08.02.13, 16:33
Witam. Jestem w trakcie otwierania swojego sklepu bielizna, i chciałabym aby nazywał sie MadameBra. I tu pytanie do Was drogie formulowiczki , czy ta nazwa sie wam podoba??? Czy dobrze sie kojarzy?? Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: MadameBra 08.02.13, 16:45
      Mam trochę powyżej uszu sklepów z "bra" w nazwie. Wszystkie mi się mylą, jest ich jak mrówków. Już lepsze byłoby samo "Madame". Lub z inną końcówką.
    • ania.kar Re: MadameBra 08.02.13, 16:55
      Mnie też się już one wszystkie mylą. Zdecydowanie wolę takie nazwy:
      noszebiustonosze.pl/
      stanikowa-alternatywa.pl/
      www.biustyna.pl/
      lezyjaknalezy.pl/
      www.facebook.com/Jozefki
    • ruda.mysza Re: MadameBra 08.02.13, 20:31
      Zależy jeszcze w jakim mieście. Jeśli nie ma tam jeszcze sklepu z "bra" w nazwie, to raczej nie będzie się mylił :)
      Ja tam wolę większą kreatywność jak powyżej, samo "Madame" też jest fajną nazwą.
    • madzioreck Re: MadameBra 08.02.13, 20:49
      Ja bym była za po prostu "Madame". Nazwy z "bra" w środku, na końcu albo początku zlały mi się w jedno, nie odróżniam.
      • effuniak Re: MadameBra 09.02.13, 08:19
        a ja bym się na Twoim miejscu mocno zastanowiła nie nad nazwą tylko nad słusznością swojej decyzji odnośnie zakładania takiego sklepu.
        Jeśli jesteś z małego miasta to
        zadaj sobie pytania natury ekonomicznej swojego rejonu
        Jak u Was z pracą czyli ile jest bezrobotnych
        Ile jest pracy dla absolwentów - bo tym wprawdzie i tak nie będziesz sprzedawać ale ich Mamy jeśli muszą utrzymywać bezrobotne dorosłe dziecie - nie wydadzą kupy kasy nawet na najlepszy stanik

Jeśli otwierasz w małym mieście - to bogatsze klientki i tak u Ciebie nie kupią bo co to za frajda pochwalić się koleżance, że kupiła bieliznę w jakimś tutejszym sklepiku .... w mieście dużym to co innego ....

itd itd.... myśl kategoriami swoich potencjalnych klientek a nie tym, co sie Tobie podoba... i nie licz, że skoro zadałaś pytanie na Lobby to zapewnisz sobie zbyt u Lobbystek ....
        nic bardziej mylnego !

Zatem - zastanów się nie nad nazwą tylko nad przyszłością swoich pieniędzy

Sorry, że tak ostro ale to samo życie !
        • jesiennamgla Re: MadameBra 09.02.13, 09:11
          W małym mieście może być ciężko, ale gdyby ten sklep miał też wersję internetową, to kto wie. Może sprzedaż polskich marek cenowo rozsądnych typu Ava?
          • ibiza777 Re: MadameBra 09.02.13, 09:50
            Witam. Bardzo dziękuje za wszystkie wpisy. Przez ostatnie 5 lat pracowałam w sklepie z bielizna, z takimi firmami jak Samanta, Kris , Felina, triumph, Ava, itp . Decyzje o otworzenia podjęłam bo mojej szefowie przestało zależeć na sklepie, nie miałam towaru a moje stałe klientki wychodziły z niczym. Teraz te klientki czekają na mnie i na moj sklep ;-)). Rownież myśle o sklepie internetowym
    • roza_am Re: MadameBra 09.02.13, 15:04
      Mnie się kojarzy ze sklepem w Wołominie ;) Mam nadzieję, że swój otwierasz gdzie indziej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka