Gość: boom IP: *.radom.pl 18.04.01, 20:58 Czy jezeli ktos zda PETa lub FC to bedzie musial zdawac mature z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maczo Re: PET i FC IP: *.jaroslaw.sdi.tpnet.pl 18.04.01, 22:52 FC zwalnia z matury na poziomie podstawowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: PET i FC IP: *.wseia.kielce.com.pl 23.04.01, 19:21 jesli zdasz peta to dostajesz dwa cale pety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: PET i FC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.01, 00:51 PET jest egzaminem dla 12to latkow i nic kompletnie nie daje.FCzwalnia tylko z matury na poziomie podstawowym,ale jesli chcesz zdawac na poziomie rozszerzonym to FC ci na plaster bo musisz zdawac CALY egzamin z maturt na poziomie rozszerzonym zwalnia CAE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: PET i FC IP: *.decatur.ssi-pci.net 29.04.01, 04:40 no dobra, ale czy ktos wie czy toefl z czegos zwalnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: PET i FC IP: 127.0.0.* / 195.164.212.* 07.05.01, 13:12 toefl zwalnia pracownikow z kierowniczych stanowisk Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: PET i FC 07.09.01, 23:50 Gość portalu: znawca napisał(a): > toefl zwalnia pracownikow z kierowniczych stanowisk Jak nie wiesz to nie zabieraj glosu. Tak TOEFL zwalnia z matury na poziomie rozszerzonym nie pamietam tylko ile punktow trzeba miec.Pozdrawiam mamosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILKA Re: PET i FC IP: 213.76.129.* 07.09.01, 18:42 Wanie, czy TOEFL zwalnia z matury rozszerzonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: PET i FC IP: *.osowa.gda.osk.pl 10.09.01, 21:25 Centralna Komisja Egzaminacyjna na podstawie § 43 ust 4 – 6 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 marca 2001 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania egzaminów i sprawdzianów w szkołach publicznych (Dz U Nr 29, poz. 323), ustaliła następujący wykaz certyfikatów językowych uprawniających do zwolnienia z egzaminu maturalnego z języka obcego, od 2002 roku: Poziom podstawowy: FCE – First Certificate in English, University of Cambridge Local Examinations Syndicate. TOEFL – Test of English as a Foreign Language (z wynikiem 173 punkty – dawne 500 pkt z testu, co najmniej 3,5 pkt z pracy pisemnej – TWE i co najmniej 50 pkt z egzaminu ustnego – TSE) – Educational Testing Service, Princeton, USA. Poziom rozszerzony: CAE – Certificate in Advanced English – University of Cambridge Local Examinations Syndicate. TOEFL – Test of English as a Foreign Language (z wynikiem minimum 213 punktów – dawne 550 punktów z testu, 4,5 punktu z pracy pisemnej i 50 punktów z egzaminu ustnego – TSE) – Educational Testing Service, Princeton, USA. CPE – Certificate of Proficiency in English – University of Cambridge Local Examinations Syndicate pozdr.-ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kteino Re: PET i FC IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 02:09 Jezu, ludzie, krew mnie już zalewa, jak o tym czytam. Od dawna już dobrze wiadomo, że FC zwalnia z matury na poziomie podstawowym, CAE na rozszerzonym. Tylko taaaka żyła mi już wychodzi, bo do tej pory nie ma "odpowiedniego rozporządzenia ministra" na jakich warunkach!!! A ja CHCĘ SIĘ WRESZCIE DOWIEDZIEĆ OD KOMPETENTNYCH OSÓB czy mając przepisaną ocenę ''C'' z CAE będę lepszy od kogoś, kto napisał maturę na poziomie rozszerzonym na x procent, czy nie. W końcu taka matura jest na poziomie zaledwie FC... I po maturze nie mogę np. uczyć angielskiego w szkole średniej, a po CAE mogę. To jak to jest? Czy moje ''C'' jest równe 100% standardowej matury? Przecież muszę zadecydować DO KOŃCA WRZEŚNIA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: PET i FC IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 15:22 Wejdź na stronę www.cke.edu.pl i spróbuj w tym bałaganie coś znaleźć. Ja też poszukam, jak coś znajdę to ci napiszę. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kteino Re: PET i FC IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 18:33 Dzięki, Gerry, ale naprawde nie wierzę już, że na www.cke.edu.pl można cokolwiek wartościowego znaleźć, nawet jeżeli tam jest. To jest po prostu kolejny skandal w wydaniu polskiego Ministerstwa Edukacji. Ta strona to sztandarowy przykład na to, jak ze zwolenników nowej matury (ja) można uczynić jej zagorzałych przeciwników (jeszcze nie ja...). Posługując się znanym i lubianym cytatem: "Ja tu niezły burdel widzę,siostry!". Sam powiedz: kogo interesuje dojazd do CKE czy nazwiska tych nierobów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamosz Re: PET i FC IP: *.chello.pl 20.09.01, 18:05 Nie bedziesz lepszy poniewaz nie ma przeliczania ocen z ecertyfikatow naa punkty- po prostu masz napisane ze zostales zwolniony z matury z j.angielskiego na podstawie certyfikatu CAE kropka.Pozdrawiam i zycze orientacji w tym pieprzniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kteino No tak, ale... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 18:37 No tak, mamosz, ale przede wszystkim chodzi mi o to, żeby nie być GORSZYM od kogoś z np. 75% z matury na poziomie rozszerzonym. A co do oceny to wiem, że będzie przepisana. I jeszcze- masz całkowitą rację, to jest niesamowity pieprznik. Odpowiedz Link Zgłoś