Dodaj do ulubionych

100dni burmistrza

28.03.11, 18:48
Ręce mi kolejny raz opadają. Cóż mój głos na wyborach niewiele zdziałał. Ale głosowałam i mogę ponarzekać. Wszystko "pięknieje" (rynek, stare miasto, w planach Deczno...i inne). Dla kogo to????? Wszyscy wykształceni, młodzi, zdolni uciekają z naszego miasta. Zostaje grupa popleczników i zadko-lizów... przy korycie i to chyba dla nich?
Obserwuj wątek
    • kulfon131 Re: 100dni burmistrza 28.03.11, 20:51
      Przepraszam bardzo, ale czy exodus wykształconych ludzi z tego miasta, zauważyłaś dopiero teraz, czyli po 100 dniach kolejnej kadencji Tadeusza Pogody? Czy może w trakcie tych tytułowych 100 dni? :) No ni w ząb nie widzę sensu rozpoczęcia wątku słowami "ręce mi kolejny raz opadają" i tytułowaniem go "100 dni burmistrza"? Myślałem, że masz na myśli jakąś nowa aferę (bynajmniej nie wszedłem tutaj, licząc na jakieś sensacje), ale takie słowa przywodzą na myśl jakieś konkretne wydarzenie, a nie proces, który trwa już ponad 10 lat. :)

Jest jak jest - że tak kolokwialnie określę obecną sytuację, ale to przecież nic nadzwyczajnego na świecie. Każde miasto (może oprócz Kuala Lumpur i Singapuru) boryka się dzisiaj z problemami. Miasto. Praktycznie każdemu państwu doskwiera kryzys - były, obecny (bo do niektórych dopiero dotarł) i przyszły. Słyszałaś 10, 15, 20 lat temu, że jakiś kraj bankrutował?? A dzisiaj to porażki na porządku dziennym. Akurat w Świeciu, nie jest jeszcze tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Dzięki Mondi jeszcze coś się dzieje. Gdyby nie ten krytykowany przez większość zakład, już dawno trzeba byłoby zamknąć to miasto a klucz wrzucić do Wisły.

Wg mnie największym problemem jest kompletny brak profesjonalizmu w temacie działań promocyjnych. Budżet wystarczający jak mniemam na chińskie koszulki, kubeczki i baloniki, to żenada, w porównaniu do tego, co robią w tych sprawach inne miasta. Żaden potencjalny inwestor nie zainteresuje się tym miastem, dopóki promocja będzie ograniczać się do rozdawania dzieciom kredek podczas tandetnych imprez lokalnych. Do tego właśnie należałoby się przyczepić w kwestii rządów T. Pogody. Oczywiście poważne zmiany w tej kwestii, nie dają gwarancji, że nagle miasto zacznie tętnić życiem, jednak wtedy będzie można powiedzieć, że zrobiono wszystko w tym kierunku, żeby inwestorów przyciągnąć, a winna jest tylko sytuacja gospodarcza i inne, niezależne od miasta czynniki.
      • hun.ltd Re: 100dni burmistrza 29.03.11, 15:28
        Kulfon znowu błyszczy .Nie starczy mu już placuszek i Multikino .Własna osoba ma jeszcze za mało rozdmuchane ego .Trzeba kogoś skarcić , komuś utrzeć nosa i pokazać jaki to ja jestem wspaniały i mądry . Tylko powiem kolego że nic twórczego nie odkryłeś a jeśli jak mniemam jesteś nowym użytkownikiem forum to poczytaj archiwum tam wszystko już jest .Natomiast jeśli chodzi o Mondi to jesteś w błędzie firma nie wzięła się tu znikąd tylko truje lokalne środowisko od kilkudziesięcioleci a ludzie którzy sublimują te zanieczyszczenia w różnej formie nic z tym nie mogą zrobić .Polecam tylko poczytać o odszkodowaniach jakie wypłacały firmy trujące środowisko w U.S.A i jakie poniosły konsekwencje a zmienisz zdanie o dobrotliwości tej branży .Jeśli kiedyś poczujesz w powietrzu zapach zgniłych jajek to nie myśl że to sąsiad po imprezie tylko siarkowodór lub inne wyziewy papierni .Jeśli natomiast Twoje wypowiedzi mają służyć promocji własnej to trochę sie spóźniłeś wybory już były a nastepne to za wysoka dla Ciebie poprzeczka .Pozdrawiam

• bassradio Re: 100dni burmistrza 31.03.11, 22:39
      jak by nie było też uważam, że to TOTALNIE zbędne i nikomu nie potrzebna inwestycja. tym bardziej, że słyszałem o utrudnieniach typu zamykanie ruchu na uliczkach w centrum (klasztorna 10 lutego) nie wiem ile w tym prawdy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka