Dodaj do ulubionych

ILE PIENIĘDZY NA DOMINIKANĘ?

11.07.07, 22:07
W drugiej połowie września wybieram się na Dominikanę, dokładnie Punta Cana,
hotel Riu Bambu, przeczytałam chyba wszystkie możliwe wątki na różnych
forach, ale nigdzie nie znalazłam tematu dotyczącego ile powinnam wziąć
pieniedzy (jade na 1 tydz.) Tylko błagam nie piszcie, że tylko tyle ile mam
zamiar wydać, bo właśnie tego nie wiem. Może powinnam zaznaczyć, że planuje
wycieczkę fakultatywną dla dwóch osób, no i wakacje są all inclusive.
Rozumiem, że zabieram ze sobą dolary, a na miejscu wymieniam na peso.
A jaka pogoda we wrześniu? Pada?
Pozdrawiam i wielkie dzięki za odp
Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: ILE PIENIĘDZY NA DOMINIKANĘ? 12.07.07, 15:44
      Wycieczka za dwie osoby średnio kosztuje 100-200 dol.Choć i są takie za 300.Ja
      nie wymieniałam dolarów,za to zaskoczeniem było,że sklep w hotelu,handlarze
      pamiątek itp. chcieli euro.Po 10 dolarów/os.wiza na lotnisku.Podobno czasem przy
      wyjeżdzie trzeba też zapłacić,ale ja nie wiem,znam tylko ludzi,którzy
      płacili.Rum 10 dol.(na strefie w PC 20 !),cygara od 5.I trochę dolarówek na napiwki.
      • monia761 Re: ILE PIENIĘDZY NA DOMINIKANĘ? 15.07.07, 01:32
        Jedziesz z Tui wiec zadna wiza Ci nie bedzie potrzebna,nic nie placisz.Bierz
        tylko dolary,ale nie rozumiem po co chcesz je wymieniac na peso?Peso jest tylko
        przydatne(ale i to niekoniecznie)jak zwiedzasz na wlasna reke.A na to nie
        bedziesz miala przez tydzien nawet czasu.$ i tylko dolar.Wycieczki fakultatywne
        w Tui masz w $,w sklepach $,na bazarku $.Targuj sie-to normalka-np
        album "wyceniony"na 100$ kupilam za 10$ smile)))Buty-z 200$ na 60 $ itd.Bambu jest
        swietne,czemu lecicie tylko na tydzien?Polecam wyprawe Jeep" Safari",wyprawe na
        Saone(ale pod koniec wyjazdu,zebyscie sie nie spalili)i duzo spacerow wzdluz
        plazy Punta Cana,Bavaro.I nie zapomnij o dobrych kremach z filtrami-na tych nie
        oszczedzaj w Posce-kup najlepsze.
        • monia761 Re: ILE PIENIĘDZY NA DOMINIKANĘ? 15.07.07, 01:39
          Ile wziac pieniedzy?Ciezko powiedziec-znajomym starczylo 300 $-ja na 2 tg
          wzielam 1000$-ale niczego sobie nie zalowalam-wycieczki,zakupy,napiwki-i tak
          przywiozlam reszte.Wycieczka fakultatywna srednio kosztuje 80-200(od osoby)
          $,zakupy"pamiatkowe"kosztuja grosze-typu cygara,rum itd.
    • misiacz3k Re: ILE PIENIĘDZY NA DOMINIKANĘ? 31.07.07, 02:41
      Ja również byłam dokładnie w tym hotelu i również w 2-giej połowie wrześnie
      tylko w 2005 roku. Szkoda że jedziesz tylko na 1 tydz. bo podróż troszkę długa
      no i 6h zmiana czasowa, ale miejsce poprostu cudowne!!! Jeśli chodzi o kasę, to
      my w samym hotelu wydaliśmy bardzo niewiele, bo oferta "all inclusive" w tym
      przypadku to jest naprawdę wszystko. Więc wystarczą pieniądze na wycieczki,
      które pokaża kompletnie odmienny obraz wyspy. Mnie szczególnie podobał się
      wyjazd w góry samochodem z napędem 8x8.

Pozdrawiam i życzę cudownego odpoczynku!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka