basia791 17 lat temu Może ktoś mi powie, jak najlepiej uprać dywan? Jaki środek jest najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monpaj77 Re: pranie dywanów 17 lat temu uzywam vanish do dywanow i tapicerki. Najlepiej jednak zamowic do domu uzadzenie do prania dywanow. U nas w malym miescie koszt prania dywanu 2mx3m - 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: pranie dywanów 17 lat temu ja piorę vanishem i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgi Re: pranie dywanów IP: 79.191.230.* 17 lat temu jeżeli zamówisz pranie dywanów w domu,to tylko kogoś kto ma parownicę,jest to pranie bez środkow chemicznych,tylko gorąca para. Uporczywe plamy,ktore nie poddają się zwykłemu czyszczeniu,schodzą przy użyciu parownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mona817 Re: pranie dywanów 17 lat temu A co dzieje się wtedy z plamami, które powinno się spierać w zimnej wodzie? Ja piorę maszyną, taką prawdziwą, są do tego specjalne płyny i fakrycznie, dywany i tapicerki jak nowe. Swoją drogą, nie macie czasem wrażenia, że wyprany dywan brudzi się szybciej niż fabrycznie nowy? Znacie jakies środki do impregnowania? Słyszałam, że mozna octen przecierać, ale jakoś nie mam odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Domu Re: pranie dywanów IP: *.mlyniec.gda.pl 17 lat temu Oto kilka rad na temat czyszczenia dywanów: www.jestempaniadomu.pl/?s=dywan&x=0&y=0 Odpowiedz Link Zgłoś