Dodaj do ulubionych

po studiach do studium. Głupie???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:45
ukończyłam politologię. Pracuje w firmie handlowej - zarządzam biurem.
Niestety nie stać mnie na opłacenie studiów podyplomowych albo rozpoczęcie
nowych. Myślałam, żeby pójść do studium na zarządzanie zasobami ludzkimi.
Interesuje mnie ta dziedzina, nauka tu trwa 1 rok.
Zastanawiam się czy w oczach ew. przyszłego pracodawcy nie będzie wyglądać w
CV głupio, że mam studia wyższe, a zaczęłam naukę w szkole policealnej. jak
myslicie???
Obserwuj wątek
    • iwon_ka Re: po studiach do studium. Głupie??? 26.07.04, 13:35
      Wydaje mi się, że żadna inicjatywa podjęta w kierunku kształcenia nie może
      zostać uznana za głupią. Przecięż każda szkoła w jakiś sposób rozwija, a jeżeli
      cię to interesuje to wybór jest słuszny. Chociaż dobrze by było, żeby to
      studium reprezentowało odpowiedni poziom.
      Pozdrawiam
      • Gość: tereska Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:43
        ale jakie to studium jest przekonam się jak zacznę. Nie wiem skąd jesteś - tu w
        Warszawie namnozyło sie tych studium(?). Chwalona jest Profesja - ale tam dają
        tytuł konsultanta. jest też Centrum edukacji kadr - tam jest tytuł specjalisty.
        To juz brzmi lepiej...
        • Gość: debilek Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 08:28
          myslę, że to niezły pomysł...
          • Gość: ala Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 29.07.04, 11:44
            Tylko dowiedz się, czy wybrane przez Ciebie studium nie ma ograniczeń
            wiekowych. Niektóre bowiem przyjmują tylko przez dwa lata po maturze.
            • Gość: tereska Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:54
              tylko państwowe. prywatne nie mają takich obostrzeń
              • Gość: dolfuss Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.kim.pl 30.07.04, 21:19
                Co ty piszesz? Im więcej ty lepiej.
        • Gość: Olga Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 16:01
          Witaj w klubie!jestem po germanistyce,chcialabym zaczac studium podyplomowe dla
          tlumaczy,ale mnie na razie nie stac. Tez zastanawialam sie czy to nie glupie
          isc do szkoly policealnej po studiach. Wlasnie, najgorsze, ze nie wiadomo,
          ktora szkola trzyma poziom. To, ze daja tytul specjalisty, nie swiadczy o
          poziomie. Czy ktos moze polecic jakas szkole? Chodzi mi o sekretarke-
          asystentke. Tez slyszalam o Profesji, ale nie wiem czy to dobre.
          • Gość: mania Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 08:19
            tylko, że w profesji masz albo roczne studium i tytuł konsultanta albo 2-letnie
            i technika. ja wolałabym tutuł specjalisty, bo konsultant to jakoś tak
            niezawodowo brzmi. Podobno dobre jest też CKM na Wierzbnie i CEK na Grochowskiej
          • Gość: bibi Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 15:15
            ja tak zrobiłam, po studiach poszłam do studium dla asystentek i sekretarek,
            nie byłam tam jedyną osobą po studiach (!) więc nie jest to odosobniony pomysł,
            ja byłam w szkole Teresy Klingofer na Nowogrodzkie, uważam, że szkoła jest ok,
            uczyłam się zaocznie

jeśli jednak jesteś zainteresowana sekretarką/asystnką to widziałam, że Wyższa
            Szkoła Finansów i Zarządzania organizuje takie studia podyplomowe dla osób z
            wyższym wykształceniem, trzeba by porównać ceny i dokonać wyboru

takie lepsze, znane szkoły asystentek i sekretarek to ogrodowa, klingofer i
            krasnołęcka, z tego co wiem te trzy mają dobry poziom
            • Gość: larka Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:09
              jeśli chodzi o WSZiF to jest specjalność kierowanie biurem, które dopiero na 3.
              roku się wybiera, a tak to jest zarządzanie i marketing...
    • Gość: ANGELA Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 10:05
      Ukończyłam Akademię Medyczną na wydziale farmaceutycznym, Wydział Pedagogiczny
      SWPW o specjalności promocja zdrowia a w czerwcu tego roku udało mi się uzyskać
      dyplom ratownika medycznego po 2 latach nauki w dwuletnim studium. Jestem z
      tego powodu bardzo zadowolona, ponieważ dzięki temu dostałam pracę w
      Ministerstwie Zdrowia. (Jestem wykładowcą w Profesji... polecam.)
      • Gość: martyna Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:36
        szkoda, że Profesja daje tytuł konsultanta, to takie nic nie znaczące
        • Gość: ela Re: po studiach do studium. Głupie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:37
          A czy po studiach podyplomowych dostajesz jakiś tytuł? W sumie studium tańsze i
          zawsze możesz powiedzieć, że jesteś konsultantem ....
          • Gość: vivica Re: podyplomowo dla asystentek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:48
            słuchajcie, podobno w WSFiZ w warszawie można zrobić podyplomowo studia
            asystentów i asystentek... czy to ma jakiś sens???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka