Dodaj do ulubionych

Punta Cana - komary?

13.02.12, 21:47

w kwietniu? ktos byl, ktos moze poradzic?
trzeba zabierac srodki i wtyczki? czy wieczorem da sie wysiedziec bez smile

dzieki i pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: Punta Cana - komary? 13.02.12, 23:00
      byłam w kwietniu nie przypominam sobie komarów . Jeśli nawet jakieś były ,to nie mogły być jakoś specjalnie dokuczliwe .
      • maksiu66 Re: Punta Cana - komary? 14.02.12, 00:36
        Ja bylem na przelomie grudnia i stycznia , nie mialem problemu z komarami nawet ich nie zauwazylem .
        • magda_w24 Re: Punta Cana - komary? 14.02.12, 12:00
          Witam
          byłam w maju i nawet jednego nie widziałam....
          zamiast przejmować się komarami kup dobry krem z filtrem bo słoneczko ładnie "daje"
          Pozdrawiam
          • casiopeja11 Re: Punta Cana - komary? 15.02.12, 20:19
            dziekuje smile

Tak, kremy z filtrami obowiazkowo i cos na poparzenia tez!

Pozdrawiam,
            Kasia
    • mugga Re: Punta Cana - komary? 25.04.12, 01:47
      Lepiej mieć i nie potrzebować niż potrzebować a nie mieć -->> SKLEP Mugga www.nakomary.com.pl
      Pozdrawiam,Maciek
      • sznupkowie Re: Punta Cana - komary? 27.04.12, 09:49
        watpie czy na Punta Cana ostal sie jakis komar...wszystko wytruli jakies 10 lat temu...smileZrreszta komary nie lubia wiatru i bryzy od morza,
        • magda_w24 Re: Punta Cana - komary? 27.04.12, 13:15
          Jakbyś tak miał zabierać wszystko na wszelki wypadek do miejsca w walizce by zabrakło.
          Ja ręczę byłam w zeszłym roku i ani pół komara nie widziałam i nic mnie nie ugryzło.
          Radzę wziąć coś dobrego na opalanie.
          • inna57 Re: Punta Cana - komary? 27.04.12, 14:16
            Świetnie skwitowałaś tego tandetnego reklamiarza. Na Dominikanie w strefie nadbrzeżnej komary nie są problemem. Natomiast problemem są pchły piaskowe.
            A z resztą kupowanie środków przeciw komarom w Europie mija się z celem. Te specyfiki należy albo kupować na rynku lokalnym albo kupować specjalne importowane dedykowane dla konkretnego regionu świata. Tylko wtedy należy się liczyć z bardzo wysoką ceną. No i trzeba wiedzieć co się kupuje. Znam pewnego "podróżnika" który kupił środki "na komary" nie doczytał tylko że są środki zwabiające komary. Biedak zamiast umieścić środek w określonej odległości od obozowiska umieścił je w centrum biwakowania. Dzięki temu gościł na kolacji wszystkie komary z okolicy wink
    • magika78 Re: Punta Cana - komary? 29.07.12, 00:16
      hejsmile My na Punta Canie też nie uświadczyliśmy żadnego komarasmile Ale , jak kotś już wcześniej słusznie wspomniał, naprawdę warto wziąć ze sobą dużo środków do opalania i to z wysokimi faktorami i koniecznie coś po opalaniu i na oparzeniasmile My z mężem po poparzeniach z Dominikany, lecąc do Meksyku, faktor 50 w walizce jako priorytet mieliśmysmile Teraz czas na Kubęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka