? To bzdura. ************************* Żeby ocenić, czy kość dla psa jest wyłącznie pożywieniem, to trzeba najpierw zobaczyć, co z nią robi. Silny, duży pies ma wystarczający silny zgryz, by zmiażdżyć praktycznie każdą kość. Ale zazwyczaj tego nie robi. Dlaczego? Jeszcze jedno pytanie: jak sobie radzą ci dzicy kuzyni psa? Chodzą do dentysty? www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/4008__1985.jpg www.wilk.jpg.pl/jpg.php?223745,899,14555,f09a0a4f503d32d9a03282977efcc6a2,2,Y29qb3QuanBn www.wilk.jpg.pl/jpg.php?223745,899,14468,674b8b910c9a10ebd5e25a7cbd849c2a,2,MS5qcGc= Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Przychodzi pies do dentysty 09.09.09, 10:57 Z podanych przez Ciebie fotek wnoszę, że wietrzą paszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Cowieczorna wizyta w łazience, mycie ząbków, 08.09.09, 17:30 kąpiel w pachnącym padliną szamponie (psy to uwielbiają) i lulu mój piesku... Rano golenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fotodiagnoza pies u dentysty 08.09.09, 17:50 jestem zdania, że warto poświęcić parę minut dziennie by nasze zwierzę było zdrowe (to nie takie trudne wbrew pozorom:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Przychodzi pies do dentysty 09.09.09, 09:48 Weterynarz twierdzi,że przychodził regularnie i na dowód wystawił fakturę za diagnozę psich zębów.Dobrze,że chociaż nie pije i nie pali. Odpowiedz Link Zgłoś