Dodaj do ulubionych

Kablówka TSM

IP: *.flash-net.pl 27.03.12, 23:10
W sumie to nie miałem nigdy większych zastrzeżeń. Zwłaszcza za takie pieniądze.
Ale ostatnio, od jakiegoś roku, poziom usług strasznie się obniżył.

Podstawowym zarzutem jest niedopasowanie formatu obrazu do nowoczesnych odbiorników telewizyjnych, które automatycznie dobierają odpowiednie proporcje obrazu.
Większość jest nadawana źle, telewizor głupieje i dodaje niepotrzebne ramki.

Drugą kwestią jest problem zawieszania 'Ale Kino' i 'Planete'. Teraz i tak jest lepiej, ale do niedawna obraz na 'Planete' potrafił 'wisieć' kilka godzin zawieszony. Teraz są tylko chwilowe blackouty na 'Ale Kino'.

Trzeci problem, od kilku dni - 'pierdzący' i zniekształcony dźwięk na programach telewizji polskiej - 1 i 2. Ewidentnie słychać zniekształcenia. Pomijam fakt, że od kilku lat, na wiadomościach, teleekspresie, jednym z dziesięciu, poziom głośności trzeba ustawiać na 300% normy innych kanałów, bo w przeciwnym razie nic nie słychać.

Żałosny poziom usług. Proszę odpowiednie służby o wzięcie pod uwagę moich sugestii.

Pozdrawiam,
WeWa
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Kablówka TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 06:57
      Próbowałaś(eś) zatelefonować do firmy Teskom tel. 8224321? Prowadzą serwis i pewnie się tym zajmą. Nie wiadomo czy oglądają twoje wypociny na forum.
    • Gość: mar Re: Kablówka TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 08:10
      "Trzeci problem, od kilku dni - 'pierdzący' i zniekształcony dźwięk na programach telewizji polskiej - 1 i 2"...dokładnie tak jest
    • Gość: abonent Re: Kablówka TSM IP: *.flash-net.pl 28.03.12, 08:57
      NIe mam kablówki ale z formatem obrazu każdy nowoczesny odbiornik powinien sobie poradzić, trzeba wybrać z menu odpowiednią opcję. Aktualnie jest eldorado jeśli chodzi o formaty obrazu - jedni nadają po staremu inni w 16/9 inni w formacie kinowym ten sam nadawca z salelity nadaje inaczej niż naziemnie, sam walczyłem z tematem jak kupiłem nową plazmę dopóki wszyscy nie będą nadawać w 16/9 biedne telewizorki po prostu głupieją.
      Z głosem w TV próbowała walczyć kiedyś nawet najwielebniejsza Rada Radiofoni. Było trochę szumu w gazetach i temat ucichł - w przeciwieństwie do krzyku reklam przy których inne audycje ledwo szepcą.
      • Gość: widz Re: Kablówka TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 09:13
        Fonia na 1 i 2 "pierdzi" z kieleckiego nadajnika - sprawdziłem u rodziców w Wielowsi z anteny też głos jest nieczysty. Po przełączeniu TV w kablówce na odbiór cyfrowy fonia jest OK.
        • greg-tbg Re: Kablówka TSM 28.03.12, 11:51
          Kolejny problem, z którym usiłowałem walczyć kiedyś to żenujący poziom sygnału-jakości stacji radiowych nadawanych w kablówce TSM. A Leliwa (na szczęście jej nie słucham) ma chyba najgorszą jakość (paradoks? - najciemniej pod latarnią?) Bez porównania miałem lepszą jakość stacji radiowych dawno temu, jak miałem własną antenę na dachu! (teraz już nie można, bo... zakazała TSM!!!). Podsumowywując: SZAŁU NIE MA, DUPY NIE URYWA!
          TSM - DO ROBOTY!!! - ZA TO WAM PŁACIMY!!!

P.S. Sorry za "dupę", ale się normalnie wku...łem.
          • Gość: ... Re: Kablówka TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 17:43
            I kiedy w końcu będą wszystkie kanały cyfrowo jak w Siarkowcu już o HD nie wspominając.
            • Gość: tutejszy Re: Kablówka TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 19:00
              ja mam pakiet mini place 8.5pln za kilka programow min 1 ,2 ,polsat,i jakies jescze barachlo!rocznie daje to 102pln!i mysle teraz kupic antene wywalic na balkon i za friko odbierac wiecej kanalow niz ma w ofercie zlodziejska spoldzielnia ktora tylko umie kase od ludzi wydzierac nie wspominajac o ogromnych czynszach za mieszkania!!!!!wyobrazcie sobie ile jest mieszkan czynszowych w tbg !!!a spoldzielnia juz 20 lat nie buduje nic!!!co oni robia z tymi pieniedzmi!!!!
              • Gość: uspokój się Re: Kablówka TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 19:09
                Też tak chciałem zrobić ale sprawdziłem co jest na MUX-1 z Machowa. Samo badziewie a ze sportu tylko Polsat news czyli ględzenie "ekspertów" z demobilu o sporcie. Jak potrzebujesz tylko publiczną za przeproszeniem to tak zrób.
                • Gość: lewar Re: Kablówka TSM IP: *.smsiarkowiec.pl 28.03.12, 21:30
                  To na Machowie już nadają??? Myślałem że w maju dopiero..
        • nom73 Re: Kablówka TSM 28.03.12, 22:07
          Gość portalu: widz napisał(a):

> Fonia na 1 i 2 "pierdzi" z kieleckiego nadajnika

To już od kilku miesięcy na niektórych programach, szczególnie wieczorem zarówno analogowa fonia jak i cyfrowa NICAM. Coś mają skopane. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka