Dodaj do ulubionych

tlenowo czy beztlenowo?

IP: *.toya.net.pl 09.05.03, 19:30
Obserwuj wątek
    • Gość: aisa Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.toya.net.pl 09.05.03, 19:31
      czy te zarodki oddychają tlenowo czy beztlenowo??????
      • Gość: Erynia Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 19:32
        tlenowo
        • Gość: raulmm Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.05.03, 19:37
          jesteście pewni??
          Ja tak strzeliłem!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: pabi Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 19:45
            bez
            tlenowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: wartek Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: 62.233.169.* 09.05.03, 19:56
              ja napisalem ze beztlenowo, przeciez tlen nie ma tam jak dojsc, z krwia? :D
              tlenowo to odduchaja liscie
            • Gość: Pika Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.ostrzeszow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 19:57
              Musi byc tlenowo bo przeciez tylko niektore bakterie sa beztlenowe!!!!!! a
              zarodek to nie bakteria!!!!!!!!
            • Gość: gall anonim Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:26
              hej głąby! nie wiecie tak łatwego pytania? sprawdzałam w encyklopedii i pisze
              czarno na białym, ze zarodek kukurydzy oddycha azotowo!!! wiec juz widac
              pierwsze pomyłki w tak niby dobrze przygotowanym teście! POZDROWIONKA!!!
    • Gość: MartUusia re..re..Qm..Qm.. IP: *.alfa.pl 09.05.03, 20:01
      a więc odpowiedź napewno jest beztlenowo..tylko że były na ten temat dwie
      odpowiedzi...za pomocą zarodka i powierzchni..czy czegoś takiego...i właśnie
      sprawdzałam odpowiedzi które tu zostawały podawane..i nawet nauczyciele nie
      byli pewni które jest dobre...B czy D...
    • Gość: friditta Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.sierpinskiego.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:14
      BEZTLENOWO!!!!
      niby jak on miał się tam dostac????

wcale nie oddycha;)
      • Gość: drums ludzie glupio gadacie!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:42
        to ze nie dostaje sie tlen do zarodnika z zewnatrz nie oznacza ze nie
        oddycha... oddychanie beztlenowe to szereg reakcji chemicznych, w ktorych
        produktem (jednym z) jest tlen...
        • Gość: wróbello do drumsa IP: *.acn.pl 09.05.03, 20:55
          Nie wiem kto tu głupio gada. Tlen nie jest produktem oddychania beztlenowego
          tylko fotosyntezy. Coś Ci się pomyliło. Skutkiem oddychania beztlenowego jest
          na przykład, w fermentacji alkoholowej, alkohol etylowy i dwutlenek węgla. Z
          tego co pamiętam pod wpływem zymazy zawartej w drożdżach. Wygląda to tak:
          C6H12O6 -->(enzym) 2 CO2 + 2 C2H5OH
    • Gość: krapek Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:18
      sorka moja od bioli mowila ze tlenowo
      • Gość: wróbello Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.acn.pl 09.05.03, 20:25
        Moim zdaniem tlenowo. Tlen dochodzi do zarodka przez owocnie, a odżywiają się
        na pewno tym białym co je otacza. Ale nie martwcie się, ja nie trafiłem w
        kratkę i uświadomiłem to sobie wychodząc z sali! powaga... :)
      • Gość: Sunny Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:25
        Ja strzelilam, ze beztlenowo... Ale tesh z tym mialam problem.
      • Gość: Radio Pytajcie, a odpowiedzą. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:02
        I brawo dla mądrej osoby, która nie opiera się na własnej opinii tylko
        konsultuje się z kimś obeznanym w tych tematach. W tym przypadku z panią od
        biologii. Ludzie, WIĘCEJ ZAUFANIA DO NAUCZYCIELI, MNIEJ DOMYSŁÓW !!!
        • Gość: Ola Re: Pytajcie, a odpowiedzą. IP: *.bytow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:50
          i zgadzam sie z toba. musza oddychac tlenowo bo kielkujacy groch pobiera tlen.
          mielismy to na bioli.
      • Gość: Sayte Tlenowo przez bielmo??? IP: *.in.tarnow.pl 09.05.03, 22:12
        Ja dalam ze tlenowo przez bielmo, dobrze?
    • Gość: Ja Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:26
      Na bank beztlenowo
      • Gość: Sunny do wrObella :) IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:29
        WrObello - dobry jeste$! Grunt to dobry humor, nie?! ;) PoSdrowionka!!! :D
    • Gość: Pindziu Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.broker.com.pl / 172.16.100.* 09.05.03, 20:31
      Prolo że tlenowo.A jak.Beztlenowo to tasiemiec oddycha a nie zarodek w roślince.
    • Gość: Boss Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: 213.186.69.* 09.05.03, 20:33
      Nie idzie oddychać beztlenowo!!!
      Sami spróbujcie :-P
      • Gość: blacki Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 20:47
        Gość portalu: Boss napisał(a):

> Nie idzie oddychać beztlenowo!!!
        > Sami spróbujcie :-P

to ja polecam, abys zamknal sie w malym ciasnym pomieszczeniu i sprobowal
        oddychac :)
        • Gość: wróbello Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.acn.pl 09.05.03, 20:57
          przeczytaj mojego poprzedniego posta to zobaczysz jak. Idzie oddychać beztlenowo
    • Gość: XXX BEZTLENOWO IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:50
      Tak musi być... Zarodek musi być przygotowany na brak tlenu...
    • Gość: XXX DO OLI IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:59
      ale groch to nie kukurydza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka