beauty_megan79 28.05.10, 16:08 Witam wszystkich, jak myślicie czy w Tychach bardziej przydałoby się: a) aquapark b) biurowiec z przeznaczeniem na biura, lokale handlowo-usługowe c) galeria handlowa Gdzie ewentualnie miałyby powstać te budynki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
organista_pl Re: Pomysł na Tychy 28.05.10, 16:11 Zdecydowanie kilka banków:PPP A tak na poważnie myślisz ze jak na forum przeprowadzisz ankietę to prezio postawi zaraz np aquapark???? Odpowiedz Link Zgłoś
tyski1988 Pomażyć można ! 28.05.10, 19:02 1 / Ja widziałbym aqua park przy nowym rondzie, stoczniowcow-glinczanska-borowa, jest tam sporo miejsca ! 2/ biurowiec z prawdziwego znarzenia tez by sie przydał taki kilkunastopietrowy, mógł by on stanąć w miejscu gdzie ul. edukacji kolo szpitala łączy się z beskidzka , na tym polu na przeciwko szpitala. 3/Galeria Handlowa w centrum czyli przy Al. Jana pawła II ! Odpowiedz Link Zgłoś
koocia Re: Pomażyć można ! 29.05.10, 11:05 Ortografia Panie tyski !! od razu w nagłówku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Pomysł na Tychy 29.05.10, 12:19 Ani jedno, ani drugie, ani trzecie. Natomiast bardzo przydałoby się takie przebudowanie dróg wylotowych z miasta, żeby ci co wjeżdżają i wyjeżdżają, nie paraliżowali centrum miasta. O parkingach nie wspominam, bo to chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
helenkat Re: Pomysł na Tychy 29.05.10, 13:29 dajcie spokój nie z tym prezydentem, już nawet w sieci się z niego śmieją...widzieliście stronkę www.tyskiprezio.cba.pl ??? Nie dość,że nie wygląda,to tylko obiecuje:/ Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Pomysł na Tychy 29.05.10, 19:45 Las latarń z czerwonymi lampeczkami na Niepodległości, budzi we mnie szacunek. Gdyby tak wyciąć na Niepodległości wszystkie drzewa, pas zieleni zalać betonem, to moglibyśmy stanowić alternatywę dla lotnisk w Pyrzowicach i Balicach. Jakiż piękny terminal byłby w gmachu UM! I ten parking na placu pod Żyrafą! Odpowiedz Link Zgłoś
mickewazowsky Re: Pomysł na Tychy 01.06.10, 00:48 hehehe, te latarnie to specjalny zakup interwencyjny w firmie Rosa, nie od dziś wiadomo że właściciel zakładu wraz z prezydentem wspierają się jak mogą :) Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Pomysł na Tychy 01.06.10, 01:08 > hehehe, te latarnie to specjalny zakup interwencyjny w firmie Rosa No, ani przez moment nie myślałem, że UM sam z siebie postanowił mieć najgęstszą sieć latarń ulicznych w Polsce :) Jak powiedział dyrektor Krzakowski - "kumpel jest dla mnie kumpel - lekko każdy nie ma" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Pomysł na Tychy 30.05.10, 20:43 jestem zdecydowanie za galerią handlową, która mogłaby być koło tesco i saturna. Obok może być też aguapark :) Biurowiec chyba zbędny, na terenach pełno jest obiektów do wydzierżawienia i chętnych nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
belleb aquapark i biurowiec 30.05.10, 22:27 A ja będę uprawiać czystą prywatę - mnie brakuje aquaparku i biurowca. W Tychach jak chcesz się wypluskać z dzieckiem w wieku ok. 4 lat, to musisz jechać do Lędzin, bo tam jest najbliższy basen, w którym jest zupełnie płytki brodzik. A co do biurowca - ktoś tu pisał o pustych biurowach na terenach przemysłowych... Ludzie, kto się przeniesie w biurem, które potencjalnie mają odwiedzić jacyś klienci na tereny przemysłowe?? Nie wypowiadajcie się, jeśli sami nie macie biura i macie pojęcia w temacie, ok?! W Tychach biuro można wynająć koło urzędu skarbowego (sięrmiężnie, cena odpowiednia do tego, ale doliczają jakieś dziwne kwoty za media i "powierzchnię wspólną" - cokolwiek miałoby to znaczyć, więc cena robi się nieodpowiednia do warunków), w biurowcu tam gdzie urząd pracy (w nieco wyremontowanej części cena koszmarna + cholerne powierzchnie wspólne...), w Balbinie Centrum (jak wygrasz przetarg, który zdarza się dość rzadko, zwykle nie wtedy, kiedy szukasz lokalu, cena wysoka) albo w biurowcu Energomontażu koło sądu - cena ok, ale raz po raz nie ma prądu i leje się z dachu, a wygląd nieco siermiężny... No i w czym wybierać?? Chyba, że oświecicie mnie, gdzie jeszcze można wynająć przyzwoite biuro o powierzchni ok. 50-60 mkw, najchętniej w rejonie oś B. Chętnie wynajmę. Więc ja jestem za biurowcem! Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: aquapark i biurowiec 31.05.10, 01:21 > ktoś tu pisał o pustych biurowach na terenach przemysłowych... Ludzie, kto > się przeniesie w biurem, które potencjalnie mają odwiedzić jacyś > klienci na tereny przemysłowe?? Nie wypowiadajcie się, jeśli sami > nie macie biura i macie pojęcia w temacie, ok?! Biurowiec w centrum to masakra. Dojazd - koszmar, miejsca parkingowe dla klientów - koszmar, cena - koszmar. Ten kołchoz w Balbinie to w ogóle jakiś żart. Miałem biuro w centrum na hotelowcu przez rok i dałem sobie spokój. Przeniosłem się w zeszłym roku na tereny przemysłowe i mam święty spokój. Polecam spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
tyszanka111 Re: aquapark i biurowiec 05.06.10, 04:34 remo nie wiem jaką masz firmę ale widzę te tłumy jeżdżące na tereny przemysłowe tylko do ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: aquapark i biurowiec 06.06.10, 01:56 Tłumów też nie widzę, ale nie mam takich ambicji :) Odpowiedz Link Zgłoś
gitares Re: Pomysł na Tychy 31.05.10, 12:43 Aquapark i jakieś inne miejsca rekreacji (ścieżki do rolek, itp). Odpowiedz Link Zgłoś
janklas Re: Pomysł na Tychy 31.05.10, 15:15 ktoś wybudował biurowiec koło miszteli. Od roku czy nawet dwóch stoi pusty... A przecież lokalizacja nie jest taka zła 2 minuty autem do reala (czyli centrum), 5 minut na tereny przemysłowe. Wygląd jest nawet atrakcyjny, tak więc niewiem co odstrasza potencjalnych klientów, może cena... Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Pomysł na Tychy 04.06.10, 09:16 Jak dla mnie to przydalby sie porzadny Aquapark i porzadna Galeria Handlowa cos jak Silesia w Katowicach, natomiast mniej bankow i aptek bo juz mnie mdli od tego! Bo gdzie nie spojrze to bank na banku i apteki Odpowiedz Link Zgłoś
magnollia3 Re: Pomysł na Tychy 04.06.10, 16:36 Tychy: Olbrzymi hipermarket Na sesji Rady Miasta, która odbyła się 27 maja, Michał Gramatyka, zastępca prezydenta do spraw gospodarki przestrzennej poinformował, że (na terenach przemysłowych) w sąsiedztwie hipermarketów Tesco, OBI i Saturn najprawdopodobniej powstanie olbrzymia galeria handlowa (czyli nowy hipermarket) o powierzchni sprzedaży wynoszącej 55 tys. metrów kwadratowych. Galerię tę ma wybudować firma Gemini Holding. Miasto otrzymało już decyzję Samorządowego Kolegium Odwoławczego, które utrzymuje w mocy decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu dla nowego hipermarketu. Ma on być nastawiony nie tylko na klientów z Tychów, ale i z gmin ościennych (aż po Pszczynę i Bielsko). Andrzej Dziuba, prezydent Tychów, komentując plany powstania olbrzymiej galerii handlowej, stwierdził, że „miasto w tej materii nie ma nic do gadania”, bo Rada Miasta odrzuciła jego propozycję uchwalenia planu zagospodarowania przestrzennego, obejmującego tamten teren i dlatego teraz gmina nie ma żadnego wpływu na plany budowy hipermarketu Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Pomysł na Tychy 05.06.10, 00:37 Będzie gdzie iść w niedzielę po sumie. Paprocany zamkną (od dwóch lat zaczynają remont), to będzie jakiś substytut miejsca do bywania. Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Pomysł na Tychy 16.10.10, 09:55 i co z tym hipermarketem? Na obiecankach się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: Pomysł na Tychy 05.06.10, 18:30 Pytasz, co jest potrzebne. Uściślijmy KOMU? Mieszkańcom, czy inwestorom? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_tychy Re: Pomysł na Tychy 03.11.10, 11:11 Oczywiście że ogromne centrum handlowe ze znanymi markami! wszyscy maja juz takie centra: Bielsko, Katowice, Gliwice, Bytom tylko nie Tychy:( I basen: ogomny aqa-park. To sa moje 2 zyczenia na 2011 rok :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kinioslawa Re: Pomysł na Tychy 03.11.10, 12:23 Tak, bo niczego tak nie brakuje, jak jeszcze jednego centrum handlowego. Mam nadzieję, że nie będzie żadnego kolejnego. Co do basenu - zgadzam się - aktualna oferta miasta jest w tym zakresie niestety zbyt wąska. Odpowiedz Link Zgłoś
1976_darek Re: Pomysł na Tychy 04.11.10, 12:03 kinioslawa napisała: > Tak, bo niczego tak nie brakuje, jak jeszcze jednego centrum handlowego. Mam na > dzieję, że nie będzie żadnego kolejnego. Jeszcze jednego? A jest już jakieś? Skoro tak, to dlaczego, gdy muszę kupić garnitur, buty, koszule itd. w końcu zmuszony jestem jechać do Katowic czy Sosnowca? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_tychy Re: Pomysł na Tychy 04.11.10, 13:21 widac ze kinosławo czy jak ci tam nie znasz sie na modzie i modnych markach i ubierasz sie na targu w Tychach Odpowiedz Link Zgłoś