Dodaj do ulubionych

Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO

IP: 46.113.8.* 02.11.10, 12:34
Była pani dyrektor Przedszkola nr 9 startuje do rady powiatu z listy PO i ze swojego odejścia robi sobie kampanię wyborczą. Można to sprawdzić:
wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/040000/041400-okg.html?komitet=2c9682212b43a7f4012b577b7c5d1543
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 12:42
      I co w związku z tym? Nie bardzo wiem o co Ci chodzi.
      • Gość: xxz Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.11.10, 13:43
        No tak, czyli wiadomo o co chodzi. Sztab Platformy narobił hałasu przed wyborami - biedna pani dyrektor, zły Pogoda, a tymczasem robią jej kampanię wyborczą. Swoja drogą obserwując wpisy na forum aż niedobrze się robi, jaka nagonkę i jaka brudna kampanię prowadzi Platforma w Świeciu. Po cichu dogaduja się z Pogoda, a tutaj na forum próbuja ugrać swoje. Żenada.
    • Gość: xxx Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.tktelekom.pl 02.11.10, 13:56
      Nigdy bym na nią nie zagłosował a wyszczególniwszy na PO.
      • Gość: Oma Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 15:45
        Bando niedorobiona o konotacjach PZPR tylko napiszcie ile tak mieszkacie w Świeciu i co zrobiliście dla tego miasta ? Opluć każdego potraficie bo jeszcze nikt nie wytoczył cywilnego procesu takim szczurom co się kryją pod nickami na forach internetowych . Jeśli chociaż jeden się przyzna że cokolwiek zrobił dla miasta to jestem gotów wszystkich w dupę pocałować . Śmierdziele co jak trzeba było pały zbierać od Zomowców i po 48 godzin za krzywe spojrzenie na SB-ka przesiedzieć to albo jeszcze ojcu z jaja na jajo skakali albo czerwone książeczki w górze trzymali i lecieli z donosem że się sprzedaje prasę podziemną pod kościołem i ulotki rozdaje . Stulcie pyski i zróbcie coś dla swojej wolnej ojczyzny , bo nie zasłużyliście jeszcze na wolność słowa i poglądów .
        • Gość: xyz Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.tktelekom.pl 02.11.10, 17:16
          Podstawa to dobre układy i można zostać dyrektorem.
          • Gość: Świeciak Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 17:29
            I to jest cała biedna Pani Małgosia.
            • Gość: zozo Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 18:16
              a ja jestm za panią Małgosią pokazała że potrafi dążyć do celu i jest uparta

• Gość: gość Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 20:15
                Potrafi tylko szlochać i to wszystko na co ją stać.Kampania wyborcza nie polega na szlochaniu do mikrofonu,ale na działaniu.
        • Gość: SSSSSSSSS Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 17:21
          ile dostales OMA palek po głowie,że na wspomnienia wzięło ciebie,BOHATERZE MÓJ........
    • Gość: Wyborca Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:29
      To zaskoczenie. Ale bardzo pozytywne.Ciekawe czy to pomysł p. Malczuk czy PO.Ale jedno jest pewne bardzo dobra kandydatura. Każda partia powinna pozazdrościć takiej osobowości.Wgrała z urzędem . Szacunek p. Małgorzato mój głos jest dla pani.
    • Gość: Antygosc Do "gosc" IP: 82.132.248.* 03.11.10, 07:42
      A ciebie gosciu zal w dup... sciska co? Jestes zwyklym fermeciarzem...
      • Gość: olek Re: Do "gosc" IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.11.10, 08:40
        Nie znam pani malczuk i wisi mi to, dokąd startuje, ale po lekturze Czasu Świecia wiem, że źle ją potraktowały obecne władze. Dla mnie jako mieszkańca najgorsze jest to, że nasi urzędnicy wciąż przegrywają jakieś sprawy po sądach, a później wypłacają odszkodowania (z naszych podatków) no i oczywiście sobie premie (też z naszych podatków).
    • Gość: tubylec Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 13:28
      Dla mieszkańców nie jest najgorsze, że urząd kieruje sprawy do sądu, czasem spór wymaga arbitra. W całej tej sprawie obrzydliwym i niebezpiecznym dla lokalnej społeczności jest sposób, nie sprawowania władzy burmistrza, a jego bezprawie. Powinien służyć społeczności a on niszczy ludzi bo mu się wydaje, wręcz jak się wypowiedział jest ponad instancję sądu. Urzędnik i bezprawie. Tego muszą się ludzie obawiać, nie wiadomo kogo następnego zniszczy. Jest to powód w moim pojęciu do zmiany burmistrza na kogokolwiek, po to by obecny nie zapędził się za daleko, wyrządzając szkody w naszej społeczności. Poza tym, w demokracji zmiany powinny być konieczne, nowa władza zawsze ma szansę skontrolować starą, tym samym sama będzie się pilnować bo w przyszłości kolejne rządy skontrolują ją. A tak mamy szeryfa na zagrodzie co sam stanowi prawo, tak już było i nie była to demokracja!
      • Gość: kolo Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: 83.238.157.* 03.11.10, 19:41
        tak sobie myślę może dobrze, że Pani M.walczy ale gdyby coś wydarzyło się coś tragicznego w przedszkolu z dzieckiem, które miała Pani M. pilnować a zajmowała się innymi sprawami a dzieci pilnowała wożna czy pomoć nie wiem, to były by pretensje że odpowiednie władze nie zareagowały, władze zareagowały przed nieszczęściem to teraz Pani M czuje się pokrzywdzona i tak żle i tak nie dobrze przyda się refleksja a nie obrzucanie wzajemne błotem
        • Gość: ja Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 08:06
          masz rację
        • Gość: ja ja Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 10:09
          Niestety ale niektóre wożne lepiej opiekują się dziećmi niż nauczyciele. Nie mówię o nauczaniu. Tak było jest i będzie w każdym przedszkolu że jak przychodzi rodzic ze sprawą to dyrektor jest dla niego. I po to są wożne żeby sie opiekować.Więc nie piszcie bzdur. A jak to piszą panie z KLONU to jestem tam dwa razy dziennie i jak będzie trzeba to mogę napisać szczegółowo .
          • Gość: ty ty Do ja ja IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 23:31
            Super napisz szczególowo.Strachy na lachy,jesli jestes tam dwa razy dziennie wiec opisz co tez tam takiego sie dzieje?
          • Gość: jak Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.10, 18:47
            Pani Malczuk startuje na radna powiatowa a jest na chorobowym, czy tak mozna byc chorym i nie chodzic do pracy i jednoczesnie startowac w wyborach narazajac sie na silny stres.
            • Gość: mat Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.croy.cable.virginmedia.com 06.11.10, 20:54
              Chyba gorszego stresu od tego co juz przeszla nie ma...
              • Gość: ? Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 20:56
                Ale chorobowe to chorobowe! Nie wolno wtedy pracowac, a kampania wyborcza, to raczej nie sa wakacje. Trzeba troche pracy w to wlozyc!
                • Gość: Fux Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.10, 23:07

Jakiej pracy mogę podać to na własnym przykładzie. Jak chcesz zostać radnym to wpłać na kampanię jakiegoś komitetu wyborczego(im więcej wpłacisz tym wyżej na liście ).Komitet zadba o głosy poparcia Twojej kandydatury i tylko ładna fotka i plakacik z lista obietnic bez pokrycia i tyle .Ludzie nie czarujcie się radnymi zostają tylko ludzie którzy na czele listy maja lokomotywę pociągowa i gruby portfel. Myślicie ze Pogoda i Wójcik etc są tak bardzo społeczni że ich ludzie gdzieś wybierają za zasługi dla miasta? Takie małe miasteczko z takim wielkim budżetem możne reprezentować nawet Kononowicz i tak będzie ok . Jeśli chodzi o obecnego burmistrza to na moim garbie wjechał do Magistratu a dalej poszło jak? wszyscy wiedzą Uściski dłoni w dzień poprzedzający wybory (chociaż agitacja wyborcza jest zabroniona)Suto zakrapiane przyjęcia w remizach strażackich i dziesiątki miejsc do obsadzenia w spółkach i firmach w których Gmina ma coś do powiedzenia .Obecnie też trzeba było podpisać pakt z diabłem któremu na imię K....Wiadomo skąd poszło poparcie do sejmiku województwa .Nawet kandydat z OPS do powiatu jest jakby ten sam albo mniej groźny ale zawsze zajmie stanowisko z-cy starosty.Jeśli ktoś jeszcze czegoś nie rozumie to wybaczcie ale jaśniej nie można .
                  • Gość: autor Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:21
                    A ja panią Malczuk podziwiam. Urząd ją skrzywdził poprzez niekompetencję, więc idzie sprawdzić i zmienić ich pozaprawne działania. Gratulacje, jest aktywnym obywatelem i nie tylko chce skorzystać z prawa głosu, chce coś zrobić i pewnie zrobi to dobrze. Precz z prywatą !
                    • Gość: autor Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 00:37
                      Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny

Rozdział XXVII

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
                      podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
                      § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
                      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
                      § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
                      § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
        • Gość: ak Re: Pani Malczuk staruje do rady powiatu z PO IP: *.piaseczno.robbo.pl 07.11.10, 02:23
          "... a gdyby tu kiedyś bylo przedszkole co go tu nie ma i wyszloby z niego dziecko wasze co to go jeszcce nie macie, to wy byście je potrącili jadąc tu zbyt szybko..."
          Belkot żywcem wyjęty z popularnego onegdaj filmu.Trochę zastanowienia proszę przy konstruowaniu zdań...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka