IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 09:25
Czy nie sądziecie, że traktują nas jak gęsi? Chcą jak najszybciej oskubać, bo te podwyzki to przecież po to żeby jak najszybciej im się zwróciły pieniądze wydane na zakup tvk. Bo jakoś nie podejrzewam aby te pieniądze poszły na polepszenie oferty programowej (nie liczę tego badziewia jakie wstawili) ani zmniejszenia awaryjności internetu. Swoją drogą podejrzewam, że osiągnął on już kres swoich mozliwości technicznych, a jakoś się nie garną aby to poprawić. Pieniążki to owszem, potrafią brać. Zresztą cała firma jest nastawiona głównie na zysk, na swojej stronie to się chwalą jaką to prowadzą zaawansowaną i nowoczesną polityke zatrudnienia, aby stanowisko objął najlepszy kandydat, tylko że.... u nich mało kto pracuje bo.... większość ich "pracowników" to jednoosobowe firmy sic! Dlatego proponuję akcję konsumencką, w myśl zasady klient nasz pan.
Zrobić listę programów jakie nas naprawdę interesują, bez tego badziewia jakie nam serwują i dzwonić na ichnią infolinię, tudzież na maila. Już słyszę te głosy o "braku mozliwości technicznych" he :) Przypomnę tylko co kiedyś mówiła inna firma: W małym fiacie nie ma możliwości fizycznych i technicznych aby zamontować katalizator. A prawo w Polsce się zmieniło i od nowego roku samochody musiały mieć katalizatory. I nagle jakoś mozliwości się znalazły. Naciskajmy więc tych co nas u(na)ciskają.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chcemy poprawy Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 17.12.07, 10:27
      Ciekawe tylko jaki mail mają nasi działacze:/.Spieszyć się z podpisaniem umowy to mogą ale zrobic strone z forum lub poprostu wbić maila na stronie w tv to juz nie potrafią.Zajmowanie się internetem nie jest dla nich niczym szczególnym a zapewne ktoś z kablówki przeczytal i sam wie co sie dzieje z internetem dzień w dzień.Na stronie napisali także,że nie podpisanie umowy bedzie sie wiązało z odłączeniem...Tak to szybko działają a jak coś jest źle to cisza jak makiem zasial...VECTRA gdzie jestes?
      • Gość: Chcemy poprawy Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 17.12.07, 10:29
        Aha no i jeszcze jedno.Podpisanie umowy wiązało się z podniesieniem abonamentu za te trzy beznadziejne program a gdzie spadek ceny internetu!
        www.vectra.pl/vectra.php?i=2&k=0&j=0
        • Gość: Co za obsługa Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 17.12.07, 21:47
          Znowu sie net sypie hehehehe.Istny śmiech
          • Gość: gosc Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 18.12.07, 14:58
            Znów padło!! Co za sieć kretyni i tyle, ktoś ma maila do vectry, bo na ich
            świetnej stronie jest tylko telefon, a w pomocy jak podpisać umowę. Chyba
            poszukam jak ją rozwiązać bo to już się tak nie da.
            • Gość: wio Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 18.12.07, 15:32
              No przez 30 minut net padł mi 5 razy!PADŁO!
    • Gość: ha Re: Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 15:52
      A ja 3 tygodnie temu zrezygnowałem i mam święty spokój z netem z Vectry ;]
      Pozdrawiam :D
    • Gość: go Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 19.12.07, 14:57
      znów dziś padł net :/ to mają w dupie, umowy się liczą z tym to przyjdą do domu
      nawet 10 razy ale że coś nie działa to mają gdzieś
      • Gość: misia Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 20.12.07, 20:54
        wie ktos czy ceny internetu pojda w gore???
        • Gość: ! Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 20.12.07, 23:00
          Poczytaj troche i popatrz na strone Vectry a nie się wcinasz w temat nic nie czytając!!!!!!!!
          www.vectra.pl/vectra.php?i=2&k=0&j=0
          • Gość: KIN Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 21.12.07, 10:57
            Wal sie papudraku.....
            • Gość: ddd Re: Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 13:33
              Wczoraj po 22 u nas przy Skłodowskiej siadł sygnał telewizji. Na
              ekranie zakłócenia, niektórych programów nie mozna oglądać bo burczy
              głos. Pewnie jakiś zasilacz siadł. Zresztą odkąd Vectra przejęła
              kablówkę stale jakieś zakłócenia na wizji na kanałach tvnstyle,
              tvnturbo i innych. Czy w innych regionach jest podobnie?
    • Gość: liro Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 22.12.07, 15:39
      A co z tym, że po 23 predkośc pobierania ma wzrastać nawet czterokrotnie?
      Faktycznie tak jest czy może będzie?
      • Gość: haha Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 22.12.07, 16:45
        hehe gdzies Ty to wyczytał?
        • Gość: liro Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 22.12.07, 16:53
          Na stronie vectry, przy pakietach internetowych.
          • Gość: lok Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 22.12.07, 17:34
            Popatrz na cennik.Podobno podlegamy pod Vectre a net nie po tej cenie co ma byc i do tego sie często sypie
            • Gość: go Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 24.12.07, 11:19
              Pisałem do vectry w sprawie zmian, netu, ewentualnej rezygnacji lub nowej umowy,
              z ich nowym pakietem to nawet nie raczyli odpowiedzieć
              • Gość: żal Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 28.12.07, 20:56
                wiecie co mi to normalnie samej siebie żal że wybrałam takie G...O!
                najchętniej zrezygnowałabym z tego neta w kablówce ale co zrobić
                umowa podpisana. I płace 55zł za co? szału nie ma i właściciel
                dobrze o tym wie. niech lepiej coś z tym zrobi bo ludzie i tak
                zaczną zgłaszać coraz więcej skarg.
                • Gość: gość Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 28.12.07, 21:34
                  no i co , że zaczną zgłaszać. nawet jeśli wycofa się kilkadziesiąt, czy więcej
                  osób to i tak nie zrobi im to różnicy. zamierzają okablować całe Świecie, a
                  znając życie na pewno wiele osób będzie chętnych na internet z kablówki. trzeba
                  spojrzeć prawdzie w oczy, Vectra to monopolista i raczej wątpię, aby na sercu
                  leżało im dobro jednostek.oni doskonale wiedzą, że tak czy inaczej będą mieli z
                  nas zysk.a nie sądzę, abyśmy solidarnie zrezygnowali z ich usług.
                  • Gość: gosc Re: Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 21:52
                    Zawsze Świecie może być ich pierwszym miastem na których się przejadą :)
                    rezygnuję !! i POLECAM
                    • Gość: żal Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 28.12.07, 22:33
                      no niestety taka jest żałosna prawda że oni tylko na nas żeruja z
                      tym swoim żałosnym internetem i telewizją z nudnymi kanałami.
                      zamiast tego nowego shitu mogliby dodać HBO albo CANAL+ ale mają
                      klientów gdzieś i zobaczycie że prędzej czy później ludzie się
                      zbuntują!
    • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 03.01.08, 22:21
      Dzisiaj sie dowiadywałem o promocje na internet w Vectrze 1 Mb/s za 48,90 zł ale dotyczy tylko nowych klientów porażka a ja dalej będę płacił 73
      • Gość: riard Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 05:19
        Heh z jakiej kurde paki?To jest raczej niesprawiedliwe.To może nam to jakos wynagrodza i dadzą 2 mega co!
        • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 09:21
          Już to widzę pewnie będzie trzeba zrezygnować ale co w zastępstwo sobie wybrać
          • Gość: Antonio Re: Vectra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:18
            Byłem ostatnio u koleżanki w Kwidzynie i ona za internet (chyba 512)
            +kablówka (mają m.in.polsat sport extra,superstację, MTVPOlska, Kino
            Polska)+ telefon płaci tylko 100 zł. Mają tanio tam. Właścicielem
            jest jakaś miejscowa spółka.
            • Gość: gosc Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 11:55
              Śmieszne to teraz muszę zrezygnować i podpisać nową umowę żeby mieć taniej.
              Przecież już chodzili z umowami, a jak do nich pisałem to nie raczyli odpisać.
              Jeśli będą sapać to podpisze na brata "nowy klient". Kurna co za wieś. Ktoś już
              się starał o ten nowy internet za 49.80?
              • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 12:55
                Tyko jak patrzyłem w regulaminie na stronie vectry to przez trzy miesiące nie
                możesz być ich kientem
                • Gość: gonzi Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 14:07
                  Więc trzeba zrezygnować i przepisać na innego klienta (ojca, matkę, brata,
                  siostrę....) Jeśli tak można to piszcie :)
                  • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 14:41
                    Numer z przepisaniem umowy na ojca, brata, ... nie przejdzie nowy klient to nowe
                    mieszkanie dzwoniłem pytałem.
    • Gość: Gordon Szamłej Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 14:01
      Jak jest u Was z polączeniem? u mnie non stop net sie zawiesza!! (od
      kilku dni). Normalnie paranoja!! Czy to moze wina modemu (tego
      starszego typu THOMSON - płaskiego). Zastanawiam sie nad rezygnacją.
      W neostradzie sa dobre warunki (niby).
      • Gość: Ehhh Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 14:15
        My jestesmy STK nie Vectra!
        • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 04.01.08, 14:21
          Przecież była zmiana operatora na Vectrę, obudź się mamy 2008
      • Gość: prosie Re: Vectra IP: *.tvk.torun.pl 10.01.08, 12:59
        Neostrada to średni pomysł. Lepsza jest Netia na łączy tp (tańsza).
    • Gość: joł Macie POLSAT SPORT????????????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 17:44
      wie ktoś moze dlaczego nie ma POLSATU SPORT
      • Gość: Wiechu Oddajcie Polsat Sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 17:54
        JA MAM JAKIES BIZNES TV :/
        • Gość: edi Re: Oddajcie Polsat Sport IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 18:05
          każdy ma niestety - chyba sobie jaja robią - jeśli nie będzie jutro polsatu sport i meczu Polpaku wypisuję się z tego badziewia.
          Ludzie, każda zmiana to jest na gorsze
          • Gość: Wally Re: Oddajcie Polsat Sport IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 18:09
            chyba sobie jaj robią... a może to specjalnie, jutro kutwa meczyk Polpaku a tu w sobotę wieczorem wywalają Polsat Sport. Żeby nikt się nie mógł dodzwonić i ich za to opierd.... NARA :(
          • Gość: polsat sport Re: Oddajcie Polsat Sport IP: *.stk-net.pl 05.01.08, 18:09
            to co wyprawiają to normalna kpina z klienta, jeden z najbardziej oglądanych
            kanałów tej nędznej kablówki i zamieniają go na Biznes TV :( brawo Vectra brawo
            • Gość: edi Re: Oddajcie Polsat Sport IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 18:30
              chyba chcą żeby połowa ludzi się wypisała
              gratuluje pomysłu
              i dziwne że dziś w sobotę jeszcze oglądałem
              początek meczu Rangers - Dundee
              i o 17.30 jest już TV Biznes?

6 zł podwyżki za jakieś marne 3 kanały
              brak lokalnego programu - jaki był, taki był,ale był
              a teraz wyłaczają jeden z dwóch polskich kanałów sportowych
              Ludzie, żarty sobie ze świeciaków robicie, macie jak w banku,
              że w poniedziałek z 30% ludzi rezygnuje z kablówki, a w ciągu
              tygodnia 50%,
              może jeszcze TVN Gra właczcie za TVN 24 i TV Mango za Eurosport
              to macie jak w banku że 80% ludzi z tej kablówki
              się wypisze.
              • Gość: wiechu Re: Oddajcie Polsat Sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 18:40
                jest jest wrócił POLSAT SPORT ! izeby mi to ostatni raz było !
    • Gość: Gordon Szamłej Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 05.01.08, 18:39
      dzis byle w kablówce zapytac sie o nizsze ceny neta i dostalem odp.
      ze...niestety stali klienci w przeciwienstwie do nowych musza placic
      po staremu czyli np za predkosc 1024 - 73 zl a nie 48zl jak "nowi".
      ale najsmieszniejsze jest to ze nie ma mozliwosci wypisania sie i
      zapisania na nowo tylko w celu placenia nizszego
      abonamentu...normalnie paranoja. chyba im nie zalezy na klientach...
      • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 05.01.08, 19:01
        Trzeba zrobić jakiś wspólny protest przeciw takiemu traktowaniu starych klientów
        Macie jakieś propozycje
        • Gość: gosc Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 07.01.08, 10:36
          jako stali klienci powinniśmy mieć pierwszeństwo do jakichkolwiek upustów,
          promocji, a tu jest wszystko odwrotnie, ludzie trzeba coś z tym zrobić bo oni są
          dla nas, a nie my dla nich za to płacimy, jak odejdziemy to już nie będą mieli
          takich uśmieszków na twarzach!!
          • Gość: gosc Re: Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:42
            Ale sie czepiacie! Przeciez tak samo jest w sieciach komorkowych. Co
            rusz sa promocje dla nowych abonentow, a dotychczasowi placa
            normalnie. To jest ogolna praktyka.
            A nikt Wam nie zabroni zrezygnowac z uslugi, kiedy minie
            dotychczasowa umowa, i podpisac nowa umowe. Wszystko jest przeciez
            zgodne z prawem. Vectra moze Wam skoczyc, chyba ze po prostu nie
            beda chcieli podpisac nowej umowy, albo beda chcieli oplat bez
            uwzglednienia promocji. Wtedy do sądu z nimi. :)
            • Gość: Nev Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 07.01.08, 21:21
              Oni z nami podpisali nowe umowy teraz ale na starych zasadach a jak już wszyscy
              podpisali to wprowadzili promocję o to się burzymy, W sieci komórkowej np. po 2
              latach oferują ci zawsze jakieś lepsze warunki a tu nic olewka
              • Gość: Tom@sz Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 10.01.08, 20:02
                Nowa (bezterminowa) umowa jest o tyle lepsza, ze ma miesieczny okres
                wypowiedzenia (bez zadnych kar - jak z STK).

I to byl jedyny argument dla mnie, zeby ja podpisac - bo oczywiscie, ze nie ceny ;p
                • Gość: az Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 15.01.08, 17:33
                  jest sposob by ich przechytrzyć - ja napisałam aneks do umowy że
                  podwyższam predkość z 512 na 1 mb/s i chcę umowę na 2 lata. tylko
                  dzięki temu zamiast płacic 55zł płacę 48,90zł i mam 2krotnie większą
                  predkość. ale warunkiem bylo podwyższenie i 2 letnia umowa. nie
                  można mieć aneksu tylko dlatego że chce się mniej płacic. pozdrawiam.
                  • Gość: mario Re: Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 17:46
                    no własnie też o tym myślałem. ale nie wiem czy to prawda, że lepiej
                    poczekć bo niby mają wprowadzić ten nowy cennik dla starych
                    użytkowników też, tylko potrzebują czasu. a Ci którzy zostali na
                    starych warunkach, tzn tylko z przepisaniem umowy na nowego
                    operatora bez zmiany prędkości, to umowa jest bezterminowa, czy na
                    czas określony. bo jak jest bezterminowa to w kazdej chwili można
                    zrezygnować z ich usługi
                    • Gość: az Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 16.01.08, 20:45
                      ja dziś byłam kablówie i mam podpisany aneks. zwiększone do 1 mb -
                      umowa na 2 lata i płacę od 1.02.08 tylko 48,90 zł. a zrezygnować
                      mogę z 1 miesięcznym okresem wypowiedzenia. to nie jest ściema - fo
                      fakt dziś podpisałam ten aneks.
                      • Gość: Gość Re: Vectra IP: 213.76.129.* 17.01.08, 09:25
                        A pytałeś się jaka jest kara za zerwanie umowy przed upływem 24 miesięcy?Ja słyszałem,że jest i to około wysokości 6 opłat abonamentu.
                        • Gość: Gość Re: Vectra IP: 213.76.129.* 17.01.08, 11:20
                          A pytałaś się jaka jest kara za zerwanie umowy przed upływem 24 miesięcy?Ja
                          słyszałem,że jest i to około wysokości 6 opłat abonamentu.
                          • Gość: az Re: Vectra IP: *.stk-net.pl 17.01.08, 23:23
                            kara za zerwanie to 350 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka