Dodaj do ulubionych

Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!!

IP: *.tomaszow.mm.pl 09.05.03, 21:15
Wczoraj w charakterystyce opisałam Tadeusz Zawadzkiego z "Kamieni na
szaniec", tylko że nie wiem czy mi zaliczą, bo polonistka powiedziała że to
jest postać autentyczna. Druga polonistka powiedziała że to jest postać
literacka. Zaliczą mi czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: una Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.tvk.pl / 10.0.0.* 09.05.03, 21:18
      zaliczą. występuje w książce, nie? no to jest literacka.
    • Gość: lelo Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:18
      zalicza bo duzo osób z mojej budy pisało o rudum i nauczyciele mowia ze to
      dobrze
    • Gość: Mat Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.visp.energis.pl 09.05.03, 21:19
      pewnie że zalicza, ja opisałem Bilbo Bagginsa z "Hobbit, czyli tam i z
      powrotem" i co jest postac literacka? jaset
    • Gość: Xander Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:20
      najwyżej dostaniesz 3 punkty
    • Gość: M@rtha16 Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: 62.233.185.* 09.05.03, 21:21
      moim zdaniem jest to postac literacka nie martw sie bedzie dobrze!!!!samo to ze
      wymieniłas taka osobe zalicza ci na bank!!!
    • Gość: Ann Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 21:21
      Szczerze mówiąc, jak chciałam napisać na j. polskim charaktrerystykę Ann
      Frank -ona też była postacią autentyczną, ale i literacką, gdyż zostawiła do
      opublikowania swój dziennik- Pani powiedziała, że nie bardzo, ale nie martw
      się, jeśli nie zaliczą całego (na co liczę) to zaliczą Ci przynajmniej za
      formę a to już dużo.. :))))))
    • Gość: rose Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.lodz-doly.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:22
      ja napisalam podobnie jak ty tyle ze o Alku(aleksy dawidowski).Moim zdaniem
      powinni nam to zaliczyc bo to jest postac literacka. Przeciez postac
      autentyczna moze byc literacka( i na odwrot). Poza tym,w tym zadaniu liczyla
      sie najbardziej umiejetnosc pisania charakterystyki,poprawnosc
      stylistyczna,gramtayczna,ortografia,itd a akurat za dobor postaci bedzie moze
      mnaxymalnie 1 punkt. Doskonalym przykladem moze byc egzamin probny gdzie w
      wypracowaniu trzeba bylo podac 3 motywy mitologiczne jakie wystepuja w sztuce
      i literaturze(rozprawka). Wydawaloby sie ze to takie wazne i w ogole a tu
      zonk: za te 3 przyklady byl 1 punk na 16.
      Glowka do gory,bedzie dobrze :)
    • Gość: amelia Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: 80.51.250.* 09.05.03, 21:25
      oczywiście ,ze ci zalicza...przeciez to w końcu bohater ksiażki, a na dodatek
      lektury!
      mysle ze nie masz się czym martwic...napewno dostaniesz max liczbę punktów!
      zgodnośc z tematem jest 100%!!!
    • Gość: snajper Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:26
      nie martw sie musza zaliczyc ja pisalem tez o bohaterze historycznym :-) jak
      jest jaka kolwiek ksiazka o ty a ci nie zalicza to mozesz sie odwolywac. jesli
      ci zalezy na dobrej szkole to warto....
      • Gość: Monisia Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 09.05.03, 21:35
        Ja tez o nim pisalam! A raczej o o nim i jego kolegach (Alek, Rudy, Zoska)!
        Zastanawiam sie czy mi zaliczom...
    • Gość: Edyta Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:31
      WYDAJE MI SIE ŻE cI ZALICZOM PRZECIEŻ TO JEST BOHATER KSIĄZKI WIĘC MUSZĄ A TAM
      NIE PISAŁO NIC ŻEPOSTAĆ NIE MOŻE BYĆ AUTENTYCZNA NIE MARTW SIĘ!!! A JAK CI
      POSZŁA MATA
      • Gość: niuia Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 09.05.03, 21:40
        z matmy bede miala 30-40
    • Gość: Eruanne Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:39
      Co sie martwisz? Muszą Ci zaliczyś! W końcu on został opisany w książce, więc
      jakby nie patrzeć będzie to postać literacka.
      • Gość: mala Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 21:51
        na bank Ci zalicza !!!!!!!!
        moi znajomi piusali o ...Marii skolodowskiej curie, miłoszu albo
        szymborskiej !!! uszy do gory!!!!!
    • aga164 Re: Odpiszcie!!!!!!! Błagam!!!!!!! 09.05.03, 22:13
      zalicza bo on byl opisany w ksiazce wiec zostal postacia literacka .glowa do
      gory:)ja o kmicicu pisalam i tesh mi jakos nienajlepiej wyslzo ale nie bedzie
      zle!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka