Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy WiMax w Świeciu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:00
Czy korzysta ktoś z Was z internetu drogą bezprzewodową w technologii WiMax, bo ostatnio przeczytałem, że taka usługa jest dostępna w naszym mieście u jednego z operatorów telekomunikacyjnych. Jakie są Wasze wrażenia ? jak wygląda sytuacja cenowo i jak byście ocenili w porównaniu do innych możliwości uzyskania dostępu do internetu. Z góry dzięki za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: muniek Re: Internet bezprzewodowy WiMax w Świeciu IP: *.swc.vectranet.pl 17.08.08, 08:26
      Ciekawa sprawa, szkoda, że póki co nikt nie podzielił się swoimi wrażeniami.
      • Gość: door Re: Internet bezprzewodowy WiMax w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 13:48
        Z tego co wiem, to Netia oferuje Wimax.Niestety nie w naszym mieście.Może
        napiszesz,o jakiego chodzi operatora.
        • Gość: ciekawy Re: Internet bezprzewodowy WiMax w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 14:34
          Chodziło mi właśnie o Netie... na ich stronie znalazłem informację, że mają uruchomiony nadajnik WiMax Chełmno/Świecie (zasięg 12 km). Miałem nadzieję, że w końcu jakaś alternatywa dla naszego monopolisty...
          • Gość: gosc Re: Internet bezprzewodowy WiMax w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 21:16
            Istotnie jest w neti i to przynajmniej od 1,5 roku bo tyle juz korzysta z tego
            kolega. Cena jest taka sama jak na kabelek no przynajmniej wtedy tak było. Jeśli
            chodzi o sprzęt to wyróżnia go mała antenka gdzieś 20x20 cm oraz mała centralka
            a właściwie coś w rodzaju rutera.Używa Łącza 1Mbit i śmiga betonowo bez żadnych
            problemów.
    • Gość: UTP Re: Internet bezprzewodowy WiMax w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 21:35
      Osobiście posiadam i nie narzekam. Brak jakichkolwiek usterek. Net dostepny
      24/dobe. Ceny jak ktos zauwazyl takie same.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka