nelamela 13.03.12, 14:08 Witam w weekend bedę w Warszawie i chciałabym zachaczyć o jakiś sklep gdzie ktoś fachowym okiem doradzi rozmiar stanika.Proszę o namiary.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda2em Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 14:23 www.bra-dreams.pl/lub www.dopasowana.pl/ Szczególnie polecam Bra-dreams, panie właścicielki są absolutnie kochane i genialne. Odpowiedz Link
magda2em Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 14:23 Jeszcze raz, bo coś nie wyszło: www.bra-dreams.pl/ Odpowiedz Link
bra-dreamerka Re: Gdzie w Warszawie... 21.03.12, 20:19 Dopiero teraz dopadłam LB i przeczytałam- magda2em- to TY jesteś wspaniałą i uroczą Klientką. Dzięki za miłe słowa. Odpowiedz Link
kasica_k Spis 13.03.12, 14:37 Możesz zajrzeć do spisu sklepów w Polsce - pod "mazowieckim" jest sporo warszawskich sklepów, są też linki do wątków z opiniami: stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html Odpowiedz Link
nelamela Re: Spis 13.03.12, 14:43 O tym sklepie w Pasażu Wolskim słyszałam same pochwalne peany.Dzieki.Ale nie wiem bo cos mi sie kojarzy jeszcze na Grochowskiej(Grochowie)?Jakas wybitna pani dopasowujaca perfekcyjnie biustonosze...Pozdrawiam. Odpowiedz Link
genepi Re: Spis 13.03.12, 14:54 Mam nadzieję że mówisz o Dopasowanej a nie o owianej złą sławą pani Hani :-) Odpowiedz Link
clarisse Re: Spis 13.03.12, 16:11 Pani wybitnie dopasowująca biustonosze na Grochowskiej - była wybitna 15 lat temu, gdy dostępne miseczki kończyły się na E/F, w normalnych sklepach do D, a ona była jedyną wtedy chyba brafitterką i gorseciarką w jednym; kiedy nie istniało coś takiego jak np. biustonosz w rozmiarze 70JJ i trzeb było przerobić 95F. I zupełnie bez śmiechu trzeba powiedzieć, że owe 15 lat temu robiła świetną robotę, uświadamiając np. dziewczynom że nie powinny nosić 90C tylko 75F. Ale od tego czasu wiele się zmieniło. Staniki o obwodach zaczynających się od 60, miseczki do K stają się powoli codziennością, a słynna pani Hania z Grochowskiej (teraz gdzie indziej ma sklep) stosuje nadal stare metody i nadal wrzeszczy na swoje klientki. Podobno. Sama nie byłam, powtarzam zasłyszane opinie. Skorzystaj z listy sklepów na Stanikowej Mapie (przedstawionej wyżej przez Kasicę) - obejmuje ona wszystkie znane nam sklepy z szeroką rozmiarówką i w miarę pewnym brafittingiem. Pamiętaj jedanak także, że kiedy korzystasz z usług brafitterki, to TY ostatecznie decydujesz o tym, czy kupisz proponowany biustonosz, a nie brafitterka. Jeśli dotąd nie miałaś doświadczenia z dobrze dopasowanym biustonoszem, nie byłoby od rzeczy odwiedzić kilka sklepów położonych niedaleko siebie, żeby przymierzyć więcej modeli przed ewentualną decyzją. A jeśli chcesz poznać opinię Mistrza, to osobiście proponuję szukać tej osoby: maheda.eu Odpowiedz Link
maith Re: Spis 14.03.12, 00:52 nelamela napisała: > O tym sklepie w Pasażu Wolskim słyszałam same pochwalne peany.Dzieki.Ale nie wi > em bo cos mi sie kojarzy jeszcze na Grochowskiej(Grochowie)? Parafrazując Tak no, słyszałam o tym Mercedesie peany, dzięki. Ale nie wiem, bo coś mi się kojarzy jeszcze o jakimś Trabancie? ;) Odpowiedz Link
genepi Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 14:40 To jeszcze napisz w której części Warszawy będziesz. Bo świetne sklepy sa i na Woli na Grochowie i na Wierzbnie. Napisz który rejon miasta a coś doradzimy. No i stanikowa mapa podpowie stanikowamapa.prv.pl/ Odpowiedz Link
nelamela Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 14:45 Jadę samochodem więc dojadę bez problemu wszedzie.Niby mam dopasowany stanik u mnie w moim miescie ale chcialabym poznac opinie mistrza.No i nie ukrywam ze ostatnio popadam w nalóg stanikowy i zaczynam Was rozumiec moje drogie... Odpowiedz Link
magrathh Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 17:43 Nie rozumiem, skąd przekonanie, że właśnie w stolicy musisz znaleźć mistrza? :-) Nie wiem, gdzie miałaś dobierany stanik, ale zaręczam, że w wielu innych miejscowościach są znakomite brafitterki, których umiejętności wcale nie ustępują tym warszawskim :-) Odpowiedz Link
nelamela Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 18:05 Nie przecze ze w innych miastach nie ma specjalistow.Biustonosz dobierany był w sklepie przez sprzedawczynię.I po prostu chcę porownać jak to wyglada.To tyle.Wybiorę sie do Pasazu na Wolskiej. Odpowiedz Link
magrathh Re: Gdzie w Warszawie... 13.03.12, 19:16 No widzisz :-) Bo z tego, co się orientuję, to początkującą wówczas właścicielkę tego sklepu podczas jego otwierania mocno wspierała merytorycznie bardzo doświadczona już wówczas właścicielka innego sklepu, znajdującego się właśnie w małej miejscowości (może Twojej?). Odpowiedz Link
maith Re: Gdzie w Warszawie... 14.03.12, 01:02 nelamela napisała: > Nie przecze ze w innych miastach nie ma specjalistow.Biustonosz dobierany był w > sklepie przez sprzedawczynię.I po prostu chcę porownać jak to wyglada.To tyle. To sprawdź może jeszcze, czy tego sklepu z Twojej miejscowości nie ma przypadkiem na Stanikowej Mapie :) Bo może akurat byłaś w jednym z polecanych, dobrych, sklepów, nie wiadomo. > Wybiorę sie do Pasazu na Wolskiej. Nie no, ok, to dobry sklep. Jak chcesz porównać, to faktycznie się nadają :) Odpowiedz Link
nelamela Re: Gdzie w Warszawie... 15.03.12, 23:09 Niestety mojego miasta nie widze na biusciastej mapie-a szkoda.Zdam relacje po powrocie.Dziekuje za namiary.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
malgos_j Re: Gdzie w Warszawie... 15.03.12, 23:59 Sama często zastanawiam się jaki sklep w Warszawie polecać, kiedyś polecałam znajomym peachfield na żoliborzu i panią Marysię. Myślę, że to kwestia tego na jaką osobę dobierającą trafisz. Najlepiej na właścicielkę sklepu, zazwyczaj są to osoby, które otworzyły sklep nie tylko dla prowadzenia biznesu, ale z potrzeby serca:) i szerzenia wiedzy stanikowej:) Odpowiedz Link
anna-pia Re: Gdzie w Warszawie... 24.03.12, 13:09 Jeśli nie widzisz, to podaj proszę namiary, opinie, zawsze można dodać do mapy. Odpowiedz Link