Gość: piwka:-) IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 02.08.04, 15:02 JEST JUŻ W OBIEGU NOWA 13 KSIĘGA UTORSTWA P.SALOMEI BLANK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soter_mlodszy Re: UWAGA 12.08.04, 20:51 nic niewiem! a była jakaś akcja promocyjna, wieczór autorski, wieczór plenerowy? piwka, może coś więcej zapodaj!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: UWAGA 13.08.04, 13:41 za portalem brodnica.net i Krzysztofem Cedro Salomea Blank napisała czternastą książkę Krzysztof Cedro: Komu zawdzięczamy fakt, że kolejna Pani książka ujrzała światło dzienne? Salomea Blank: Nie byłoby tej książki, gdyby nie życzliwość i altruizm Stanisława Ziemby, Mikołaja Ziemby, ich rodziny oraz właściciela drukarni „Multi” Tomasza Siekierskiego. Ogromne podziękowania należą się Piotrowi Galei, który przeżył nie lada przygodę, wprowadzającą treść mej książki do komputera. Musiał trzymać swoje nerwy na granicy wytrzymałości, gdyż ja ciągle dopisywałam nowe przeżycia. Ale takie są moje książki. One nie są kronikami spisywanymi z kronik, to jest moje i nasze życie na czasie, a Piotr Galeja z wielką klasą odbierał te moje impulsy. Co jest treścią kolejnej Pani książki? – Bohaterami są moi bliscy, krewni, szlachetni znajomi i przyjaciele, a także byli uczniowie – oddani, otwarci, szczerzy. Nikogo nie zmuszałam i nie zmuszam do kupowania moich książek, czy jak ktoś powiedział – portretów rodzinnych. Ale na pewno wiem, że to są portrety nas wszystkich – Polaków początku XXI wieku. Moja czternasta książka przemawia do czytelnika dwiema osobowościami: pierwsza to ja wesolutka, pogodna; druga to ja obecna, smutna, zapłakana po śmierci mamusi. Jestem już pełną sierotą. Tytuł książki „Łąka uśmiechu przez łzy” mówi o tych przeplatających się uczuciach. Nie umiem zataić i przykrych chwil, które noszą nazwę: poniżenie, upokorzenie i lekceważenie. W treści moich wyznań czytelnik pozna imiona i nazwiska wszystkich tych kochanych i życzliwych ludzi, którzy już mi pomogli. Jestem biedna. Wierzę, że przyjaciele i inni dadzą mi co łaska, a ja będę mogła zapłacić drukarni za pracę nad wydaniem książki. Trudno, muszę z tym żyć. Książkę będzie rozprowadzał mój mąż, sławny mors brodnicki. Właściciel drukarni,,Multi”, pan Tomasz Siekierski przyrzekł, że nie będzie mnie ścigał, a zapłacę, kiedy uzbieram. Dziękuję za rozmowę zatem piwka 13 księga Ci umknęła!;-))) serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwka:-) Re: UWAGA IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 16.08.04, 09:07 sorki Soter.. fakt czternasta - ale może gdzieś - kiedyś czytałam jakąś inną trzynastą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: UWAGA 16.08.04, 13:14 tak sobie teraz myślę!;-) kiedyś słyszałem, iż w angielskich hotelach często brakuje pokoju z numerem 13!;-))) może Salomea ominęła ten numer i mówi, że ten biały kruk jest już 14 pozycją w jej dorobku!;-)))) serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś