Dodaj do ulubionych

Wybrańcy Urzędu ?!?

IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:03
Wybrańcy już wybrani przez urzędników, moim zdanie tak było, jest i zawsze
będzie w Urzędzie! Jestem tylko oburzony wypowiedzią Pani Radkie. Jeżeli Pani
Radke nie zna przepisów o wyborze rachmistrzów to lepiej niech nie wypowiada
się w tym temacie, ponieważ jedynym kryteriu nie jest wykształcenie średnie,
lecz również inne warunki i dlatego też chciałbym przypomieć Pani sekretarz iż
powinna bardziej przyłożyć sie do lektury pism "urzędowych". Przecież GUS
ogłosił iż przyjmowanie podań na rachmistrzów powinno odbywać się do 29 marca
a celem Urzędu jest prawidłowa rekrutacja tychże osób, ponieważ wbrew opinii
ta praca nie będzie dostępna dla wszystkich (zaufanie społeczne itp.) i
dlatego też we wszystkich urzędach na terenie Polski przyjmuje się wszystkie
podania aby wybrać te "właściwe osoby". Na końcu chciałbym przypomnieć
wszystkim urzędnikom art. 32 Konstytucji RP, iż, m.in. wszyscy wobec prawa
jesteśmy równi i w żadem sposób i jakkolwiek nie możemy być dyskryminowani,
tudzież zamknięcie listy przez Urząd (utrzymywanym z pieniędzy podatników)
przy tak wysokim bezrobociu jest wręcz jawnym naruszeniem tej zasady, a co
niekture osoby powinny natychmiast zrezygnować ze swoich stanowisk a w
szczególności Burmistrz powinien wyciągnoć konsekwencje do osób
odpowiedzialnych za ten stan rzeczy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Muminek Re: Wybrańcy Urzędu ?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 17:18
      Aby sytuację uleczyć powinni decydenci jak najszybciej wycofać się z podjetych
      decyzji i faktycznie postarać się o prawidłowe wybieranie rachmistrzóe
      spisowych. Tłumacznie się jeszcze bardiej sprawę pogarsza, a Burmistrz milczy
      ciekawe dlaczego?. Najdziwniejsze z tego wszystkiego że PUP też wycofał się
      rakiem z tej sprawy, czyżby w naszym samorzadzie ktoś rządził sam i po swojemu
      nie kierując sie prawem dla wszystkich Idą nowe wybory ciekawe czy ta sprawa
      bedzie miała na to jakiś wpływ? Na włodarzy i i ch przyszłość jakoś to wpłynie
      ale czy na urzędników? Ci którzy starajeą się teraz o tą pracę zapewne bedą
      wiedzieli jak głosować, a czy inni trudno powidzieć.
      • mich3 Re: Wybrańcy Urzędu ?!? 09.03.02, 18:06
        Niestety, to nie piuerwsza wpadka ekipy pana Pogody. Jednak ta jest chyba
        najbardzie bulwersująca i uderzająca w zwykłych ludzi (dodajmy: potrzebujących
        pracy). Nie ważne, czy na listę tą robili z dobra czy złą intencją, ważne co
        się stało - ludzie czują się oszukani i na pewno nie zapomną tego podczas
        jesiennych wyborów. Teraz całe społeczeństwo czeka tylko na to, jak ta sprawa
        zostanie zakończona. A powinny poleciec głowy!
        • Gość: Dawidek Re: Wybrańcy Urzędu ?!? IP: *.ab-byd.edu.pl 18.03.02, 13:59
          Sposób w jaki chciano rozwiązać nabór na rachmistrzów budzi wiele emocji. I nie
          ma się co dziwić - nawet jeśli władze miasta miały dobre intencje, to im to nie
          wyszło i dalej brną w zaparte i trzymają się kiepskiego rozwiązania. A swoją
          drogą, to raczej normalne, że w takiej sytuacji pojawiają się komentarze o
          kumoterstwie urzedników i ich znajomych.
    • Gość: seba Re: Wybrańcy Urzędu ?!? IP: 212.160.122.* 19.03.02, 13:33
      W telewizji Świecie w telegazecie znalazło się ogłoszenie,że dokumenty na
      rachmistrza można składać do końca marca.
      Czy nie jest to za późno.
      Wywarła to opinia publiczna.
      • gryyt Re: Wybrańcy Urzędu ?!? 26.03.02, 18:27
        Gdyby sprawy nie nagłośnił "Czas Świecia" to pewnie większość zainteresowanych
        odeszłaby z urzedu ze spuszczoną głową. Dobrze, że możliwość złożenia dokumetów
        mają także Ci, którzy nie mili pojęcia o wcześniejszym tworzeniu listy. A swoją
        drogą, to rzeczywiście przyjmowanie podań wymusiała na urzędnikach opinia
        publiczna. Zrobili źle i musieli się z tego wycofać. Szkoda, że w taki sposób
        to wszytsko wyglądało.
        • garti Re: Wybrańcy Urzędu ?!? 29.03.02, 09:22
          Wszyscy macie rację. Sposób w jaki chciano przeprowadzić wybrór rachmistrzów w
          naszym mieście budzi wiele wątpliwości i daleki jest od sytuacji, jaka mieć
          miejsce powinna. Burmistrz Pogoda po prostu źle zdacydował. Nie wiem, czy po
          to, aby do pracy wciągnąć swoich ludzi, czy z czystej głupoty (nie przemyślał
          tej decyzji)? Tak czy siak poepłniono błąd i pod presją opini publicznej i
          mediów trzeba było się z niego jak najszybciej wycofać. Tak zrobiono. O.K.
          Niestety nadal nie wszytsko jest wyjaśnione. Ktoś powinien sprawdzić nazwiska
          na pierwszej liście, bo jeśli rzeczywiście są tam ludzie powiązani z urzędem,
          to burmistrz powinien za to odpowiedzieć. Teraz pozostaje jeszcze wybór nowych
          rachmistrzów, w mieście mówi się, że i tak wiadomo, jacy ludzie nimi będą (ci z
          pierwszej listy). Mam nadzieje, że to nie jest prawda.
          • dor-ka Re: Wybrańcy Urzędu ?!? 03.04.02, 15:11
            Ja chcialam pogratulowac wszytskim, którzy przyczynili się do wymuszenia na
            władzach miasta dalszej rekrutacji rachmistrzów. Ja byłam przez dwa lata
            bezrobotną, pracuje od niedawna w szkole. Mąż właśnie skończył odbierać
            kuroniówkę. Mamy dwójkę dzieci i prosze mi wierzyć, że ledwo wiążemy koniec z
            końcem. Teraz łudzimy się, że mąż dostanie pracę przy spisie. Jednak o
            twoerzeniu pierwszej listy nie mieliśmy bladego pojęcia, druga może okazac się
            dla nas wielka pomocą.
            • Gość: Muminek Re: Wybrańcy Urzędu ?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 10:05
              Mam nadzieję że gratulacje Dor-ka, do których się również przyłączam, będą
              bodźcem do dalszego takiego działania jak w tym przypadku naszej prasy
              lokalnej. Redakcjo "Czasu Świecia" - tak trzymać! :)
              • Gość: Dawidek Re: Wybrańcy Urzędu ?!? IP: *.ab-byd.edu.pl 15.04.02, 14:17
                A tak bali sie urzednicy, że będzie zbyt wielu chetnych (mówiono nawet o
                tysiącach) a ty "marne" 400 osób. Trzba było pomysleć na poczatku i nie robic z
                siebie idiotów i łapówkarzy, bo tak teraz są co niektórzy przez mieszkańców
                postrzegani.
                • dor-ka Re: Wybrańcy Urzędu ?!? 24.04.02, 15:20
                  Na szczęście - mój mąż będzie rachmistrzem. Co prawda nie zarobi dużych
                  pieniędzy, ale będzie miał jakieś zajęcie. To jest bardzo ważne, aby czuł, że
                  jest doceniony. Jeszcze raz dziękuję wszytkim, którzy doprowadzili do drugiego
                  (PRAWIDŁOWEGO) naboru.
                  • Gość: Atsieta Re: Wybrańcy Urzędu ?!? IP: 80.51.243.* 01.04.03, 21:49
                    I co, ile zarobił, opłaciło mu się?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka