Dodaj do ulubionych

Jak długo idą przesyłki inpostu?

09.06.08, 15:53
Z powodu strajku poczty stanik został do mnie wysłany przez inpost (z
Krakowa)w zeszłą środę. W moim miescie jest placówka inpostu. Nie wiecie, ile
trzeba czekać?
Na katalog Bravissimo też czekam, tylko dłużej, już prawie dwa tygodnie.
No nie mogę, nie znoszę czekania.
Obserwuj wątek
    • ma_go Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 16:07
      Najlepiej pójść i się zapytać, bo podobno in Post nie zostawia awiza.
      Nie mają umowy na wrzucanie do skrzynek PP, czy cuś:)
      Mój syn wysłał w czwartek wa-wa-łódź, jeszcze nie doszła.
      • mariareis Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 16:19
        Dzięki, najwyżej faktycznie do nich zadzwonię (bo chodzić mi się nie chce, za
        daleko)
    • m.arta.m Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 16:38
      teoretycznie 2 dni i dotychczas się to u mnie zgadzało.
      Teraz paczka wysłana w środę do dzisiaj do mnie nie dotarła, chociaż wg
      śledzenia rano w piątek była już w Krakowie (czyt. u mnie).
      Awizo ostatnio wrzucili mi do skrzynki.

Zmobilizowałaś mnie- dzwonię do nich z pytaniem, czy jej przypadkiem nie mają.
    • ewajan-2 Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 16:41
      Ja dzisiaj dostałam inpostem przesyłkę z intimo. Zamawiałam w środę
      i robiłam przelew, nie wiem kiedy do mnie wysłali z Krakowa,ale
      pewnie w piątek.Więc nie jest tak źle chyba.
      • evaherzigova Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 19:02
        Też zamawiałam w Intimo i również wysłano do mnie paczkę inPostem. Z Krakowa
        paczka wyfrunęła we wtorek wieczorem i dotarła do mnie (Wrocław) w piątek po
        południu.
    • hipciorra Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 20:04
      Ja czekam na list wysłany 4 czerwca z Gliwic do Wrocławia. A dziś dotarł do mnie list z Lublina, wysłany Pocztą Polską 2 czerwca. Mamy nowe skrzynki, duże, takie, których listonosz nie musi otwierać, żaden problem wrzucić przesyłkę... Wiem, że dotarła do Wrocławia, bo znam numer nadania, ale nie mam pojęcia, w którym punkcie jej szukać. Chyba zadzwonię jutro na infolinię.
    • gramma5 Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 09.06.08, 20:11
      Teraz InPost jest zalany przesyłkami i stąd te opóźnienia. Gdzieś mi
      się nawet obiło o uszy że przez jakiś czas przestali w ogóle
      przyjmować przesyłki bo nie wyrabiali.
    • mariareis Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 11.06.08, 05:52
      Dla porządku - stanik przyszedł wczoraj, czyli we wtorek wieczorem, czyli szedł
      do mnie niecały tydzień.
    • bebak21 Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 11.06.08, 11:47
      Ja czekam na przesyłkę z Mileny. W piątek była wysłana, w
      poniedziałek już była w moim mieście, ale nadal nie mam jej w domu :(
    • kocio-kocio Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 11.06.08, 11:54
      Do mnie pierwsza i ostatnia zarazem szła ponad 3 tygodnie.
      Nigdy więcej.
    • quintafalsa Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 11.06.08, 12:17
      To zależy od miasta. Ponoć na południu Polski InPost działa zupełnie sprawnie.
      Ale u mnie w Poznaniu - katastrofa. Ale za to poczta pracuje normalnie, więc
      wszystko dochodzi na czas.
      • sheilunia quintafalsa!!! :D 11.06.08, 17:00
        A skąd miałaś wysyłane paczki? Bo ja ze strachu odwołałam przesyłkę i w akcie
        desperacji chcemy nawet skorzystać z dhl... Czy z okolic Wawy dojdzie do
        Poznania bez kłopotu? Nie utknie po drodze? Jeja, aż mi serce szybciej zabiło :P
    • figa84 Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 11.06.08, 17:09
      Mój był nadawany w piątek i podobno powinien jutro się zjawić:-)
      Przez te strajki na poczcie mogą mieć opóźnienia... Nawet kurierzy
      mają więcej roboty...
      • babajaga87 InPost - śledzenie przesyłki 11.06.08, 18:22
        Hej dziewczyny,

czy Wam działa 'śledzenie przesyłki' po numerze, które jest dostępne
        na stronie internetowej InPostu? Bo ja mam nr mojej przesyłki, ale
        system go nie rozpoznaje.. I zaczynam się martwić!
        • zimowy_lisc Re: InPost - śledzenie przesyłki 11.06.08, 18:42
          mi działa - w wiadomości od Mileny dostałam nr przesyłki z krzyżykiem na
          początku - gdy nie wpisuję tego krzyżyka w okienko wszystko jest ok. Powiedzmy,
          że ok.Wg tego co tam piszą, moja przesyłka w poniedziałek o 7:00 dotarła do
          Krakowa :| A ja jej ciągle nie mam :| Wygląda na to, że szybciej dotarła z Łodzi
          do Krakowa niż z Krakowa do Krakowa :/
          • m.arta.m Re: InPost - śledzenie przesyłki 11.06.08, 19:29
            Spróbuj [rzejść się do punktu, który obsługuje Twoją ulicę (jesli już wcześniej
            odbierałaś u nich bezpośrendio, to wiesz, który to, a jesli nie, to albo
            przyjmij, że to najbliższy, albo zadzwoń i zapytaj)i spytac, czy tej paczki nie
            mają.
            Ja tak czekałam na stanik wysłany w środę, w śledzeniu była informacja, że w
            piątek rano został przyjęty w Krk. We wtorek tam poszłam i ją rzeczywiście
            mieli, a po prostu nie dali jeszcze razy roznieść wszystkiego
        • sheilunia Re: InPost - śledzenie przesyłki 11.06.08, 18:53
          A kiedy przesyłka została nadana? Jeśli dziś, to może jeszcze nie ruszyła. Też
          jestem na etapie śledzenia mojej (dzięki ma_go :D )i wiem, że godzinę temu też
          mi kod nie działał, a przed chwilą ruszyła. Więc może trzeba troszkę poczekać?
    • the.munsters Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 11.06.08, 18:44
      Różnie z tym bywa. Do mnie paczka z allegro na trasie wawa - wawa, która miała
      iść 2 dni idzie już tydzień i końca nie widać.
      • anitai Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 21.06.08, 19:09
        Ja właśnie drugi tydzień czekam na przesyłkę z Krakowa do Warszawy. I niestety
        nie doczekam się, bo pod koniec zeszłego tygodnia była "próba dostarczenia"
        (oczywiście w moich godzinach pracy i oczywiście bez zostawienia awiza), w
        związku z tym mogę sobie przesyłkę odebrać sama. Nie w punkcie InPost niedaleko
        mnie, czynnym do 20, o nie! Według nich powinnam pojechać na obrzeża miasta i
        odebrać swoją paczkę w godzinach 8-16, od poniedziałku do piątku. Nie mam szans
        negocjować, bo InPost nie odbiera telefonów (lub są zajęte).
        Dodam jeszcze, że o miejscu pobytu paczki dowiedziała się dla mnie pani ze
        sklepu internetowego, po dwóch dniach wydzwaniania. Mnie się nie udało.
        Podsumowując - moja paczka z InPostu po dwóch tygodniach pełznięcia definitywnie
        straciła szansę na dotarcie do adresata. Jakość usług tego konkurenta PP jest
        żenująca.
    • babajaga87 Ja czekałam prawie 2 tygodnie.. :/ 21.06.08, 19:38
      Na to, żeby Inpost raczył przynieść moją przesyłkę DWIE ULICE DALEJ od głównej
      sortowni w Warszawie! Absolutnie nie polecam! Próbowałam się z nimi wcześniej
      kontaktować, to dowiedziałam się, że w placówce Inpostu nikt nie wie, gdzie jest
      ich rejon (tzn. na których ulicach oni roznoszą paczki, a na których inna placówka).

Koszmar.
      • nessie-jp Re: Ja czekałam prawie 2 tygodnie.. :/ 21.06.08, 20:25
        Ja również odradzam InPost.

Próbowałam wysłać list polecony za pośrednictwem tej firmy. Do biura,
        zlokalizowanego zresztą w tej samej dzielnicy, co placówka InPostu. List miał
        być wysłany ekspresowo.

Po TYGODNIU zostawiono w mojej skrzynce awizo, że "adresat nieosiągalny" --
        biuro pracuje od 8 do 18, a zatem InPost musiał się bardzo postarać, żeby nikogo
        nie zastać. Co śmieszniejsze, awizo przyniósł listonosz Inpostu, zadzwonił
        domofonem, wpuściłam do bloku, po czym patrzę z okna, a on minutę później już
        sobie wybiega z bloku i leci chodniczkiem. Awizo w skrzynce z dopiskiem, że...
        nie ma nikogo w domu! :(

Nigdy więcej.
        • myrtille Re: Ja czekałam prawie 2 tygodnie.. :/ 21.06.08, 20:38
          Wysyłałam kupującemu gruby list z Torunia do Warszawy. Szły i szły. Pisalam
          reklamację do Krakowa, dostłam odpowiedź na reklamację, wynonałam dziesiątki
          tel. do placówek inpostu i...po 2 mc adresat otrzymał przesyłkę.
          Także różne rzeczy mogą się zdarzać na drodze naszych listów/paczek.
          • malakasia_pl ja się nie doczekałam :( 21.06.08, 22:20
            Wysłałam paczkę in postem 3 czerwca. Do odbiorcy stanik do dziś nie doszedł.
            Zgłosiłam reklamacje internetem, próbowałam coś wskurać tam gdzie ugrzęzła - w
            Warszawie, Pani z okienka też do nich wydzwaniała i nic. Mają mnie i moją paczkę
            gdzieś. Zaginęła i zero odzewu.
            Najbardziej mnie wkurza to, że dziewczyna czeka na przesyłkę, która gdzieś leży
            albo została skradziona.
            A In Post nawet nie rozpatrzył reklamacji. Gorzej niż Poczta POlska.
            • the.munsters Re: ja się nie doczekałam :( 21.06.08, 22:30
              Ooo, to chyba do mnie, bo ja na allegro kupiłam 1 czerwca Curvy Cate 30H i
              została nadana 03.06. InPostem i nadal nie dotarła. :/ Nie polecam tej firmy,
              mają w głębokim poważaniu swoich klientów. W I oddziale w Warszawie W OGÓLE nie
              odbierają telefonów, a tam prawdopodobnie jest moja przesyłka. :/
    • kotwtrampkach Re: Jak długo idą przesyłki inpostu? 22.06.08, 12:53
      ja wysyłałam na początku strajku z sącza do sandomierza, była na drugi dzień na miejscu, ale adresat odebrał osobiście (awizo), więc nie wiem jak z dostarczaniem.. może faktycznie na południu sprawniej działa..
      Jest jesczze PAF - tam mi powiedziano, ze jak zostawię numer tel, to mogą się umówić na konkretną godzine na odbiór przesyłki.. Może to jest lepsze wyjście? hmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka