Dodaj do ulubionych

Kotłoinwest

IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.02.10, 15:58
Prosze o opinie tego zakładu pracy,zarobki itp. złozyłem tam podanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.02.10, 20:16
      Mój znajomy tam pracuje, wychodzi na godz. 6.00 do pracy i nigdy nie wie o
      której wróci, często zdarza się że nawet po godz. 23.00, no i rano do pracy.Ma
      takie maratony nawet przez 2 tygodnie i wszystko byłoby nawet do zaakceptowania
      gdyby płacili za nadgodziny... jednak tego nie robią, a traktowania pracowników
      to nawet nie komentuję więc zanim zaczniesz tam pracować to zastanów się i to
      bardzo.
      • Gość: czy? Re: Kotłoinwest IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 23:19
        Czy to ta sama firma co ogłaszała się jakiś czas temu w lokalnej gazecie z
        czterema etatami na różne stanowiska ??
        • Gość: bezrobotny Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.03.10, 12:08
          dokładnie ta sama.
          • Gość: koles Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 15:23
            i co przyjęli kogoś czy nie, bo hala dość spora urosła <lol>
            • Gość: gość Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.03.10, 17:18
              Z tego co słyszałem to zwalniają teraz
      • Gość: bezrobotny Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.03.10, 17:20
        słyszałem ze w tym zakładzie jest nawet ok i ze zamiast nadgodzin premie
        sa,kazda robota jest dobra,nie ma nic gorszego od bezrobocia
        • Gość: do bezrobotnego Re: Kotłoinwest IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.10, 21:17
          "nie ma nic gorszego od bezrobocia"- jest gorsze: jak pracujesz,
          wykonujesz sumiennie swoje obowiązki i nie otrzymasz za to
          wynagrodzenia
          • Gość: dziwi Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.03.10, 10:23
            A potem się naród zastanawia, dlaczego młodzież ucieka za granice, i na
            "zmywakach" w uk mają 10x wygodniejsze życie, niż w Polsce pracując uczciwie i
            solidnie. Jeb... prywaciarze, tylko zajebiste autka im w głowach, chaty za nie
            wiem ile,solarki etc, a ludzi pracujących na takiego debila mają zwyczajnie w
            dupie.
            • Gość: do dziwi Re: Kotłoinwest IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.10, 10:42
              w innych krajach są też różni pracodawcy, a "nieuczciwość" nie
              dotyczy tylko "prywaciarzy"
              • Gość: stasiu Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.03.10, 14:09
                przekręt na przekręcie w tym zakładzie jest nie płaca człowiek pracuje ponad
                12 godzin
                • Gość: były pracownik Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.03.10, 19:02
                  Nie jest prawda ze sa tam maratony 12 godzinne bez przerwy,tylko jak postoje są
                  to dłuzej pracują,ja nadgodziny miałem płacone tzn.premia.Traktowanie pracownika
                  przez kierownictwo ok.
                  • Gość: xx Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.03.10, 23:35
                    A ile tych postoi jest w roku? i czy pracownicy mają płacone za nadgodziny i do
                    tego praca w sobotę też normalnie płacona...
                    • Gość: michał Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.03.10, 16:43
                      od chu.. wyzysk ja już po 3 miesiącach się zwolniłem a rotacja w tej
                      firmie jest duża jednych zwalniają drugich przyjmują wiesz taki wałek dla
                      urzędu
    • Gość: michał Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.03.10, 12:03
      ??????????
      • Gość: inny pracownik Re: Kotłoinwest IP: *.centertel.pl 06.03.10, 20:22
        Pracowałem w tej firmie,nie jest tak źle jak ktoś tam napisał-no chyba że ktoś
        sądzi że jak skończył szkołę i nigdzie dotąd nie pracował,i na dzień dobry
        dostanie bóg wie jaką stawkę i za stanie będą płacic,albo za gadanie przez
        telefon-no to wybaczcie,ale nigdzie za długo nie po pracujecie.Fakt zdarza się
        że trzeba jechac po pracy do pracy,albo zostac na nadgodziny owszem,jednak jeśli
        firma ma brygady na utrzymaniu ruchu w Mondi-to bywa,tam nikt awarii nie
        planuje,a postoje remontowe są raz w roku,czasem na poszczególnych maszynach
        częściej.Poza tym jak ktoś jest ciotą i nie potrafi w normalny sposób upomiec
        sie o swoje to jego problem,co do traktowania pracowników-to oni są pracodawcą i
        mogą wymagac pewnych rzeczy,ale jeśli pracownik jest OK to i ma szacunek i
        poważanie u kierownictwa i szefostwa. Pozdrawiam załogę ;-)
        • Gość: adii Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.03.10, 13:49
          Tylko nie mów mi że szefostwo ma szacunek tam dla pracownika bo nie
          raz widziałem jak właściciel z bluzgał na moich oczach nie jednego
          pracownika zarówno fizycznego jak i kierownika który portkami trzęsie i
          głowę zwiesza
          • Gość: ... Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 09.03.10, 23:49
            ...
        • Gość: xxx Re: Kotłoinwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:55
          "...Poza tym jak ktoś jest ciotą i nie potrafi w normalny sposób
          upomiec sie o swoje to jego problem ..." - nie wiesz co piszesz albo
          ja nie rozumiem. Od kiedy to trzeba się upominac o swoje czyli, jak
          rozumiem, o wynagrodzenie?
        • Gość: byly pracownik 2 Re: Kotłoinwest IP: 83.238.156.* 23.05.10, 21:58
          zgadzam sie z twoja wypowiedzia bo kierownicy sa ok i szefostwo rowniez w koncu
          oni sa najwazniejsi i walcza o swoje a co do pracy nie mialem tam problemow
          zdazalo sie pracowac po godzinach ale to bylo wszystko wyplacalne nie nazekam na
          ta firme jest rygor ale sa pieniazki i za to firma sie ceni a wy w domu jak
          sobie robicie tak zeby bylo wygladalo czy co???tam jest wszystko dokladnie i
          solidnie opinia o firmie musi byc dobra.a cala reszta co pisze glupoty to niech
          idzie bulki kulac do piekarni za 900 zl
          • Gość: xyz Re: Kotłoinwest IP: *.146.96.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.05.10, 23:20
            zgadza się kierownictwo ok, szefostwo tym bardziej. a rotacje pracowników wszędzie są, no bo po co mieć pracownika który nie jest efektywny i zamiast pracować opierd...ala się i kombinuje jak coś wynieść... według mnie jedna z lepszych firm w Świeciu.
            • Gość: xxx Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.05.10, 11:29
              Ana przykład to ze pracuje się po 12 godzin na nockach i sie nie dostaje
              żadnego dodatku za to lub dzwoni kierowniczek Kazio o godzinie 19 ze ktoś ma
              przyjść do pracy na 20 i to jest normalne a co z nową halą....czemu nie można na
              niej pracować bo co jest nowa dlatego..??????????? z nową stołówka tak samo jest
              jest a nie można nią wchodzić
              • Gość: NN Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 19:44
                ZOBZCZYMY JAK WAS ZWOLNIĄ JAK WZIELI WAS Z PUPU TO PO ROKU NA BANK WYLECICIE BO
                SKONCZY SIE NA WAS DOFINANSOWANIE. I NA WASZE MIEJSCE PRZYJDA NASTEPNI I
                DOSTANIE KOLEJNE DOFINANSOWANIE I FIRMA SIE KULA DZIEKI TANIEJ SILE ROBOCZEJ :)
                ZAL MI WAS JEDNAK MOI ZNAJOMI MIELI RACJE DORADZAJĄC MI ZAŁOŻENIE FIRMY, BO PÓKI
                SĄ JEŁOPY CO ZA GROSZE BĘDĄ ZAPIERDALAĆ TO NIE ZGINĘ I CO ROKU BĘDE KUPOWAŁ NOWE
                AUTKO :)
                • Gość: qwertyuiop Re: Kotłoinwest IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 20:20
                  Piedrolicie Hipolicie. Z PUPU, jak piszesz, nie opłaca się w takiej firmie zatrudniać i później zwalniać, bo jeden z drugim nawet nie zdąży się przyuczyć do wykonywanego zawodu. Trzeba poznać maszyny. Tam zostają tylko fachowcy którzy pracują od dawna a nieroby albo zwalniają się sami albo wylatują na pysk jak się szefostwo na nich pozna. Taka jest prawda, to jedna z porządniejszych firm i spora grupa ludzi poprzenosiła się właśnie tu z innych firm mających siedziby na terenie Mondi. Fakt że na postojach zostają dłużej po godzinach, ale myślę, że mają za to płacone. Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył z obecnie tam pracujących.
            • Gość: GAL Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 23:19
              BZDURY "D...WŁAZIE" PISZESZ !!!
              • Gość: irek Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 18:37
                a nikt nie powiedział najważniejszego w tej firmie nie wiadomo kiedy cie zwolnia
                i stara spiewka nie ma pracy a na drugi dzien przyjmuje nawet kilku ludzi albo
                zwolni cie i przyjmie drugiego ktury ma lepsze plecy ale kosztem drugiego puki
                dziadek rządzi ne warto sie przyjmowac lepiej mniej zarobic a miec spokuj
                osbiscie gość przy mnie rano podpisał umowe na czas nieokreslony a o pierwszej
                go zwolnili to jest podejscie do pracownika
            • Gość: abc Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 10:58
              TO NIE JEST FORUM DLA PANA I PAŃSKICH LIZUSÓW.
            • Gość: abc odpowiedź; dla xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 11:15
              KŁAMIESZ I CUKRUJESZ
              • Gość: CSW Re: odpowiedź; dla xyz IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.12.10, 11:37
                Firma kompletne dno nie szanują pracownika właściciele a pan Piotr wszystko załatwia prace po układzie na postój do modni nawet zatrudnią piekarza czy cukiernika bo za człowieka mają zapłacone ale ze o n stoi nie pracuje to się bo nie ma pojęcia to sie nie liczy a dziadkowi jak coś sie nie spodoba to z wypłaty ci odciągnie 50% to alkoholicy dlatego tam są
                • Gość: aaa Re: odpowiedź; dla xyz IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.12.10, 15:42
                  curwa, co za bełkot powyżej
                • Gość: pracownik Re: odpowiedź; dla xyz IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.12.10, 19:10
                  Firma spoko, jak się pracuje a nie ściemia to zarobki są bardzo dobre.Narzekac kazdy potrafi, a jak sie nie podoba to sie zwolnić i swoja firme założyć tylko na to trzeba miec odwage a sadzac po anonimowych wpisach odwagi i jaj nie ma tu nikt;]
    • Gość: az Re: Kotłoinwest IP: 81.219.91.* 20.12.10, 23:11
      prawda, prawda koledzy. Kiedyś tam pracowałem to ludzi traktowali jak szmaty i ja zacząłem traktować ich tak samo. Dziedziecha szarpnąłem za łeb to zaraz poleciał do łapki na skargę, a ten nic więcej wręcza mi zwolnionko. To ładnie się z nim pożegnałem :)
      • Gość: UTP Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.12.10, 21:55
        bravo
        ... i napisz jeszcze, że teraz pracę o wiele lepszą, 3 razy więcej zarabiasz i mniej robisz...
        Dno
        • Gość: az Re: Kotłoinwest IP: 81.219.90.* 21.12.10, 23:14
          bravo to chyba fiat.
          Pracowałem tam chyba ze trzy lata temu, a obecna praca mnie satysfakcjonuje.
          Zarobki nie trzy ale chyba sześć, a może i siedem razy takie jakie miałem w tym syfie.
          Brak mi słów na Ciebie, sorry ale idź się leczyć!!!!
          • Gość: az Re: Kotłoinwest IP: 81.219.90.* 21.12.10, 23:18
            Do wiadomości UTP
            A teraz to faktycznie nic nie robię. Jeżdżę autem, załatwiam robotę i doglądam robotę.
    • Gość: . Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.12.10, 16:54
      100zł w kopercie na swieta...fajnie w innych firmach nic nie dostali;p
      • Gość: zainteresowany Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 21:15
        chciałbym sie tam zatrudnić i mam pytanie : czy do wynagrodzenia są kartki do wypłaty z rozliczeniem wypłaty co miesięcznej? i czy z okazji świat są jakieś dodatkowe pieniądze ?
        • Gość: pracuś Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.12.10, 08:54
          są paski do wypłat rmua , na świeta 100zł w kopercie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka