Dodaj do ulubionych

Prawa ucznia

24.06.05, 00:10
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: sim Re: Prawa ucznia IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.05, 09:02
      jeszcze troche a te "prawa ucznia" odbija sie na was wszystkich niekorzystnie,
      uczen w tej chwili moze praktycznie wszystko a nauczyciel nie moze zrobic nic.
    • Gość: aśka Re: Prawa ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:56
      a gdzie są obowiązki ucznia.KTO zadba o prawa nauczycieli,o to żeby uczniowie
      zachowywali się przyzwoicie wobec nauczycieli i swoich kolegów.
      • Gość: ja Re: Prawa ucznia IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 24.06.05, 11:55
        uczniowie maja tylko prawa a zero obowiązkow, coraz więcej i wiecej praw

• prezu Prawa kleru 24.06.05, 11:56
          Tylko księża stoją ponad prawem!!!
          • akacja12 Re: Prawa kleru 24.06.05, 13:59
            Nie zgadzam się ze stwierdzeniemn, że dzisiejsi uczniowie mają tylko prawa,
            choć sądzę, że jest im rzeczywiście lepiej, niż starszym rocznikom, np. tym,
            którzy "zaliczali" jeszcze dawne 8 lat podstawówki i np. 4 liceum. Kłopot w
            tym, że wielu z nich naprawdę chce sie uczyć, robić coś pożytecznego, ale
            wystarczy, aby w klasie było tylko kilku takich, dla których
            słowa "szacunek", "uprzejmość" czy "grzeczność" brzmią po prostu śmiesznie, są
            niedzisiejsze i dobre dla mięczaków. Od prawdziwych chuliganów nauczyciele
            boją się egzekwować prawo, ale bywa niestety i tak, że próbują to sobie
            powetować na słabszych uczniach, np. wyszydzajac ich, omawiając przed klasą ich
            trudną sytuację materialną czy rodzinną, itp. Nigdy nie zapomnę, jak moja
            wychowawczyni (nie wpsominam jej dobrze) powiedziała do mnie pod koniec lekcji,
            że muszę koniecznie schudnąć, bo mam twarz jak buldog i to wygląda bardzo
            nieapetycznie. W porządku -może miała dobre intencje, ale mogła to powiedzieć
            na przerwie. Ciekawe, czy jej by było miło słuchać, jak cała (prawie) klasa
            śmieje sie z ciebie. Jej samej przydałoby się zrzucić dobre 10 kg, założę się,
            że nikt jej tego nie wypomniał.
            • Gość: maja Re: Prawa kleru IP: *.top.net.pl 25.06.05, 21:28
              Wystarczy w klasie dwóch chmaskich debili, żeby rozwalic całą robotę. Nikt z
              takimi nie wygra.
    • Gość: Prawy Re: Prawa ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:19
      O czym świadczą dramatyczne zdarzenia których sprawcami byli w mijającym roku
      lubelscy uczniowie: pijaństwo, zabójstwa, złodziejstwo, fala.
      Mam nadzieję, że tych problemów kuratorium nie przeoczy.
      • prezu Re: Prawa ucznia 24.06.05, 20:28
        Ja się pytam o prawa dewotek?
        • Gość: 007 poznaj możliwości prezu IP: *.icpnet.pl 24.06.05, 22:49
          Piątek, 24 czerwca 2005
          Poznań
          Co trzecia studentka puszcza się dla księdza?
          Autor: prezu
          Data: 20.06.2005 10:38
          A KLER z usług chętnie korzysta!
          • setif Re: poznaj możliwości prezu 24.06.05, 23:47
            Uczniowie mają prawa, nauczyciele obowiązki.
        • Gość: homo1 Re: Prawa ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:40
          Lecz się, prezu, bo jesteś chory, choć obawiam się, że twoja choroba jest
          nieuleczalna. To naprawdę ciężki przypadek!
    • Gość: rr Re: Prawa ucznia IP: *.renicom.pl 24.06.05, 23:59
      uczeń ma prawo się uczyć czy to nie wystarczy? ;)
    • Gość: Gość - rodzic Re: Prawa ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:27
      Zgrozą wieje z artykułu... co to za poziom kultury nauczycieli, ze trzeba
      zwracać im uwagę w opisanych przypadkach... z wyjątkiem SMS-ów, bo zrozumiałem,
      ze uczniowi wolno w trakcie zajęć przyjmować i odpisywac na SMS-y? Ale te prawa
      ucznia to też i przegiecie totalne. Same prawa ucznia - a zapytam - co z
      obowiązkami i co z egzekwowaniem tych obowiązków? Jakie prawa mają nauczyciele i
      szkoła? Co to za ludzie wyjdą z takich szkół, nie nauczeni dyscypliny,
      odpowiedzialności, wytrwałości w dążeniu do samodoskonalenia, bezkarni ... wiem,
      odezwą się głosy, że to rola rodziców - ale dziecko po tym, co zobaczy w szkole,
      gdy w domu spotka sie z właśnie próbami wdrożenia do takich rygorów, koniecznych
      w życiu, doznaje rozdwojenia jaźni. I pyta - to jak, w szkole można a wy mi
      mówicie, że nie można...
      • rilian amen! 25.06.05, 22:40

• Gość: fifi Re: Prawa ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:47
        Piatkowy FAKT śmiał stwierdzić wprost: szkoła demoralizuje.
        • Gość: Ela Re: Prawa ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:30
          Jest takie powiedzenie: Nie mierz innych miarą własnego zepsucia. To pasuje do
          Faktu. Kiedyś kupowałam tę gazetę aby moje dziecko miało część muzyczną. Po
          drodze wywalałam niektóre strony, bo mi zbierało się na wymioty, a co mówić
          dziecku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka