darma13 12.06.08, 15:19 Nie znalazlam w watku producentow informacji o stanikach firmy La Senza. Podpowiedzcie mi prosze jak wypadaja w tych stanikach obwody i miseczki? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptysiowa_7 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 12.06.08, 15:21 Na Lobby Małobiuściastych jest więcej o tych stanikach - bo rozmiarówka dość uboga i dla większych biustów się nie nadaje. Na pewno są ścisłe. Odpowiedz Link
darma13 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 12.06.08, 15:25 To ide zaraz tam sprawdzic. Ja znalazlam staniki La Senza z miseczka F. Odpowiedz Link
julija_primic Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 12.06.08, 16:00 Mieszkam kolo sklepu stacjonarnego LaSenzy i ja osobiscie ich stanikow nie lubie i nie polecam - ale mowie od razu, ze kupowalam je przed nawroceniem, wiec moze to dlatego. Czasami w sklepie znajdzie sie jakies zablakane 30dd ukryte gdzies z tylu na wieszaku. Jesli interesuje cie konkretny model to daj znac, bo dzisiaj wybieram sie na zakupy, wiec moge pojsc do sklepu i go obejrzec "na zywo" - moge tez wziac miarke i je pomierzyc :) Odpowiedz Link
julija_primic Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 12.06.08, 16:03 aaa, zapomnialam napisac, ze co jak co, ale obwody to mi sie w nich nie rozciagaly, ale miekkie staniki szybko tracily fason (byc moze dlatego, ze pralam je w pralce). Odpowiedz Link
panthera_tigris Model nieznany, miękki, błękitny 03.11.08, 15:02 Kupiony na allegro. Miękki stanik z delikatnej siateczki, śliczny błękitny kolor, haftowane kwiatki w tym samym kolorze. Rozmiar 70 f spokojnie mieści moje 94 cm (a czasami więcej). Fiszbina 14,5 cm. Obwód ścisły, mam go od jakiegoś czasu i wciąż komfortowo czuję się zapięta na pierwszą haftkę :) Odpowiedz Link
violent_act_of_beauty Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 12.06.08, 16:17 ja mam jeden stanik z la senzy - właśnie F, ale kupiłam go na początku mojej przygody ze stanikami. leży bardzo dobrze, choć powoli staje sie zbyt luźny w obwodzie :) Odpowiedz Link
darma13 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 12.06.08, 18:19 Dziekuje bardzo. Zaden konkretny model mi nie wpadl w oko, tylko tak ogolnie marka mnie zainteresowala. violent_act_of_beauty a na ile w obwodzie masz ten stanik? Mnie interesuje 30F przy wymiarach 72/93. Wyczytalam juz, ze w obwodzie sa bardzo scisle, ale zastanawiam sie nad miseczka. Odpowiedz Link
sineira Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 01.07.08, 21:23 Przymierzałam ostatnio kilka modeli moulded 34DD (bo większych nie mieli) - wrażenia: - obwód dość ścisły - miseczki dość duże, odpowiadające lub nawet przewyższające brytyjskie. Odpowiedz Link
monika_i Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 01.07.08, 21:28 Miałam dwa, 30E. W obwodzie były ścisłe, ale miski miały jakieś dziwne dla mnie kształty, były bardzo wąskie u dołu i nic się nie chciało w nie zmieścić. Próbowałam na sobie i siostrze, a potem sprzedałam oba. U mnie w sklepie większych niestety nie mieli. Odpowiedz Link
friday133 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 01.07.08, 22:41 Ja prztymierzałam z ciekawości La Senzę w warszawskiej Arkadii. Nie wiem, skąd bierzecie F, bo 34 jest do D, a 32 AŻ do DD. Nie w Polsce chyba? No i w bezszwowych termicznych obwód jest baaaaaardzo rozciągliwy, ścisłości stanowczo zaprzeczam. Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 26.07.08, 11:07 Kupiłam stanik tej firmy jakieś 8 miesięcy temu jeszcze przed uświadomieniem w rozmiarze 85D w Poznaniu w Starym Browarze, to D to była wtedy największa miseczka w sklepie. Co do ściśliwości to, stanik po 3 praniach obwód w spoczynku ma 73cm, a rozciąga się do 115 :)) Przestałam go nosić bo wylazła fiszbina, no a Teraz noszę brytyjskie 75H i chyba pójdzie na śmietnik. Nie wiem co to za model, ponieważ na metce nic nie jest napisane. Na plus mogę powiedzieć, że miska jest usztywniania i pomimo,że raz wyprałam go w pralce to się nie odkształciła. Odpowiedz Link
evolet Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 26.07.08, 13:40 bo u nas jest La Senza kanadyjska, Brytyjczycy pod szyldem La Senzy produkują po swojemu i rozmiarówka jest trochę większa, a poza tym brytyjskie staniki z La Senzy to ściśliwce:) Odpowiedz Link
armyofme Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 26.07.08, 13:43 U mnie w Irlandii jest brytyjska wersja La Senzy. Byłam w ich sklepach ze 3 razy i ani razu nie mogłam znaleźć nic ciekawego nie usztywnianego. Chyba jakaś mania z tymi gąbkami. Więc sobie odpuściłam. Odpowiedz Link
lenuuusia Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 28.07.08, 11:39 ja mam 3 staniki la senzy 70E i osobiście bardzo je lubie, teraz przerzucam sie na inny rozmiar z mniejszym obwodem, rzeczywiście są dość scisłe wg dobrze się układają, u mnie ładnie podnoszą i kształtują piersi, mam tylko z usztywnianymi miskami więc nie wiem jak zachowują się miękkie. Jeden z nich nosiłam bardzo często i nie stracił fasonu:) Odpowiedz Link
ania.kar Re: La Senza - rozmiarówka 13.03.09, 21:00 > bo u nas jest La Senza kanadyjska, Brytyjczycy pod szyldem La Senzy > produkują po swojemu To chyba dość mało prawdopodobne, że w Polsce dostępna w sklepach rozmiarówka się poszerzy? Z tego co widzę na stronie La Senzy ich rozmiary to 32 A-DD, 34-40 A-E, a na brytyjskiej stronie 30A-F, 32-38 A-G Za każdym razem pytam o inne rozmiary, ale do Kanady te prośby chyba nie dotrą ;-) Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - rozmiarówka 14.03.09, 10:58 ania.kar napisała: > To chyba dość mało prawdopodobne, że w Polsce dostępna w sklepach rozmiarówka > się poszerzy? Z tego co widzę na stronie La Senzy ich rozmiary to 32 A-DD, 34-4 > 0 > A-E, a na brytyjskiej stronie 30A-F, 32-38 A-G > Za każdym razem pytam o inne rozmiary, ale do Kanady te prośby chyba nie dotrą > ;-) Też nie wierze, że do polski kiedyś dotrą inne rozmiary, to by było za duże szczęście jakbym weszła w Polsce do sklepu i mogła kupić i poprzymierzać La senze w rozmiarze 32F. Polska to dziwny kraj niestety i nie sprowadzi tego na co byłby popyt. Odpowiedz Link
ania.kar Re: La Senza - rozmiarówka 14.03.09, 12:12 > Polska to dziwny kraj > niestety i nie sprowadzi tego na co byłby popyt. Żeby zwiększyła się rozmiarówka, to chyba brytyjska La Senza musiałaby wejść na nasz rynek. Ciekawe dlaczego do nas trafiła kanadyjska, bo rozumiem, że w krajach wymienionych na tej stronie jest brytyjska: www.lasenza.co.uk/customerservices/StoreFinder.aspx?d=storefinder Odpowiedz Link
martvica Winter flock & Love lace 26.07.08, 13:53 Takie dwa modele dostałam. Pierwszy bordowy, miski pokryte czarnymi tiulem z aksamitnymi wzorami; drugi koronkowy, zieleń w odcieniu oliwkowym (ale różne kolory są). Rozmiar 70F, moje wymiary: 73/93. Obwód wydaje mi się ścisły, miski mogłyby być minimalnie większe (niby w brytyjczykach wychodzi mi 70E jak byk, ale w takim rozmiarze nie jestem się w stanie zapiąć, bo za małe miski). Miski sztywne, wygąbkowane, plungowate. Na dekoltowe okazje i randki będą w sam raz. Odpowiedz Link
m.mada girly&gorgeous yellow 27.07.08, 20:35 Ja mam właśnie taki jak w tytule, lekko usztywniany, rozmiar 30E. Miseczka jest normalna, za to obwód masakrycznie ciasny. Mam 69 pod biustem i nosiłam ją z przedłużką, a i tak po pewnym czasie bolały mnie żebra. Z Curvy Cate, czy frey noszę 28 i jest ok. Odpowiedz Link
whiteanney Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 28.07.08, 12:07 mam pare stanikow la senzy. rozmiar 34FF i jest baaardzo scisliwy, tak ze po paru dniach moglam normalnie oddychac ;) moje wymiary 77/99 bardoz lubie ich biustonosze, pomimo ze wiekszosc jest gabczasta, ale maja naprawde fajne modele. ja jetsm bardzo zadowolona klientka la senzy. Odpowiedz Link
lalkanieduza Cotton Lace Cherry Gingham 28.07.08, 14:32 Kusi mnie strasznie bo śliczny i niedrogi. Ale najmniejszy obwód to 30, a ja mam pod biustem 63-64 cm. Warto ryzykować? To prawda z tą ściśliwością La Senzy? Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 28.07.08, 17:25 Ja mam 3 biustonosze z LaSenza So FreeTM Classic Bra. Rozmiar 34E, bo to najwieksza miseczka i najmniejszy obwod. Miseczki sa dobre, ale obwod znacznie za szeroki, bo potrzebuje 30 ewentualnie 32 (mam 84/104). Zwezilam. Niestety, po kilku probach zakupu biustonosza przez internet "spasowałam", bo nic na mnie nie pasowalo i wydalam tylko duzo pieniedzy na zwroty i clo... Wiec pozostala "naziemna" La Senza. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 28.07.08, 17:26 Aha! Piore je w pralce - trzymaja fason, nic sie nie rozciaga i nie deformuje. Odpowiedz Link
mai_clamor Re: La Senza -jaka literówka 25.10.08, 17:33 A jak jest z rozmiarami miseczek? Idą grzecznie jak w alfabecie czy pojawiają się podwójne literki? :) Dużo czasu szukałam ich tabeli i się nie doszukałam...:) Odpowiedz Link
martvica Re: La Senza -jaka literówka 25.10.08, 18:23 Z tego co kojarzę to na pewno jest DD. A potem E i F, i na F się kończy. Tylko że (przynajmniej te usztywniane) mają malutkie miseczki, wypada mi w brytyjczykach miska E przy obwodzie 70, a z La Senzy mam 70F (miałam w rekach 70DD ale nawet nie próbowałam się zmieścić, było widać że za małe więcej niż 1 rozmiar) Odpowiedz Link
mai_clamor Re: La Senza -jaka literówka 25.10.08, 18:55 Rozumiem :) W takim razie się powstrzymam i jeszcze przemyślę zakup tego 70F... :) Odpowiedz Link
martvica Re: La Senza -jaka literówka 03.11.08, 13:20 O, przegapiłam Twojego posta. 70F ma szansę być na Ciebie dobre, wszystkie mierzone przeze mnie 70 są naprawdę ciasne (w porównaniu do polskich) a miski są małe (na moje 73/93 mam juz trzy modele od nich, wszystkie 70F, obwody dobre, miski... mogłyby być ciut większe, ale tylko ciut). Jak masz okazję typu e-bay czy coś, w sensie nie zapłacisz dużo, to ryzykuj. Odpowiedz Link
darma13 Love laces - brown 28.07.08, 18:31 No i sie skusilam. Przy moich 73/93 rozmiar 30F jest idealny. Stanik super, hiper scisly (ja lubie jak jest mi ciasno), miseczki ok, chociaz standardowy problem u mnie to to, ze mniejsza piers lekko bulkuje, ale ja tak mam we wszystkich stanikach. Jedyny mankament do ktorego moge sie przyczepic, to ze koronka troche gryzie, zwlaszcza boczne wykonczenia ramiaczek, ale po pierwszym praniu jest juz troszke lepiej. Dzis jeszcze mi doszedl drugi stanik La Senzy ( nie wiem jaki to model) taki gladki z naszyta koronka. Lezy tez super, obwod juz nie jest taki scisly, bo z tylu nie jest koronkowy. Mankament to kolor, mial byc w dwu odcieniach rozu, a okazal sie czerwono - rozowy. Zatrzymam go jednak, bo mimo, ze nie cierpie czerwonej bielizny, to stanik fajnie lezy, no i kupilam go bardzo tanio. Odpowiedz Link
athena1983 Model Eyelash Chiffon Rozmiar 70F 12.03.09, 11:06 Ten staniczek za to jest ścisły jak większość w La Senza...przy swoim 72 pod biustem zapinam się na najluźniejszą haftkę i jest bardzo ciasno...Miseczki bardzo ładnie obejmuja całą pierś...nic się nie bułkuje. koronka jest przyjemna i nie drapie, ramiączka regulowane na 1/2 długości...Wogóle staniczek jest super. tu jest zdjęcie fotoforum.gazeta.pl/3,0,1698804,2,1.html Odpowiedz Link
armyofme Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 28.07.08, 19:35 Tak czytam i czytam i chyba sobie kupię jakiś sztywny La Senzy do bluzek bardziej wydekoltowanych :) Ale to jak ustalę swój rozmiar po karmieniu :) Odpowiedz Link
sheilunia Pojawiło się kilka do FF :) 09.08.08, 14:02 www.lasenza.co.uk/bras/dd_bras/dd_bras_bras.htm Są modele (chyba głównie w nowościach) które występują do FF. Podoba mi się ten marynarski - w biało-niebieskie paski z czerwoną wstążką. Z La Senzy brytyjskiej mam bikini 80E i miska (przez tę głupią gąbkę) jest przymała o ok 2 rozmiary :/ (ale! za cały plażowy zestaw zapłaciłam stosunkowo niewiele, a poza tym dekolcik jest niezły, więc wybaczam i noszę. Obwód przyjemny, w sam raz na kostium, nic mi się nie wpija w tłuszczyk, ale i nie lata, nad jeziorem się sprawdziło i nawet mojemu Lubemu, który wie co to buły i czasem mi zwraca uwagę - podobało się bardzo). Nie wiem czy w stanikach jest podobnie i mam przez to problem, bo nie wiem czy się zmieszczę w 34FF (czy musiałabym brać 80F? 80FF???). Czy w Waszych stanikach jest dużo gąbki? O ile zawyżacie miskę? Odpowiedz Link
martvica Re: Pojawiło się kilka do FF :) 09.08.08, 16:43 O matko, jakie śliczności. Na samej pierwszej stronie widzę z 9 takich które bym chciała... i oczywiście żaden z nich w 70F nie występuje :( A z moich obserwacji wynika że La Senza jest raczej ścisła (nie wiem jak potem) i raczej małomiskowa. Z moim 73/93 wchodzę w 70F (mogłoby być większe), a 70E bułkuje tak że hoho. Przynajmniej push-upy tak mają, nie wiem jak z miękkimi o ile oni szyją miękkie. Z gąbką bywa róznie, zależy od modelu. Miałam w łapkach modele lekko usztywniane, klasyczne push-upy z wkładkami oraz takie które miały naprawdę solidną warstwę gąbki. Wysłałam fotki dwóch modeli do galerii, pewnie się pojawią w ciągu kilku dni. Odpowiedz Link
martvica Bardotka w kropeczki, model nieznany 03.11.08, 13:17 Przyszła właśnie bardotka La Senzy, 32F kupione na Allegro. I poważnie się zastanawiam nad ciachnięciem jej ramiączek i przerobieniem na straplessa. Miski malutkie jak na 70F, co jest typowe dla tej firmy, obwód wąziutki, bez ramiączek się trzyma całkiem nieźle chociaż zapięłam się najluźniej. Wygląda o niebo lepiej niż Specjalne Okazje Panache, który ma miski jak garnki i krzywdzące fiszbiny, nie mówiąc o wystawaniu spod części ciuchów. Moje wymiary: 73/93. Ma kokardkę na środku, mało ładna, chyba ją odpruję i przyszyję inną. Lubię tę firmę. Jeeeej, jak ją lubię. Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 23.12.08, 13:03 Kupiłam na allegro 70F, modelu teraz nie pamiętam ale sprawdze pod biustem mam 72 w 96 i rozmiar jest idealny miseczka pasuje a obwód trzyma się idealnie jest bardzo ściśliwy (zapięcie 3x3) Kolor sliczny róż w paseczki...po kilku praniach (ręcznych) obwód się nie zmienił...Jak dla mnie super szkoda tylko że w sklepach stacjonarnych nie ma takich rozmiarów jak 70F. Dużo lepsze niż panche bo tam miska do niczego zupełnie nie wiem jak rozmiar dobierać a w La senseze trafione za pierwszym razem. Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 29.12.08, 11:46 Sprawdziłam posiadam model G&G ROUCH RIBBON kolor w odcieniach różowego (Baby Stripe) Miseczki usztywniane, pokryte paskami w kolorze Baby Stripe, dwudzielne. Boki, obrzeża wokół miseczek i ramiączka z różowego koronokowego materiału, a na nim czarna koronka. Na ramiączkach figlarne czerwone kokardki. Ramiączka regulowane, zapięcie trójstopniowe, każde na trzy haftki. Teraz chce kupić następny biustonosz tej firmy więc jak już mni się uda to się podziele doświadczeniem. Odpowiedz Link
elodia Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 29.12.08, 16:01 Muszę przyznać, że mi La Senza leży bardzo:) Ściśliwa jak należy, fiszbiny ma tam gdzie być powinny i piersi mi się w niej układają pięknie. Mam jeden model - tiulową mgiełkę, inne delikatnie usztywniane - w sam raz pod moje grube, zimowe golfo-sukienki. W rozmiarze 75DD, a niektóre 75E (nie wiem, to chyba zależy skąd ta La Senza:) ) W każdym razie sprawdza się:) Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 29.12.08, 18:53 A wie ktoś czy w naszych polskich stacjonarnych sklepach jest rozmiar 70F?? I jaka w polsce jest cena takich biustonoszy...bo na allegro nowy z metkami kosztował mnie 36 zł Odpowiedz Link
beatrycze123 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 23.12.08, 22:42 byłam w sklepie la senzy w Kopenhadze. Rozmiary od A do FF albo G, obwody od 70, pełną rozmiarówkę chyba mieli w każdym modelu. Niestety wszystkie staniki były sztywne i jakoś dziwnie krawędź odstawała, zrezygnowałam mimo atrakcyjnych sprzedażowych cen (ok.80 zł). W każdym razie jakby ktoś się wybierał doi Kopenhagi to sklep jest przy Stroget. Odpowiedz Link
ponura85 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 29.12.08, 17:03 Jejku jejku jejku! Nie wiem, która dała link do brytyjskiego sklepu, ale dzięki niech Jej będą wielkie!!! Jakie śliczności >.< Och ach mają moje rozmiary >.< Gdzie moje pieniądze?? A teraz jeszcze w temacie: mam doświadczenia z tą naszą polską czyli kanadyjską La Senzą tylko - ale są to dość pozytyne doświadczenia pochodzące co prawda z 'nieuświadomionych' czasów, ale zawsze :D Odpowiedz Link
ponura85 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 29.12.08, 20:08 Ja bardzo przepraszam, ale ta pani cierpi!!!!: www.lasenza.co.uk/dd/special-offers/level3.aspx?d=21&collection=40&style=698482&product=010005u&img=b208_105 Swoją drogą, stanik śliczny, chyba się szarpnę i wezmę w promocji taki i taki sam czarny plus gatki... Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 11:56 Kurcze..jestem za tępa...nie potrafie radzić sobie z kupnem z obcojęzycznych stron...jak to wygląda...jak jest z płatnością...trzeba mieć konto w ich walucie czy tylko w złotówkach...bo ta la senza jest świetna. Odpowiedz Link
ponura85 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 12:32 Wystarczy konto w banku internetowym - np. mbanku. Tam wygląda to tak, że przy wypełnianiu danych do przelewu wpisujesz najpierw kwotę, czyli powiedzmy "25" potem wybierasz walutę, czyli np. "funty". No i na rachunek odbiorcy idzie 25 funtów. Kurs zależy oczywiście od banku. A co zamawiasz ? :D Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 12:42 ale ja tam widze tylko płatność kartą....nie widze na konto...za kiepska jestem...chciałabym wybrać jakieś 32F bo widze że jest sporo..konkretnie jeszcze się nie zdecydowałam ale kilka mi się podoba...teraz mi ta strona nie chodzi...ciągle są błędy...nie znam za bardzo angielskiego i może stąd nie potrafie znaleźć opcji przelewu...czekam na maila z potwierdzeniem rejestracji i będę próbować dalej Odpowiedz Link
psuj-ka Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 13:05 athena1983 napisała: > ale ja tam widze tylko płatność kartą....nie widze na konto...za > kiepska jestem... W sumie rzeczywiście nie ma mowy o płatności przelewem, ale oni piszą, że akceptują większość kart kredytowych i debetowych. Czyli możesz zapłacić dowolną kartą wypukłą, niektórymi płaskimi, bo nie wszystkie takie opcje oferują. Np. w mbanku można aktywować tą zwykłą kartę z delfinkiem do płatności w Internecie przez Mlinię, trzeba tylko limit płatności podać. Natomiast koszty przesyłki 8 funtów to sporawo :/ Mi się ten podoba : www.lasenza.co.uk/dd/special-offers/level3.aspx?d=21&collection=3&style=6521&product=011154b&img=b308_05 ale jeszcze musiałabym drugi znaleźć, a w sumie 28 funtów z przesyłką za 2 niesprawdzone staniki to żadna rewelacja :P Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 13:18 Mi podoba się ten www.lasenza.co.uk/dd/special- offers/level3.aspx? d=21&collection=3&style=5836&product=011154&img=a307_38 ja mam konto w pekao i karte maestro i własnie nie moge sobie poradzić...wpisuje numer karty i wychodzi że to maestro ale potem jakieś inne dane chcą od karty a tam nie ma...sprawdzałam na visie ale tez nie ma takich numerków kak cvc cmc czy jakoś tak ...nie wiem co to jest Odpowiedz Link
psuj-ka Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 13:23 z jakiejś strony o kodzie cvc "MasterCard : Kod CVC to 3-cyfrowy numer na końcu numeru Twojej karty kredytowej w polu przeznaczonym na podpis na odwrocie Twojej karty kredytowej" Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 30.12.08, 13:44 Już wszystko jasne...moja karta nie ma tego czegoś...musze się w takim razie w banku o inną kartę zapytać...zaraz po nowym roku to załatwie bo staniki są super Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 29.12.08, 18:59 Tu jest zdjęcie wychwalanego przeze mnie staniczka. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1607055,2,1.html Odpowiedz Link
psuj-ka co z tą stroną? 30.12.08, 12:38 Miałam kiedyś La Senzę 70E, strasznie zabudowane, ale w miarę ścisłe, zamierzam wyciąć gąbkę i zostawić samą siateczkę, może miska się powiększy ;) Natomiast chciałam sobie zobaczyć te cudeńka, ale strona La Senzy nie działa w ogóle :/ znaczy w Operze strona jest totalnie rozjechana, w IE trochę lepiej wygląda, ale i tak po kliknęciu na cokolwiek wyskakuje błąd. Tylko u mnie tak jest czy u wszystkich? :> Odpowiedz Link
athena1983 Re: co z tą stroną? 30.12.08, 12:43 na początku było ok teraz też mam błędy więc trzeba spróbować później pewnie się poprawi Odpowiedz Link
imp18 Re: co z tą stroną? 30.12.08, 21:45 u mnei wszystko było i jest ok ze stroną :) a w operze patrze :P Odpowiedz Link
athena1983 Re: co z tą stroną? 30.12.08, 21:48 to byk krótki epizod awarii jakies 30 minut u mnie też szybko było OK Odpowiedz Link
pan-opticon rozmiarowka la senzy 09.01.09, 12:23 wlasnie porzadnie zmierzylam moje trzy staniki brytyjskiej la senzy - kupowane w UK. obwod bez naciagania moich - teoretycznie 70F - to uwaga: 63 cm. Rozciaga sie do maksymalnie 76 cm - ale to przy uzyciu super force :) i nie utrzyma sie tego w rece dluzej niz przez 5 sekund. Staniki mam juz rok, nieustannie noszone, prane tylko w pralce, nie zdeformowane. Werdykt: zdecydowanie scisle. PS: moj rozmiar to 74/95, staniki kupione jako pierwsze po 'uswiadomieniu', zostane przy obwodzie, ale miseczke zwieksze do FF, na razie nosze, co mam, nie lubie zakupow ;) Odpowiedz Link
athena1983 Model GIRLY & GORGEOUS SILK BLACK 12.03.09, 10:49 zakupilam ten oto staniczek www.lasenza.co.uk/ddbras/glam- sexy/level3.aspx? d=21&collection=40&style=698139&product=011235u&img=b308_34 I teraz moje wrażenia...obwód raczej rozciągliwy...wielkie rozczarowanie bo do tej pory się to nie zdarzyło w La senza...przy 72 pod biustem zapinam się na najciaśniejszą haftkę i jest dopiero w miarę ścisło(ale tak że mogę oddychać) miseczki duże ale...góra (ta koronka) nie przylega do piersi. Nie wiem jak to opisać.brzydko oddstaje pod ubraniem i dopiero jak trochę ściągłam miseczke pod pachą (zrobiłam zakładkę ) to miseczka zaczęła przylegać....jak do tej poru to najbardziej kiepski model, ale mimo wszystko po małej przeróbce...zrobi małe zakładki na miseczkach powinno być ok. Odpowiedz Link
athena1983 Re: Model GIRLY & GORGEOUS SILK BLACK 12.03.09, 10:57 Tu zamieszczone jest zdjęcie bo coś mi link się źle wkleił fotoforum.gazeta.pl/3,0,1698765.html Ioczywiście mój rozmiar to 70F bo chyba to ominęłam Odpowiedz Link
ptasia Re: Model GIRLY & GORGEOUS SILK BLACK 12.03.09, 16:41 z tym odstawaniem też tak miałam w tym staniku. myślałam jednak, że to może być kwestia rozmiaru i/lub kształtu piersi. gdy wsadziłam wkładki, na większej 1/2 było prawie dobrze. myślę, że biust krągły, pełny też u góry mógłby lepiej wyglądać... no i bardzo żałowałam, że nie pasował, bo bardzo podoba mi się ta linia. nie przestałam zastanawiać się, czy 70E nie byłby jednak dobry. Odpowiedz Link
athena1983 Re: Model GIRLY & GORGEOUS SILK BLACK 12.03.09, 19:18 To pierwszy stanik La senza który tak dziwnie odstaje a mam ich kilka więc to raczej wina kroju i szycia a nie kształtu piersi czy rozmiaru. 70F leży na mnie zawsze idealnie a tu zaskoczenie bo odstaje...no i ten szeroki obwód też po raz pierwszy...chyba coś nie tak z tym konkretnym modelem Odpowiedz Link
athena1983 Model Eyelash Chiffon Rozmiar 70F 12.03.09, 12:06 Ten staniczek za to jest ścisły jak większość w La Senza...przy swoim 72 pod biustem zapinam się na najluźniejszą haftkę i jest bardzo ciasno...Miseczki bardzo ładnie obejmuja całą pierś...nic się nie bułkuje. koronka jest przyjemna i nie drapie, ramiączka regulowane na 1/2 długości...Wogóle staniczek jest super. tu jest zdjęcie fotoforum.gazeta.pl/3,0,1698804,2,1.html Odpowiedz Link
ptasia Dotted Mesh Stars niebieski 12.03.09, 16:46 Kopiuję siebie z LMB: 32F (76/94), Dotted Mesh Stars, niebieski (mocny, taki "flagowy" - zwłaszcza z gwiazdkami). Miska jak w standardowym 32E, ale zgodnie z tabelką La Senzy (proponuję się zapoznać), powinnam nosić właśnie 32F, nie 32E jak normalnie. Leży bdb po całości, ramiączka regulowane tylko w 1/2, ale dla mnie wystarczająco, cienkie, z połyskliwego materiału. Fason balkonetka, usztywniany, ale gąbka nie b. gruba, zaokrągla biust. Ścisły - zapięłam na najluźniejszą haftkę i nie próbuję dalej. Ogólnie: bdb. Minus taki, że M nazwał go "stanikiem Szeherezady" i to nie był komplement... Odpowiedz Link
athena1983 Re: Dotted Mesh Stars niebieski 12.03.09, 19:25 Ten stanik też posiadam...niebieski w cimniejsze gwiazdki z jakąś świecącą nitką...jak na moje wymiery 72/96 miseczka w 70FF stanowczo za wielka..w 70F idealna...obwód ścisły na najszeszą haftkę jest akurat, ale pewnie niedługo spróbuje środkowej. Odpowiedz Link
kropa75 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 22.04.09, 11:43 Mam prośbę o doinformowanie w temacie firmy La Senza. Dziewczyna ma balkonikowy (na gąbeczce) stanik 70DD. Jest dobry. Ale laska jest dość szczupła pod biustem i chciałaby spróbować węższy. I tu pytanie 1 - czy kupują ten sam typ balkonika przeskakuje wtedy na 65F? I pytanie 2 - czy kupując stanik typu Love Lace (słyszałam że są większe, sama mam 70F i miska jest duża, szeroka) musi ten rozmiar miski zmniejszyć o jeden i kupić 65E? Bardzo proszę o wypowiedzi w temacie osób które znają i nosiły. Ja mam niestety tylko Lullaby i Love Lace, a one są oba takie same w kroju i wielkości i nie mam jak porównać z balkonikowymi. Odpowiedz Link
athena1983 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 04.05.09, 19:52 Dziś przeglądając stronę brytyjskiej La Senzy zauważyłam miseczkę G przy obwodzie 70 to już jakiś postęp, jest ich na razie niewiele ale mam nadzieje że będzie więcej. Odpowiedz Link
imp18 Re: La Senza - jakie doswiadczenia? 14.05.09, 08:07 też zwróciłam na to uwagę :) szkoda że z 65 nic nie rozszerzaja .. ale z drugiej strony ich 70 sa ciasne jak 65 wiec mi pasuje :P szkoda, że jeszcze nic miękkiego nie zaczeli robić Odpowiedz Link
jaseczka Re: La Senza - Warszawa 14.05.09, 02:08 Jeżeli ktoś jest mało wybredny w rozmiarach ;) (miseczki A-D w zasadzie), to dość tanio można kupić staniki La Senzy w Warszawie - Ursus w Factory :) Wczoraj zakupiłam Lola&Coco One-Piece T-shirt Bra za 50zł. Jestem wniebowzięta zapięciem - ciągła regulacja i rzeczywiście ścisły obwód. Mam 69 pod biustem i 70 jest (póki co) dobre (przy regulacji na ok 2/3) Odpowiedz Link