Gość: aisa Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.toya.net.pl 09.05.03, 19:31 czy te zarodki oddychają tlenowo czy beztlenowo?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erynia Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 19:32 tlenowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raulmm Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.05.03, 19:37 jesteście pewni?? Ja tak strzeliłem!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabi Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 19:45 bez tlenowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartek Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: 62.233.169.* 09.05.03, 19:56 ja napisalem ze beztlenowo, przeciez tlen nie ma tam jak dojsc, z krwia? :D tlenowo to odduchaja liscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pika Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.ostrzeszow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 19:57 Musi byc tlenowo bo przeciez tylko niektore bakterie sa beztlenowe!!!!!! a zarodek to nie bakteria!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:26 hej głąby! nie wiecie tak łatwego pytania? sprawdzałam w encyklopedii i pisze czarno na białym, ze zarodek kukurydzy oddycha azotowo!!! wiec juz widac pierwsze pomyłki w tak niby dobrze przygotowanym teście! POZDROWIONKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartUusia re..re..Qm..Qm.. IP: *.alfa.pl 09.05.03, 20:01 a więc odpowiedź napewno jest beztlenowo..tylko że były na ten temat dwie odpowiedzi...za pomocą zarodka i powierzchni..czy czegoś takiego...i właśnie sprawdzałam odpowiedzi które tu zostawały podawane..i nawet nauczyciele nie byli pewni które jest dobre...B czy D... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friditta Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.sierpinskiego.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:14 BEZTLENOWO!!!! niby jak on miał się tam dostac???? wcale nie oddycha;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drums ludzie glupio gadacie!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:42 to ze nie dostaje sie tlen do zarodnika z zewnatrz nie oznacza ze nie oddycha... oddychanie beztlenowe to szereg reakcji chemicznych, w ktorych produktem (jednym z) jest tlen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbello do drumsa IP: *.acn.pl 09.05.03, 20:55 Nie wiem kto tu głupio gada. Tlen nie jest produktem oddychania beztlenowego tylko fotosyntezy. Coś Ci się pomyliło. Skutkiem oddychania beztlenowego jest na przykład, w fermentacji alkoholowej, alkohol etylowy i dwutlenek węgla. Z tego co pamiętam pod wpływem zymazy zawartej w drożdżach. Wygląda to tak: C6H12O6 -->(enzym) 2 CO2 + 2 C2H5OH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krapek Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:18 sorka moja od bioli mowila ze tlenowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbello Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.acn.pl 09.05.03, 20:25 Moim zdaniem tlenowo. Tlen dochodzi do zarodka przez owocnie, a odżywiają się na pewno tym białym co je otacza. Ale nie martwcie się, ja nie trafiłem w kratkę i uświadomiłem to sobie wychodząc z sali! powaga... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:25 Ja strzelilam, ze beztlenowo... Ale tesh z tym mialam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Pytajcie, a odpowiedzą. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:02 I brawo dla mądrej osoby, która nie opiera się na własnej opinii tylko konsultuje się z kimś obeznanym w tych tematach. W tym przypadku z panią od biologii. Ludzie, WIĘCEJ ZAUFANIA DO NAUCZYCIELI, MNIEJ DOMYSŁÓW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Pytajcie, a odpowiedzą. IP: *.bytow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:50 i zgadzam sie z toba. musza oddychac tlenowo bo kielkujacy groch pobiera tlen. mielismy to na bioli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sayte Tlenowo przez bielmo??? IP: *.in.tarnow.pl 09.05.03, 22:12 Ja dalam ze tlenowo przez bielmo, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:26 Na bank beztlenowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunny do wrObella :) IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 20:29 WrObello - dobry jeste$! Grunt to dobry humor, nie?! ;) PoSdrowionka!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pindziu Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.broker.com.pl / 172.16.100.* 09.05.03, 20:31 Prolo że tlenowo.A jak.Beztlenowo to tasiemiec oddycha a nie zarodek w roślince. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: 213.186.69.* 09.05.03, 20:33 Nie idzie oddychać beztlenowo!!! Sami spróbujcie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blacki Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 20:47 Gość portalu: Boss napisał(a): > Nie idzie oddychać beztlenowo!!! > Sami spróbujcie :-P to ja polecam, abys zamknal sie w malym ciasnym pomieszczeniu i sprobowal oddychac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbello Re: tlenowo czy beztlenowo? IP: *.acn.pl 09.05.03, 20:57 przeczytaj mojego poprzedniego posta to zobaczysz jak. Idzie oddychać beztlenowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX BEZTLENOWO IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:50 Tak musi być... Zarodek musi być przygotowany na brak tlenu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX DO OLI IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:59 ale groch to nie kukurydza... Odpowiedz Link Zgłoś