zorro_zx Re: Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządza 03.01.07, 08:55 Obdzielanie stanowiskami trwa. Kolejna faszystowska gnida, szczeniak bez doświadczenia ma wpływać na edukację. Ochocki w "Lalce" B. Prusa mówi: "...wyjeżdżam... Tu nie ma naukowego klimatu...". Nie tylko klimatu. Dziś, ponad wiek później, naukę rządzacy mają w dupie, oddając MEN i pokrewne organizacje w ręce faszysto-idioto-szczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Kolejny błazen ze stajni przygłupa Giertycha 03.01.07, 08:57 ile jeszcze tego gó___na spłynie nam na głowy??!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Wstydu nie mają 03.01.07, 08:57 Wstawiają 27-letniego gnojka na dyrektora, a ten jeszcze chrzani o doświadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kanabi instytut wychowania od tylu 03.01.07, 09:16 Nie udalo im sie stworzyc instytutu wychowania, wiec zrobili desant na CODN. Z tego co wiem giertychowcy juz wczesniej przymierzali sie do skoku na budynek CODN-u. Stad atak na Sielatyckiego, ktorego skadinad tez nie jestem fanem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmiller Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:03 Jezus Maria Odpowiedz Link Zgłoś
leonekrs Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:04 No i powiedzcie - co można zrobić żeby tacy jak Zanin czy Wiechecki nigdy nie mogli obsadzać istotnych stanowisk? Bo my sobie ponarzekamy - ale te gnoje i tak będą w "naszym" imieniu decydować.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To Ty pisałeś na forum w Sylwestra po 22.00... 03.01.07, 09:08 jako Paalestrina2005 ???? Jeśli tak to naprawde jesteś żałosny i masz jakąś obsesję na moim punkcie. Podszywałeś się i pisałeś w Sylwestra na forum prawie o północy ???? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54719721&a=54723477 Ja w tym czasie bawiłem się i nawet nie myślałem o forum GW. Czy nie lepiej było wyjechać gdzieś lub iść z dziewczyną, żoną lub kolegą (jeśli jesteś innej orientacji) na zabawę Sylwestrową lub jakąś prywatkę???? A jeśli nie masz śmiałości do kobiet to trzeba było chociaż umówić się z kumplami, pogadac i popić.... Naprawdę jest mi Ciebie szkoda jak pomyślę że prawie o północy w Sylwestra nie miałeś nic lepszego do roboty niż pisać na forum i podszywać się pode mnie podczas gdy ja bawiłem się i nawet przez chwilę nie pomyślałem o czymś takim jak forum GW... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Sorry to było do podszywacza... 03.01.07, 09:10 nie w tym miejsu napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Jak tu się nie wk....iać 03.01.07, 11:35 Te oszołomy wpychają na stołki matołów i żółtodzioby bez żadnych kwalifikacji czy doświadczenia, bo "po nas i potop", a osoby z odpowiednimi kwalifikacjami, wybierane w drodze konkursów jak p. Florek nie dostanie nominacji na kuratora, bo przecież reprezentuje bezpartyjność, co jest dla neandertala Giertycha chyba jeszcze gorsze niż bycie w SLD. Boże, ty widzisz a nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
374.4w Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:15 CODN nie zajmuje się wychowywaniem młodzieży, jest to Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli. Pan wicedyrektor nie zna zakresu działalności instytucji, którą ma kierować Odpowiedz Link Zgłoś
cotopaxi Re: Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządza 03.01.07, 09:23 A teraz 27-latek wszechpolak bedzie doskonalił wychowywanie nauczycieli. "Kolonie i takie tam .....". Statutu CODN jak widać dyrektorek nie zna, ale MW na pewno na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza moralnie zła przypadłość chorobowa 03.01.07, 09:15 wszechpolacy mają dylemat kurcze zboczenie to czy choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf sieć elperowskich macek 03.01.07, 09:16 eh...wiedzialem,ze dzien bez kolejnej conajmniej mini-afery bylby dniem straconym.No coz, skoro ludzie bez doswiadczenia pchaja sie na zbyt wysokie dla nich stolki i z nich nie spadaja,to niech szefem NBP zostanie ktoś kto skonczyl filozofię antarktydy! wspieram www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg Żyda 03.01.07, 09:23 jak to drzewiej bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
dubiduu Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 09:31 Chyba fora pomyliłeś, to TV trwam jest gdzie indziej;)) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 10:36 Zdaje sie ze trafiles w sedno sprawy. Dorzucilbym jeszcze przeszlosc PZPR-owsko- komandosowsko-okraglostolowa no i mamy kandydata nie tylko na szefa CODN ale nawet kandydata do orderu Orla Bialego, a jakze! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Weszpolskie barachło rozłazi się jak karaluchy... 03.01.07, 11:04 ...po zakątkach i strukturach władzy. Smród kolesiostwa i szemranych układzików ciągnie się za bandą gadającego konia. Ci ludzie nie mają kompetencji, nie mają moralności, nie mają sumienia - ale posiadają odpowiednie znajomości. Teraz można łatwo poznać, kto jest gnidą - wystarczy posłuchać, jak bronią swojego korytodawcy indywidua pokroju junkra: co z tego, że Giertych znów nafajdał w edukacji, ważne, że jego stolec pięknie junkrowi pachnie... Miej litość nad swoją osobą junkier, nie ośmieszaj się aż tak doszczętnie, bo pewnego dnia, kiedy już pojmiesz skalę swojego sqrwienia, te twoje forumowe propagitki wrócą do ciebie i będą cię dręczyć swoim nieświeżym zapachem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 11:10 Iesdupo czy jak tam sie nazwales pokretny elemencie, nie zmienisz faktu ze wasza zalgana postkomunistyczno-lewicowa formacja jest w silnej defensywie i nawet rzekome "wejscie Kwacha", patrona postkomuny, niewiele wam pomoze bo polska prawica patriotyczna przestala w koncu bawic sie w skrupuly a la Buzek i wreszcie skutecznie czysci panstwo rugujac postkomunistow z eksponowanych i wplywowych urzedow w panstwie. I oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 13:08 Wiesz Junkier jesteś tak żałosny, że nawet nie mam siły Ci merytorycznie odpowiadać. Skąd u Ciebie takie zaślepienie, taka gryząca nienawiść, taka śmierdząca żółć, która nie pozwala Ci przejrzeć na oczy, że PIS od PZPR różni się tylko nowocześniejszą propagandą? Czy przyjmowanie w szeregi komunistów nic Ci nie mówi? A rozdawnictwo na lewo i prawo moich i twoich pieniędzy też nie? Załatwianie stołków niekompetentnym faszystowskim młodzikom jest w porzadku? I nie pisz, ze to lepsze niż dawanie stołków niekompetentnym komunistom, bo to jest po prostu RÓWNIE ZŁE! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 13:16 Zyciorysow nie zmienisz i odpowiedzialnosci za komunizm tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 13:28 Odpowiedzialności za komunizm? O czym Ty piszesz, musisz się cofnąć w czasie, zeby takiego znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: A GW by chciała ateistycznego i komunizująceg 03.01.07, 13:18 mojboze napisała: > (...) > Załatwianie stołków niekompetentnym faszystowskim młodzikom jest w porzadku? > I nie pisz, ze to lepsze niż dawanie stołków niekompetentnym komunistom, bo to > jest po prostu RÓWNIE ZŁE! Komunisci tez korzystali z Piaseckiego a Jaruzelski z taty Giertycha. Narodowcy jakos zawsze byli blisko wladz. www.youtube.com/watch?v=D6kdeFJWU-4&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Bolszewicka mentalność czcicieli gadającego konia 03.01.07, 15:02 Swoją drogą, osoba na stanowisku dyrektora w jakiejkolwiek instytucji państwowej powinna przede wszystkim mieć kwalifikacje merytoryczne. Wszyscy, których oburza ta weszpolska nominacja krytykują Giertycha właśnie z tego powodu, że tak arogancko podeptał kryterium merytorycznej przydatności. Tymczasem, czciciele gadającego konia wklejają tutaj jakieś absurdalne "filipinki" które - jak się wydaje - mają giertychową hucpę uzasadniać względami ideologicznymi. W ten sposób, stają w jednym szeregu z apologetami komunistycznej nomenklatury ktorzy przez 40 lat objaśniali bezczelne panoszenie się tępych towarzyszy w kategoriach walki ideologicznej z podstępnym wrogiem, który czyha. Teraz, ten sam sposób myślenia (?) o państwie reprezentują tutaj rozmaite junkry i palestriny - chociaż stosują antykomunistyczną frazeologię, to ich iście bolszewicka mentalność w sam pasuje do czasów słusznie minionych... Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Dzeń dobry państwu 03.01.07, 09:31 i rzuczma się na szyję _ Szczęśliwego Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
and_kok Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:38 Pomijając, moim zdaniem fakt, że cały ten rząd to zwykłe, ale jednak wielkie, dziadostwo, to poniżające jest, iż ponoć wykształceni i dobrze wychowani (spieprzaj dziadu z małpą w czerwonym) przez mamusie kaczyńską synkowie klepią jeszcze zachęcająco po plecach takich wielkich ludzi, którzy wcale odpowiedniego wielkością rozumu nie noszą na szyi, a ci z kolei ładują do karabinu na nasze dzieci kule armatnie. Przecież wstawianie do instytucji tak poważnych, bo mających wpływ na wychowanie naszych dzieci a także przyszłych pokoleń, ludzi wypaczonych parszywymi ideologiami, w dodatku takich, którzy nie odebrali jeszcze lekcji pokory. Pozdrawiam i przypominam nie dawajmy władzy ludziom, ktorzy wszędzie widzą wrogów, jak to miał Stalin w zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
1seti Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:39 jak można pozwalać na taki rozwoj prymitywizmu w tym naszym itak juz mocno zacofanym kraiku? takich gorylowatych, bezumysłowych typków powinni zamykać lub blokować ze względyu na szkodliwość społeczną Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządza 03.01.07, 10:06 W polskiej państwowej szkole, żeby zmienić podręcznik trzeba to przeforsować na Radzie Pedagogicznej i kuratorium 3lata przed zmianą. Zmian podręczników nie chcą sami nauczyciele(bo trzeba się napracować i powalczyć bez dodatkowego wynagrodzenia),a rodzice nie są zainteresowani, bo im to, że się tak dosadnie wyrażę, zwisa, z czego uczą się dzieciaki, przede wszystkim nie tylko historii, ale matematyki, polskiego czy biologii(jakoś te podręczniki są dla moich dzieci istotniejsze, bo historii uczą się od rodziców i dziadków oraz z książek dostępnych w domowej biblioteczce. Odpowiedz Link Zgłoś
jednokadlubowiec Dalsze funkcjonowanie CODN nie ma sensu 03.01.07, 09:47 Te wygrzebane z jakiegoś polskiego bagienka "młode i doświadczone" typki samych siebie nie będą w stanie udoskonalić choćby żyli 300 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:54 taki z niego fachowiec jak z koziej dupy trąba!!! Romek tak trzymaj, botylko w ten sposób udowodnisz,że jesteś najlepszym fachowcem w swoim ministerstwie. Brawo! tylko tak zrobisz kaczorom koło piór! Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl a po co doświadczeni? 03.01.07, 09:56 doświadczeń się panom z miast zachciało, ohoho, ooo jeszcze im pokażemy, za 16 lat w cieniu, Marcinkiewicz do banku, wszechpolak do szkoły, kanalizacja na szambo, przekopać mierzeję, inter-Syty na włoszczowy, Jezus królem, ohoho, gwardia frustratów wychodzi z cienia, pokażemy panom z miast, zlikwidować wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dubiduu Re: a po co doświadczeni? 03.01.07, 10:16 Popłakałam się ze śmiechu;)))) W tym całym szaleńtwie może jest uhmmm jakaś metoda?:) Wielki Metodyk i jego przyboczni już wiedzą co robić;))W końcu mają ąz 3 procent w rankingach no nie;)) Szkoda tylko , że to niee kabaret ale polska rzeczywistość...... Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Re: a po co doświadczeni? 03.01.07, 13:53 szkoda ze za nasze pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, ocze 03.01.07, 09:59 "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, oczerniania tradycji narodowej i polskiego modelu patriotyzmu, wysługiwanie się postkomuchom czy przeszłość w PZPR a najlepiej w "komandosach", oooo szefowi CODN z takim "doświadczeniem" środowisko b. KPP ochoczo by przyklasnęło i żadnych głupich pytań by nie zadawali. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 10:44 junkier napisał: > "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, oczerniania tradycji narodowej i > polskiego modelu patriotyzmu, wysługiwanie się postkomuchom czy przeszłość w > PZPR a najlepiej w "komandosach", oooo szefowi CODN z takim "doświadczeniem" > środowisko b. KPP ochoczo by przyklasnęło i żadnych głupich pytań by nie > zadawali. Po co zakładasz co by było- zobacz co jest. Edukacją nauczycieli zajmować ma sie niedouczony , bezczelny i arogancki ksenofob i potencjalny faszysta.KOlejny, po Giertychu. To ci sie podoba? A co konkretnie widzisz w tym pozytywnego? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 10:47 Zrozum ze totalnie marginalne srodowisko prasowo-polityczne, ktore przez lata opluwalo polskosc i polski patriotyzm nie ma zadnego prawa mowienia nam, Polakom, co dobre a co zle. Odpowiedz Link Zgłoś
4bani To mówiłem ja Jarząbek... 03.01.07, 10:59 Na forum nie wiemy kim jestesmy , czym się zajmujemy, jakie mamy koneksje. Liczy sie tylko prawda, prawda obiektywna. Plujesz na nią poprzez meandry historii, ideologii.Z ..pobłażaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:00 junkier napisał: > Zrozum ze totalnie marginalne srodowisko prasowo-polityczne, ktore przez lata > opluwalo polskosc i polski patriotyzm nie ma zadnego prawa mowienia nam, > Polakom, co dobre a co zle. Prosiłam Cie o argumenty za, a nie kolejne zaprzeczanie, odmawianie prawa itd. To styl tej władzy , ktora głownie mowi "nie", więc czy możesz od tego stylu odejść i odpowiedziec na moje pytanie - co pozytywnego widzisz w fakcie postawienia tego Pana na czele dośc powaznej i znaczącej instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:06 Nie moja wina jest to ze argumenty negatywne staja sie w tym kraju elementami pozytywnymi. A nikt nie zaprzeczy ze w CODN i w edukacji w ogole potrzeba jest pilnego zerwania z pseudoliberalnym, permisywistycznym i skrajnie nieodpowiedzialnym modelem wychowawczym narzuconym przez lewicowo-postkorowskie srodowiska polityczne ktorych wplywy w ostatnim czasie na szczescie wydatnie zmalaly. Tak na marginesie, jak ministrem edykacji zostal jawnie komunistyczny sprzedawczyk Wiater to tez tak usilnie protestowales? Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Studiujac prawo na UJ 03.01.07, 11:22 siła rzeczy siegałem do Wiatra. Jako socjologa, nie ideologa , gdyz gros z nas znało jego ortodoksyjnosc. Ale nie o tym mowa. Nie mam zamiaru wazyc komunizmu z faszyzmem ,lecz dorobek naukowy.Umiesz spłasczac problem i tylko tyle potrafisz widzac liberałów , komuchów , pedałów , cyklstów.A ja widze wiecej. Widze pauperyzacje, emigracje , aberracje. Badż sobie apologetą patologii w dobie odnowy moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Studiujac prawo na UJ 03.01.07, 11:35 > Widze pauperyzacje, emigracje , aberracje. Dorobek rzadu w dziedzinie gospodarczej moze nie jest imponujacy ale radze pamietac ze na emigracje jako rozwiazanie problemu bezrobocia wskazywal Miller i ekonomiczny szarlatan Hausner. Co do pauperyzacji to wskaznik ubostwa w ostatnim roku nie wzrosl w skali ogolnokrajowej, prosze nie szermowac haslami bez pokrycia. Natomiast termin "aberracja" nie jest pojeciem politycznym i nie sposob sie do niego odniec. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:24 Wybacz, ale to jest wg mnie demagogia, zadnych konkretów. Oczywiście, ze usilnie protestowałam, tak jak to sie robi w demokracji. Poszłam na wybory . Jak porównujesz obecnego ministra edukcji z Wiatrem, to sie z Toba zgadzam- jeden i drugi nie powinien zajmować się edukacją . Zresztą coraz częściej słysze, ze obecna władza szuka dla siebie argumentów poprzez porównanie do poprzedniej - byle jakiej. Nie mowi "jesteśmy lepsi", mowi - "nie jestesmy gorsi od tamtych". Ale co to za porównanie i co to za argument. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:32 Nie gorsi… No wlasnie duza czesc mediow robi takie wrazenie, ze obecny rzad jest "najgorszy od 16 lat", ministrowie sa do niczego, etc. Taka Wybiorcza prowadzi jawna antyrzadowa agitke od wielu juz miesiecy siegajac do arsenalu najtanszych i najbardziej prymitywnych trickow. Gdy ministrem zostal jawny komuch Wiater takich akcji jak przeciw Giertychowi, ktory z komuna nic wspolnego nie mial, nie robili. I to jest zaklamanie i promocja postkomunismu wlasnie. Prosze oczywiscie nie traktowac tego ad personam. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:42 dlaczego ciagle odwolujesz sie do negatywnych ocen, zamiast podawac argumenty "za" ? Wydaje Ci sie, że Gazeta Wyborcza jest odpowiedzialna za jakość władzy, tej lub poprzedniej? Nie sądzę, raczej myślę, ze to świadomości wyborców zawdzięczamy ten obraz polskiej polityki, który niestety oglądamy od jakiegoś czasu ( i wcale nie mam tu na myśli wyłącznie obecnie rządzących). Ale tak jest również z tego powodu, że od lat nie ma dyskusji merytorycznej , na argumenty, a właśnie dyskusja toczy się wokół obsesji, przeczuć itd. Trudno oczekiwać, żeby świadomośc wyborców rosła. Kierują się w swoich wyborach tym, co im się podaje na codzień jako "argumenty".Jeśli jesteś przekonany słuszności decyzji powołania tego młodego człowieka na to stanowisko proszę wykaż , że jest to słuszna decyzja - najlepiej wskazując jego kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:34 Przestań sadzić tu komunały jak cebule na grzędzie. Bo mnie nic nie obchodzi w szkole jakiekolwiek ideolo(może być narodowe,syjonistyczne,mesjanistyczne, empiryczne czy liryczne)byleby logiczne i zgodne z metodologią nauczania. W matematyce, geografii czy biologii o wiele istotniejsze jest nauczenie prawidłowego wnioskowania dzięki posiadanej wiedzy niż patriotyczna gotowość ofiarowywania się za ojczyznę tudzież zdolność gardłowania na ideologicznych wiecowych agitkach. Szkoła ma uczyć, od wychowywania jest rodzina czy kościół i niech w tym praworządnym kraju wreszcie ideolodzy odwalą się od rodziny.Przecież wszyscy znamy dekalog i moim zdaniem wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:37 To do mnie te uwagi? Przeciez ja zawsze uwazalem ze od wychowania sa rodzice i rodzina szkola, do tego moim zdaniem nieobowiazkowa od 15 r. zycia, jest tylko od ksztalcenia. I jest to poglad calkowicie sprzeczny z etatystyczna ideologia lewicowa, co podkreslam. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: "Doświadczenie" w postaci plucia na Polskość, 03.01.07, 11:53 > I jest to poglad calkowicie sprzeczny z etatystyczna ideologia lewicowa, co > podkreslam.<< Ach tak?...Jakoś nie dajesz temu wyrazu.Chyba że emanujesz głęboko ukrytym liberalizmem i tylko w bardzo sprzyjających dla siebie warunkach możesz z siebie wydobyć pochwałę demokracji. A tak w ogóle to jesteś bardzo wstrzemięźliwy,co? Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 09:59 ja pier.... koleś ma doświadczenie porównywalne z przeciętnie aktywnym studentem - tylko chyba niewielu z nas odważyłoby z taką arogancją walczyć o stołki... amoże to tylko moje podejście i dopóki nie umiem czegoś na maxa, to si tym nie chwalę nawet. ;( jezu, nie chcę już drugiego kierunku, zadnego dokształcania - jak najszybciej napisac prace, dostac dyplom ukonczenia uczelni i wyjezdzam. przeciez ten kraj nie jest normalny! Odpowiedz Link Zgłoś
gajep Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 10:05 Kolejny fachowiec...................................... Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Wszechpolak lepszy od syjonisty 03.01.07, 10:10 oświadczenia sa dobre przy zawieraniu małżenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Po Kaziu w PKO już mnie nic nie zdziwi 03.01.07, 10:18 Swojacy muszą się nachapać. Taka to nowa moralność PiSowska. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 10:22 Wiadomo, że nerwy są złym doradcą, ale cóż zrobić, kiedy bywają sytuację nerwowe? Taka nerwowa sytuacja musiała zapanować w kręgach związanych z razwiedką nie tylko polską, ale i niemiecką. W każdym przypadku przyczyna mogła być inna; kręgi związane z razwiedką polską z rosnącym niepokojem oczekiwały skutków ujawnienia Raportu Komisji Weryfikacyjnej, która pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza przebadała prawie 3000 oświadczeń byłych funkcjonariuszy WSI. Warto przypomnieć, że dotyczyły one tajnej współpracy WSI z przedsiębiorcami, nadawcami radiowymi i telewizyjnymi, wydawcami prasowymi, redaktorami naczelnymi i dziennikarzami, a więc powiązań razwiedki z biznesem i mediami. Już ze skąpych przecież przecieków okazało się, że kariera takich tuzów, jak Krzysztof Teodor Toeplitz i Daniel Passent ufundowana jest na konfidencjalnej współpracy z razwiedką, podobnie jak właściciela Polsatu Zygmunta Solorza. Skoro czubek góry lodowej zapowiada się tak interesująco, to cóż dopiero cała reszta? Razwiedka niemiecka natomiast najwyraźniej zmobilizowała agenturę w celu uporządkowania sceny politycznej w sposób sprzyjający niemieckim planom przeforsowania podczas niemieckiej prezydencji w UE ratyfikacji unijnej konstytucji, a przynajmniej eliminacji lub marginalizacji wszystkich jej przeciwników, a nawet niedowiarków. Na skutek zbiegu obydwu tych operacji w czasie, mieliśmy w Polsce zaledwie w odstępie tygodniowym aferę „nazistowską” i rozporkową. Pierwsza została rozpętana przez należący do niemieckiego koncernu Axel Springer „Dziennik”, a druga – przez „Gazetę Wyborczą” i telewizję TVN, nie bez kozery podejrzewaną o związki z razwiedką i nawet nazywaną „telewizją WSI-24”. Obydwie afery okazały się dęte; w pierwszym przypadku niefortunny kandydat PiS do samorządu terytorialnego, podobno w międzyczasie ubiegający się również o niemieckie obywatelstwo, dostarczył „Dziennikowi” nakręcony przed 2 laty filmik z imprezy w jego ogródku. Na tej podstawie ogłoszono, że w Polsce „odradza się” straszliwy „nazizm” i żeby zapobiec najgorszemu trzeba zdelegalizować Młodzież Wszechpolską i zdymisjonować wicepremiera Giertycha. W drugim przypadku, pani o wątpliwej reputacji, która – jak się okazało – nie bardzo się orientuje, z kim ma dzieci, przy pomocy „Gazety Wyborczej” i TVN oskarżyła posłów Łyżwińskiego i Leppera; pierwszego o „molestowanie” i ojcostwo swej córki, drugiego – o molestowanie. I tu wniosek był podobny; Lepper do dymisji, bo „wszyscy Polacy” już nie mogą na to patrzeć. Środowiska zaniepokojone możliwością ujawnienia konfidentów razwiedki musiały być zaniepokojone do tego stopnia, że ich polityczny reprezentant Donald Tusk jeszcze przed zbadaniem DNA posła Łyżwińskiego, złożył premierowi Kaczyńskiemu ofertę, nazwaną „uczciwą propozycją”, by ten przez zerwanie koalicji popełnił polityczne samobójstwo, a wtedy Platforma pójdzie mu na rękę. Gdyby Donald Tusk nie wykonywał zadania zleconego, można by pytać, od kiedy ma te objawy, ale po cóż pytać, kiedy gołym okiem widać, że uwija się, jak w ukropie? Jak się okazuje, obce dwory interesują się nie tylko tym, kto w Polsce będzie w koalicji rządowej, a kto w opozycji, bo tymi sprawami interesowały się jeszcze w czasach saskich i stanisławowskich, ale nawet – czy konfidenci będą ujawnieni, czy nie. W tej ostatniej sprawie bardzo energicznie wystąpił wysłannik Unii Europejskiej, co pokazuje, że ta cała zachwalana nowoczesność może być tylko szminką, którą smarują się stare kokoty. Po staremu kolaborują one z tubylczymi politycznymi żigolakami, którzy – podobnie jak za Stanisława Augusta – nie tylko demonstrują butną pewność siebie, ale nawet używają podobnej retoryki. Adam Łodzia Poniński zarzucał Rejtanowi, że ma „rozum pomieszany” tylko dlatego, że nie znał słowa „oszołom”, wynalezionego przez publicystów „Gazety Wyborczej” na określenie osób, które ośmielają sprzeciwiać się Michnikowi. Wykorzystanie „faktów prasowych” do stworzenia atmosfery obliczonej na upadek rządu i destabilizację polityczną w Polsce wskazuje na konieczność powściągnięcia swawoli zarówno żydowskiej, jak i niemieckiej gazety dla Polaków. Jest to tym bardziej pożądane, że prokuratura może nie ośmielić się dociekać, czy w stworzeniu tych „faktów prasowych” nie byli przypadkiem czynni jacyś szatani-etranżerowie. Nasze organy władzy publicznej sprawne są jedynie w dojeniu publicznych pieniędzy, w związku z czym, jeśli chcemy zrobić coś pożytecznego dla państwa, musimy liczyć raczej na siebie. W czym tkwi siła spółki „Agora”, czy telewizji TVN? Wydaje się, że w zasobach finansowych. Te zasoby biorą się przede wszystkim z opłat za reklamy. Dzięki temu wiemy jednak, które firmy wspierają zarówno żydowską, jak i niemiecką gazetę dla Polaków oraz wspomnianą telewizję i co te firmy na polskim rynku sprzedają. Gdyby więc podjąć próbę bojkotu towarów pochodzących od firm reklamujących się w „Gazecie Wyborczej”, „Dzienniku” i TVN, to w przypadku powodzenia osiągamy co najmniej dwa cele: uderzamy w finansowe podstawy tych mediów i wypieramy z polskiego rynku firmy lekceważące polskie interesy państwowe. Z uwagi na to, że rynek polski jest terenem walki konkurencyjnej, akcja taka może liczyć na poparcie ośrodków zainteresowanych zarówno jednym, jak i drugim celem. Wprawdzie przeciwnik jest trudny, ale dzięki Internetowi oraz mediom rozumiejącym potrzebę przytarcia rogów panoszącej się agenturze, akcja patriotycznie motywowanego bojkotu może się udać. Trzeba tylko przekonać ludzi, żeby spróbowali poznać siłę swoich pieniędzy, bo przecież te paraliżujące wolę oporu zasoby kapitału biorą się z tych skromnych kwot, jakie z naszych kieszeni przechodzą codziennie do sklepowych kas. Jeśli tylko zrobimy z nich świadomy i właściwy użytek, może okazać się, że wobec michnikowszczyzny nie jesteśmy bezbronni. Stanisław Michalkiewicz www.michalkiewicz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
terence Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 10:24 przecież to kuhwa jakiś bełkot jest co ten koleżka wciska, fachowiec się znalazł, takim fachowcem to połowa ludzi w tym kraju mogłabybyć, tacy ciemniacy dorwą się do koryt i za ileś tam lat trzeba będzie ich siłą od nich odrywać, młodzi do polityki ale nie skrajni młodzi cwaniaczkowie z ciasnymi główkami ciemny ludu powstań z kolan Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka-pati Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 10:27 Kolejna farsa, ale chyba juz normalnosc w naszym rzadzie - osoba bez doświadczenia na wyskoim stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządzał .. 03.01.07, 10:40 Syn Milera BEZ DOSWIADCZEN zalozyl firme i o dziwo w krotkim czasie dorobil sie milionow.Kumpel o dziwo bez doswiadczen zalozyl firme budowlana i juz sie wybiera po mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządza 03.01.07, 11:43 Aktywiści MW nie muszą się tak wysilać, bo przychodzą na gotowe. Po co się napinać, zakładać firmy, ponosić ryzyko działalności gospodarczej, kiedy wystarczy być w partii, a posady dyrektorskie same ich dopadną... Jest w polskim społeczeństwie duży odsetek imbecyli, którzy sądzą, że w polityce liczy się tylko dokopanie swoim rzeczywistym lub wyimaginowanym wrogom, że tzw "dobro wspólne" to bajka dla ciemnego narodu. Ci ludzie gotowi są poprzeć każdą podłość, każde qrewstwo jeżeli ich "nieomylny" wódz powie, że to dobre dla partii. Ci sami ludzie będą płakać i drzeć szaty kiedy następna ekipa zrobi kolejną czystkę zastępując jednych nieudolnych karierowiczów innymi równie nieudolnymi, ale aktualnie będącymi we właściwej konfiguracji towarzyskiej - wszystko w imie jakiegoś "wyższego celu"... Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Wszechpolak bez doświadczenia będzie zarządza 03.01.07, 13:24 Nie porównuj zakładania firmy i pracy na własny rachunek z zatrudnianiem za moją kasę w poważnej insytucji faszysty-gołowąsa! Przytyk o synu Millera fajny, ale nie w tym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś