IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 11:28
Wczoraj spotkala mnie niemila niespodzianka, wybralem sie z kolegami do deczna. Wyobrazcie sobie jakie ogarnelo nas zdziwienie, gdy kobieta w okienku przy wejsciu zarzadala pieniedzy za wstep. Zaplacilismy jej z nieukrywana niechecia, po czym udalismy sie na "plaze". Na pierwszy rzut oka razi zaniedbana miejscami trawa, nalezy takze wspomniec ze nietrudno natrafic na mrowisko (z tym przeciez da sie cos zrobic). Jeden z pomostow jest zapadniety, inne (oprocz tego odnowionego w ksztalcie litery T) sa zaniedbane, deski nadaja sie do wymiany. Pomine to ze woda smierdzi, bo to nie wina zarzadzajacych kompieliskiem. Nie ma mozliwosci wypozyczenia sprzetu wodnego. Na koniec zostawiam najlepsze: NIE MA RATOWNIKA. Sam bylem wczoraj swiadkiem jak 2 chlopakow w wieku ok 10 lat wyplynelo dosc daleko od brzegu i ledwie starczylo im sil aby wrocic. Podsumowujac, wszystko w decznie wskazuje na to ze sezon sie jeszcze nie rozpoczal, a jednak pieniadze za wstep potrafia kasowac. Nie chodzi tu bynajmniej o te glupie pare zl, tylko chcialbym placic za cos wiecej niz kawalek trawy na rozlozenie recznika.
Obserwuj wątek
    • dee3 Re: DECZNO 15.06.06, 13:02
      hehe... dobre... ale to jeszcze nic. w zeszlym roku, w sezonie, poszlam tam ze
      znajomymi i kobieta tez kazala nam zaplacic. nie bylo by w tym nic dziwnego,
      gdyby nie 3 dziewczyny wchodzace za nami, ktore po tym jak pani powiedziala, ze
      maja zaplacic, powiedzialym, ze znaja jakiegos pana X... na co kobieta puscila
      je za darmo... powiedzielismy jej swojem ale kasy nie oddala...za to ostro sie
      zmieszala. co do ma znaczyc!!! co za chamstwo!!!
      • Gość: koleś Re: DECZNO IP: *.stk-net.pl 15.06.06, 13:11
        Przeciez jeszcze nie ma sezonu a wiec jak mozna placic za wejscie?:/
        • Gość: tom Re: DECZNO IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.06, 13:47
          bo to jest Polska właśnie
          • Gość: NITRRO Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 18:28
            DECZNO TO ZŁODZIEJE!!!!!!!!SEZON POWINIEN ZACZAC SIE OD LATA!!!!!!!!CZYLI OD 22
            CZERWACA1!!!!A NIE PORZADNYCH OBYWATELI OKRADAJA!!!!!!!!
            • Gość: NITRO Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:49
              BYLEM SOBIE DZIS W DECZNIE I MNIALEM NIEZLA BEKE.ZAPOMNIALEM WSPOMNIEC BYLO
              GODZINA GDZIES 19 30 I PRZYSZLO DWOCH JAKIS PANOW I SIE PYTAJA CZY MOGA WEJSC
              POPATRZEC NA WODE.A KOLESIOA DO NICH Z TEKSETM ZE ULGOWY 2 ZŁ A NA MOJE TO O
              TAKIEJ GODZINIE TO SIE JUZ NIE POWINNO OPŁAT POBIERAC.ALE TO I TAK NIC Z TYM CO
              SIE DZIALO PO PEWNYM CZASIE.KOLES SIE ZACZOL KLUCIC Z FACIA Z KASY I ZACZAL JA
              PRZEKONYWAC ZE ON TYLKO NA CHWILKE CHCE WEJSC.ALE ONA SIE NIEHCCIALA ZGODZIC ZA
              ZADNE SKARNY.NIO I POTEM JAKIS KOLES WYSZEDL Z PPSAMI PEWNIE WŁASCICIEL I
              OCZYWISCIE PSY SZCZEKALY.A KOLES TEN CO SIE KLUCIL Z FACETKA PODSZEDL DO TEGO
              KOLESIA Z PSAMI I MOWI DO NIEGO ZE MA GO NIEZASTRASZAC PASAMI I Z ENIEWOLNO
              YTRZYMAC PSOW NA PLAZY.HEHEHE I ZE ZARAZ BEDZIE DZWONIL NA POLICJE.KOLES SIE
              SPESZYL I ODNUSL PSY.POTEM KOLES CHCIAL PIECZATKE Z DECZNA ZEBY TO GDZIES TAM
              ZGLOSIC I CI Z DECZNA MU NIECHJCIELI DAC TO WPADL NA POMYSL ZEBY WZIASC BILET A
              NBA BILECIE MUSI BYC PIECZTAKA.I KOLSIOWA Z KASY SIE WYSTRASZYLA I NIECHCIALA
              MU DAC NAWET BILETU.HEHEH.ALE POTEM MU DALA ALE OCZYWISCIE BEZ PIECZATKI AKOLES
              NA TO ZE TAKI BILET JEST FALSZYWY I GO WYRZUCIL!!HEHE.ALE MNIALEM PRZY TYM BEKE
              NIEZLA.I TAK CHYBA SIE ZNIA Z 10 MIN KLUCIL I GROZIL Z EPOLICJE WEZWIE NO I
              WKONU MU DALA TA PIECZTAKE I KOLES SOBIE POSZEDL.CIEKAWE CIO ON TERAZ Z TYM
              ZROBI,FAJNEI JAK BY GDZIES TO ZGLOSIL BO WKONCU SEZON JESZCZE SIE NIE ZAXZAL
              NAWET LATA JESZCZE NIEMA!!!A W DECZNIE JEST NIEZLY SYF!!!!!!!!!
              • Gość: Krys Re: DECZNO IP: 193.19.104.* 15.06.06, 22:00
                Człowieku! Wyłącz CapsLock i naucz sie zasad pisownie swojego ojczystego
                języka, bo tego sie czytać nie da!
                • Gość: nitro Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:09
                  koles pocaluj mnie tam gdzie słonce nie dochodzi jak niechcesz czytac to
                  spadaj/111!!!!!!!!!
        • Gość: Krys Re: DECZNO IP: 193.19.104.* 15.06.06, 22:09
          Właściciel (dzierżawca) może sobie robić co chce na swoim (dzierżawionym)
          terenie. Niestety tak już jest. Jeśli byś sobie kupił kawał łąki, na którą
          chcieliby złazić się ludzie, to przecież brałbyś kasę niezależnie od pory roku,
          prawda? Co by Cię obchodziło, czy oni chcą się kąpać, czy tylko Twoją trawę
          ugniatać?!
          Zamiast więc mieć pretensje, zmieńcie miejsce wypoczynku. Na pewno da to więcej
          do myślenia właścicielowi (dzierżawcy) kąpieliska w Decznie.
          • Gość: nitro Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:11
            nio dobra zgadzam sie z tym. ale powiedz czemu on o ten teren niedba.na tym
            kompielisku powinien byc ratonik a go niema.powinno byc wszytko sprawne a tym
            czasem pomosty sa polamane!!!!
    • Gość: alex Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:37
      Deczno podlega pod miasto! OKSiR wynajmuje więc powinien w umowie zastrzec remont oraz ratownikow. Samorząd daje pieniadze na takie ośrodki, radze sprawdzić. A dotacje z UE musi starać się wynajmujący, jesli ma plan uatrakcyjnienia terenu.
      • Gość: Niezadowolony Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:57
        Do Krys: istnieje cos takiego jak warunki dzierzawy, jestem ciekaw jakie sa w tym przypadku. Kiedys czytalem w "Czasie Świecia", ze w przypadku deczna te warunki nie sa niestety spelniane (byla tam mowa o kupnie nowego sprzetu wodnego itd). A z tymi biletami tez racja, skoro nic nie dostaje przy wejsciu, to jak mi udowodnia ze nie zaplacilem?
    • Gość: Niezadowolony 2 :) Re: DECZNO IP: 87.204.101.* 15.06.06, 23:20
      Jestem również osobą która w czasie wakacji wypoczywa nad jeziorem deczno.
      Czasami się zastanwiam na co pieniądze z biletów są przekazywane chyba nie na
      koszenie trawy czy remont pomostów. Było już wspomiane że te pieniądze są na to
      aby zpałacić ratowikowi a to GÓWNO PRAWDA bo za co mają mu płacić skoro on
      siedzą na tym pomoście patrzy w strone plaży a nie wody :/ Jestem zniesmaczony
      tym faktem. Któraś osoba wspomniała że OKSiR ma jakąś umówe i dzierżawca musi
      cos wykonywać w zeszłym roku w gazecie lokalnej Czas Świecia ukazał się artykuł
      na ten temat i było tam wspomiane że osoba zajmująca się tym terenem zrobiła
      jakiś śmieszny plac zabaw i ten pomost z którego i tak nie można skakać bo na
      nim siedzi KSIĄŻE ratownik i nie wolno go ochlapać :-) Sezon się nie zaczoł ale
      kase kasują. Na wodzie nawet nie ma bojek a o tatowniku to też nie mam mowy :)
      No ale wiecie trzeba na czymś zrobić szybko pieniądze. Jednak jezioro stelchno
      jest lepsze ponieważ jest za darmo, jest czystsza woda i TRAWA SKOSZONA :)
      Pozdrowienia dla tych którzy będą się opalać razem z mrówkami :D
    • Gość: Niezadowolony 2 :) Re: DECZNO IP: 87.204.101.* 15.06.06, 23:26
      AHA i jeszcze chciałbym się odnieść do wypowiedni mojego kolegi NITRA :) byłem
      przy tej rozmowie i Ci kolesie MIELI RACJE. Szacunek dla nich. Szkoda ze nie
      sklepali tego kolesia z psami bo było by fajnie <boks>, albo że nie wezwali
      policji bo w końcu mieli RACJE ! ! ! ! ! !
    • Gość: aaaa Re: DECZNO IP: 87.204.101.* 15.06.06, 23:58
      www.um-swiecie.pl/?cid=2630
    • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: DECZNO IP: *.stk-net.pl 16.06.06, 09:46
      Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz! Ostatnio także byłem w decznie, ta baba w
      kasie spytała mnie o rocznik, odpowiedziałem ze 1989, a ona do mnie, że mam 17
      lat a wchodzić za free mogą tylko osoby do 16 roku zycia....ja jej na to że mam
      urodziny w grudniu a więc mam jeszcze 16 lat...a ta stara jędza szeptałą coś
      pod nosem że to sie nie liczy??????Od kiedy liczy sie rocznik a nie data i
      dzień urodzenia? chyba zaczn korzystać z rad tej baby i zacze wyprawiac
      urodziny 1 stycznia :)
      • Gość: nitro Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:44
        ta babka ma cos z garem i i to widac z daleka!!!!pazerna kolesiówka na kase!!!!
        kiedys bedzie trzeba to cale deczno zglosic gdzies i niech sie wkonu tym ktos
        zainteresuje bo tam sa niezle walki!!!!
        • Gość: (...) Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:59
          macie problem wielki...ja od lat wchodze przez las i nie pamiętam abym
          kiedykolwiek coś płacił, gdyby ten osrodek sie jakoś prezentował to czemu bym
          nie miał zapłacić, ale jak widzę taki jego tragiczny stan, gdzie nawet raki w
          tej wodzie gdzie kiedyś było ich full, to dzisiaj to gatunek wymarły...a te z
          sanepidu mówią że to czysta woda heh ciekawe ile za to dostali...Pozdro !!!
          • Gość: ;l Re: DECZNO IP: *.stk-net.pl 16.06.06, 11:05
            Przez las tzn.od jakiej strony się wbijasz?;)tam gdzie namioty i kempingi czy od strony dziekiej plazy?:)
            • Gość: (...) Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:08
              wbijam się do lasu na zakręcie tak aby ta HIENA w Kasie nie wylookała a później
              normalnie z Columbusa na plaże :D
              • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: DECZNO IP: *.stk-net.pl 16.06.06, 12:39
                Ale ten staruch w columbusie nieraz nas cofał, ale w tym roku mam go w dupie i
                bede szedł dalej, ciekawe co zrobi :P
    • Gość: Xamash Re: DECZNO IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.06, 01:19
      wescie idzcie z tym decznem co to jest pelno glonow itp.nawet drabinek przy
      mostkach nie ma trzeba na okolo plywac ;/ a probowalem wejsc z wody to cale
      rece bolo Pozdro
      • Gość: nitro Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 07:53
        szkoda ze my z tym decznem nic nie mozemy zrobic. bo naprawde fajnie by tam
        bylo gdyby chociaz czysto tam bylo i faktycznie bygly by byc te drabinki przy
        pomostach ale co poo drabinkach jak tam nawet pomosty sa do nieczego.heheh
        • Gość: Niezadowolony Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:12
          O ile dobrze pamietam, to kiedys byly drabinki przy pomostach. Niestety zniknely w niewyjasnionych okolicznosciach ;) Kiedys bylo takze mniej glonow w wodzie.
          • Gość: (...) Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:59
            No i gdzieś 3 m od pomostu pamiętam jak kolesie rower wodny zatopili...heh
            pewnie nadal tam na dnie spoczywa...wizerunek Deczna z dawnych lat już zanikł i
            kto wie patrząc na to co się teraz z nim dzieje czy nie na zawsze...
    • Gość: MARS Re: DECZNO IP: 83.238.144.* 19.06.06, 12:55
      Od dawna nie jeżdżę do Deczna . Ludzie , przecież to jezioro jest dla nas , do
      rozrywki . Dzierżawca ma się opiekować tym miejscem , przyciągać ludzi , a nie
      odstraszać ! Mam nadzieję , że kiedyś jednak zmienimy dzierżawcę tego terenu .
    • Gość: nitro Re: DECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:48
      niewiem jak wy ale mi sie wydaje ze w decznie conajmniej jeden z pomostow grozi
      zawaleniem:(:(:( wiec pytam sie zaco tu sei placi pieniadze??:(:( pomosty te
      popowinny byc zmienione na nowe a przynajmniej jak sa teraz zepsute too powinny
      byc naprawione. co otym sadziecie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka