Gość: Ania IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 15.12.04, 16:23 dzieci mają za dużo do noszenia w tornistrach 9są zbyt ciężkie) dzieci maja za duzo lekcji. wiem to z doświadczenia bo mam mlodsze rodzeństwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Co znaleźliśmy w tornistrach IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 06.03.05, 17:39 Jestem nauczycielką nauczania zintegrowanego i wiem, że to co dzieci noszą w tornistrach- to w dużej mierze rzeczy niepotrzebne na dany dzień, a zalegające te tornistry ze zwykłego niedbalstwa!!!!Większość materiałów ,zeszytów, a nawet podręczników uczniowie mogą zostawić w klasie.Sa one zamknięte w szafkach a każde dziecko ma swoją teczkę np do plastyki.Rodzice powinni teżco jakiś czas sprawdzać stan tornistrów a wtedy uchronią nieszczęsne kręgosłupy od wykrzywiania- a nie tylko narzekać bezmyśnie na ich przeładowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaka Re: Co znaleźliśmy w tornistrach IP: *.cache.ed.ac.uk / *.cache.ed.ac.uk 23.03.05, 16:08 Zas tornister licealisty nie wazy prawie nic i znajduja sie w nim zeszyt do gry w statki oraz drugie sniadanie. U dziewczat dodatkowo znalezc mozna przybory do makijazu. Odpowiedz Link Zgłoś