marycha1433 18.09.07, 14:06 czesc mam pytanie czy w tej firmie warto pracowac?jakie tam sa zarobki, jaki system pracy atmosfera?zlozylem tam tydzien temu dokumenty i tak sie zastanawiam czy warto zachodu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inquisition Jeśłi czterobrygadówka nie przeszkadza to czytaj 18.09.07, 18:34 Płace "na rękę" na linii to około 1400-1600zł na rękę czyli jak na Tyskie warunki całkiem nieźle. Na pracę biurową bym nie liczył (no chyba że masz plecy). Prócz pensji pracownicy dostają (nie wiem wg. jakiego klucza) bilety do kina czy basen. Atmosfera raczej dobra, choć panie z personalnego potrafią sp**ć humor nawet tym, co tam nie pracują (czyli np mi) - nawet nie chce im się wyciągnąć segregator z regału stojącego kilka kroków od nich. Niewątpliwie sporym plusem jest staranne dbanie o twój tyłek zwane pospolicie "systemem BHP" ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: Jeśłi czterobrygadówka nie przeszkadza to czy 19.09.07, 08:56 www.etychy.org/aktualnosci/fiat-szuka-pracownikow-815.php można coś poczytać o Delphi. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Jak na tyskie warunki Delphi nie jest złe 22.09.07, 09:05 Spodziewałeś się kokosów, czy pracy w normalnych warunkach (np 8h 5 dni w tygodniu)? Pobudka, tu jest Polska, tu jest ważniejsze czyj dziadek był w wermachcie, oraz tropienie UBków niż zapewnienie obywatelom bytu na jako takim poziomie. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinpol Re: Jeśłi czterobrygadówka nie przeszkadza to czy 19.12.08, 19:30 delphi jedna z najlepszych firm w tychach tylko pieniadze nie duze .....atmosfera fajna,porzadek dbanie o pracownika,dofinasowanie do obiadow,firma nie wloska takze mentalnosc gory jest ok,polecam jezeli starczy max 1600zl Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 10.10.07, 17:08 ja pracowałam w delpdi rok a mój mąż 3 lata i nie zamieniałabym tej pracy na żadną inną w tychach. atmosfera fajna ale to zależy też od ciebie no wiadomo jaki ty będziesz to tak cię będą traktować ale ogólnie super ja nie żałuje ani jednego dnia tam przepracowango i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jokawie Re: praca w firmie delphi automotive 10.10.07, 19:07 co tam za praca i czy cięzko,nigdy nie pracowałam na linii Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 10.10.07, 19:55 praca jest różna bo to zalezy na jaką linie trafisz ale napewno dasz radę timliderzy sa raczej spoko bo boją się o swoje tyłki a kierownicy są raczej nastawieni pozytywnie do pracowników wiadomo że zawsze znajdzie się jakiś nie zadowolony z pracy koleś bo każdemu nie idzie dogodzić ale pomimo tego że nie pracoweałaś na lini to dasz radę tylko musisz chcieć Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: praca w firmie delphi automotive 10.10.07, 23:09 Slyszalem ze zaniedlugo maja przyjmowac kobiety do Delphi czy ktos wie na jakich warunkach, czy 4brygadowka?i czy latwo jest dostac sie do tej firmy?Moja zona szuka pracy, alenigdy nie pracowala na linii czy ma szanse tam sie dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 09:36 kobiety są tam przyjmowana od dawna a czy ma szanse to zależy od szczęścia ale jeśli nigdy nie pracowała na produkcji to może być jej trudno się załapać ale to też różnie bywa poprostu trzeba spróbować a czy to będzie 4b to zależy na jaką linie trafi choć teraz to już ponad połowa to liń to 4b. Jeśli chce zdobyć jakiś staż na lini to niech złoży papiery w cableelectra w mikołowie tam przyjmują każda kobiete w każdym wieku i jeśli wytrzyma tam pół roku to potem może śmiało składać papiery gdzie jej się będzie podobało znam ponad 20 dziewczyn które tak zrobiły zresztą ja też miałam tą przyjemność tam pracować. kilka razy składałam papiery do delphi i nic a po zdobyciu jakiegokolwiek doświadczenia w cableelectra udało mi sie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 11:44 Klaryso26 pozwol ze jeszcze Cie pomecze:) Moja zona szuka pracy, zlozyla swoje dokumenty do delphi, pod koniec wrzesnia byla na rozmowie kwalifikacyjnej na ktorej powiedziano jej ze szukaja pracownikow na linie 4B ale kobiet beda zatrudniali dopiero za miesiac dwa z powodu braku szatni czy szafek dla kobiet. Moja zona nigdy nie pracowala na produkcji ale ma wyksztalcenie srednie techniczne. I w zwiazku z tym moje pytanie brzmi:czy moja zona ma jeszcze czekac na kolejny telefon z delphi w sprawie pracy czy juz raczej odpadla?po Twoim poscie Klaryso sadze ze ja oszukano mowiac o tych szafkach skoro Ty piszesz ze kobiety zatrudniaja od dawna.... A jesli chodzi o mnie to juz dostalem prace w innej firmie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 13:08 spoko możesz mnie męczyć jeśli ci żona na to pozwoli hahaha kobiety są tam przyjmowane od dawna ale w ilościach minimalnych i raczej jej nie okłamali bo z szatniami był problem już od dawna z szafkami zreszta też czasami się zdażało że w jednej szafce musiały się pomieścić trzy dziewczyny i to był naprawdę problem . jeśli była na rozmowie i tak jej powiedzieli to niech czeka napewno sie odezwią ja po rozmowie czekałam trzy tygodnie na telefon i się dostałam na linie 4b. a tobie życzę powodzenia w nowej pracy gdziekolwiek ją znalazłeś pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 18:31 Klaryso dzieki za info;)nie martw sie nie bede Cie podrywal heheh, mam piekna i kochajaca zone i inne laski nie interesuja:P A co do delphi to mowisz, ze jak juz zaprosili zone na rozmowe to ma duze szanse znalezc tam prace?Acha i jeszcze Cie o jedno spytam: czy pracujac w systemie 4B macie wolne swieta?pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 19:19 fajnie ża jest jeszcze ktoś kto ma poczucie humoru ja mam męza dziecko i dzidzie w drodze wię spokojnie haha pracując w systemie 4b często zdarza się że pracuje się w święta ale nie np pierwszy dzień świat bożegonarodzenia albo w nowy rok tak to raczej nie ma więc spokojnie. życzę twijej żonie żeby się jej naprawdę udało. Odpowiedz Link Zgłoś
pelzaczek24 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 19:04 A ja mam do Was takie pytanie jeśli mam doświadczenie na produkcji i to nie w kablach tylko np. w Maflow i w innych zakładach to mam szanse?I czy najpierw biorą tych co zdali na bramie podania czy od pracowników którzy tą osobę polecają?Bo dałam papiery miesiąc temu i cóż czekam jak ta głupia na telefon a nikogo znajomego tam nie mam.Dziękuję z góry za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 19:20 to miłego czekania... poślij papiery poleconym do kadr. Odpowiedz Link Zgłoś
tyszanka78f45 Re: praca w firmie delphi automotive 11.10.07, 20:53 A jakie sa zarobki w delphi? pewnie ze 1000 netto najwyzej:)czyli psie pieniadze,nie wierze ze mozna tam wiecej zarobic no chyba ze sie ma doswiadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 12.10.07, 09:07 skoro nie wiesz jakie są zarobki to po co się wypowiadasz. moja pierwsza wypłata a było to sporo czasu temu to ponad 1200 a potem były większe więc nie wydaje mi się żeby na okresie próbnym były to psie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
faga Re: praca w firmie delphi automotive 12.10.07, 12:49 Klarysa mowisz ze na poczatek firma oferuje 1200 zl? tzn oferowala kilka lat temu?kurcze to niezla kasa. Ja juz pracuje kilka miesiecy w biurze w dziale ksiegowym i tyle nie mam, nie mam nawet "tysiaka", a odpowiedzialnosc ogromna i wiele stresow, czasem juz padam ze zmeczenia, chetnie bym sie przeniosla do tego delphi na produkcje ale nie mam szans. Nikt nie przyjmie na produkcje osoby z wyksztalceniem wyzszym, a chetnie bym zmienila prace na malo stresujaca. no trudno sie mowi:) A tyszanki78f45 nie bierzcie na serio, ona ma zawsze cos glupiego do powiedzenia, wystarczy jej posty poczytac:) 1200 zl netto za niestresujaca prace to sporo. Pozdrawiam serdecznie;) Odpowiedz Link Zgłoś
omt Re: praca w firmie delphi automotive 12.10.07, 13:29 Zapomniałas dodac 1200 zł za prace wraz ze wszytkimi sobotami Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 12.10.07, 13:51 pracujesz tam? jeśli tak to chyba ci wiadomo że jest tam system 4b i że napisałam ponad 1200 a jeśli pracujesz wszystkie sobotu na 3 zmianach to odpowiedzi szukaj na początku bo ktoś inny też się na ten temat wypowiadał i ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
agne-s27 Re: praca w firmie delphi automotive 07.05.08, 17:46 witam!!!! chciałabym zapytać czy w delphi są jakieś wczasy pod gruszą dofinansowania dla dzieci...???? coś w tym stylu kasa jest naprawdę ciekawa ale chciałam wiedziedzieć czy są jeszcze jakieś dodatki socjalne pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 07.05.08, 19:32 są wczasy pod gruszą,paczki na świeta,bony oraz coroczny festyn dla pracowników jak i poczestunek w dniu urodzin i słodki upominek:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tyszanka78f45 Re: praca w firmie delphi automotive 13.10.07, 19:37 Nie wiem czemu zainteresowanie praca w Delphi jest tak duze. Placa niewielka, praca ciezka bo przy maszynach. Prosta praca idealna dla osob po podstawowkach czy najwyzej zawodowkach a jak sie okazuje to sa tu osoby z wyksztalceniem nawet wyzszym ktore sa gotowe do niewolniczej pracy zaniewielkie wynagrodzenie. Hmm ciekawe to...niektorym brak ambicji chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkch2 Re: praca w firmie delphi automotive 16.10.07, 19:10 skoro kolezanka taka madra to niech sie pochwali gdzie pracuje i ile zarabia, jaka szkolke ukonczyla, i co zamierza robic za rok, piec lat i 8 lat. wiedz ze zadna praca nie chanbi. a ci ludzie z produkcji utrzymuja zawsze kazdy zaklad, bo to tylko i wylacznie oni wytwarzaja wartosc dodana. jesli nie pracujesz na produkcji to twoja pensja zalezy od tego czy ci ludzie wyprodukuja czesci OK dzieki pomocy od biurowcow. jesli myslisz inaczej to jestes tylko poprostu pustym balonem, ktory mozna przekluc i zakonczyc jego krotka kariere. wiedz ze uroda przemija, a rozum i madrosc tylko rosnie. co jest twoim atutem? Odpowiedz Link Zgłoś
faga Re: praca w firmie delphi automotive 15.10.07, 11:51 Tyszanko radze Ci dobrze,nie wypowiadaj sie juz wcale na forach, skoro nie potrafisz uszanowac godnosci czlowieka!!!! I prosze juz nic nie pisz na Tyskim Forum bo moder wie i poinformowal mnie kiedys, ze mamy tego samego uslugodawce netowego. Ktos moze pomyslec ze ty to ja! A ja nie mam i nie chce miec z Toba nic wspolnego rozumiesz? A o moje ambicje sie nie martw, mam ich wiecej niz Ty. Pozatym jakbys byla takim dobrym rekruterem za jakiego sie uwazasz wiedzialabys ze teraz ludzie po studiach czesto pracuja na produkcji z braku innego zatrudnienia. I wcale nie uwlacza im to godnosci.Z pracownika produkcyjnego tez mozna awansowac;) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive 16.10.07, 21:32 hej marycha1433 i co zadzwonili? Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: praca w firmie delphi automotive klarysa? 07.05.08, 19:59 Co powiesz na temat studentów - praktykantów - jakie jest podejscie do nich :P Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: praca w firmie delphi automotive klarysa? 08.05.08, 09:56 studenci są tam bardzo często team-liderami ale nie wiem jak jest z praktykantami,ale napewno nie jest źle:) Odpowiedz Link Zgłoś
agulla1981 Re: praca w firmie delphi automotive 19.05.08, 11:35 witam!!!!!! dzięki za odpowiedź klarysa w sprawie wczasów pod gruszą i wogóle wychodzi na to że faktycznie jest tam bardzo ciekawie ....:):) bo w pozostałych firmach nie ma takich dodatków a jak już są ...to poprostu śmiechu warte pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś