Dodaj do ulubionych

Pediatra Tychy

05.12.13, 20:29
Szukam dobrego pediatry w Tychach dla niemowlęcia bo niestety nasz obecny lekarz jest wielką pomyłką, czytałam na internecie dużo opinii ale większość były sprzed paru lat stąd moja prośba o aktualne opinie. Dr. Ewa Barwinek odpada bo dzisiaj odmówili mi przyjęcia deklaracji na nazwisko tej Pani Dr. co pozostawię bez komentarza.... Zastanawiam się między Dr. Chmielnicką, Dr. Uznańska-Budny, Dr. Pilorz i Dr. Wąsowskim. I mówiąc szczerze nie potrafię się zdecydować dlatego chętnie poczytam opinie o lekarzach i przychodniach w których pracują.
Obserwuj wątek
    • afrodytka82 Re: Pediatra Tychy 05.12.13, 22:28
      Dr Uznańska ! Polecam. Zmieniliśmy pediatrę właśnie na Nią i to była najlepsza decyzja. Konkretna,fachowa i ma fajne podejście do dzieci. Zna sie jednym słowem na tym co robi ! A odmowa deklaracji do Barwinek też mnie spotkała i też się mocno zdziwiłam i choć byłam bardzo za tym,by do tej lekarki własnie zapisać dziecko,to jednak sie nie zdecydowałam.
    • magnollia3 Re: Pediatra Tychy 06.12.13, 16:56
      Pewnie dr Barwinek ma już tyle zadeklarowanych dzieci, że więcej nie jest w stanie obsłużyć i odmowę przyjęcia kolejnych, osobiście uznaję jako bardzo dobrą decyzję. Nikt nie chce godzinami siedzieć w poczekalni, bo lekarz ma więcej pacjentów niż jest w stanie ogarnąć.
      Ja jestem zapisana z dzieckiem do przychodni na Paprocanach, ale nawet nie pamiętam, do której lekarki. Jak rejestruję rano dziecko, to nikt mnie nie pyta do kogo jesteśmy zadeklarowani, tylko zapisuje do lekarki, która akurat ma dyżur w godzinach mi odpowiadających.
      W tej przychodni bardzo dobrym pediatrą jest też dr Magiera. My chodzimy zamiennie do jednej, albo drugiej pani doktor.
      • gregoryzc Re: Pediatra Tychy 17.12.13, 18:41
        A czy dr Willman jest dobrą pediatrą? Czy ktos z Was miał u niej wizyty?
    • wadziu Re: Pediatra Tychy 23.12.13, 00:16
      Dr Eligiusz Wasowski na Husarii Polskiej jest najbardziej profesjonalnym lekarzem jakiego znam.
      Mamy 2 synow, w tym jeden spedzil wiele czasu u roznych doktorow z roznych powodow.
      Dr Wasowski bardzo rzeczowe, racjonalne podejscie. Antybiotyki dopiero na koncu. Bardzo fajny !. Czasami chce sie z nim byc jak z kumplem
      • dorotadu Re: Pediatra Tychy 23.12.13, 23:03
        popieram - o Wąsowskim pisałam już w innym wątku
        • justynianka85 Re: Pediatra Tychy 01.12.14, 09:34
          A ja polecam panią pediatrę Beata Wieczorek z Medycyny rodzinnej w Tychach. Bardzo miła, z podejściem do dzieci oraz potrafiąca fachowo diagnozować.
      • niegoski15 Re: Pediatra Tychy 20.01.15, 22:06
        Gdy moje dziecko miało problemy z krtanią a przez to problemy z oddychaniem wąsowski kazał mi się mężem zająć w nocy a nie dzieckiem! Dodatkowo potraktował mnie jak małolatę z lalką a nie matkę z dzieckiem. Ja się pytam z czym do ludzi?! Na husarii rok wcześniej trzeba dzwonić aby zarejestrować dziecko do dzieci zdrowych(rejestrują tylko w poniedziałki po 16).
        • pat_matka Re: Pediatra Tychy 23.06.15, 12:26
          Proszę o opinie na temat Dr Uznańskiej-Budny Magdaleny, która przyjmuje w przychodni Ultra-Med na Al. Jana Pawła (budynek TP SA)
          • afrodytka82 Re: Pediatra Tychy 24.06.15, 10:57
            No cóż...ja się zawiodłam...Nie chcę się rozpisywać,powiem tylko tyle,że nie przyjęła mi chorego,gorączkującego dziecka,bo.....miała focha. Cała ona. Nie ja jedna się już skarżyłam podobno. Niestety..
    • bedzietylkogorzej Re: Pediatra Tychy 26.06.15, 14:21
      lekarze maja limity ile deklaracji moga na siebie przyjac, zdaje sie (choc nie wiem czy dotyczy rowniez pediatrow), ze tylko cos okolo 2.5 tysiaca. to nie zla wola tylko ograniczenia narzucone przez nfz
      • pat_matka Re: Pediatra Tychy 30.06.15, 12:28
        Witam ponownie, a czy macie może jakieś doświadczenia z doktor Ewą Jureczko? Przyjmuje w Arka-Med na Nałkowskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka