fnoll 160 tys. ludzi powiedziało NIE Giertychowi 08.06.06, 11:06 czy znajdzie się w rządzie mądry, który usłyszy te głosy? czy też parytjniactwo bierze w szanownej koalicji górę nad rozsądkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 proszę ,proszę kto promuje zboczeńców w szkole 08.06.06, 11:09 panie giertych mimo ,iż jestem przeciwnikiem lpr-u to w tej materii ma pan moje pelne poparcie,szkoła nie jest miejscem do prezentacji zboczeń ,dość tego,koniec z pederastyczną wizją świata Odpowiedz Link Zgłoś
koodi Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 11:20 No co za HOMOFOB... heh i taka będzie ta edukacja o kant zadka .... przecież to już żenada jest totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n znakomite posunięcie Roman! 08.06.06, 11:26 tak trzymaj i nie pobłażaj lewakom! Czas najwyższy na dekomunizację środowiska nauczycielskiego! Przy okazji trzeba też rzoliczyć tych którzy indoktrynowali polską młodzież w duchu politycznej poprawności! Dobrze wiem ze 3 latat temu przed euroreferendum nasilono w szkołach prounijną agitację zupełnie nie dopuszcano do głosu przeciwników integracji...teraz jesztr wreszczie szansa to rozliczyć i pociągnąć do odpowiedzialnosci osoby które tą propagandową machiną w szkołach kierowały..tak się składa że to są te same osoby które teraz indoktrynuja polską młodzież homoseksualnie... Odpowiedz Link Zgłoś
koodi [...] 08.06.06, 11:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agi34 Piątek 09.06.2006godz. 13. brama glowna UW 08.06.06, 12:11 Manifestacja przeciwko Giertychowi,przyjdzcie to bardzo ważne, podajcie to info dalej Warszawa 09.06.2006 brama główna brama Uniwersytetu Warszawskiego godz. 13.00 Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Piątek 09.06.2006godz. 13. brama glowna UW 08.06.06, 12:37 Pochód pod ministerstwo oświaty - Miodowa, z taczką dla " konia" Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: znakomite posunięcie Roman! 08.06.06, 12:36 s.k.i.n napisał: > tak trzymaj i nie pobłażaj lewakom! ************************************* Ty masz chyba wszystko pomieszane. Co ma orientacja polityczna wspolnego z seksualna? Gdybys wyjzal poza obrzeza swego grajdolka to zauwazylbys ze istnieja organizacje gejowskie o charakterze rowniez ekstremalnie prawicowym. Poczytalbys sobie ze np. tworca i przywodca niemieckiego neonazizmu zmarl na AIDS i byl zagorzalym gejem. Ze wsrod skinow w Niemczech i Belgii jest wiele grup gejowskich - o wiele wiecej niz np. wsrod grup lewicowych. Ze w licznych angielskich i amerykanskich klubach dla gejow ulubionym zajeciem jest paradowanie w mundurach SS. Tak ze szansa ze to akurat geje dokonaja lewicowej indoktrynacji jest raczej mala. Ty mi przypominasz ze swym nastawieniem i naiwnoscia historie niemieckiego Zyda ktory w latach trzydziestych usilowal jako "dobry niemiec" zapisac sie do NSDAP. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: znakomite posunięcie Roman! 08.06.06, 13:15 ja jestem skinem ortodoksyjnym..z redskinami nie mam nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: znakomite posunięcie Roman! 08.06.06, 14:10 s.k.i.n napisał: > ja jestem skinem ortodoksyjnym..z redskinami nie mam nic wspólnego I na czym ta ortodoksyjnosc polega? I co ma Michael Kühnen wspolnego z redskinami? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod za pajeczyne w komnacie ministra Weszpolaka 08.06.06, 11:29 sprzataczke na rok do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
jago kto nie z Mieciem-tego zmieciem! TKM i Spieprzac 08.06.06, 11:34 dziady!Usta Romana maja slodki smak!A fotka jaka ladna! Jaki z siebie zadowolony Wesoly Romek! Odpowiedz Link Zgłoś
tom666 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 11:34 Brak mi słów.To nie ma sens.Jestem załamana.Konczyłam studia robię doktorat po to aby uczyc tolerancji.Teraz wiem ,ze musze wyjechac stąd.Szkoda bo lubie Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
asta0 Moze pouczysz tolerancji dla ludzi którzy ... 08.06.06, 11:37 mają rodzine i dzieci bo chyba o nich sie zapomina tylko mówi sie o tolerancji gejów. A gdzie tolerancja dla kobiet w ciązy i dla tych z dziećmi czemu je się zwalnia z pracy jako gorszy gatunek pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 gdybys zapoznal sie z trescia tego podrecznika.... 08.06.06, 11:48 co ja gadam - gdybys zapoznal sie chociaz z trescia tego artykulu, to bys wiedzial, ze program tam nakreslony zajmowal sie problemami wszystkich wymienionych przez Ciebie grup.... Ale po co czytac i rozumiec? Lepiej plesc te swoje androny... Odpowiedz Link Zgłoś
asta0 Re: gdybys zapoznal sie z trescia tego podrecznik 08.06.06, 11:50 zwyczajnie zwróciłem uwagę na inny problem a Ty mnie od razu atakujesz, to takie normalne lewackie zachowanie? Znaleźć wroga na siłe? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: gdybys zapoznal sie z trescia tego podrecznik 08.06.06, 11:58 > zwyczajnie zwróciłem uwagę na inny problem Ale w tym podreczniku JEST mowa o tych problemach - wiec dlaczego byl zly?? Dlaczego facet wylecial z roboty? Schizofrenia? > takie normalne lewackie zachowanie Buahahahahaahahahahaha rozbawilo mnie porownanie mnie do lewaka ;) Takie wlasnie szufladkowanie ludzi doprowadza Was do takich glupich twierdzen... > Znaleźć wroga na siłe? Przpraszam, ale wroga na sile, to wlasnie znalaz Giertych... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: gdybys zapoznal sie z trescia tego podrecznik 08.06.06, 12:40 asta0 napisał: > zwyczajnie zwróciłem uwagę na inny problem a Ty mnie od razu atakujesz, to > takie normalne lewackie zachowanie? Znaleźć wroga na siłe? To nie ma nic wspolnego z lewactwem - to odruch. Masz racje wskazujac ze inne grupy zasluguja rowniez na tolerancje i wsparcie. Napisz tylko co sklania Cie do gloszenia pogladu ze jest to sprzeczne z intencjami przedmowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Tym problemem LPR jest żywotnie zainteresowana, 08.06.06, 13:12 dyskryminacja tej grupy wynika z panującej od 17 lat lewakiej poprawności politycznej i uniooszołomstwa. To się kończy ! Odpowiedz Link Zgłoś
the_aragorn Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 11:41 Wicepremier Giertych potierdza poraz kolejny brak kwalifikacji do wykonywania powierzonej mu funkcji. Dla ludzi takich jak on jakakolwiek nie negatywna wzmianka o homoseksualistach i homoseksualizmie jest formą propagowania homoseksualizmu... przecież to paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
drakoniusz faszyści też zaczynali od zohydzania Żydów 08.06.06, 11:49 Potem, już było łatwiej ludziom zrozumieć, czemu ci z dużymi nosami muszą iść do gazu :p Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:03 Przeraża mnie to co sie dzieje. Mam tylko nadzieję, że w kolejnych wyborach Polacy wykażą się większym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Co robic? 08.06.06, 12:07 W tej chwili znalazlem tutaj 187 postow napisanych w ciagu trzech godzin. Z tego co widze wiekszosc oscyluje pomiedzy bezsilnoscia, oburzeniem, wsciekloscia i przesada. W wielu uzywa sie na wyrost pojecia "faszysta" chociaz dla mnie osobiscie Giertych faszysta nie jest choc nie mam watpliwosci ze jest skrajnie nacjonalistycznym, konserwatywnym w zlym sensie tego slowa facetem z fobiami godnymi jakiegos zadupia. Problemem jest jednak - jak sadze - nie postawa Giertycha lecz kombinacja tej postawy, uprzedzen, nerwicy natrectw, niezaprzeczalnej manipulatywnej inteligencji i danej mu wladzy nad resortem w ktorym ktos taki jak on w pluralistycznym spoleczenstwie nie powinien sie znalezc. Obrzucanie pana G. wyzwiskami do niczego nie prowadzi bo jest nieskuteczne. Na dzialania nieskuteczne szkoda naszej cennej energii i czasu. A zatem co mozna zrobic? Co jest skuteczne? Przypuszczam ze skuteczne jest wywieranie presji na nasz rzad przy czym mozliwa jest presja bezposrednia i posrednia. Presja bezposrednia to spoleczne protesty, demonstracje, listy protestacyjne. To sie dzieje ale tak sie sklada ze rzad nasz jest wobec protestujacych bezwstydnie arogancki i wlasnie ta arogancja znajduje posluch i podziw u znacznej czesci elektoratu. To czyni ja z jednej strony malo skuteczna a byc moze ze strony rzadzacych nawet pozadana. Zatrzymajmy sie przez chwile na presji posredniej. Wbrew pozorom jest ona czesto skuteczniejsza. Przyklad: gdy ambasadorowie obcych panstw zwracaja sie do polskich wladz zatroskani o bezpieczenstwo swych obywateli w czasie Parady ma to o wiele wieksza sile oddzialywania niz protesty wewnatrz kraju. Uzmyslawia to mianowicie wladzy ze byc moze nie jest taka sprytna i nieomylna popierajac zascianek przeciw pluralizmowi i fobie przeciw tolerancji. Jestem przekonany ze Giertycha mozna wyhamowac jedynie przez uczynienie go na dluzsza mete niewygodnym dla rzadzacej koalicji. Mysle rowniez ze w tym celu nalezy stworzyc szeroki front niezgody na metody jakimi sie posluguje. W tym celu wazna rola przypada nie tyle emocjom co informacji. Proponuje na poczatek stworzenie portalu ktorego jedynym zadaniem bedzie dokumentacja czynow i slow pana Romana Giertycha. Chronologicznie. Bez slow oburzenia, komentarzy politycznych i obelg. Za to z dobrym kalendarium, glosami prasy, cytatami z wypowiedzi oficjalnych najblizszych wspolpracownikow. Proponuje rowniez uczynienie z tej witryny portalu wielojezycznego - tak aby swiat mogl tez sie poinformowac, podziwic i ewentualnie posmiac. Bo swiat ma krotka pamiec i lubi jak mu sie informacje podsowa pod nos. Cos w rodzaju dajmy na to www.giertych-watch.info Kto mialby ochote w cos takiego sie pobawic? Jestem w stanie udostepnic webspace poza granicami jurysdykcji LPRu pod warunkiem ze uczestnicy zobowiaza sie do przestrzegania prawa. Jak rowniez zadbac wspolnie z innymi o jeden (np. niemiecki albo angielski) serwis obcojezyczny (tlumaczenia). Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Co robic? 08.06.06, 12:38 > Proponuje na poczatek stworzenie > portalu ktorego jedynym zadaniem bedzie dokumentacja czynow i slow pana Romana pomysł piękny, powiedz mi tylko... > Jestem przekonany ze > Giertycha mozna wyhamowac jedynie przez uczynienie go na dluzsza mete > niewygodnym dla rzadzacej koalicji. Mysle rowniez ze w tym celu nalezy stworzyc > szeroki front niezgody na metody jakimi sie posluguje. obecny front niezgody, choć poza protestami niezorganizowany, wcale mały nie jest... gromadząc w sieci w jednym miejscu poczynania giertycha, nie dotrzesz do nikogo więcej niż do tych, którzy te informacje (gdyby chcieli, i gdyby nie gubiły się w natłoku innych) i tak są w stanie znaleźć. pytanie, właśnie, czy chcą? chyba że cel inny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Co robic? 08.06.06, 12:47 eruve.elen napisała: ecny front niezgody, choć poza protestami niezorganizowany, wcale mały nie > jest... gromadząc w sieci w jednym miejscu poczynania giertycha, nie dotrzesz do nikogo więcej niż do tych, którzy te informacje (gdyby chcieli, i gdyby nie > gubiły się w natłoku innych) i tak są w stanie znaleźć. pytanie, właśnie, czy chcą? > chyba że cel inny... :) Nie mam zamiaru pomniejszac tego co sie dzieje. Jestem zaniepokojaony i zastanawiam sie co mozna jeszcze konkretnego uczynic. Zadaniem portalu byloby gromadzenie wszystkich wiarygodnych i sprawdzonych faktow w jednym miejscu. Po to aby w merytorycznych dyskusjach latwo bylo wskazac konkretne fakty. Po to aby dziennikarze i publicysci mieli mozliwosc szybszej reakcji w oparciu o faktograficzny material ktory jest permanentnie dostepny. Po to aby mlodzi ludzie w szkole mogli sie lepiej przygotowac do prowadzenia dyskusji ze swymi rowiesnikami i wychowawcami. Mysle ze przy obecnym gigantycznym smietniku informacyjnym najwieksze szanse zaistnienia medialnego ma informacja uporzadkowana i zgromadzona. Bo piszacy tez sa ludzmi i maja malo czasu. A faktow nie trzeba wymyslac - dzisiejsza decyzja pokazala ze p. Giertych podstawia i kompromituje sie sam. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Co robic? Leczyć się :) 08.06.06, 13:58 Nie przypominam sobie abym mial przyjemnosc. Forum dla osob z powaznymi problemami jest gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Co robic? 08.06.06, 13:16 a sądzisz, że jesteś w stanie znaleźć kogoś, kto o giertychu w celu dokumentacji poczynań i geniuszu byłby w stanie pisać bez stronniczości? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Co robic? 08.06.06, 13:42 eruve.elen napisała: > a sądzisz, że jesteś w stanie znaleźć kogoś, kto o giertychu w celu dokumentacj > i > poczynań i geniuszu byłby w stanie pisać bez stronniczości? Chyba nie. Ale z drugiej strony tez mi o to nie chodzi. Chodzi jedynie o beznamietne gromadzenie faktow a nie prezentcje oburzenia. Niech fakty mowia same za siebie. Uwazam ze Giertych jest manipulatorem igrajacym z ulomna kolektywna pamiecia spoleczenstwa. Podobnie jak panowie Kaczynscy ktorzy maja do wlasnej przeszlosci i wypowiedzi stosunek wybiorczy i raczej utylitarny. Cos takiego jest mozliwe gdy w dyskursie dajemy sie poniesc emocjom i zamiast przypominac suche fakty poruszamy sie od oburzenia do zbulwersowania i od frustracji do szoku. Zwroc uwage na jego umiejetnosc dostosowywania swych pogladow i sposobu ich prezentacji do audytorium. To jest zdolny demagog ktory sie uczy na wlasnych bledach i gra na emocjach maluczkich. Inaczej rozmawia z Olejnik, inaczej z prasa a inaczej z wlasnymi palkarzami. Dobrze by bylo mu to troche utrudnic. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk W sieci po stronie lewckiej pisza w dużej częsci 08.06.06, 13:07 frustraci i aktywiści gejowscy, czyli magrgines społeczny w sensie liczebnym na granicy błędu statystycznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: W sieci po stronie lewckiej pisza w dużej czę 08.06.06, 13:13 von_thusk, czy na dobranoc czytasz coś jeszcze, poza przemówieniami członków cudownej rządzącej? Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: wyobraź sobie wiele rzeczy :) 08.06.06, 13:25 zdradź, chcę poznać źródła Twego światopoglądu! no chyba, że to poczucie humoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Lewacy - jeżeli Polska wam się niepodoba możecie 08.06.06, 13:06 emigrować z Polski. Tylko jak juz kupi cie bilet, spakujecie się to napisz cie o tym post na forum aby ludzie kochający Polske, mogli otworzyć szampana :) Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Lewacy - jeżeli Polska wam się niepodoba może 08.06.06, 14:06 von_thusk napisał: > emigrować z Polski. Tylko jak juz kupi cie bilet, spakujecie się to napisz cie > o tym post na forum aby ludzie kochający Polske, mogli otworzyć szampana :) Mnie Polska sie szalenie podoba. Jest tak samo moim krajem jak i Twoim aczkolwiek nie jestem z tego zbiegu okolicznosci specjalnie dumny. Na zaczepki osobnikow zastepujacych argumenty obelgami z reguly reaguje jedynie wspolczuciem. W tym wypadku musze jednak dodac ze do wspolczucia niepostrzezenie dolacza sie rowniez inne uczucie. Powiem krotko: litosc pomieszana z obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
vista11 Re: Co robic? 09.06.06, 00:19 POmysl super.. W miedzyczasie zas polecam (choc akurat nie bezstronne): List przewodni: www.bezgiertycha.rp4.pl/list_przewodni2.html Komunikaty dla mediów: www.bezgiertycha.rp4.pl/komunikaty Treść listu otwartego oraz pełna lista podpisów: www.bezgiertycha.rp4.pl Serwis "Monitor Edukacji": www.edukacja.rp4.pl O powstaniu "Monitora": www.edukacja.rp4.pl/monitor/jak-narodzil-sie-pomysl-tej-strony.html O odwołaniu szefa CODN: www.edukacja.rp4.pl/monitor/centralny-osrodek-doskonalenia-nauczycieli.html Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Polska RAKIEM Europy 08.06.06, 12:33 Powinno sie Polsce wszelka pomoc finansowa zawiesic tj. az do odejscia nowych adolfow i populistow.Bylem ostatnio na festiwalu filmowym w Cannes i rozmawialem z ludzmi z roznych krajow o Polsce,nie bede przytaczal ich wypowiedzi bo oni lepiej wiedza i informuja o Polsce,w kazdym badz razie dla mnie byl ogromny wstyd i tylko przez szacunek do internautow nie chce powtarzac uslyszanych opini. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Polska RAKIEM Europy 08.06.06, 12:49 renebenay napisał: (...) > tylko przez szacunek do internautow nie chce powtarzac uslyszanych opini. Nie rob cenzury ;-) mozesz oczyscic jezyk ale tresc podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:36 Z tego wynika,że zaczęły się "czystki" w MEN, kazdy pretekst jest dobry. Przerazajace jest to,że ludzie o tak konserwatywnych poglądach będą w najbliższym okresie mieć wpływ na polską oświatę. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk To dobra wiadomośc dla każdego Polaka, wreszcie 08.06.06, 13:02 stop lewackiej indoktrynacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:38 "Krystyna Szumilas (PO), przewodnicząca sejmowej komisji edukacji: - Jeśli minister chce likwidować tak ważną instytucję, to powinien podać merytoryczne powody. Inaczej tylko się kompromituje". Minister juz dawno sie skompromitowal. No i co z tego? Ciagle jest ministrem IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:41 > Minister juz dawno sie skompromitowal. No i co z tego? Ciagle jest ministrem IV a jak? toż nie poczynania w tym rządzie są ważne. za to po jego skończonej kadencji polskie dzieciaki będą miały wybudowany mur chroniący je przed jakimikolwiek informacjami nt. orientacji odmiennej od jedynej słusznej. orientacji nie tylko seksualnej. politycznej również ;] Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:46 eruve.elen napisała: > > za to po jego skończonej kadencji polskie dzieciaki będą miały wybudowany mur > chroniący je przed jakimikolwiek informacjami nt. orientacji odmiennej od > jedynej słusznej. orientacji nie tylko seksualnej. politycznej również ;] Miejmy nadzieje, ze reakcja bedzie wieksze zainteresowanie zakazana informacja. W Polsce na szczescie zawsze tak bylo. Ale i tak wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 13:12 nie sądzę, by giertych (czy rząd w ogóle) był w stanie *jakimikolwiek* działaniami, nie licząc eksterminacji (ale na to już wpadł jeden taki 50 lat temu) powstrzymać dyskusji o homoseksualiźmie czy jakiegoś tam cywilizowanego współistnienia. pytanie tylko, jak bardzo to wszystko będzie cywilizowane, i w jakim stopniu ludzie rządzący krajem (górnolotnie: wybrani reprezentanci; najlepsza, najbardziej światła część narodu, haha) są w stanie ubliżać jednej (na razie!) grupie społecznej. będącej w końcu też częścią rządzonego przez nich społeczeństwa. jak bardzą będą chcieli tę grupę odizolować - i po co, bo w szczere chęci uświadamiania dzieci w jedynie prawdziwym kierunku jakoś nie chce mi się wierzyć. czy oni żyją tylko po to, by z kimś trwać w niezgodzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 13:27 eruve.elen napisała: (...) > > czy oni żyją tylko po to, by z kimś trwać w niezgodzie?! Mozna by ksiazke napisac o tym. Ale tak naprawde mysle, ze to prostu brak wyksztalcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 13:39 no co Ty. przecież mają wykształcenie, studia skończyli ci i owi. ale skoro kształcenie ich odniosło tak wątpliwe skutki, powinni teraz orientować się doskonale, co robić w ministerstwie edukacji :))). Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Tobie żaden psychiatra nie pomoże, tylko zakład 08.06.06, 13:09 zamknięty - Tworki ci został. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna do von-tuska o prmowaniu zboczeń 08.06.06, 13:09 A kiedy w szkole promowano zboczenia? Chyba,że w szkole p.Giertycha,bo bez przerwy o tym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A co jak nie promocja zboczenia jest zawarta w tym 08.06.06, 13:10 tzw. "podręczniku", godnym podręcznika politruka z lat stalinowskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Tą niepotrzebną instytucje propagującom dewiacje 08.06.06, 13:03 trzeba zlikwidowac. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 12:43 A swoja sciezka, poza na zdjeciu ministra jest bardzo typowa dla "queen". To chyba jest klucz do jego zachowan. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nareszcie stop dewiacji w szkołach. Ten tzw. 08.06.06, 12:47 "podręcznik" to jawna promocja postaw dewiacyjnych i aspołecznych. Precz z zboczeniem z Polskie Szkoły ! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Nareszcie stop dewiacji w szkołach. Ten tzw. 08.06.06, 12:51 von_thusk napisał: > "podręcznik" to jawna promocja postaw dewiacyjnych i aspołecznych. Precz z > zboczeniem z Polskie Szkoły ! Ty zawsze w awangardzie tych co czytali, wiedza i przyklaskuja obecnemu rzadowi. A moze to Ty jestes tym ministrem? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Jestem zwykłym, szarym obywatelem IV RP, 08.06.06, 13:00 normalnym POLAKIEM, dlatego popieram działania Premiera Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Jestem zwykłym, szarym obywatelem IV RP, 08.06.06, 13:38 .. również jestem normalnym Polakiem, zależy mi na sukcesie tego kraju, na jego rozwoju, dlatego też z całego serca nie popieram ani Giertycha ani rządu, ani koalicji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Jestem zwykłym, szarym obywatelem IV RP, 08.06.06, 13:50 von_thusk napisał: > Jestem zwykłym, szarym obywatelem IV RP, normalnym POLAKIEM Taka właśnie norma jest nieszczęściem tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Jestem zwykłym, szarym obywatelem IV RP, 08.06.06, 15:20 nie kazdy szary,normalny POLAK przyznaje sie do tego,ze jest wszechpolakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 jeszcze nie rozwaliles sobie lba o sciane jak 08.06.06, 13:08 ci radzilem?? Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: O swojej chorobie mówisz ? 08.06.06, 13:19 mniemam, że o Twojej. o pisiorowatym zwyrodnieniu pewnego narządu, u normalnych ludzi mocno pofałdowanego, zwanego mózgiem. u chorych o pofałdowaniu ciężko cokolwiek powiedzieć ;). Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:06 wbrew panice lewactwa, trafil nam sie byc moze calkiem dobry minister edukacji no ale czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:20 z czego to wnioskujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:22 z tego ze odetnie dostep lewackiej zarazy do szkol a to juz bedzie wielka zasluga a zczego wnioskujesz ze bedzie zlym?? bo Lybackiej trudno byc najgorszym ministrem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:34 żartujesz chyba. od zarazy jest minister opieki zdrowotnej, minister edukacji ma się zajmować edukacją. a na tym polu pan giertych ma chyba wątpliwe doświadczenie i predyspozycje. z całą pewnością rolą ministra nie jest ograniczanie uczniowskiej tolerancji do akceptowanie tego jedynie, co on sam toleruje. niech się zajmie programem, unowocześnianiem szkół, problemami z którymi faktycznie boryka się polska szkoła, a nie wynajduje zastępcze (i wątpliwe) sensacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:38 Lybacka miala i co?? Lapinski byl lekarzem i co?? minister wcale nie musi byc ekspertem tu nie chodzi o ograniczenie, tylko o to zeby mlodzi ludzie mieli prawidolowe wzroce, to ze istnieje np zboczenstwo wiedza z tv, szkola nie musi im opowiadac o tym. Ba broszurki o oddawaniu kalu i moczu na prtnera, to chyba byla przesada, a do tego to dazy miedzy narodowka atakuje w Australii www.nacjonalista.org/newsy.php?id=1464&dzial=1 program jest, nie trzeba go robic na nowo, a szkola ma problemy np z narkotykami, zapowiedzial ze to bedzie robic czas pokaze, ja nie bede go krytykowal za to ze jest Giertychem, tylko za konkretne rzeczy, ocene wystawai sie na koniec semestru a nie na poczatku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:52 wyznajesz zasadę, że jeśli budowlaniec źle postawił budynek, należy do budowy następnego wziąć cukiernika? narkotyki to nie jedyny problem szkoły, zauważ, że on od początku chwyta się tylko tego, co najbardziej spektakularne i chwytliwe dla ludzi spoza 'edukacyjnego kręgu'. efekciarstwo i ruchy pozorne to chyba niedobra strategia dla ministra/ nie oceniam go przed końcem semestru, jak to zwiesz. oceniam na bieżąco, tak jak się w szkole robić powinno. wzorce wpaja rodzina (o, jakież to hasło giertycha godne!), szkoła ma uczyć samodzielnego zdobywania wiedzy (o wszystkim, nie tylko o tym o czym wspomina się w programie), budowania własnego światopopoglądu (nie narzuconego z góry!) i tolerancji. jeśli o tolerancji mowi się "taaak! ale nie dla homoseksualistów!", to niedługo powie się "również nie dla grubych/łysych/zwolenników innych poglądów!". co to jest wtedy? tolerancja jeszcze? giertych chyba zapomina, że 'uczyć tej tolerancji' to nie znaczy przekonywać do przyjęcia danych poglądów'. i zauważ, że TV to nie jest najlepsze źródło informacji. to szkoła ma być źródłem informacji rzetelnej. nie mylić z propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 13:58 ale tolerancja to jest jeden wielkie lewacki, politpoprawny pierdul nikt niczego nie musi tolerowac! jak cos mi sie nie podoba, i tego nie akceptuje, to nie pozwole na to srac na tolerancje Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 14:08 pierduł... :))) jeśli demokracja działała by tak, jak piszesz, wszystkie mniejszości musiały by się wynieść do miejsc bardziej cywilizowanych (tolerancyjnych!). bo to, co właśnie napisałeś, oznacza: 1. albo robimy to, czego chce większość (bo tylko większość w demokracji może 'nie pozwalać'), a więc wszyscy jesteśmy identyczni i, w praktyce, żyjemy w demokratycznej dyktaturze (prawdziwa demokracja to NIE jest dyktatura większości, to głos większości z akceptacją mniejszości!) 2. albo po prostu 'znikamy', bo nie mamy prawa do bycia tym, kim jesteśmy. chciałbyś, żeby ci silniejszy łysek mówił, że on nie akceptuje tego że ty masz drogi telefon, a on nie? (mniejsza o stopień tolerancji tu zawarty, sens ten sam) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 14:15 bzdura to nie jest sprawa demokracji, czy tolerancji ludzie zyli kolo siebie, nikogo nie obchodzi co panowie robia w domu, tymczasem wylaza na ulice i dra mordy, a co mnie to obchodzi?? dlaczego z tego tytulu, a problemu nie ma! ma byc blokowany ruch w miescie?? moim zdaniem wlasnie doopokracja(ktora szczerze gardze) polega na tym, ze mniejszosc dostosowuje sie do zdania wiekszosci, po to sie chyba glosuje prawda?? wyrok wiekszosci trzeba zaakceptowac, albo spie..c do cywilizowanych krain :))))) to jest dyktatura, doopokracja to dyktatura motlochu jedynym sensownym ustrojem jest monarchia, jak monarch zechce to da przywileje, i nikomu do tego, bo w monarchii nie ma rownosci, ktora jest kolejnym wymyslem lewactwa, nikt nie jest rowny! to bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 14:33 ehh... > ludzie zyli kolo siebie, nikogo nie obchodzi co panowie robia w domu, tymczasem > wylaza na ulice i dra mordy, a co mnie to obchodzi?? byłoby pięknie, gdyby ludzie tak *naprawdę* mieli w nosie, czy w jakimś łóżku w nocy znaleźć można dwóch facetów, dwie kobiety, czy też mix (no, jakaś odmiana tolerancji by była) ale jeśli ktoś krzyczy, że tak nie ma prawa być (giertych), to już on sam przeczy Twoim teoriom. > moim zdaniem wlasnie doopokracja(ktora szczerze gardze) polega na tym, ze mniej > szosc dostosowuje sie do zdania wiekszosci, po to sie chyba glosuje prawda?? na litość boską, do można zaakceptować wybór większości, gdy chodzi o osoby rządzące krajem, a nie wybór większości dotyczący tego, z kim ja noc spędzam! > jedynym sensownym ustrojem jest monarchia, jak monarch zechce to da przywileje, czym różni się taka monarchia od *dyktatury* większości bez oglądania sie na mniejszość? tylko tym, że w drugim przypadku nie rządzi jeden oszołom, a kilku na raz, słuchając i tak jednego (dwóch). prawda? > nikt nie jest rowny! to bzdura jesteś gorszy ode mnie, czy lepszy? ważniejszy czy mniej ważny? i na jakiej podstawie tak twierdzisz? (nie pytam o ważność dla Ciebie samego, tylko o pojęcie ogólne) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 14:37 czym różni się taka monarchia od *dyktatury* większości bez oglądania sie na > mniejszość? tym ze nie rzadzi motloch, ktory z natury rzeczy jest glupi, tylko elita Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Gekon, gekon 08.06.06, 15:56 widze ze gubisz sie w sprzecznosciach sam nawet tego nie zauwazajac. Ty chyba nie calkiem powaznie na temat tej wyzszosci monarchii? Chcesz spowrotem do XVIII wieku? Bo potem wiekszosc monarchii byla juz parlamentarna. A parlament wybierany byl w drodze wyborow. Chyba ze monarcha uczynil sie dyktator. Ale to znow nigdy do niczego dobrego nie doprowadzilo. Jesli 1979 to rok twego urodzenia to pewnie nie pamietasz cesarza Bokassy. Poczytaj sobie w dobrym podreczniku historii jak wygladaloby Twe zycie gdybysmy mieli dajmy na to cesarza Romana I. Ale mozesz naturalnie wybrac sobie inny wariant: krola Norodoma Sihanouka - milosciwie panujacego opiekuna czerwonych khmerow, albo cesarza Maksymiliana Bonaparte, ktorego wdzieczny meksykanski lud za glupote, okrucienstwo i korupcje postawil pod sciane. Dziwie Ci sie skad to twoje zaufanie do monarchii jako instytucji elitarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Gekon, gekon 08.06.06, 18:15 rmstemero napisał: > widze ze gubisz sie w sprzecznosciach sam nawet tego nie zauwazajac. Ty chyba > nie calkiem powaznie na temat tej wyzszosci monarchii? Chcesz spowrotem do XVII > I > wieku? Bo potem wiekszosc monarchii byla juz parlamentarna. A parlament > wybierany byl w drodze wyborow. Chyba ze monarcha uczynil sie dyktator. Ale to > znow nigdy do niczego dobrego nie doprowadzilo. Jemu chodzilo o to ze monarchia to zmienna losowa - MOZE w niektorych przypadkach prowadzic do sensownych rzadow. Natomiast zwazywszy ze wiekszosc spoleczenstwa to idioci, demokratycznie wyloniony rzad bedzie zawsze z definicji rzadem idiotow. Wystarczy poobserwowac naszych wicepremierow....:-( Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero ciekawy poglad 09.06.06, 09:59 cynik9 napisał: > Jemu chodzilo o to ze monarchia to zmienna losowa - MOZE w niektorych > przypadkach prowadzic do sensownych rzadow. Natomiast zwazywszy ze wiekszosc > spoleczenstwa to idioci, demokratycznie wyloniony rzad bedzie zawsze z definicj > i > rzadem idiotow. Wystarczy poobserwowac naszych wicepremierow....:-( ****************************************************************************** z ktorym trudno sie calkiem nie zgodzic. Z drugiej strony jednak - wziawszy pod uwage ze sa panstwa w ktorych panuje wzgledny pokoj spoleczny, gospodarka kwitnie a wiekszosc obywateli jest zdania ze sprawy zdazaja w dobrym kierunku - to moze zasada "wiekszosc spoleczenstwa to idioci" jest lokalnym a nie globalnym fenomenem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 14:13 do gekona np:zboczeństwo nie istnieje, jeżeli już to zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: bardzo dobrze Roman, ;) tak trzymac:) 08.06.06, 14:16 jezeli w lozku masz tez tak skostnialy jezyk to wspolczuje parterce/partnerowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dwa razy pajac się zastanowi, co propaguje. 08.06.06, 13:10 Za decyzją ministra stoją antyeuropejskie przekonania - mówi Krystyna Łybacka (SLD), No chyba ją popierdzieliło. Z jej wypowiedzi wynika że w Europie siedzą same pedały. Ale to wcale przecież nie oznacza, że w Polsce można pedalstwo rozpowszechniać. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Dwa razy pajac się zastanowi, co propaguje. 08.06.06, 13:31 radek_sim napisał: (...) > Ale to wcale przecież nie oznacza, że w Polsce można pedalstwo rozpowszechniać. Twoje rozumowanie jest bledne: nikt nie twierdzi, ze w radzie Europy sa sami geje oraz nikt nie rozpowszechnia "pedalstwa" - bo tego sie nie da, "z definicji". Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Dwa razy pajac się zastanowi, co propaguje. 08.06.06, 13:55 To nie moje rozumowanie tylko pani Krystyny Łybackiej. Jak twierdzi że coś takiego jest antyeuropejskie. A co się tyczy rozpowszechniania, to sam marsz gejów pod przykrywką „równości” jest rozpowszechnianiem. Pogadanki szkołach z przedstawicielami grup gejowskich również. Tak jak i dotowanie (SLD to robiło) takich grup. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Dwa razy pajac się zastanowi, co propaguje. 08.06.06, 14:00 radek_sim napisał: > A co się tyczy rozpowszechniania, to sam marsz gejów pod przykrywką „równ > ości” jest rozpowszechnianiem. Nie jest. Tak jak nie mozna rozpowszechniac rudych, leworecznych, niebieskookich, czy "konskich twarzy". Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 13:13 Ten buc jeszcze niejeden numer wywinie zanim PISuary szlag trafi Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: brawo 08.06.06, 13:21 > brawo Giertych :) niech się dzieje a jak! gdyby tylko siedział, i udawał że jest kompetentny (jak to by w jego przypadku należało), byłoby w kraju szalenie nudno - endrju się coś uciszył, romek nadrabia... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: brawo 08.06.06, 13:55 Bron mnie Boże przed takimi "normalnymi" ministrami jak Giertych i Polakami jak von_thusk. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Od czegoś trzeba zacząć....Niemcy zaczynali od 08.06.06, 14:51 kryształowych nocy i....dni ,palenia książek a skończyli tak jak skończyli ......... I doczego to doprowadza WSZECHWŁADZA............... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Ty jołopie, wszechwładzę miałeś do 1989 r. 08.06.06, 20:34 nie JOŁOPIE tylko JEŁOPIE -jełopie a jeżeli xxx82xxx to jest twój rok poczęcia to rzeczywiście masz o czym podyskutować JEŁOPIE :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Re: Ty jołopie, wszechwładzę miałeś do 1989 r. 08.06.06, 23:41 O twoim joooołopowstwie śwadczy choćby "niesamowita" dedukcja. Jeśli ktoś ma liczbę 444567 w nicku, to też rok urodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
keratoza Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 18:05 ARada Europy niech zwolni za nieprzestrzeganie prawa europejsdkiego o dostępie do edukacji i wiedzy niejakiego R.Giertycha Vel Gertich'a Odpowiedz Link Zgłoś
ika96 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 19:23 Wiadomo o co chodzi- CODN ma wyremontowany budynek w centrum Warszawy, są tam wspaniali, twórczy ludzie,więc trzeba dać kolesiowi miękki stołek! Sielatycki rozwinął firmę nie dla siebie!To on, a nie Giertych może mówić o patriotyzmie! Powód jego zwolnienia ośmiesza nasz kraj w oczach Europy i świata.Zróbmy coś, bo minister to niebezpieczny człowiek, każdego dnia z niepokojem słucham co znowu zniszczy! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Niebezpieczny dla pedziów! 08.06.06, 19:33 I bardzo dobrze, nie będą zboki nam dyktować co mamy tolerować, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Homoseksualizm to zło, propagujących to zboczenie 08.06.06, 19:31 ludzi powinno się karać Odpowiedz Link Zgłoś
ika96 Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 08.06.06, 23:48 Smutek ogarnia,nawet rozpacz czytajac komentarze na forum- broniący Giertycha nie potrafią dwóch zdań napisać bez wulgaryzmów, błędów, przekleństw.Nie mówiąc już o tym,że nie rozumieją właściwie o co chodzi, bo nikt tu nie promuje homoseksualizmu jakkolwiek by go określać. Jakie środowisko reprezentuje minister edukacji!Już Seneka powiedział,że najwięcej uczymy własnym przykładem- jaki przykład dzieciom i młodzieży daje ich minister!?ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Giertych zwalnia za poradnik Rady Europy 09.06.06, 08:47 Komentarz do działań Giertycha: LEKARZA, LEKARZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Giertych wprowadza w życie swój faszystowski plan 09.06.06, 15:55 Wszystkie stanowiska w resorcie oświaty ma zamiar obsadzić weszpolakami. Wszystko co służyło edukacji europejskiej zlikwidować i zakazać. Efekt będzie odwrotny. Tak, jak Dorn mobilizuje i jednoczy środowisko lekarskie, tak Giertych zmobilizuje nauczycieli. Wyrzucenie Mirosława Sielatyckiego, wspaniałego nauczyciela i Wychowawcy Młodzieży (jestem jego dawnym uczniem z Reytana!) jest skandalem i kompromitacją tego faszysty uzurpującego sobie prawo do stanowiska minista edukacji. GIERTYCH PRECZ Z MEN !!!!!!!! GIERTYCH PRECZ ŁAPSKA OD NASZYCH DZIECI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Giertych wprowadza w życie swój faszystowski 09.06.06, 20:37 I rada: "Nawiążcie kontakt z organizacją gejowską lub lesbijską w waszym kraju. Najtrudnejszy pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś