Dodaj do ulubionych

Kto na "Dni Tyskie"

09.02.04, 16:39
Chcialbym poznac Wasze opinie. Oczywiscie w granicach rozsadku ;-)
Moje marzenie - Rolling Stones w pierwszy i Roger Waters w drugi dzien.
A powazniej mowiac, to prosze Was o typowanie kogo chcielibyscie posluchac na
najwiekszej miejskiej imprezie. W zamian deklaruje, ze jako pierwsi dowiecie
sie kto na "Dniach Tyskich" wystapi.

PS. gdyby sie dalo bez politycznych wycieczek w stylu "sami to nie potrafia
wymyslec" to bylbym wdzieczny ;-)

Pozdro
Obserwuj wątek
    • salo Re: Kto na "Dni Tyskie" 09.02.04, 20:34
      perlailotr napisał:

> Moje marzenie - Rolling Stones w pierwszy i Roger Waters w drugi dzien.

Zgoda :)

> PS. gdyby sie dalo bez politycznych wycieczek w stylu "sami to nie potrafia
      > wymyslec" to bylbym wdzieczny ;-)

Eh, popsułeś mi wejście ;)
      • perlailotr Re: Kto na "Dni Tyskie" 09.02.04, 21:04
        Ty lepiej mi tu nadaj Salo-monowa propozycje na DT.
        Mam jeszcze jedno, wielkie marzenie. Plenerowy koncert Kultu. Przezylem kiedys cos takiego na
        juwenaliach w Krakowie...
        "Polska, mieszkam w Polsce..."

Ech, zlote lata ;-)
        • Gość: magi Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.tsi.tychy.pl 09.02.04, 21:06
          A ja chętnie pobawiłabym się przy Maanam:))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: Darek Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: 62.233.185.* 09.02.04, 21:11
      Ja mam dwie propozycje: Kult i Dżem. Obawiam się jednak, że pierwsza z moich
      propozycji odpada, bo moze nie spodobać się rodzinom, które tłumnie odwiedzają
      tą imprezę :-). Druga propozycja myślę, że byłaby dobra, z tym, że może mało
      oryginalna, jak na Tychy :-).
      Moja żona natomiast głosuje na Kayah.
      • perlailotr Re: Kto na "Dni Tyskie" 09.02.04, 22:08
        Kult, Kult!
        Yeah!
        Tez nie wiem jak rpzeskoczyc te "agresywne" tresci... I tez bardzo bym chcial Kult...

Pozdro
    • Gość: Darek Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: 62.233.185.* 09.02.04, 21:11
      Ja mam dwie propozycje: Kult i Dżem. Obawiam się jednak, że pierwsza z moich
      propozycji odpada, bo moze nie spodobać się rodzinom, które tłumnie odwiedzają
      tą imprezę :-). Druga propozycja myślę, że byłaby dobra, z tym, że może mało
      oryginalna, jak na Tychy :-).
      Moja żona natomiast głosuje na Kayah.
    • afiana Re: Kto na "Dni Tyskie" 09.02.04, 22:01
      Rolling Stonsów widziałam nawet trzy razy, Rogera Wotersa tylko raz w Londynie
      ale tak naprawdę to z przyjemnośćią zobaczyłabym Chrisa de Berga no i
      oczywiście Metallice moze żle to napisałam sorry. Z polskich wykonawców E.Bem
      i Lombard taki jak był kiedyś.A co tu ma do roboty polityka przecież to nasze
      dni więc obejdzmy się bez tych Milerków ,Lepperków i wszystkich innych.
      Bo tak naprawdę to są nasze dni.
    • radexior Re: Kto na "Dni Tyskie" 09.02.04, 22:53
      Jutro pojawi sie "pierwsze skojarzenie, pierwsza myśl":)
    • katek18 Re: Kto na "Dni Tyskie" 10.02.04, 08:07
      Pomysł z Kultem niezły.
      A od siebie dodam Raz Dwa Trzy.

A kiedy te Dni Tyskie się odbędą?
    • szczypior74 Wreszcie... 10.02.04, 08:41
      Wreszcie ktoś zapytał ;o)

Proszę o Tears For Fears, marzę o ujrzeniu ich LIVE w naszym pieknym kraju.
      A żeby było bardziej rozrywkowo to drugiego dnia Faithles.
      Męża dołącza się propozycjami Placebo, Janes Addiction.

Z Polskich popieramy:
      - Kayah
      - Reni Jusis
      - Kult.
      • Gość: Radex Re: Wreszcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:41
        Faithless mi jak najbardziej pasi!!!
        Dodałbym jeszcze Moloko - oni w Londynie potrafią dać 5 koncertów w miesiącu, wiec co za problem by raz coś Tychom dali:)
        Reni Jusis też ciekawa propozycja.
    • salo Popieram Magi - Maanam:) 10.02.04, 09:22
      i jeszcze może być Perfect :) Albo coś poważniejszego - Grupa Mozarta :))))
      Kult jest be ;(
    • Gość: Bywalec Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 10.02.04, 10:37
      Ja jeszcze raz o sztuce przez duże S ponieważ mój post
      w wątku o Gramatyce kąpiącym się w Miejskiej Pływalni za
      kasę podatników pozostał bez odzewu.

Obcowanie ze sztuką proponuje zacząć od zorganizowania wystawy Zbigniewa
      Libery.
      Poza tym, że Tyszanom zostanie stworzona szansa do obcowania ze
      sztuką wspóczesną Libera zarobi trochę kaski bo od czasu biennale
      w Wenecji, z której musiał się wycofać za swoje LEGO,
      nie miał niestety indywidualnej wystawy.

I na koniec małe pytanie do Mister Gramatyki. Otóż po przebojach
      Nieznalskiej a także po zamknięciu wystawy "Pies w sztuce polskiej"
      w Białymstoku wielu artystów, dyrektorów galerii itp. wypowiadało się,
      że ludzie bedący we władzach miast i odopwiadający w nich za kulturę
      nie są kompetentni. A jak za pana kompetencjami?

Czekam na odzew.
      • perlailotr Re: Kto na "Dni Tyskie" 10.02.04, 11:02
        Na wszystkie dreczace Cie pytania chetnie odpowiem na priva. Moj adres znasz. Wiesz kim jestem. Jesli nie znasz - prosze bardzo perlailotr@gazeta.pl
        Zapraszam do dyskusji :-) Mister Kimkolwiek Jestes Bywalec.

Pozdro
        • Gość: Bywalec Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 10.02.04, 13:32
          No tak, nasz tyski KaOwiec nie chce publicznie się pochwalić
          posiadanymi kompetencjami. Być może nie ma czym. A szkoda
          bo taka prezentacja uwiarygodniłaby go na zajmowanym stołku.
          No i ewntualnie przestałbym się czepiać.

A co z wystawą Libery?
          • szczypior74 Re: Kto na "Dni Tyskie" 10.02.04, 14:17
            A to Bywalec niegrzeczny.
            Skoro zdemaskował nam Łotra, który w sprawie wykształcenia i kompetencji
            naprawdę nie ma się czego wstydzić, to może będzie miał odwagę nam się
            przedstawić? I zanim zacznie komuś wyliczać może sam powie co dobrego zrobił?

> nie chce publicznie się pochwalić
            > posiadanymi kompetencjami. Być może nie ma czym.

Być może nie chce robić tego na forum publicznym, bo nie odczuwa takiej
            potrzeby.
            Zapytaj go na priv.
            I nie psuj wątków.
            • Gość: Bywalec Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 10.02.04, 14:39
              szczypior74 napisał:

> A to Bywalec niegrzeczny.
              > Skoro zdemaskował nam Łotra, który w sprawie wykształcenia i kompetencji
              > naprawdę nie ma się czego wstydzić, to może będzie miał odwagę nam się
              > przedstawić? I zanim zacznie komuś wyliczać może sam powie co dobrego zrobił?

Widze, że nie kumasz o co chodzi. Ja w przeciwieństwie do KaOwca nie muszę się
              nikomu chwalić czy coś dobrego zrobiłem czy też nie. Skoro Gramatyka się
              zdecydował do kandydowania na radnego i nim został tzn. że chce coś dobrego dla
              miasta zrobić i że ma ku temu odpowiednie kompetencje. I ja chce włśnie
              wiedzieć czy tak jest czy może to był tylko zwykły "skok na kase".

> Być może nie chce robić tego na forum publicznym, bo nie odczuwa takiej
              > potrzeby.
              > Zapytaj go na priv.
              > I nie psuj wątków.

Forum jest po to żeby pisać. Jak nie chcesz czytać moich wypowiedzi to tego nie
              rób.
              • szczypior74 Re: Kto na "Dni Tyskie" 10.02.04, 16:08
                > Widze, że nie kumasz o co chodzi. Ja w przeciwieństwie do KaOwca nie muszę
                się
                > nikomu chwalić czy coś dobrego zrobiłem czy też nie. Skoro Gramatyka się
                > zdecydował do kandydowania na radnego i nim został tzn. że chce coś dobrego
                dla

Ciekawe dlaczego akurat ON tak bardzo Cię intersuje.
                I dlaczego nie docieszkasz przesłanek kandydowania pozostałych tyskich radnych.
                Dla mnie wygląda to na osobiste porachunki.
                A takie rzeczy załatwia sie na priv.

Pozdrawiam!
                • Gość: Bywalec Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 10.02.04, 16:46
                  szczypior74 napisał:

> Ciekawe dlaczego akurat ON tak bardzo Cię intersuje.
                  > I dlaczego nie docieszkasz przesłanek kandydowania pozostałych tyskich
                  > radnych. Dla mnie wygląda to na osobiste porachunki.
                  > A takie rzeczy załatwia sie na priv.

Normalnie to bym sobie głowy nie zawracał pisaniem o jakimś prowincjonalnym
                  urzędasie. Ale skoro sam się napatoczył i ujawnił w dyskusji a propos pływalni
                  to nie widzę powodu, dla którego nie miałbym być dociekliwy. Tym bardziej, że
                  okazło się, że odwala cztery fuchy na raz a imprezy kulturalne w Tychach, za
                  których organizowanie odpowiada to delikatnie mówiąc mizeria.

Jest osobą publiczną więc niejako spoczywa na nim obowiązek by ujawnić jakie ma
                  kwalifikacje do pełnionych stanowisk.
      • szczypior74 Do Bywalca 10.02.04, 11:47
        Jeśli Bywalec ma jakieś anse do Łotra proszę - w imieniu forumowiczów - o
        zamieszczanie ich w osobnych wątkach, a jeszcze lepiej na priv.
        • Gość: LukaZ23 Re: Do Bywalca IP: *.tsi.net.pl / *.media-com.com.pl 10.02.04, 16:32
          A wracając do tematu to cieszy mnie popularność Kultu na naszym forum. 3:1 dla
          Kultu (w sumie 4:1 bo ja jestem jak najbardiej ZA) to dobry wynik. Niestety nie
          wiem jakie są szanse na ich sprowadzenie ale jak będą chcieli to wszystko da
          sie załatwić. Jak wspomnieliście jest tylko problem, że DT są organizowane z
          myślą o publiczności w każdym wieku, aczkolwiek od godziny 22:00 staruszki i
          dzieci powinny leżeć już w łóżkach , chociaż kiedy byłem na ich koncercie w
          spodku kręciło się troche towarzystwa ze starszego pokolenia. Nie pamiętam aby
          kiedyś Kult grał w Tychach więc może najwyższy już czas.
          PS A w drugi dzień mógłby zagrać Jimi H.
          • Gość: Darek Kult. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 15:36
            Grał, grał w Tychach Kult. Był kiedyś świetny koncert w Klosterze (dawno, dawno
            temu) dla kilkudziesięciu osób (ze względu na bezpieczeństwo, bo tam miejsca
            jest nie za dużo). Bilet nie był tani, ale warto było. To był najlepszy (i
            najbardziej kameralny koncert Kultu) na którym byłem.
    • Gość: osF Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 19:54
      Popieram Kult.
    • Gość: afiana Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:13
      Ja tez jestem za KULTEM ale tak składa że mój chłopeczek zna Piekarczyka i
      ostatnio z nim rozmawiał ale ten akurat nie przejawiał, jakichkolwiek
      inicjatyw na temat koncertów.a gadali u mnie / u nas w domu w Tychach.Faktem
      jest ze grupa się rozpadła i każdy z nich jest w innym miejscu ale kto wie???
      ale jaja teraz się zreflektowałam że to chodzi o Kazika no to już kombinuję
      sorry.Ale naprawdę gadaliśmy z Piekarczykiem ale to TILT albo ja już całkiem
      pokręciłam- pomóżcie więc bo już sama nie wiem o co chodzi
      • Gość: Wojtek Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:25
        Piekarczyk to TSA - to kwestia nr 1.
        Kwestia nr 2 - to pełne niekompetentnych, niewykztałconychi w ogóle dennych
        ludzi Miejskie Centrum Kultury, robiące mizerne imprezy (powyżze słowa
        pozwoliłem sobie zaczerpnąć z postów niejakiego Bywalca) już prowadzi rozmowy w
        sprawie koncertu Kultu na Dniach Tyskich. I to prowadzi od 2 tygodni, a więc
        znacznie wcześniej, niż ten wątek pojawił się tutaj. Nota bene, chcieliśmy ich
        już w ub. roku, ale wyjechali na wakacje i nie grali w tym czasie w ogóle. Nie
        są chłopcy tani, ale skoro vox populi tak chce, to postaramy się załatwić.
        Chyba, że zdecydujecie, że faktycznie wolicie Liberę :-).
        • Gość: afiana Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 20:31
          Sorry wiedział że grajek ale nie z jakiego zespołu bywa jednak u mojego starego
          przepraszam więc za zamieszanie
    • radexior Re: Kto na "Dni Tyskie" 11.02.04, 22:26
      Powtarzam swe marzenie M O L O K O !
    • fockx Re: Kto na "Dni Tyskie" 11.02.04, 22:28
      Z polskich, bo tylko na ten poziom nas stać :) proponuję Pudelsów, a w drugi
      dzień Pogodno. Pozdrawiam Cię Łotrze gorąco :)
    • basturk może ja????!!! 11.02.04, 23:28
      a tak na serio ja załatwie pogode..zadarmo..gratisowo..
      • Gość: anka Re: może ja????!!! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 21:09
        Co ten Bywalec taki zajadły.... Niekompetentne wg niego MCK organizuje
        cudowne , wg mnie , koncerty pod hasłemn Jazz w tygodniu. Rewelacja. Poza tym
        ja juz od dawna czekam na koncert Aukso i Turnała - też MCK. Wierzę, że się nie
        zawiodę. Takiej niekopmpetencji - oczywiscie wg Bywalca - nie trzeba się
        wstydzić. Rozumiem dochodzić prawdy, ale nie czepiać się. Wybierz się Bywalcu
        na koncert Aukso w najbliższą niedzielę i potem porozmawiamy! Co do tyskich
        dni - jestem za propozycją Perłyiłotra.
        • perlailotr Re: może ja????!!! 13.02.04, 21:27
          RESPECT! Anka.
          Wymyśliłem "Jazz w tygodniu" w 2000r. i też jestem dumny z tego cyklu.
          Następna odslona - 18 marca kwartet Wojciecha Karolaka, jako support Kasia Moś z zespołem
          "Stetson". A na koncert Turnaua i AUKSO zapraszam ciepło. Byłem przedwczoraj na próbie, co
          słyszałem to moje. Szykuje się rewelacja.

Pozdrawiam, nieco zbudowany... :)
          • Gość: Bywalec Re: może ja????!!! IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 14.02.04, 15:05
            Czyżbyś pan(z braku pozytywnych opinii o eMCeKu) żonę do komputera zagonił żeby
            wypisywała te bałwochalcze teksty o eMCeKu?
    • zyta_1 Re:"Fochmann ??!! 13.02.04, 21:17
      chcialabym by zagrał mój brat, ale jego teksty są mocno nieprzyzwoite,dlatego
      nie ma szans w swym rodzinnym mieście, choć w innych występuje z powodzeniem.
    • Gość: swerd Elvis IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 15:20
      • Gość: anka do Bywalca IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:21
        Drogi Panie(i)!Nie jestem żoną, jak Pan sugeruje, i nie piszę tekstów
        bałwochwalczych. Nie zawsze zgadzam się z prłąiłotrem - wystarczy śledzić
        forum, nie wiedziałam też, że on jest pomysłodawcą Jazzu w tygodniu. Chodzę na
        wszystkie koncerty i uważam,że są wspaniałe. Jeżeli Pan/i/ woli Krawczyka -
        gratuluję. Jeżeli jest Pan/i/ na tyle zaciekły w jakieś nieznanej nam
        nienawiście, to szkoda. Dużo Pan/ i/ traci. Dotychczasowe koncerty były
        genialne ( cały czas mam na myśli Jazz...) i myślę, że i tym razem się nie
        zawiodę. Poza tym, jaki trzeba być głupcem, żeby nie cenić Aukso, a zaprasza na
        ich koncerty MCK. Zna Pan/i/ różnicę między krytyką a krytykanctwem?
        • Gość: Wojtek Re: do Bywalca IP: *.crowley.pl 15.02.04, 10:42
          Droga Anko,
          jak mawiał jeden z moich wujków - "szkoda nerw" na dyskutowanie z takimi
          Bywalcami. Ja w każdym razie odpuszczam i opuszczam to forum, które stało się w
          pewnym momencie jedynym dostępnym medium dla sfrustrowanych, bojących się
          zaprezentować swoje poglądy inaczej niż za zasłoną z nicka ludzi
          pokroju "Bywalca", "kicki" czy "feloksa". Im sie wydaje, że tu mogą pisać co im
          wściekła ślina pod klawiaturę podsunie, bo przecież nie biorą za to żadnej
          odpowiedzialności.
          To nie jest tak, że ktokolwiek w MCK boi się krytyki, czy jej nie chce.
          krytykujcie, ale miejcie odwagę pod niektórymi swoimi "rewelacjami" sie
          podpisać - tak normalnie, z imienia i nazwiska, skoro sami operujecie czyimiś
          nazwiskami.
          Pozwólcie, że na razie będziemy bazować na opiniach (wcale nie bałwochwalczych,
          bo nierzadko i krytycznych) ludzi, którzy do nas dzwonią, piszą (i podpisują
          się) i przede wszystkim przychodzą na nasze
          imprezy. "Bywalców", "kicki", "feloksów" i im podobnych serdecznie za to
          przepraszamy.
          Do niezobaczenia na tym forum (przynajmniej na razie).
          Wojtek Wieczorek
          • Gość: Bywalec do wieczorka i anki IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 15.02.04, 13:41
            Może rzeczywiście z tekstem o żonie(zbieżność imion)
            troszku przesadziłem ale tylko dlatego, że Gramatyka
            (to już on sam wybrał sobie takiego nick'a żeby można
            było go zdemaskować i pretensje o to może mieć tylko
            do siebie) infantylnie się zachowuje i odpowiada tylko
            na pochlebne jemu bądź eMCeKowi opinie.

Natomiast działalność eMCeKu oceniam z punktu widzenia
            moich zainteresowań kulturalnych.

Kino - w Tychach to niestety obraz nędzy i rozpaczy.
            Ja rozumiem, że kino jest prywatne ale UM lub MCK mógłby
            dać kasę albo pomóc zoragnizować przynajmniej raz w roku
            tygodniowy przegląd filmów etc. Takie festiwale filmowe z
            powodzeniem odbywają sie w Cieszynie czy Sanoku.

Teatr - obejrzenie w Tychach dramatu współczesnego
            (Ravenhill, Kane, Wyrypajew, Bizio, Schwab etc.) to
            chyba nie będzie mi dane bo eMCeK woli sprowadzać
            kabarety, których występy nie zmuszają do wysiłku
            intelektualnego.

Sztuka - ktoś kto chodzi do tyskich galerii to mógłby
            pomyśleć, że jedyną formą wyrazu współczesnej sztuki
            jest malarstwo. No cóż moje sugestie żeby sprowadzić do
            Tych instalacje Libery, Nieznalskiej, Kozyry, Sasnala
            i innych pozostały bez odpowiedzi.

Piotr Bywalec
            • Gość: swerd Re: do wieczorka i anki IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 13:47
              no kurde, z niektórymi sprawami to sie nie mogę nie zgodzić
              jeśli chodzi o Teatr to faktycznie nic specjalnego tam nie wystawiaja, a szkoda
              bo chętnie bym się wybrał, zwłaszcza że lubie nasz mąły tetrzyk

kino? obraz nędziy i rozpaczy to chyba nie jest ( byłem ostatnio w andromedzie
              we wrzesniu)
              przegląd filmów? no niekoniecznie, ale jakby był popyt to i powinni takie coś
              zorganizować chyba?

natomiast jeśli chodzi o galerie to chyba tylko miriam jest? no wstyd przyznać,
              ale to dla mnie odległe sprawy :-)))

• Gość: anka Re: do wieczorka i anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 14:52
                stara prawda, że jak się rozmawia to juz nieźle rokuje. Zgadzam się co do kina
                absolutnie. Właściciele w ogóle nie troszczą się o widza.
                Co do teatru to można tu czasami ( na pewno zbyt rzadko) obejrzeć dobrą sztukę.
                Tylko dlaczego wtedy bilety są tak drogie? W Krakowie bywaja tańsze ( w Tychach
                ok .65 zł. na spektakl np. dobrego teatru warszawskiego). Ale ja pamiętam
                czasu, gdy Tychy były totalnym ugorem kulturalnym, widzę różnicę i to cieszy. A
                dziś i tak nikt mi nie zepsuje koncertu Turnała i Aukso!!!!!
                • Gość: swerd Re: do wieczorka i anki IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 18:41
                  kraków ma stałą obsadę, do tychów trzeba "gwiazdy" sprowadzać, te z koli
                  kapryszą i dlatego ceny są jakie są

ale jak mam dać 20 w KRK + przejazd i strata czasu
                  to dam 65 w Tychach
            • perlailotr Re: do wieczorka i anki 15.02.04, 19:48
              OK, to po kolei ;-)

1. mój nick, moja Żona itepe
              Wspominałem już na tyn forum, że nie lubię anonimowości. Właśnie dlatego wybrałem sobie takiego
              nicka i właśnie dlatego zabrałem głos w dyskusji na temat basenu. Poglądy, które głoszę okazały się
              być niepopularne ale mam je odwage głosić pod własnym nazwiskiem.
              Czepianie się mojej Żony to z Twojej strony gruba przesada (do czego się przyznajesz) i, moim
              zdaniem, brak kultury. Ona nie wypowiada się na tym forum, gustuje raczej w oddziałach "edziecka".

2. kino, galerie, teatr, czyli to co piszesz o kulturze w Tychach
              Sorry, Piotrze, ale dajesz dowód totalniej nieznajomości tego co się w mieście dzieje w tej "działce". Ani
              kino ani teatr ani źadna z miejskich galerii nie ma nic wspólnego z działalnością MCK. Centralne
              zarządzanie działalnością kulturalną skończyło się w Tychach wraz z rozwiązaniem MOK-u, gdzieś w
              latach 90-tych. Wymienione przez Ciebie jednostki są albo instytucjami kultury (jak np. Teatr) albo
              prywatnymi przedsięwzięciami zupełnie niezależnymi od miasta (kino, galerie).
              MCK organizuje duże plenerowe imprezy i serię koncertów w wynajmowanej sali Teatru - zawsze wtedy
              i w repertuarze Teatru i na plakatach widnieje nasze logo. Specjalnie dla Ciebie jeszcze dzisiaj w nocy
              na stronach kultura.tychy.pl (które też są elementem działalności MCK) umieszczę krótką prezentację
              w Quictime, zobaczysz wtedy czym się nasza firma zajmuje.

3. moje otwarcie na krytykę
              Nie odpowiadam Ci na publicu o pytania dotyczące mojego wykształcenia i moich kompetencji, bo
              uważam te pytania za poniżające mnie. Gdybyś zadał sobie trochę trudu, to wpisując moje nazwisko w
              googlach pewnie coś niecoś byś się o mnie dowiedział. Zaproponowałem Tobie i innym adwersarzom
              odpowiedź na priva. Nikt nie napisał do mnie w tych sprawach. Potwierdza to tylko moje
              przypuszczenia, że niektóre z tych osób to moi dobrzy znajomi. Tezy o infantylności mojego działania
              zachowaj dla siebie. Są ocenne i jako takie nie mogą być obiektywne.

To tyle.
              Dziękuję, że ujawniłeś swoje nazwisko.
              Zastanawiam się czemu tak bardzo cięty jesteś na mnie. Pewnie się nigdy nie dowiem. Trudno.

Pozdrawiam
              • perlailotr suplement 15.02.04, 21:44
                Umknęło mojej uwadze przy pisaniu poprzedniego posta.
                To nie jest tak, że odpowiadam na pochlebne dla siebie "recenzowanie działalności MCK".
                Odpowiedziałem na post "ANKI" bo pamiętam z dyskusji na temat gimnazjów, że dosyć ostro
                występowała przeciwko moim poglądom. A teraz okazało się, że ANKA nie ma tendencji do potępiania
                LUDZI a przedmiotem jej zainteresowania i ewentualnej dyskusji są POGLĄDY.
                Bardzo szanuję tę cechę, dlatego napisałem "respect" :-)

Pozdrawiam
                • Gość: anka Re: suplement IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 22:26
                  Bardzo się cieszę, że to zauważyłeś. Zawsze uważałam, że można się pięknie
                  różnić. A swoją drogą : Wróciłam z koncertu Aukso i Turnała. Dziękuję MCK i
                  wszystkim, który ten koncert zawdzięczam. Resztę niech skryje milczenie.
                  Pięknie było - to za mało.
              • radexior Re: do wieczorka i anki 15.02.04, 23:48
                Ad.3 Mam podobne odczucia. Wykształcenie i kompetencje są jak najbardziej do samodzielnego sprawdzenia.

• Gość: Bywalec Re: do wieczorka i anki IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.02.04, 17:49
                Co do działaności MCK i UM.

Moje wiadomości o na temat o MCK pochodzą z danych zawartch na stronie www. A
                tam niestety poza informacjami o planowanych imprezach kulturalnych nie
                umieścił pan nic o zakrasie i zasadach funkcjonowania MCK(jak jest finansowana
                jego działalność etc.). Co do UM i Komisji Kultury(a pan jest jej członkiem) to
                zakres jej dzialania obejmuje(info ze str. UMTychy)m.in.: współdziałanie z
                placówkami: kulturalnymi, oświatowymi, turystycznymi i sportowymi istniejącymi
                na terenie miasta oraz Współpraca z innymi gminami w organizowaniu festiwali,
                konkursów, rozgrywek sportowych itp. imprez. Zatem miasto może np.:
                współorganizować wraz z prywatnym kinem Andromeda wspominany już festiwal
                filmów etc.

Co do kompetencji.

Jeśli pan nie chcesz pisać o tym na forum to nie. Jak będzie mi się chciało i
                będę miał czas to napiszę na priva. Ale za cholerę nie mogę zrozumieć w jaki
                sposób pytania o kompetencje mogą być poniżające. Przecież nie pytam o to czy i
                ile ma pan kochanek etc. Podawanie informacji o dochodach i kwalifikacjach to
                poprostu "uroki" pracy w administracji państwowej. Urzędnik czy radny pod tym
                względem nie powinien budzić wątpliwości bo opłacany z publicznych pieniędzy.
            • ikaz Re: do wieczorka i anki 03.04.04, 22:42
              Muszę przyznać że Twoje wnioski są zbierzne z moimi:
              -kino: za dużo popcornu a zamało dobrego filmu, przykład!:
              niedawno był CZAS APOCALIPSY-COPPOLI, chcę kupić bilet w kasie
              a pani bileterka tłumaczy mi że plakaty informują o filmie,
              ale w Mikołowie!
              -sztuka: sprowadzenie ostatniej instalacji LIBERY a właściwie
              zdjęć-gdzie konfrontuje fotograwie-ikony XXwieku z naszymi czasami
              napewno byłaby wstrząsem i przyczynkiem do dyskusji!
              Napewno nie była wydarzeniem niedawna wystawa zdjęć Amerykanina
              ze Szwecji w Polsce w Teatrze Małym.
              I jeszcze jeden temat:
              -ZNANY ARTYSTA na Dniach Tyskich!
              Gdy już przyjedzie i spojrzy na Tyszan ze sceny, to chyba Nas nie
              zobaczy zza chmury kurzu i pyłu, jaki uniesie się z tego klepiska
              co jest wokół ŻYRAFY, a napewno niezapomni tego wrażenia!,
              czyba że lunie deszcz i problem sam się rozwiąże:-(
              • 1976_darek Re: do wieczorka i anki 04.04.04, 00:06
                ikaz napisał:

> I jeszcze jeden temat:
                > -ZNANY ARTYSTA na Dniach Tyskich!
                > Gdy już przyjedzie i spojrzy na Tyszan ze sceny, to chyba Nas nie
                > zobaczy zza chmury kurzu i pyłu, jaki uniesie się z tego klepiska
                > co jest wokół ŻYRAFY, a napewno niezapomni tego wrażenia!,

Dokładnie - na każdej imprezie pod "żyrafą" zastanawiałem się, kiedy w końcu
                ten - było nie było - reprezentacyjny tyski placyk doczeka się porządnego
                podłoża. Z roku na rok jest jednak coraz gorzej :-(.
                Nie mówie, że musimy miec zaraz plac z wszystkimi "bajerami", jaki posiadają od
                pewnego czasu mieszkańcy Gliwic (Plac Krakowski) - na poczatek wystarczyłoby
                trochę betonowej kostki (w najgorszym razie asfaltu). No cóż, pożyjemy
                zobaczymy.
    • Gość: magi Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.tsi.tychy.pl 15.02.04, 15:07
      Czy w tym roku będzie też coś dla dzieci??? W zeszłym roku było: w pierwszy
      dzień wiersze Brzechwy, w drugi - Smerfy. To pierwsze cudowne (choć idąc na to z
      Niną zastanawiałam się, w jaki sposób zepsują te super wierszyki), zaś to drugie
      beznadziejne, choć dzieciom, widziałam, się podobało. Ponieważ dzieciom powinno
      się dobre i gustowne rzeczy "zaszczepiać", pozwolę sobie tu wyrazić swoją
      nadzieję, że w tym roku dla dzieci też coś będzie - może ta sama grupa , co w
      zeszłym roku??
      PS Na tego Brzechwę wyskoczyłyśmy z Niną z działeczki i nie miałyśmy przy sobie
      pieniędzy. Niestety, bo można było kupić płytę z tymi piosenkami :(
      • Gość: zyta Re: Kto na "Dni Tyskie" IP: *.tychy.pl / 81.210.89.* 31.03.04, 14:42
        czy są jakieś nowe wieści ?
    • kaner Re: Kto na "Dni Tyskie" 04.04.04, 21:26
      Tak wiec kto bedzie z super gwiazd?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka