Dodaj do ulubionych

Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy

08.06.06, 07:03
Jutro weszpolak zwolni babcię klozetową bo wpuściła do toalety petenta.
Obserwuj wątek
    • ad.rem123 [...] 08.06.06, 07:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • winku Giertych co ty wyrabiasz?! 08.06.06, 08:12
        To się widzę, nazywa nauczanie tolerancji i rozszerzanie horyzontów młodzieży. Przynajmniej wg tzw. ministra, tzw. oświaty. Szlag mnie trafia jak obserwuję jego kolejne posunięcia!
        • bartpo Giertych - zaściankowy beton z wyższym wykszt. 08.06.06, 08:31
          Wstyd. Zacznij, człeku, Romanie G., myśleć racjonalnie; przestań patrzeć na
          wszystko i wszystkich przez pryzmat swoich zaściankowych przekonań.

Minister Edukacji - człowiek światły, oświecony! Roman G.

Ciekawym, czy mu ktoś na nagrobku kiedyś tak napisze? Nie... On dostał to
          stanowisko "z przydziału", nie z powołania. Takie są reguły handlu stanowiskami
          za rządów PiS.

--
          Bartek
          • piglowacki Brunatny Romuś gra o przyszłe kadry WSZYpolskich. 08.06.06, 08:59

Mohery wymierają, a i guru sekty zdradził PRZEROŚNIĘTEGO HIPOKRYTĘ, to trzeba
            wychować nowe zastępy nacjonalistów (he, he he lekcje patriotyzmu).

Zresztą „wychowaniem” nowych zastępów ….. zajmuje się ostatnio wielu
            „nawiedzonych” z „NAJWIĘKSZYM OPOZYCJONISTĄ PRL” i Prezydentem JEGO na czele.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

T.Lis o PiSiorkach w TOK FM:

„Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było”
            „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą”
            „Biel nazywana jest czernią, czerń bielą.”

• moroux [...] 08.06.06, 09:19
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Niezdrowe fascynacje 08.06.06, 09:40

Poza wszystkim, muszę przyznać, że Roman ma silną obsesję na punkcie
                homoseksualizmu.

Istnieją ludzie, którzy boją się własnych fascynacji. Aby móc "bezpiecznie"
                zajmować się przedmiotem, który ich kręci - aktywnie potępiają go. W ten sposób
                osoba zafascynowana homoseksualnością może o niej bez przerwy myśleć i napawać
                się tematem, nie ryzykując przyznania się przed sobą do "niezdrowych" zainteresowań.

→ → → → → → → → → →
                Odkryjmy Białoruś!
                odkryjmybialorus.blox.pl
                • moroux Re: Niezdrowe fascynacje 08.06.06, 09:45
                  Coś w tym jest. Giertych - kryptohomoseksualista?
                  • tekameka [...] 08.06.06, 09:50
                    • oczytelnik Baczność mohery!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 10:27
                      tekameka napisał:

> Baczność pedryle i pedofile
                      > i zoofile i nekrofile,
                      > słuchajcie teraz dewianci z Kutna -
                      > historia wyszła bowiem okrutna.
                      >
                      > Geje z Warszawy, z Gdańska pedały !
                      Nie wolno z Polski robić ostatniej wiochy Europy!

> - dzisiaj policja wyjęła pały,
                      > odbyt mi zadrżał, serce bolało,
                      > bili po grzbiecie, miast pchać w kakao.
                      • von_thusk Jak się niepodoba, można się zwolnić i wyjechac :) 08.06.06, 12:56
                        • andrzej_bylicki B_r_a_w_o__R_o_m_e_k !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 22:08
                          brawo Romek !! tak dalej !!!
                          zboczeńców trzymać jak najdalej
                          od młodzieży !!!
                          a ten komuszy CODN rozpichrzyc na
                          4ry strony swiata !
                          • mirmat1 zamordysci z Brukseli ucza "tolerancji" !?!?!? 14.06.06, 17:27
                            POstKomuna uwaza, ze "powinnismy sie uczyc" od innych "toleramcji"
                            i "demokracji" a eurokolchoz ma byc wyznacznikiem "wolnosci". Pytanie jakie
                            musimy zadac zaraz - od jakich Krajow ?
                            - czy od Francji, gdzie stosuje sie sadowy teror wobec intelektualistow jak
                            Orianna Fallaci, Michela Houellebecq-a, czy aktorke Briggite Bardote. Od
                            Francji, gdzie usuwa sie redaktora naczelnego La Croix, Alain Hergothe za
                            sympatie do USA ?
                            - a moze od Szwecji, gdzie skazuje sie na wiezienie pastora Ake Greena za
                            krytyke na
                            kazaniu, homoseksualistow, gdzie wolno kobiecie w imie decydowania o swoim
                            ciele zabic nienarodzone dziecko ale nie wolno dysponowac tej kobiecie wlasnym
                            cialem by zarobkowac w najstarczej profesji swiata ?
                            - a moze od Austrii, gdzie skazano na wieloletnie wiezienie brytyjskiego
                            historyka Irvinga za nieortodoksyjne spojrzenie na przeszlosc?
                            - amoze samej W. Brytanii, gdzie wyrzucono z publicznie oplacanej BBC
                            najpopularniejszego publicyste- Roberta Kilroy-Silka za krytyke islamskich
                            ekstremistow ?
                    • kolargolo Re: Baczność pedryle i pedofile ! 08.06.06, 10:29
                      prymitywny, marny, obrzydliwy wierszyk.
                      • vitmik Re: Baczność pedryle i pedofile ! 08.06.06, 10:32
                        wierszyk jest wyborny.

• publico_bono ...dla prostaków i homofobów. 08.06.06, 10:37
                          Jest dużo prawdy chyba w tym, że najgłośniej przeciwko homoseksualistą występują
                          kryptohomoseksualiści. Potem, w więzieniu, taki łysy Bolo posuwa łysego Lolo i
                          może drzeć się, ze on jest "człowiek". Jesteś "człowiek", vitmik?
                          • tekameka na 10 wiadomości - 3 o pedałach - czy to normalne? 08.06.06, 11:01
                            sami oceńcie
                            • michalng Re: na 10 wiadomości - 3 o pedałach - czy to norm 08.06.06, 11:38
                              Na 5 wypowiedzi ministra Giertycha 3 sa o pedałach, tez wydaje mi sie to bardzo
                              nienormalne.
                              • mis22 Czyzby Ministerstwo Ciemnoty i Homofobii? 08.06.06, 12:54
                                Minister Giertych przeksztalca dawne Ministerstwo Oświaty w Ministerstwo
                                Ciemnoty i Homofobii, a moze Zasciankowsci i Nietolerancji.
                                • von_thusk I bardzo dobrze, myśle że mi ublizysz tymi 08.06.06, 12:58
                                  epitatami ?
                                  • kronopio77 Tak mocno identyfikujesz się z debilem? :) 09.06.06, 10:12
                                    Co za szczerość :) I jeszcze te retoryczne pytanie skierowane do siebie... :))
                              • von_thusk Z tych co podaje Judaszowa ... to różnica 08.06.06, 12:58
                          • von_thusk Brednie. 08.06.06, 12:57
                      • publico_bono Bo prymityw porządnego nie napisze. 08.06.06, 10:35
                        Giertych rzeczywiście przegiął i to ostro, trzeba podjąć działania
                        protestacyjne, bo jak się rozpędzi, to rzeczywiście będzie źle!

Z drugiej strony prymitywne wierszyki świetnie działają na debili - zwalniają
                        ich od myślenia. Drą się, bo wierszyk ma jakąś myśl, więc debile chcą udowodnić,
                        że jakąś myslą dysponują. Kto wie? Może przez wierszyki dogadają się z ministrem?
                        • kijwoko Re: Bo prymityw porządnego nie napisze. 08.06.06, 14:23
                          W piątek 9 czerwca o 13.00 pod bramą główną Uniwersytetu Warszawskiego
                          rozpocznie się demonstracja przeciw szefowi ministerstwa edukacji. Demonstranci przejdą pod Sejm, gdzie połączą się z
                          manifestacją nauczycieli z ZNP. Organizuje "Kampania Giertych musi odejść"
                          gdzie: Warszawa
                          kiedy: 9 czerwca, piątek, 13.00
                          zrodlo: pl.indymedia.org/pl/2006/06/21036.shtml
                    • zima0001 Re: Baczność... Ładnie oddana istota problemu 08.06.06, 10:50
                  • von_thusk Zniesławienie ! 08.06.06, 12:53
                    • moroux Re: Zniesławienie ! 08.06.06, 13:06
                      To idź do sądu. Koleś.
                • adep1 Re: Niezdrowe fascynacje 08.06.06, 10:50
                  To ciekawa teza, czytałam kiedyś o takim właśnie mechanizmie psychologicznym;
                  no, no, to by było zabawne...
                  • von_thusk Insynuacje wobec Premiera RP są przestępstwem 08.06.06, 12:55
                • tadeusz_ja Re: Niezdrowe fascynacje 08.06.06, 12:38
                  Coś jest " na rzeczy"!!
                  • von_thusk Pomawiasz premiera RP, to przestępstwo ! 08.06.06, 12:55
                • zima0001 Re: Niezdrowe fascynacje - Ciekawa teoria 08.06.06, 12:49
                  anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
                  > Istnieją ludzie, którzy boją się własnych fascynacji. Aby móc "bezpiecznie"
                  > zajmować się przedmiotem, który ich kręci -aktywnie potępiają go. W ten sposób
                  > osoba zafascynowana homoseksualnością może o niej bez przerwy myśleć i napawać
                  > się tematem, nie ryzykując przyznania się przed sobą do "niezdrowych"
                  > zainteresowań.

A co powiesz o ukrytych motywach ludzi ścigajacych pedofilię, przestępstwa
                  gospodarcze, zwalczajacych narkomanię, prostytucję ....?
                  • von_thusk Według niej mają obsesje. W Holandii np: chcą 08.06.06, 12:54
                    zalegalizowąc pedofilie.
                    • verushka1 Re: Według niej mają obsesje. W Holandii np: chcą 08.06.06, 12:56
                      u nas pedofilia jest nadal uwazana ze mniejsze zagrozenie od homoseksualizmu..
                      predzej pojdziemy ramie w ramie z holandia niz zmienimy nasza nowomowe - geje
                      won
                  • moroux Re: Niezdrowe fascynacje - Ciekawa teoria 08.06.06, 13:07
                    A od kiedy to orientacja homoseksualna jest przestępstwem? Chyba, że w IV Rzeszy
                    coś przeoczyłem.
                • von_thusk Nie można propagowac dewiacji w szkole. 08.06.06, 12:53
                • minachan Re: Niezdrowe fascynacje// No, no, no... 08.06.06, 19:45
                  ... Wiesz, mozesz mieć rację. :) Też o tym słyszałam.
              • von_thusk Tak, to zwolnić beton komunistyczny. Już dawno 08.06.06, 12:52
                powinno sie było zdelegalizowac w WOLNEJ POLSCE komunistyczny ZNP chyba że
                zmieni nazwe na Związek Nauczycieli Komunistycznych, aby wszyscy wiedzieli czy
                jest.
            • von_thusk Do Ho-mo-ladnii ! 08.06.06, 12:51
          • irena1949 Re: Giertych - zaściankowy beton z wyższym wykszt 08.06.06, 11:34
            bartpo,masz rację w 100%.A osobiście boję się co będzie dalej i zastanawiam się
            czy z tego kraju,w którym rządzą tacy jak Giertych nie wyjechać.
            • von_thusk Wyjedż. Tylko powiedz kiedy żebym otworzył 08.06.06, 12:54
              Szmpana :)
          • von_thusk Tak, lepszy byłby jakiś dewiant np: Biedroń albo 08.06.06, 12:50
            Szyszkowska ?
            • tomek3032 Re: Tak, lepszy byłby jakiś dewiant np: Biedroń a 08.06.06, 17:34
              A może von_thusk albo rasista Giertych
        • peraspera Re: Giertych co ty wyrabiasz?! 08.06.06, 08:35
          Popiram zdanie.!!!!
        • pawelwi Re: Giertych co ty wyrabiasz?! 08.06.06, 08:41
          Po prostu faszysta.
          Małe wcale nie musi być piękne, ale wielkie jest jeszcze gorsze.
          • zima0001 Rany ! ! ! ! ! 08.06.06, 10:52
            pawelwi napisał:
            > Małe wcale nie musi być piękne, ale wielkie jest jeszcze gorsze.

...bez tych gejowskich wynurzeń na publicznym forum !!!!!
            • fallenknight [...] 08.06.06, 10:55
              • zima0001 [...] 08.06.06, 11:10
                • fallenknight [...] 08.06.06, 11:25
                  • zima0001 Re: Rany ! ! ! ! ! 08.06.06, 12:17
                    fallenknight napisał:
                    > Ale gdybym był homoseksualistą - powiedziałbym o
                    > tym jawnie.
                    Rozumiem że starasz się mnie ośmielić, abym się jednak otworzył. No to nie
                    trzeba było tak brutalnie na początku od kryptopedałów wyzywać...Niedobry...

> Tak jak jawnie mówię, że mam przyjaciół wśród Żydów i są to
                    > wspaniali ludzie. I czytając te wszystkie szowinistyczne pierdoły żałuję, że
                    > nie jestem sam Żydem;
                    Co ma piernik do wiatraka?

> Z drugiej srtony, milczenie jest
                    > złe, jak pokazała historia (Hitler, Mussolini i inni kretyni).
                    I ponownie, co ma piernik do wiatraka?

• fallenknight Re: Rany ! ! ! ! ! 10.06.06, 12:15
                      Jak to co ma ma piernik do wiatraka!? Ma - wszędzie spotykamy nietolerancję,
                      począwszy od fobii narodościowych, poprzez kwestie orientacji seksualnej a
                      skończywszy na innym światopoglądzie religijnym czy społecznym. Pozwólmy ludziom
                      żyć tak jak chcą i tyle (o ile nie sprawia to krzywdy innym). Osobiście nie mam
                      zamiaru nikogo kamienować z jakichkolwiek przyczyn, co więcej, jako człowiek,
                      mam obowiązek bronić słabszych przed przemocą, głupotą czy wręcz
                      zacietrzewieniem gminnego szaleństwa.
            • minachan Re: Rany ! ! ! ! ! 08.06.06, 19:46
              Czyli bez czego? O_o
        • norton2005 Brawo Panie Giertych !! 08.06.06, 08:47
          >> To się widzę, nazywa nauczanie tolerancji i rozszerzanie horyzontów młodzieży

Brawo panie Giertych. Niedługą każą nam uczyć tolerancji dla złodziei,
          chuliganów i gwałcicieli.
          • moroux Re: Brawo Panie Giertych !! 08.06.06, 09:19
            Oczywiście, bo homoseksualizm to przestępstwo w IV RP. Jak w IV Rzeszy.
          • fallenknight Re: Brawo Panie Giertych !! 08.06.06, 10:26
            A ja nie jestem tolerancyjny wobec ciebie. Ponieważ nie podoba mi się twoja
            czcza gadka, chętnie dałbym ci w mordę i zamknął w lochu.
            • tomek3032 Re: Brawo Panie Giertych !! 08.06.06, 17:38
              Do fallenknighta :Oszołomom, populistom, chamom i fanatykom
              - zachciej dać Panie choć odrobinkę rozumu.
              • fallenknight Re: Brawo Panie Giertych !! 10.06.06, 12:27
                Do Tomka 3032
                Poniosło mnie. Przykro mi. Przepraszam. Mea culpa.
                To miała być parodia retoryki stosowanej przez adwersarza.
        • arius5 Ale jaja, pierwszy pedofil RP walczy z gejami :o) 08.06.06, 09:02
          Chyba wlasnie po to, zeby odwrocic uwage Polakow od pedofili w Polsce
        • iurisconsult spoiwo: antydemokratyczność i antyeuropejskość 08.06.06, 10:21
          !
        • iurisconsult fundament ideowy wspolpracy PiS, LPR i "S" 08.06.06, 10:23
          !
        • koodi Re: Giertych co ty wyrabiasz?! 08.06.06, 11:21
          winku napisał:

> To się widzę, nazywa nauczanie tolerancji i rozszerzanie horyzontów
          młodzieży.
          > Przynajmniej wg tzw. ministra, tzw. oświaty. Szlag mnie trafia jak obserwuję
          je
          > go kolejne posunięcia!
          >

No to myślę że ten klub rośnie ale i tak jesteś w "MNIEJSZOŚCI" ludzie
          normalnie co oni robią z tym krajem ??? !!!!
        • von_thusk Mói stop propagowaniu zboczeń w szkole i nachalnej 08.06.06, 12:49
          propagandzie środowisk dewiantów.
      • bromba2 Nie bójmy się lobby homoseksualnego!! 08.06.06, 08:26
      • sai_mon [...] 08.06.06, 08:41
      • iurisconsult chcieliście katonazistów? No to ich macie 08.06.06, 10:19
        !
      • olias Ja, rodzic 08.06.06, 10:20
        ja mu daję to prawo. Jasne?! Ja, ojciec 3 dzieci.
        A jeśli jakiś pedał zbliży się do nich będę potrzebował dobrego prawnika i
        litosciwego Ziobra.
        • r306 Glupcze... 08.06.06, 10:24
          Homoseksualistow spotyka Twoje dziecko na codzien, nawet o tym nie wiedzac.
          Zblizy sie? hehehe rozumiem, ze mijajac sie na ulicy bedziesz odpytywal
          wszystkich o orientacje seksualna i bil po papie kazdego geja, ktory na
          trotuarze minie Twoje dziecko w odleglosci mniejszej niz metr... To raczej Ty
          sie wowczas modl o dobrego prawnika....
        • emkas76 Biednys... 08.06.06, 10:30
          zal mi ciebie czlowieku i twoich biednych dzieci. Rozumiem, ze wychowasz je na
          prawdziwych polaczkow, ktorzy na slowo gej beda odruchowo chwytac za kamien.
          Jak u psa pawlowa. Ja tam wole, zeby moje dzieci spotykaly na swojej drodze
          gejow i lesbijki, ktore nikomu nie szkodza niz katonazistow pod sztandarem
          polskosci, bo ci nosza ciezkie buty i maja male rozumki. Slyszal ktos kiedys,
          zeby gaje i lesbijki zrobily komus cos zlego? A wszypolskie za inne poglady
          traktuja nozem i butem!
        • comeback to schowaj te dzieci do komórki 08.06.06, 10:41
          i nie pozwol im z niej wychodzić.
          Ja tez jestem ojcem i wierz mi, że nie pójdzie moja młoda do szkoły w tym kraju - wolę ją innego języka jako (jej) ojczystego uczyć niż tłumaczyć bzdury ciemnoty u koryta
        • fallenknight [...] 08.06.06, 10:41
        • mikolajberlin Re: Ja, rodzic 08.06.06, 11:08
          Czlowieku to ty niewiesz ze pedaly nielubia dzieci tylko facetow!?
          Widzisz nieuczyli otym w szkole!
          eheheheheheh
        • koodi Re: Ja, rodzic 08.06.06, 11:24
          olias napisał:

> ja mu daję to prawo. Jasne?! Ja, ojciec 3 dzieci.
          > A jeśli jakiś pedał zbliży się do nich będę potrzebował dobrego prawnika i
          > litosciwego Ziobra.

A po co Homo miał by się do twoich dzieci zbliżać, lepiej martw się o pedofili
          człowieku ...
        • ja_homo Re: Ja, rodzic 08.06.06, 11:36
          to lepiej się do dzieci nie zbliżaj, bo ich skrzywdzisz jeszcze.
          Kuźfa - kolejny co na religię tylko chodził
      • von_thusk Na Kube, albo do KRL-D lewaku ! 08.06.06, 12:49
        • havanakuba Re: Na Kube, albo do KRL-D lewaku ! 08.06.06, 23:27
          ojej,czy to zneczy ,ze jak ktos mysli,to jest lewakiem?
          a co z myslaca prawica-nie ma takiej?
      • verushka1 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:54
        czasem myli sie patriotyzm ze zwykłą ksenofobią;-) stad tez nie za daleko od
        nietolerancji.. podreczniki do ksenofobii, dyskryminacji etc będą pisane pod
        dyktando wierzejskiego.. wyrosnie nowe stado skinheadow..

ad.rem123 napisał:

> Jakim prawem zdrajca interesów narodowych, zakompleksiony kretyn będzie
        pouczał
        > cały naród o patriotyźmie. Niech czarnym a szczególnie Tadziowi radiowemu
        powie jak należy wiernych przciągnąc do kościoła
    • spieprzaj_dziaduu Romuś ma chyba problemy z samym sobą... 08.06.06, 07:26
      czy normalny facet miałby ciagłą obsesję na punkcie sexu, a na punkcie homo- w szczególności...?

pomyślcie co sie musi dziać w Młodzieży Wszech.......chyba z pobytu tamże Romuś ma przykre wspomnienia.
      • mirsz Re: Romuś ma chyba problemy z samym sobą... 08.06.06, 08:08
        Yes, yes, yes!!! Jeśli dobrze kojarzę, to w filmach, także dokumentalnych, np.
        o faszystowskich organizacjach młodzieżowych, a podobne oblicze ma
        giertychowska Młodzież Wszechpolska, chłopcy często mieli się ku sobie. Coś
        więc musi być na rzeczy...
        • kazek100 Re: Romuś ma chyba problemy z samym sobą... 08.06.06, 08:17
          No to wierni pisowcy wypisujący na tym forum absurdy typu "krytykujecie
          Giertycha a on jeszcze nic złego nie zrobił" mają dowód, że się mylili. Co
          zresztą już wcześniej było widać choćby po doradcach, jakich sobie dobierał.

Likwidacja CODN? W przeciwieństwie do kuratoriów (a nawet samego ministerstwa)
          ODNy to akurat instytucje bardzo sensownie wspomagający pracę szkoły. Ale
          ministrowi nie odpowiadają w jego chorej ideologii, więc zlikwidować.

Inna rezcz - co to w ogóle jest? Czy teraz całe szkolnictwo będzie prywatną
          własnością Giertycha i co mu się nie podoba, to zlikwidować? Polska prawica
          myśli jakimiś dziwnymi, totalitarnymi kategoriami. Znajoma, która chciała w
          szkole zapisac dziecko nie na religię, tylko na etykę, usłyszała od
          dyrektora "w MOJEJ szkole wszystkie dzieci chodzą na religię". Autentyk!
          Rozumiecie? "W MOJEJ szkole".
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Totalitaryzm 08.06.06, 09:22

Słusznie użyłeś słowa "totalitarny".

Zaczyna być naprawdę przerażająco. Zwolnienie dyrektora i likwidacja instytucji
            - za co? Minister edukacji robi wielkie czystki za opublikowanie jednego zdania
            zawierającego słowo "homoseksualny".

Rozsądni ludzie, również ci, ktorzy uważają, że homoseksualiści nie są w Polsce
            dyskryminowani, powinni teraz poczuć absurd i grozę sytuacji.

Zróbmy doświadczenie myślowe. Gdyby dyrektor tamtego ośrodka opublikował
            poradnik zawierający zdanie "porozmawiajcie, czy naziści są w Polsce
            dyskryminowani?" - czy zostałby zwolniony z pracy? Zapewne. Propagowanie nazizmu
            jest zabronione przez Konstytucję. Czy cały jego ośrodek kształcenia zostałby
            rozwiązany? Raczej nie, co najwyżej zrobionoby intensywny przegląd kadr.

Minister Giertych traktuje homoseksualizm (przecież nie zabroniony przez
            Konstytucję Rzeczypospolitej!) gorzej niż nazizm.

→ → → → → → → → → →
            Odkryjmy Białoruś!
            odkryjmybialorus.blox.pl
            • bekon6 Co wcale nie oznacza ze homosexualizm nie jest 08.06.06, 09:40
              zboczeniem a za takie wybryki powinno sie albo siedziec w pierdlu albo leczyc.
              • spieprzaj_dziaduu miałeś przygody analne w Młodzieży Weszpolskiej? 08.06.06, 09:44
                nie musiałeś na to pozwalać..., a tak możesz sobie tylko popisać cieniasie
              • emkas76 [...] 08.06.06, 10:37
          • vista11 działanie sprzeczne z ustawą 08.06.06, 22:59
            Rece mi opadaja.. A dopiero co z rok czy dwa temu rzad Polski przedstawial na
            forum ONZ raporty jak to pieknie jest w edukacji - ze nie ma przymusu
            religijnego i ze dzieci moga chodzic na zajecia z etyki.
            Polecam: www.ms.gov.pl/prawa_czl_onz/V_ICCPR_report_pl.doc str. 96
            Moze tak przypomniec temu dyrektorowi, ze obowiazuje go litera prawa.. a tego
            jeszcze obecnie nam 'niejasno' panujacy nie zmienili. No i jeszcze prosba do
            twojej znajomej - sugeruje poslac skarge do MENISu i MS (raport jest na stronie
            Dep. Współpracy MIędzynarodowej i PRawa Europejskiego)- zeby nie bylo ze nie ma
            skarg i ze wszystko jest idealnie.. Jak nie w jednym resorcie to w drugim
            zostanie to odnotowane, zwlaszcza jak sie powola na oficjalny dokument panstwowy
            prezentowany przed ONZ a przede wszystkim ustawe..NO i jest jeszcze RPO..
            Najgorsze co spoleczenstwo moze teraz zrobic to pobiadolic ale nie podjac
            zadnych dzialan.. A to wbrew pozorom wlasnie takie dzialania, jesli bedzie ich
            wiecej wywolaja efekt lawiny..
            Pozdrawiam..
      • bromba2 Dewianci do klinik !!! 08.06.06, 08:26
        • spieprzaj_dziaduu to wszystko co masz do powiedzenia...? 08.06.06, 08:55
        • emkas76 Re: Dewianci do klinik !!! 08.06.06, 09:20
          Zgadzam sie! Roman w pierwszym rzedzie powinien sie tam znalezc i niegdy nie
          powinien wyjsc!!
          • michalng Re: Dewianci do klinik !!! 08.06.06, 11:36
            Chyba ze po solidnym praniu móżdzku (bo przeciez nie mózgu) :) I z Biedroniem
            za reke :)
    • tciecierzynski Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 07:39
      Po pierwsze - wybrales narodzie, to sie teraz ciesz z ministra patryjoty -
      idio... minister giertych specjalnie zepsuje polska edukacje - glupim narodem
      mozna latwiej manipulowac. Mysle, ze w tej kwestii tez sie z Jarkiem dogada -
      IV RP bedzie skladac sie z PISu LPR i reszty - niedoedukowanych patryjotow;
      przynajmniej do tego dazy nasz nowy minister roman giertych.
      Po drugie - denerwuje mnie postawa pan poslanek, ktore osrtzegaja ministra
      przed kompromitacja. Ten facet juz bardziej skompromitowac sie nie da rady, on
      juz jest chodzaca kompromitacja. Niestety nasza obecna koalicja nie przejmuje
      sie demokratycznymi kryteriami, wiec demokratyczno-polityczne fiaska nie sa jej
      straszne. Miejmy nadzieje, ze juz niedlugo.
      A propos - dlaczego polski minister edukacji nie zajmuke sie edukacja tylko
      homoseksualizmem? Bo to nie jest czesc edukacji, ani jego obowiazkow.
      Ale czego oczekiwac po romanie giertychu i jego padajacej partii jednego
      sezonu, przynajmniej taka mam nadzieje.
      • frant3 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:06
        Dlaczego Roman zajmuje się homoseksualizmem, bardziej niż edukacją? Bo najwyraźniej strasznie go to kręci!

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
        • peraspera Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:17
          Najlepszego dyrektora najlepszej placówki doskonalenia nauczycieli! Idiotyczne
          posunięcie godzi w interesy całego myślącego spoleczeństwa...Moim zdaniem
          wszyscy nauczycieli powinni wyrazic swój otwarty protest!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Nie wolno z Polski robić ostatniej wiochę Europy!

• koodi Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 11:30
        tciecierzynski napisał:

> Po pierwsze - wybrales narodzie, to sie teraz ciesz z ministra patryjoty -
        > idio... minister giertych specjalnie zepsuje polska edukacje - glupim narodem
        > mozna latwiej manipulowac. Mysle, ze w tej kwestii tez sie z Jarkiem dogada -
        > IV RP bedzie skladac sie z PISu LPR i reszty - niedoedukowanych patryjotow;
        > przynajmniej do tego dazy nasz nowy minister roman giertych.
        > Po drugie - denerwuje mnie postawa pan poslanek, ktore osrtzegaja ministra
        > przed kompromitacja. Ten facet juz bardziej skompromitowac sie nie da rady,
        on
        > juz jest chodzaca kompromitacja. Niestety nasza obecna koalicja nie przejmuje
        > sie demokratycznymi kryteriami, wiec demokratyczno-polityczne fiaska nie sa
        jej
        >
        > straszne. Miejmy nadzieje, ze juz niedlugo.
        > A propos - dlaczego polski minister edukacji nie zajmuke sie edukacja tylko
        > homoseksualizmem? Bo to nie jest czesc edukacji, ani jego obowiazkow.
        > Ale czego oczekiwac po romanie giertychu i jego padajacej partii jednego
        > sezonu, przynajmniej taka mam nadzieje.

heh nie podzielam twojego optymizmu, wystarczy wystawić nos za bramy większego
        miasta przejechać się do miasteczek i wsi gdzie ludziom wszystko jedno bo i jak
        najważniejsza kasa na wino i "JAKOŚ ŻYĆ" heh.. nic nie zmienią BO NIE CHCĄ NIE
        MOGĄ .... i już masz odpowiedź co to będzie za kraj.... Smutna to wizja, ale
        cóż sami sobie wybraliśmy.... ZA BARDZO MIASTOWY SIĘ CZUJĘ jak tylko słucham
        poglądów ludzi z takich miejsc jak ŁOPUCHOWO, MROCZA itd... Myślę że jak by
        przeprowadzić wnikliwe badania opini w tych regionach... Okazało by się raz że
        ludzie naśmiewający się z naszej władzy to mneijszość a poparcie dla takich
        homofobów jak giertych płynie właśnie z takich wiosek....
    • stachporaj Ponury faszysta poucza dzieci i nauczycieli! 08.06.06, 07:42
      Przywodca rodzimego, pozal sie Boze, Hitlerjugend przygotowuje nowa kadre
      faszystow. I Polska sie na to godzi!
      Jak patrze na te morde konska, to chcialbym wybijac szyby w parlamencie. Jak
      dlugo jeszcze to bydle bedzie nam pswuc demokreacje i wystawiac swiadectwo
      przed swiatem?
      • vitmik A kto ma ich pouczać? Biedroń z 08.06.06, 10:33
        Niemcem i Legierskim?
        • michalng Re: A kto ma ich pouczać? Biedroń z 08.06.06, 11:45
          Nie dajmy sie zwariowac. Jest jeszcze w naszym społeczenstwie conieco poza
          pedałami i faszystami. Nie jest tak ze jesli ministrem nie bedzie Giertych to
          zaraz zostanie nim Biedron.
    • cyndyndanda Herszt bandy oszolamow szarogesi sie w rzadzie 08.06.06, 07:45
      ............co na to kazio - jes, jes,jes?
      • speed666 Jak mozna byc takim cymbałem? Romus - lecz sie 08.06.06, 08:06
    • bekon6 Brawooo wreszcie skoncza sie balety 08.06.06, 08:10
      popijawy alkoholowe w ZNP i pogadanki o dewiacjach sexualnych Jestem dumny z
      Pana Panie Ministrze.
      • peraspera Re: Brawooo wreszcie skoncza sie balety 08.06.06, 08:19
        bekon6 napisał:

> popijawy alkoholowe w ZNP i pogadanki o dewiacjach sexualnych Jestem dumny z
        > Pana Panie Ministrze.

Jesteś taki sam, jak przedmiot twojej dumy - inaczej bęcwał
        • von_thusk Znieważyłeś Premiera RP, to przestępstwo ! 08.06.06, 12:48
          • kronopio77 Czy mozna zniewazyc kogoś, kto nie ma krzty 09.06.06, 10:08
            honoru, godności ani elementarnego poczucia przyzwoitości, kto sam siebie
            kompromituje na każdym kroku i codziennie znieważa 38 mln naród? Wątpię
      • 1000meggi Re: Brawooo wreszcie skoncza sie balety 08.06.06, 08:41
        sam chyba w nich uczestniczyłes, skoro jesteś tak dobrze zorientowany.
      • spieprzaj_dziaduu też masz wspomnienia analne z Młodzieży W...??? 08.06.06, 08:52
    • gosieja1 co za kompromitacja 08.06.06, 08:13
      Oczom nie wierzę, to się dzieje w realu, ludzie. Niech ktoś ich powstrzyma.
      • rs_gazeta_forum Re: co za kompromitacja 08.06.06, 12:01
        gosieja1 napisała:
        > Oczom nie wierzę, to się dzieje w realu, ludzie. Niech ktoś ich powstrzyma.

Ja też mam problemy z przyjęciem do wiadomości tego, że ludzie pomyleni stanowią
        większość w Polsce, choć rozumowo zgodziłem się z tym już dawno.
        Natomiast co do powstrzymania - ech, ja tego nie zrobię, jedyne, co mogę, to
        radzić dzieciom uciekać stąd, póki będą mogły.
    • peraspera Nie wiecie, kogo zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 08:16
      Najlepszego dyrektora najlepszej placówki doskonalenia nauczycieli! Idiotyczne
      posunięcie godzi w interesy całego myślącego spoleczeństwa...Moim zdaniem
      wszyscy nauczycieli powinni wyrazic swój otwarty protest!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie wolno z Polski robić ostatniej wiochę Europy!
      • topewnieja Re: Nie wiecie, kogo zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 08:18
        czy to nie jest aby niezgodne z prawem ?!
      • emkas76 Giertych wypi****j !! 08.06.06, 09:16
        Giertych to czlowiek o bardzo malym rozumku. Plakac sie chce ze zlosci i
        bezsilnosci. Jakie straszne szkody w naszym kraju narobia ci antysemici,
        homofoby, faszysci i katole, ktorzy zaslaniaja sie lze-patriotyzmem i wycieraja
        sobie swinskie ryje Bogiem. Ile potrzeba bedzie lat i pieniedzy zeby to
        wszystko naprawic, zeby przywrocic Polsce dobre imie kiedy juz ekipa pisiorow i
        pseudokatolikow odejdzie w niebyt - a odejdzie przy najblizszych wyborach i co
        do tego NIKT nie ma watpliwosci!
      • zima0001 Re: Nie wiecie, kogo zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 10:22
        peraspera napisała:
        > Nie wolno z Polski robić ostatniej wiochę Europy!

Miano pierwszego burdelu Europy byłoby o wiele gardziej zaszczytne
        • michalng Re: Nie wiecie, kogo zwalnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.06, 11:49
          > Miano pierwszego burdelu Europy byłoby o wiele gardziej zaszczytne

No fakt Jarek dla "wiekszosci" z kazdym pójdzie :)
    • hehenio Zna się na oświacie, jak Kaczyński na śpiewie... 08.06.06, 08:18
      Więc i wali na oślep, kogo popadnie.
      To, że w szkołach bida, że klasy przepełnione, że z pomocy naukowych została
      kreda i stara tablica, że w wynikach nauczania jestesmy za murzynami - to nie
      są problemy godne ministrowej uwagi.
      Problemem są mityczne "Pederasty" - tak jak kiedyś "Żydy i Masony".

A tak naprawdę pewnie potrzebuje "etatu" dla swoich krewnych i znajomych.
      • obalmykaczyzm Nie na oswiacie, tylko na "wychowaniu". 08.06.06, 08:25
        Oswieca sie kogos za pomoca ksiazki, wymiany pogladow, dyskusji. Wychowuje sie
        natomiast - tak zawsze bylo w rodzinie Giertychow - za pomoca paska i twardej
        ojcowskiej reki. Giertych jeswt "wychowawca" , a nie jakims pieprzonym molem
        ksiazkowym i dyskutantem.
      • jamichal Re: Zna się na oświacie, jak Kaczyński na śpiewie 08.06.06, 08:30
        Tak naprawde to chyba nie chodzi o stolki dla znajomych (bo co to dla nich za
        stolki z pensjami nauczycieli po 1000zl), tylko o piekny stary wyremontowany
        budynek na placu Trzech Krzyzy, gdzie miesci sie CODN. W koncu gdzies trzeba
        umiescic Narodowy Instytut Wychowania...

JAK DLUGO TA FARSA JESZCZE POTRWA???

Wyjezdzam...
    • tom1003 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:18
      Preference seksualne- sprawa osobista. Ale dlaczego aktywisci gejowscy maja sią
      się spotykać z dziećmi w szkołach???? To juz nie jest zadna tolerancja tylko
      chamska nachalna propaganda lobby gejowskiego.
      Rada Europy??? To współtworzone przez Rosję gremium, slepe na zbrodnie rosyjskie
      w Czeczenii, na metody Łukaszenki, a zarazem wymyslające brednie o lądowaniu
      kosmitów w Polsce, porywających biednych terrorystów z AlQuaidy.
      • peraspera Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:29
        tom1003 napisał:

> Preference seksualne- sprawa osobista. Ale dlaczego aktywisci gejowscy maja
        sią
        > się spotykać z dziećmi w szkołach???? To juz nie jest zadna tolerancja tylko
        > chamska nachalna propaganda lobby gejowskiego.
        > Rada Europy??? To współtworzone przez Rosję gremium, slepe na zbrodnie
        rosyjski
        > kosmitów w Polsce, porywających biednych terrorystów z AlQuaidy.
      • vista11 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 23:19
        Hej!
        Po pierwsze: Radę Europy tworzą panstwa - a te niestety nie beda sie wypowiadac
        w sprawie Czeczeni jesli im to popsuje stosunki z ROsja.. Zauwaz jednak ze
        wlasnie Rada Europy (a kontkretnie jej Zgromadzenie Parlamentarne) wielokrotnie
        potepiala dzialania rosyjskie w Czeczeni.
        Po drugie: Skad ci sie wzielo ze RE to lobby homoseksualistow? TO ze zwalcza
        dyskryminacje na tle orientacji seksualnej nie czyni z niej wiekszego lobby niz
        ONZ czy inne organizacje zwalczajace dyskryminacje! Jesli by uznac ze wszystkie
        organizacje rzadowe, pozarzadowe i miedzyrzadowe zwalczajace dyskrymiancje na
        tle orient. seksualnej to by wyszlo, ze caly swiat (z wyjatkiem zapewne Polski)
        to lobby homoseksualne. A i Polska pewnie tez, bo nieraz na arenie
        miedzynarodowej popiera rezolucje i traktaty zakazujace dyskryminacji takze na
        tym tle.
        Po trzecie: zajecia w szkolach, z tego co zrozumialam z opisow nie maja na celu
        zachecania dzieci/mlodziezy do stosunkow homoseksulanych tylkko dyskuje na temat
        dyskryminowania mniejszosci seksualnych w ich otoczeniu i tego jaka jest ich
        postawa wobec tego zjawiska.
        Innymi slowy chodzi o to zeby mlody czlowiek w kazdym innym czlowieku widzial
        wlasnie czlowieka - a nie 'cos gorszego' co mozna skatowac.. Do czego prowadzi
        odhumanizowanie 'tego gorszego' pokazuje nazizm i zbrodnie w jego 'imieniu'
        popelnione.
    • bromba2 Brawo Giertych - dewianci do Holandii !!! 08.06.06, 08:23
      • spieprzaj_dziaduu dewianci do Holandii !!!...a bromba2 na Księżyc 08.06.06, 08:54
    • demosteness A "Pani" Łybacka niech lepiej nic nie mówi :))) 08.06.06, 08:27
    • polski_murzyn Najciemniej pod latarnią . Roman G. pedofilem ? 08.06.06, 08:28
    • robin011 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:30
      Nie trzeba byla stu dni, by sloma wyszla z butow ministra ds edukacji żony
      • constance27 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:46
        W eleganckiej polszczyźnie brak słów, którymi można opisać Romana Giertycha i
        jego postępowanie, a wulgaryzmów używać nie chcę. Najłagodniejsze, co
        przychodzi mi do głowy, to: miejsce owego kretyna jest w szpiatalu
        psychiatrycznym na oddziale zamkniętym, nie zaś w Ministerstwie Edukacji.
    • kapitan_stopczyk Ukryty homoseksualizm szefa MEN ???? 08.06.06, 08:36
      No bo jak wytłumaczyć te jego fobie i obsesje w tej sprawie?
    • grzegorzkasprzyk Gej z Tych ma jakąś obsesję 08.06.06, 08:42
      na punkcie homoseksualizmu, pedofilii itp. Jestem w 100% przekonany, że
      przyczyna leży w jego dzieciństwie gdy tatuś lubił zabawiać sie z małym
      Romusiem.
      Zwyczajni ludzie nie poswięcają temu tak wiele uwagi co nie oznacza, ze są
      gejami itp.
    • naroczanka Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:47
      Niech Pan zwolni nieco - Panie ministrze.
      Niech Pan nie widzi wszędzie wrogów i nie będzie takim egoistą, w końcu
      piastuje Pan urząd w państwie członkowskim UE
    • stagaz Nie przepadam z Romanem ale... 08.06.06, 08:48
      ...tu go popieram, goń zboczeńca, goń !!!!
    • marych To nie IV RP - to III Rzesza 08.06.06, 08:49
      pierwsza zwalczała "demokratycznie" prwawa wszelkich mniejszości. I wydaje mi
      sie ze robiła to mniej skrupulatnie...
      • bekon6 Re: To nie IV RP - to III Rzesza 08.06.06, 09:37
        Co brak trojkacikow i innych zboczen juz? Do roboty a nie do polityki !!!
    • wlodzimierz.ilicz Pederaści lubią posądzać każdego, że też jest 08.06.06, 08:51
      chory na to samo. W tym i Giertycha.
      Bo kiedy większość będzie chora to zdrową mniejszość ogłosi się dewiantami.
      • nadziezda_krupskaja Re: Pederaści lubią posądzać każdego, że też jest 08.06.06, 09:05
        wlodzimierz.ilicz napisał:

> chory na to samo. W tym i Giertycha.
        > Bo kiedy większość będzie chora to zdrową mniejszość ogłosi się dewiantami.
        _____________________________________________________________________________

Wołodia! Położ się i więcej nie pieprz, nie ośmiszaj się!!! Sam nie masz
        dzieci, więc nie zabieraj głosu ... Spójrz na kalendarz. To nie jest ten wiek,
        POLITYCZNA MUMIO!!!!
        • wlodzimierz.ilicz Nadiu to z tobą nie mam dzieci. Ale to nie znaczy, 08.06.06, 09:07
          że wcale...
          • nadziezda_krupskaja Re: Nadiu to z tobą nie mam dzieci. Ale to nie zn 08.06.06, 09:15

> że wcale...
            Wołodieczka, one cię oszukały (nie chciały urazić dumy).. Feliks powiedział, że
            zostałeś dawno wykastrowany. A jemu nie wolno nie wierzyć....
            • wlodzimierz.ilicz Zaczynasz majaczyć... 08.06.06, 09:18
              Zapytaj Inessy Armand.
              • nadziezda_krupskaja Re: Zaczynasz majaczyć... 08.06.06, 09:25

> Zapytaj Inessy Armand.
                _________
                Pytałam i Różę Luksemburg też. Stare oszustki...
      • nadziezda_krupskaja Polowanie na Czarownice 08.06.06, 09:11
        Zaczęło się kochani - RATUJCIE POLSKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • wlodzimierz.ilicz Nadiu, nie wiedziełem, że byłaś les... 08.06.06, 09:33
          O ile wiem chorowałaś tylko na chorobę Basedowa. Stąd ten idiotyczny wytrzeszcz
          oczu u Ciebie...
          • oczytelnik Proszę bardzo,i to jest przyjaciel Giertycha... 08.06.06, 09:56

> O ile wiem chorowałaś tylko na chorobę Basedowa. Stąd ten idiotyczny
            wytrzeszcz
            >
            > oczu u Ciebie...
            • wlodzimierz.ilicz Giertych to dla mnie "pożyteczny idiota" anie przy 08.06.06, 10:03
              jaciel.
              • koodi Re: Giertych to dla mnie "pożyteczny idiota" anie 08.06.06, 11:31

> jaciel.

Z "POŻYTECZNYM" bym dyskutował naprawdę MOCNO !!! dla mnie to PO PROSTU BETON,
                taka typowa bryła szarego szlamowatego betonu.
                • wlodzimierz.ilicz Przeciw pederastom BETON jest niezbędny - 08.06.06, 14:25
                  po prostu dla zdrowia społeczeństwa.
            • wlodzimierz.ilicz Giertych to dla mnie "pożyteczny idiota"a nie przy 08.06.06, 10:04
              jaciel
              • laaazy_boy Re: Giertych to dla mnie "pożyteczny idiota"a nie 08.06.06, 10:25
                "Swój" zawsze pozna "swego".
              • guzik_1 Re: Giertych to dla mnie "pożyteczny idiota"a nie 08.06.06, 10:28
                Nie tlumacz się......... powiedziałeś już jakie są twoje preferencje........
                koń z dużą głową i ptasim móżdżkiem.
    • patman Giertych chciał, by go oceniać po działaniach 08.06.06, 08:52
      Giertych obrażał się, i słusznie, na demonstracje, zanim jeszcze zdążył cokolwiek głupiego zrobić, nim można było przedstawić konkretne argumenty przeciw niemu. Teraz jednak nie może już bronić się, że nie podejmował kontrowersyjnych decyzji.
      Jego obsesja zaczyna przyjmować niepokojące rozmiary, co rusz on, bądź jego pomocnicy wypowiadają się na tematy, o których nie mają pojęcia. Działania Romka polegające na zwalczaniu grup społecznych przez izolowanie ich można już śmiało nazwać łamaniem praw człowieka. Chora wiara w to, że odcięcie tego środowiska od społeczeństwa spowoduje zniknięcie "zboczeńców" jest o tyle naiwna, co niebezpieczna. Homoseksualiści będą dalej istnieć, bo to nie jest kwestia przekonań, lecz wewnętrznego programu - a nie kwestii wyboru. Tu kłania się kwestia "wolnej woli", która jest ewidentną bzdurą, lecz w którą święcie wierzą nauczyciele "moralności".
      Polityka izolacyjna ma na celu doprowadzenie do jednego stanu - w razie problemów w kraju gniew ludu można łatwo skierować na jakieś MITYCZNE siły: żydów, masonów, homo, itd, jak to miało miejsce wielokrotnie, patrz III Rzesza czy ZSRR za Stalina. A mityczne tylko dlatego, że społeczeństwo ich nie zna, co oczywiście będzie zasługą obrońców moralności. Stąd kwestia: czy pseudopatriotyczna polityka ministra edukacji ma na celu rozpalenia nienawiści w narodzie?

• puuchatek Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:53

W książce był JEDEN temat mówiący o niedyskryminowaniu ze względu na "orientację". Z propozycją dyskusji. Nie jestem zwolennikiem zapraszania organizacji gejowskich do szkół - ale przecież to chyba jasne, że nie chodziło o ten jheden temat i o propozycję dyskusji, powtarzam.

To chyba oczywiste, o co naprawdę panu ministrowi chodziło - o to, że ten paskudny CODN propaguje coś dużo gorszego, niż homoseksualizm. Propaguje pozytywne strony integracji europejskiej. A na to pan Patriota G. pozwolić nie może.
    • remik.bz A jakich praw odmawia się gejom w Polsce ? 08.06.06, 08:53
      cytat z broszury:
      Zaproście jednego z przedstawicieli tej organizacji na spotkanie.
      Porozmawiajcie o zagadnieniach związanych z równością i na temat praw, których
      odmawia się osobom homoseksualnym w waszym kraju".

Autor tej wypowiedzi sugeruję ,że gejom "odmawia się" jakichś praw. A to
      nieprawda. Nasze prawo ich nie dyskryminuje.
      W tej sytuacji Giertych miał całkowita rację. Głupotą by było na siłę i w
      imie "poprawności politycznej" dyskutować nad wydumanymi problemami.
      I jesli juz w szkole ma być dyskusja o "prawach", to chyba lepiej
      zaprosić "fachowca od prawa " np sedziego czy adwokata.
      • r306 Re: A jakich praw odmawia się gejom w Polsce ? 08.06.06, 09:28
        > Autor tej wypowiedzi sugeruję ,że gejom "odmawia się" jakichś praw. A to
        > nieprawda. Nasze prawo ich nie dyskryminuje.
        Bhehehe dyskutujesz pod watkiem o przejawie dysryminacji i pierniczysz, ze
        nasze prawo ich nie dyskryminuje - rozdwojenie jazni????
        Wszystko pieknie, gdy obracamy sie wokol konstytucji - tu mozesz mydlic oczy do
        woli, ze wszyscy rowni, piekni, mlodzi i bogaci. Im dalej od konstytucji tym
        gorzej...

BTW. Jeden zapis w konstytucji jest dyskryminujacy - o definicji malzenstwa.
        • remik.bz Re: A jakich praw odmawia się gejom w Polsce ? 08.06.06, 10:50
          r306 napisał:
          > Bhehehe dyskutujesz pod watkiem o przejawie dysryminacji i pierniczysz, ze
          > nasze prawo ich nie dyskryminuje - rozdwojenie jazni????
          > Wszystko pieknie, gdy obracamy sie wokol konstytucji - tu mozesz mydlic oczy
          do
          >
          > woli, ze wszyscy rowni, piekni, mlodzi i bogaci. Im dalej od konstytucji tym
          > gorzej...
          >
          > BTW. Jeden zapis w konstytucji jest dyskryminujacy - o definicji malzenstwa.

Ale to nie jest problem złego prawa , tylko złej egzekucji prawa. A zła
          egzekucja jest też w innych dziedzinach ( chociazby Kodeks Drogowy).
          Tego nie zmienisz "marszami".
          No i jest jescze problem "obyczaju", który dyskryminukje gejów ( ale nie
          prawo).Chcesz obyczaje zmieniać "na siłę"? To się nawet Mieszkowi I nie udało w
          966 r.

Zapis w Konstytucji o "małżeństwie" nie dyskryminuje gejów, bo nie do nich sie
          odnosi. Po prostu prawna definicja małżeństwa to związek kobiety i mężczyzny.
          A wzselkie prawa wynikające np z faktu "bycia w związku małzeńskim" mozna
          również zabezpieczyć na gruncie umów cyilno-prawnych np jesli się nie jest w
          tym związku.
          • r306 Re: A jakich praw odmawia się gejom w Polsce ? 08.06.06, 11:20
            > Ale to nie jest problem złego prawa , tylko złej egzekucji prawa. A zła
            > egzekucja jest też w innych dziedzinach ( chociazby Kodeks Drogowy).
            > Tego nie zmienisz "marszami".
            Mylisz sie - konstytucja Stanow Zjednoczonych - zakladala rownosc wszystkich
            obywateli (po zniesieniu niewolnictwa), co wcale nie wyeliminowalo zjawiska
            rasizmu. Dopiero wlasnie demonstracje i ruchy spoleczne doprowadzily do
            zrownania rzeczywistych praw kolorowych i bialych.

> Chcesz obyczaje zmieniać "na siłę"?
            Na jaka sile??? Pokojowa demonstracja, rozmowa - to dzialania silowe?
            Nawet cudzyslow nie usprawiedliwia uzycia tego slowa w tym kontekscie.

> Zapis w Konstytucji o "małżeństwie" nie dyskryminuje gejów, bo nie do nich
            > sie odnosi
            Mylisz sie - czego dowodza nowelizacje konstytucji w Szwecji, Holandii,
            Hiszpani.... mozna wymieniac i wymieniac...

> Po prostu prawna definicja małżeństwa to związek kobiety i mężczyzny.
            A niby dlaczego? :) I taka prawdna definicja tak sie sklada, ze obowiazuje u
            nas, co ewidentnie swiadczy o dyskryminacji jakiejs grupy.

> A wzselkie prawa wynikające np z faktu "bycia w związku małzeńskim" mozna
            > również zabezpieczyć na gruncie umów cyilno-prawnych
            Nieprawda. Prawo spodkowe, prawo "szpitalne", prawo bankowe, pewien
            charakterystyczny punkt w karcie krwiodawcy, prawo do adopcji... mozna sobie
            powymieniac...
            • cynik9 Re: A jakich praw odmawia się gejom w Polsce ? 08.06.06, 11:46
              r306 napisał:

> > Ale to nie jest problem złego prawa , tylko złej egzekucji prawa. A zła
              > > egzekucja jest też w innych dziedzinach ( chociazby Kodeks Drogowy).
              > > Tego nie zmienisz "marszami".
              > Mylisz sie - konstytucja Stanow Zjednoczonych - zakladala rownosc wszystkich
              > obywateli (po zniesieniu niewolnictwa), co wcale nie wyeliminowalo zjawiska
              > rasizmu. Dopiero wlasnie demonstracje i ruchy spoleczne doprowadzily do
              > zrownania rzeczywistych praw kolorowych i bialych.

bzdury piszesz r306. oryginalna konstytucja amerykanska wcale nie zakladala tak
              pojmowanej rownosci wszystkich obywateli, nawet jak wylaczymy murzynow. Kobiety
              np. nie mialy prawa glosu, np. analfabeci nie byli dopuszczani do glosu (tak,
              tak - byl egzamin. moze by go wprowadzic w Polsce ? :-DD). Tak wiec nie
              rozpedzaj sie zanadto....
              • r306 A to co w nawiasie napisalem, przeczytales? :) n/t 08.06.06, 11:50
                • cynik9 Re: A to co w nawiasie napisalem, przeczytales? : 08.06.06, 12:10
                  no wiec jeszcze raz ci powtarzam ze PO zniesieniu niewolnictwa np kobiety dalej
                  nie mialy prawa glosu, pare innych rzeczy tez mozna by przytoczyc, wiec upierasz
                  sie przy uogolnieniu "rownosci" ktore jest nie do obrony.
                  • r306 Re: A to co w nawiasie napisalem, przeczytales? : 08.06.06, 12:14
                    > wiec upieras
                    > z sie przy uogolnieniu "rownosci" ktore jest nie do obrony.
                    Zwracam honor :) Faktycznie nieumiejetne sformuowanie. Ale Twoje przyklady
                    jedynie potwierdzaja moja teze, ze to wlasnie ruchy oddolne, powodowaly, ze na
                    prawa grup seksualnych, spolecznych i etnicznych zwracano uwage i modyfikowano
                    prawodawstwo.
                    Ja tylko posluzylem sie przykladem rasizmu - naduzywajac swormowania "rownosci".
                    Chodzilo mi tylko o to, ze nawet prawne zapewnienie jakiejs grupie jej praw,
                    wcale nie oznacza jeszcze ich respoktowania i ukazalem droge jaka to
                    respektowanie prawa zostalo przywrocone....
      • sjoz Re: A jakich praw odmawia się gejom w Polsce ? 08.06.06, 12:58
        remik.bz napisał:

> ... Autor tej wypowiedzi sugeruję ,że gejom "odmawia się" jakichś praw. A to
        > nieprawda..."

Kiedys spadl z tego ksiezyca?
    • betasz Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 08:54
      No i właśnie takie decyzje powodują natychmiastową reakcję środowisk
      gejowskich. Ludzie (to do tych wszystkich oszołomów opętanych homofobią)czy nie
      dociera do was, że jak chcecie żeby te środowiska nie protestowały tak
      otwarcie, to trzeba dać im spokój?!!! Co oni wam takiego zrobili, że
      chcielibyście ich wszystkich zamknąć w obozie albo wysłać na księżyc. Przecież
      wielu z nich to naprawdę wartościowi ludzie, którzy oprócz tego, że kochają
      inaczej niczym się od was nie różnią!!! Gdzie wasza tolerancja!!! To, że wasze
      dziecko zobaczy na żywo geja (nie potwora dzieciojada, tylko zwykłego geja) nie
      wyrządzi mu żadnej krzywdy. W końcu skłonności gejowskie nie rodzą się z samego
      patrzenia. Spokojnie, epidemia gejostwa nam nie grozi. Póki co większość woli
      robić to "po bożemu". Pozdrawiam i życzę więcej rozumu i tolerancji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka