IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 02.08.04, 15:02
JEST JUŻ W OBIEGU NOWA 13 KSIĘGA UTORSTWA P.SALOMEI BLANK.
Obserwuj wątek
    • soter_mlodszy Re: UWAGA 12.08.04, 20:51
      nic niewiem!
      a była jakaś akcja promocyjna, wieczór autorski, wieczór plenerowy?

piwka, może coś więcej zapodaj!;-)
      • soter_mlodszy Re: UWAGA 13.08.04, 13:41
        za portalem brodnica.net i Krzysztofem Cedro

Salomea Blank napisała czternastą książkę
        Krzysztof Cedro: Komu zawdzięczamy fakt, że kolejna Pani książka ujrzała
        światło dzienne?
        Salomea Blank: Nie byłoby tej książki, gdyby nie życzliwość i altruizm
        Stanisława Ziemby, Mikołaja Ziemby, ich rodziny oraz właściciela
        drukarni „Multi” Tomasza Siekierskiego. Ogromne podziękowania należą się
        Piotrowi Galei, który przeżył nie lada przygodę, wprowadzającą treść mej
        książki do komputera. Musiał
        trzymać swoje nerwy na granicy wytrzymałości, gdyż ja ciągle dopisywałam nowe
        przeżycia. Ale takie są moje książki. One nie są kronikami spisywanymi z
        kronik, to jest moje i nasze życie na czasie, a Piotr Galeja z wielką klasą
        odbierał te moje impulsy.
        Co jest treścią kolejnej Pani książki?
        – Bohaterami są moi bliscy, krewni, szlachetni znajomi i przyjaciele, a także
        byli uczniowie – oddani, otwarci, szczerzy. Nikogo nie zmuszałam i nie zmuszam
        do kupowania moich książek, czy jak ktoś powiedział – portretów rodzinnych. Ale
        na pewno wiem, że to są portrety nas wszystkich – Polaków początku XXI wieku.
        Moja czternasta książka przemawia do czytelnika dwiema osobowościami: pierwsza
        to ja wesolutka, pogodna; druga to ja obecna, smutna, zapłakana po śmierci
        mamusi. Jestem już pełną sierotą. Tytuł książki „Łąka uśmiechu przez łzy” mówi
        o tych przeplatających się uczuciach. Nie umiem zataić i przykrych chwil, które
        noszą nazwę: poniżenie, upokorzenie i lekceważenie. W treści moich wyznań
        czytelnik pozna imiona i nazwiska wszystkich tych kochanych i życzliwych ludzi,
        którzy już mi pomogli. Jestem biedna. Wierzę, że przyjaciele i inni dadzą mi co
        łaska, a ja będę mogła zapłacić drukarni za pracę nad wydaniem książki. Trudno,
        muszę z tym żyć. Książkę będzie rozprowadzał mój mąż, sławny mors brodnicki.
        Właściciel drukarni,,Multi”, pan Tomasz Siekierski przyrzekł, że nie będzie
        mnie ścigał, a zapłacę, kiedy uzbieram.
        Dziękuję za rozmowę

zatem piwka 13 księga Ci umknęła!;-)))

serdecznie
      • Gość: piwka:-) Re: UWAGA IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 16.08.04, 09:07
        sorki Soter.. fakt czternasta - ale może gdzieś - kiedyś czytałam jakąś inną
        trzynastą.
        Pozdrawiam

• soter_mlodszy Re: UWAGA 16.08.04, 13:14
          tak sobie teraz myślę!;-)
          kiedyś słyszałem, iż w angielskich hotelach często brakuje pokoju z numerem
          13!;-)))
          może Salomea ominęła ten numer i mówi, że ten biały kruk jest już 14 pozycją w
          jej dorobku!;-))))

serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka