Dodaj do ulubionych

Halfy Bravissimo

12.02.13, 20:10
Słuchajcie, czy halfy Bravissimo to są sztywniaki czy miękkusy? Wpadł mi w oko ten:
www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/mademoiselle-bra/black-blush/ln110bbl/?level=2&show=16&sort=1&exclusive=false&new=false&sale=false&back=34&cup=gg
ale czytam opis po raz piąty i nadal nie widzę informacji czy to sztywniak czy miękkus ;). Widzę tyle, że jest na kroju Parisienne, ale jak wpisuję w ich wyszukiwarce Parisienne, to nic nie ma, widocznie to jakiś stary wyprzedany model, co niewiele mi mówi w sprawie sztywniactwa.

A jeśli miękkus, to wiecie jak one wypadają rozmiarowo? W porównaniu do np. miękkich halfów Effuniaka?

A poza halfami jeszcze taki wpadł mi w oko:
www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/moonlight-in-paris-bra/black/ln123blk/?level=2&show=16&sort=1&exclusive=false&new=false&sale=false&back=34&cup=gg
jeśli któraś z Was ma, to też będę wdzięczna za opinię :)
Obserwuj wątek
    • veev Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 20:33
      Parisienne to chyba Parisian Plume, która była usztywniana. Miękka była Demi Diva - miałam wersję czarno-grafitową, była IMO średniomiskowa i luźnoobwodowa (pasowało mi 32GG, gdy normalnie nosiłam 34G/GG i 80FF effuniakowe). Bardzo udany stanik, choć przy dłuższym noszeniu trochę kłuła mnie w mostek (co jednak nie musi być regułą).
    • yaga7 Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 20:44
      Ja mam / miałam (bo już nie pasuje rozmiarowo) Demi Divę szarą i czerwoną, i jeszcze taki niebieski miękki half. Wg mnie one są normalnoobwodowe, ale małomiskowe, to fakt. Mam 34GG, ale jest na mnie za małe w misce, mimo że z Freyi 34GG jest nadal dobre, a z Fauve dobre jest nawet 34G.
      I halfy bravissimowe mają bardzo wysokie mostki i dość szerokie fiszbiny.

Mierzyłam też sztywny Parisian Plum, ale tu już kształt mi nie podszedł, bo usztywniane halfy Fauve czy Freyi są duuuużo lepsze.
      • besame.mucho Yaga 12.02.13, 21:17
        przy okazji prywata, bo dokopałam się do Twoich postów - czy Rebbecę Fantasie masz w swoim standardowym rozmiarze? Mogłabyś może porównać rozmiarowo do miękkich Effuniaków (bo to aktualnie moje najlepiej pasujące staniki, więc najlepszy punkt wyjścia).
        • yaga7 Re: Yaga 13.02.13, 06:20
          Tylko się nie zdziw, bo mam obecnie wielki rozstrzał rozmiarowy - Rebekę mam 36F ;) (i jest dobra, serio. Do tego przewygodna.)
          Natomiast effuhalfy w 80FF się zrobiły ciut za małe i ich nie noszę, pewnie 80G albo 85FF byłoby lepsze.

W 36F mam też Fantasie Paige (podobny do Avy, usztywniany), więc być może te staniki wypadają ciut większe, albo po prostu mój biust z takich modeli potrzebuje innego rozmiaru niż w balkonetkach.
          • besame.mucho Re: Yaga 13.02.13, 12:15
            Łożesz, a ja wczoraj zobaczyłam, że są ostatnie poprzeceniane sztuki w Figleaves i wzięłam 34GG (czyli tak jak mam w Effuniakach), bo się przestraszyłam, że wykupią. A tu z Twoich wyliczeń wynika, że ten stanik jest o dobre dwie michy większy niż Effuniaki. Dziś 34FF ani G już nie ma w sklepie, więc nie da rady im wysłać maila, żeby podmienili w zamówieniu. (Btw. jeśli nie masz jeszcze fioletowej Rebeki - chociaż znając Twoje upodobania kolorystyczne pewnie masz :), to widzę, że 36F jeszcze jest za 23 funty, a nie 38).
            No nic, jak dojdzie, to zobaczymy i najwyżej będę sprzedawać :)
            • yaga7 Re: Yaga 13.02.13, 14:32
              Mam czarną i fioletową ;)

Może na Tobie wypadnie inaczej? Bo ja już zauważyłam, że ostatnimi czasy mam dziwny biust i z niektórych staników wyrastam, z niektórych nie.
              Tak samo mam zaniżone miseczki w Fauve Rosa i Evangeline - pasuje mi 34FF (!), z kolei inne Fauve 34G, stare Fauve 34G są za małe, a Frejki 34GG dobre.... ;) I bądź tu człowieku mądry.

Aha, nie wiem, może się to zmieniło w Listkach, ale kiedyś nie podmieniali zamówień, pisali, że anulują stare i proszę złożyć nowe.
    • marsmig Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 20:46
      To chyba nie rozwieje wątpliwości co do sztywniactwa, ale mam wrażenie, że tu nie chodzi o krój, a dizajn. Ja bym ten opis rozumiała raczej jako "Parisienne inspired style" = "zainspirowany stylem Paryżanek", a "great fit and support lots of you have grown to love" odnosi się ogólnie do "our half cup styles", a nie konkretnego modelu o nazwie Parisienne
    • besame.mucho Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 20:58
      Grrr, gÓpie Bravissimo. Przy innych stanikach piszą czy są miękkie czy usztywniane, a przy własnych nie łaska. Ale znalazłam takie coś:
      www.bratabase.com/browse/bravissimo/mademoiselle-bra-ln110/
      i tu jest napisane, że stanik nie jest usztywniany.
      Inna sprawa że na tych zdjęciach widać, że fiszbiny są strasznie szerokie, więc chyba jednak nie dla mnie.
      • agafka88 Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 22:12
        besame.mucho napisała:

> Inna sprawa że na tych zdjęciach widać, że fiszbiny są strasznie szerokie, więc
        > chyba jednak nie dla mnie.

NIe wiem, czy one są strasznie szerokie, na zdjęciu bocznym widać, że są naciągnięte przyciasnym obwodem.
        • cantemir Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 22:43
          Fiszbiny w miekkich halfach Bravissimo siegaja daleko pod pache nawet przy luznym obwodzie.
          Taki ksztalt moim zdaniem zapewnia punkt zaczepienia dla panelu bocznego, ktory zbiera piersi do srodka. Na szczescie sa calkowicie nieszkodliwe, przynajmniej dla mnie.
          Co do rozmiarowki, zgadzam sie z wczesniejsza opinia - luznawy obwod, miska mniejsza niz standard.
          • ciociazlarada Re: Halfy Bravissimo 13.02.13, 13:16
            Tak wynika również i z moich obserwacji: nieważne jaki obwód, fiszbiny w nich są tak elastyczne, że zawsze się "kładą". O ile w rozmiarach 30DD i 30E mogłam takie fiszbiny tolerować bez problemu, o tyle 32F ledwo mogę nosić - fiszbiny są dużo wyższe i ryją mi dziury pod pachami.
    • sbarazzina Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 21:27
      Z tego co zauważyłam, to przy usztywnianych piszą, że są usztywniane, a przy miękkich nic nie piszą :)

Mademoiselle ma węższe fiszbiny niż Demi Diva i krótszy obwód (DD miała dobry, pracujący obwód, ale spoczynkowo długi). Mademoiselle mam tą jasną, chyba już niedostępną.
      No ale ja piszę z perspektywy mojego 32DD.

---
      Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
      tnij.org/staniki01
    • ptasia Re: Halfy Bravissimo 12.02.13, 22:13
      moim zdaniem Mademoiselle jest miękka, podobnie jak np. Tanzania Stripe. Ja mam Demi Divę w swoim standardowym rozmiarze, 30F, w górce nie daje rady, poza nią jest na styk, ale efekt daje fajny (i imho miska więcej by powiewała). Inna rzecz to to, że b. długo mnie mordowała fiszbinami na mostku.
    • ciociazlarada Jeśli jest napisane "underwired" to miękki, jeśli 13.02.13, 13:13
      "padded" i "underwired" to usztywniany.
      • besame.mucho Re: Jeśli jest napisane "underwired" to miękki, j 13.02.13, 14:23
        Argh. A przy swoim plandżu są tak mili, że już piszą "This non-padded plunge shape (...)". Zaczynam tęsnić za czasami kiedy w sezonie wychodziło 10 nowych staników i człowiek znał je wszystkie na pamięć ;).
        Strzeliłam im focha i zamiast tego kupiłam w Figleaves.

Dzięki dziewczyny za rady, będę wiedziała na przyszłość jak u nich szukać miękkusów i sztywniaków :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka