Gość: Tom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:13 Chcę założyć konto oszczędnościowo-rozliczeniowe, czy możecie mi polecić dobry bank? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 12:28 Polbank. Zakładają Ci dwa konta rozliczeniowe i oszczędnościowe. Bez opłaty za prowadzenie konta masz dostęp do konta za pomocą karty i dodatkowo możesz wpłacać pieniądze do bankomatu. Wprawdzie jest tylko jeden bankomat na ul. Klasztornej ale można jeszcze wypłacać gotówkę w bankomacie w Tesco bez prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 12:55 A "wpłacać pieniądze do bankomatu" to jak? Przez tą samą szparę, z której się je wyciąga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 13:26 Nie jest inne szparka do wpłat. Otwiera się w momencie kiedy wybierzesz w opcjach WPŁATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom. Re: Który bank najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 12:14 Dzięki wielkie, byłem tym banku i najbardziej mi się spodobała ich oferta. Chciałem tylko rozwiać wątpliwości bo jest tyle udogodnień że aż się wierzyc nie chce, rozumiem że Ty masz tam konto i jesteś zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 13:53 Tak mam tam konto, kartę kredytową i kredyt gotówkowy na 7 lat, ale jest jedno "ALE". Obsługa konta za pomocą internetu działa tak sobie, ale przelewy można robić. Ale zaletą jest tak jak wspomniałem że nie ma opłaty za prowadzenie konta i nie ma prowizji od przelewów jeżeli sam zrobię przez internet, jest prowizja (1zł) od zlecenia stałego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 19:49 pod warunkiem, że jest to konto gotówkowe (mniej oprocentowane), natomiast jeżeli mowa o przelewie zewn. z konta oszczędnościowego, opłata wynosi 4 zł :). zapraszam do koleżanek, do oddziału :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Który bank najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 20:18 Przelew 4 pln? To jest rozbój w biały dzień.Decyzja kredytowa też nie jest najszybsza i trwa kilka dni.W innych bankach czeka się kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom. Re: Który bank najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 21:17 no ale nikt nie mówi, że trzeba płacić z konta oszczędnościowego, a z gotówkowego. Oszczędnościowe ma procentować i z niego przelewamy sami sobie na gotówkowe, żeby zrobić za darmo przelewy- tak ja to przynajmiej zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Notre Dame Michael Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 23:29 kupuj lepiej złoto, bo banki będą miały problemy z wypłacalnością - i tak wszystko pierdyknie pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081008/KRAJSWIAT01/602899013 - Amerykanie, żeby rozbujać gospodarkę (nie ma to jak przemysł wojenny) szykują nową wojnę, tym razem z Iranem, w to wszystko mogą włączyć się Rosja i Chiny - Amerykanie będą chcieli jakiś kraj arabski bogaty w zasoby ropy zawłaszczyć - i Iran potraktuje to jako pretekst do rozpoczęcia świętej wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 08:27 Dobrze zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Który bank najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 11:57 nie wiem u kogo byłeś (u mnie czy u koleżanki), ale ja zawsze mówię, że przez internet najlepiej robić przelewy z konta gotówkowego. tak bardziej się opłaca, bo po co przecież przepłacać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: Który bank najlepszy IP: *.icpnet.pl 11.10.08, 00:32 a ja polecam bank millennium, konto może być prowadzone bezplatnie, bardzo fajne do obsługi przez internet, praktycznie wszystko tam załatwisz, a przelewy zewnętrzne 0,50 zł i bez bawienia sie w przelewy między własnymi rachunkami. decyzje kredytowe.. różnie czasami w ciągu minuty, kilku godzin lub dni ale bank często wychodzi sam z oferta indywidualnie do klienta, ilość bankomatów myślę , że odpowiednia, 2 oddziały w csw.. myśle , że warto się zainteresować i podejść do oddziału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Do bm IP: *.swc.vectranet.pl 11.10.08, 08:21 Co to znaczy "konto może być prowadzone bezpłatnie". Albo jest bezpłatne albo nie. Od czego to zależy? Napisz konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vnx Re: Do bm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 00:47 Wez sobie konto w mbanku - zero oplat za przelewy i zero oplat za prowadzenie konta . Procent na rachunku oszcz. w wys. 5,75 . Polecam tez BZ WBK, jednoczesnie z karta kredytowa, ktora sie dostaje bez zaswiadczenia o dochodach . Konto dla osob ponizej 30 roku zycia rowniez jest bezplatne . Do RORow, przelewow i oszczednosci na koncie, sa to aktualnie najlepsze banki . Ps. Najgorszym jest PKO BP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Do bm IP: 212.160.87.* 13.10.08, 09:06 raczki obcielo ? www.millenet.pl koszt obslugi konta zalezy od obrotow na koncie (glownie wplat na to konto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Do bm IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 10:20 Nie obcięło rączek, a jak już udzielasz informacji to udzielaj rzetelnie i pełne informacje. Bo się dowiedziałem tylko ze strony, że tylko przez pierwszy rok prowadzenie konta 0zł. A te obroty to ile trzeba mieć jak już zabierasz głos w dyskusji to racz udzielać pełnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom. Re: Do bm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 17:11 Mnie również Millenium nie przekonuje......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola58 Re: Do bm IP: *.swc.vectranet.pl 29.12.08, 20:56 Ja też mam konto w Millennium już 2 lata, nie płacę za obsługę bo mam kredyt hipoteczny, obsługa bardzo miła i mam gwarancję, że się nie zwiną jak inni, bo nie wytrzymają konkurencji-przynajmniej są znani na rynku i nie ma tam kolejek jak w PKO BP. Osobiście polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do bm IP: *.swc.vectranet.pl 29.12.08, 22:33 W BGŻ mam konto internetowe - za prowadzenie 0 zł, i wszystkie przelewy przez internet(zewnętrzne i wewnętrzne) są za darmo. Może to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Do bm IP: 212.160.87.* 30.12.08, 06:38 2 minuty grzebania na stronie "Prowadzenie Konta Osobistego może być bezpłatne Wystarczy spełnić tylko jeden z poniższych warunków: * otrzymywać na konto miesięczne wynagrodzenie w wysokości min. 1 500 zł * dokonywać transakcji kartą kredytową na łączną sumę min. 500 zł miesięcznie * posiadać lokaty terminowe i inne produkty inwestycyjne o łącznej wartości min. 20 000 zł * posiadać miesięczne średnie saldo na koncie powyżej 2 500 zł * wykorzystywać limit w koncie na średnią kwotę min. 2 500 miesięcznie * korzystać z Pilnej Pożyczki, Kredytu Hipotecznego lub Pożyczki Hipotecznej" reszta zapewne w regulaminie ostatnio tam bylem, laczyc chcialem rachunek moj i zony - odpuscilem sobie, bo mila pani poinformowala mnie ze, zanim nie splace kredytu konsumenckiego to mi sie to nie oplaca (bo musialbym placic za polaczenie) a po splacie zrobia mi to za free. Co do informacji rzetelnie udzielanych: to podalem Ci strone w internecie - czego jeszcze oczekujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Który bank najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 18:31 Jeśli chodzi o konto to Polbank jest najatrakcyjniejszy. Miło zobaczyć na koniec miesiąca parę dodatkowych złotych z odsetek. Ktoś wspomniał, że 4 złote za przelew z oszczędnościowego to zdzierstwo. Jednak warto też pomyśleć o innych kosztach np. prowizji za wypłaty z innych bankomatów-Polbank pobiera tylko 4 złote a nie kilka % min. X pln. Przelewy poza tym można dokonywać tylko z gotówkowego. A najlepiej jak jest się klientem insignium (też mam)- oferta dla pracowników firm. Świetna oferta-dużo korzystniejsza niż w standarcie, również na kredyty i lokaty, ale nie myśl o korzyściach- lepiej idź i zaptaj w oddziale. Infolnii nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: Który bank najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 18:50 Pod jakim względem najlepszy??Bo jeżeli chodi o kredyty hipoteczne to szczerze odradzam,bowiem obecnie rządząca partia Tuska zniszczyła polską walute,giełde przez co raty są kolosalne..Za rządów PiSu frank-2ł,teraz 2.8,euro 3.2 teraz 4.2.Poczekaj na zmiane rządu bo ten kredytobiorców z torbami puści. Odpowiedz Link Zgłoś