Dodaj do ulubionych

popolityqjmy

IP: 81.15.228.* 05.11.03, 00:44
Hejka...a moze troche popolityqjemy...??:)Rzucmy cos na granicy marzen -
zacznijmy od starego wątq szynobusu-kto jest za i dlaczego??Ja jestem za, bo
chce mieć lepszy dojazd do Iławy, poza tym może znoof jakieś normalne
połączenia do nowego jorku by byly albo do rypina. W ogoole czas już
zlikwidowac PKP(jak ja nienawidze tej firmy,wiecie,podrozuje juz chyba ze 4
lata i jeszcze ani razu mi sie nie przytrafiło dojechać na czas).
Z drugiej strony moze poplotqjemy o tym, jak to nic sie nie dzieje.Albo o
tym,ze w osrodq na żwirki i wigury jest baaardzo(czyt.chol...) zimno,a grube
pieniądze posżły w wakacje na te denne koncerty.Przeciez wystarczyly by
koncerty wilkoof czy kto tam gral, a nie co tydzien jakies denne... z resztą,
pomóżcie mi ponarzekać i popodsuwać pomysły.
Obserwuj wątek
    • Gość: tym Re: popolityqjmy IP: 10.10.74.* 11.11.03, 13:16
      Witam jaandi..
      Słusznie zauważyłeś(aś?)ze koncerty na rynku były denne. Po prostu tragedia.
      jednak chcialem tylko wyjaśnić że problem przychodni to problem starostwa, więc
      raczej pieniądze z koncertow na jej ogrzewania nie mogły zostać przeznaczone.
      Zaś wracając do koncertów to może np. wystarczyłoby wesołe miasteczko z
      prawidziwego zdarzenia, bo przeciec i tak na te koncerty chodzą mamuski z
      dziećmi.a tak maisto wydaje po 4-6 tys zł na kiepską imprezę, gdzie kilku
      pseudomuzyków gra z dyskietki gotowe aranżacje.
      • Gość: jaandi Re: popolityqjmy IP: 81.15.228.* 11.11.03, 21:20
        Gość portalu: tym napisał(a):

> Witam jaandi..
        > Słusznie zauważyłeś(aś?)

-eś!!

>ze koncerty na rynku były denne. Po prostu tragedia.
        > jednak chcialem tylko wyjaśnić że problem przychodni to problem starostwa,
        > więc
        > raczej pieniądze z koncertow na jej ogrzewania nie mogły zostać przeznaczone.

a gdzie jest napisane, że urząd miejski nie może qpić opału przychodni zdrowia??

> Zaś wracając do koncertów to może np. wystarczyłoby wesołe miasteczko z
        > prawidziwego zdarzenia, bo przeciec i tak na te koncerty chodzą mamuski z
        > dziećmi.a tak maisto wydaje po 4-6 tys zł na kiepską imprezę, gdzie kilku
        > pseudomuzyków gra z dyskietki gotowe aranżacje.

I tu się zgadzam w 100%!!Brawo, świetny pomysł. A wiecie, że np. w talkim 18-
        tysięcznym Braniewie jest ZOO!!A u nas!!??
        • Gość: tym Re: popolityqjmy IP: 10.10.74.* 13.11.03, 11:44
          Byłem w Braniewie, jednka zoo nie widziałem, za to co kilka metrów ktoś tam
          zaczepie i oferuje wódkę za 8 zł, albi fajki za 2,50. A co do zoo, to naprawdę
          byłaby rewelka.
          • Gość: jaandi Re: popolityqjmy IP: 81.15.228.* 13.11.03, 14:10

> Byłem w Braniewie, jednka zoo nie widziałem, za to co kilka metrów ktoś tam
            > zaczepie i oferuje wódkę za 8 zł, albi fajki za 2,50. A co do zoo, to
            naprawdę
            > byłaby rewelka.

Dzisiaj to zoo to już przeżytek. Jest tam kilka niedźwiedzi, tygrys, którego
            nie widziałem, jakieś kozice, osioł czy coś takiego itd. W sumie nic
            powalającego na kolana. Dzieciaki czekające na słonia raczej się go nie
            doczekają. Ale jednak jest. W wakacje przyjeżdżają turyści nie tylko z samego
            powiatu,ale prawie z całej północnej części tego województwa. Prócz tego to
            osiemnasto tysięczne miasto ma fajną tradycję "piwowary" (choc podobno już
            ostatni raz była). Tam też są koncerty, jest piwo itd. Jest to cały weekend
            super zabawy. Na to mi nie żal by było kasy... a te nasze koncerty... ;(
            • Gość: tym Re: popolityqjmy IP: 10.10.74.* 14.11.03, 12:02
              rzeczywiscie u nas koncerty to bieda, nie tylko w lato, ale i teraz w Piano.
              Jeszcze jak grabowski miał lokal, to dzięki układom trochę zespółow grał u nas.
              A teraz - nędza i rozpacz, jakieś jam session grane przez tych samych
              podpitych, nie zawsze muzyków. Naprawdę nic się nie dzieje, ale i w sumie to
              sami brodniczanie sobie taki los zgotowali. Skoro chodza wydawać pieniądze do
              spelunek gdzie jest najtańszy browar, to potem jak można się dziwić, że
              bardziej rozrywkowe knajpy sa na skraju upadku. Poza tym zadziwia mnie iośc
              barów w Brodnicy, jak one się utrzymują przy takiej biedzie?
              • Gość: jaandi Re: popolityqjmy IP: 81.15.228.* 17.11.03, 07:41

> Skoro chodza wydawać pieniądze do
                > spelunek gdzie jest najtańszy browar, to potem jak można się dziwić, że
                > bardziej rozrywkowe knajpy sa na skraju upadku. Poza tym zadziwia mnie iośc
                > barów w Brodnicy, jak one się utrzymują przy takiej biedzie?

Kilka elementów się na to składa. Ludzie są biedni, ale pivo jest też ważne.
                Dwa-bieda to raz,ale nawet bezrobotny moze miec spore dochody-jest przeciez cos
                takiego jak czarny rynek "pracy". A ten, jak się zapewne domyślasz, u nas
                kwitnie. Jak myślisz, czemu niektórym kolesiom w Brodnicy udaje się w 3 miechy
                zarobić na bmk-ę... na truskawkach się dorobili w Niemczech... w zimę...?
                trzeba mieć tylko kontakty.
                • soter_mlodszy Re: popolityqjmy 01.01.04, 16:46
                  a propos koncertów na rynku...ktos tak jak Wy napisal ze to jeden wielki
                  bubel...poszlo to zdanie w Gazecie Michałowskiej..no i polecial za to redaktor
                  naczelny...
                  OBECNY BURMISTRZ NIE ZNOSI SPRZECIWU TRZEBA MU KADZIC DLA TEGO POWOLAL NOWY
                  SKLAD REDAKCJI:-(((

SMUTNE ZE PRZYSZLO MI ZYC BY MIASTEM RZADZIL TAKI CZLOWIEK

PRAWDA KOLE W OCZY - ALE POWIEDZ JA TO CIEBIE ZNIENAWIDZA...WYWALA Z PRACY...

OBSERVER

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka