Dodaj do ulubionych

Przeróbki krawieckie

26.06.12, 10:02
Potrzebuję na szybko i nie za drogo :)
Muszę zwęzić 2 pary krótkich spodni przed wyjazdem wakacyjnym.
Gdzie szukać?
Ile mniej więcej czeka się na przeróbkę?
Obserwuj wątek
    • bacutil Re: Przeróbki krawieckie 26.06.12, 15:17
      Na targowisku przy browarze w jednej z budek, oczywiście w dni pozatargowe też :)
    • katasia1 Re: Przeróbki krawieckie 26.06.12, 19:06
      Ja z kolei oddawałam parę razy różnych rzeczy na targowisku na przeciwko Reala - w jednym ze środkowych pasaży. Zazwyczaj czekałam ok. 2-3 dni.
      • tanoshii Re: Przeróbki krawieckie 26.06.12, 20:57
        A jakie są mniej więcej ceny? Nigdy nie korzystałam z takich usług i nie wiem, czy w ogóle opłaca mi się płacić za przerabianie, bo wszystkie ubrania kosztowały mniej więcej 100 zł. Jeśli przeróbka ma kosztować 50 zł za jedno, to wolę kupić nowe :P
        • katasia1 Re: Przeróbki krawieckie 26.06.12, 21:03
          Nie no tak drogo to nie, ale i też nigdy nie zwężałam spodni. Podwinięcie ok. 15 zł, podobnie wszycie zamka. Raczej nigdy za nic nie zapłaciłam tam więcej niż 20 zł, ale też pewnie zalezy ile roboty z przeróbką.
        • angeter0231 Re: Przeróbki krawieckie 26.06.12, 22:33
          Ja zwężałam spodnie na targowisku obok Reala, budka od strony Piłsudskiego i zapłaciłam 14 zł.
    • tytus41 Re: Przeróbki krawieckie 28.06.12, 08:07
      Najtaniej jest w kwiaciarni na os.W. Wieżowiec przy Wieniawskiego pierwszy od ul. Sikorskiego. Skrócenie spodni 8 zł.
    • mana258 Re: Przeróbki krawieckie 29.06.12, 14:17
      Ja zawsze chodze do krawcowej na targu koło azetu ( pomieszczenie koło pasmanteri) .Bardzo miła krawcowa tanio bierze i myśle że jak sie ją poprosi to jest w stanie szybko wykonać usługe
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka