Dodaj do ulubionych

podatek od psa

15.03.11, 09:14
postawię piwo temu kto powie mi na co wydają wpływy z podatku od psów nasi radni.Szlak mnie trafia że muszę płacić co rok a w urzędzie nikt nie potrafi odpowiedzieć,łącznie z panią skarbnik,gdzie te pieniądze są lokowane{może na podwyżki diet dla "przedstawicieli społeczeństwa}?
Obserwuj wątek
    • studentka00 Re: podatek od psa 15.03.11, 09:56
      Nie wiem po co podatki od psów. Powinni dla właścicieli co najwyżej wprowadzić duże kary za niesprzątanie po psach, nie 50 zł, a 200-300 , i srogo tego pilnować. Może by się brudasy nauczyły! aż człowieka obrzydzenie po zimie bierze.
      • broda2509 Re: podatek od psa 15.03.11, 11:11
        zgadzam się z tobą w 220 % ale nie zmienia to faktu że pieniądze są przeżarte przez naszych włodarzy. Uważam że chociaż część tych pieniędzy powinna być przeznaczona na torebki i zbieraki do kup, może gdyby miasto zrobiła jakąś akcję i rozdawało te atrybuty psiej czystości to i kup byłoby mniej.Ale lepiej siedzieć na 4 literach i kombinować jak na początku nowej kadencji walnąć w rogi wyborców.Pierwszy krok już zrobiono{mam na myśli nowy samochód za 80000 tyś jak nie można by było wziąć w lizing i tańszy}Pozdrawiam ikony społeczności świeckiej czyli całą radę miasta z burmistrzem na czele.MOŻE WRESZCIE ZACZNIECIE MYŚLEĆ TO NIE BOLI
        • piotr2_pl Re: podatek od psa 19.03.11, 00:29
          Jak nikt nie wie, to te pieniądze idą chyba do wspólnego wora a później pewnie są przeżarte, zamiast przeznaczone chociaż w część na infrastrukturę dla piesków, np. specjalne piaskownice na odchody czy, jak wspomniał przedmówca, na torebki i zbieraki...

Ale kogo to obchodzi z naszych włodarzy... Byle do następnej kadencji, przynajmniej takie odnoszę wrażenie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka