Dodaj do ulubionych

Ginekolog-endokrynolog Kraków

06.04.06, 20:37

Obserwuj wątek
    • kingazincz Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 30.12.06, 18:37
      Cześć. Nie mogę niestety Ci pomóc. Jestem z wrocławia i również chetnie
      udałabym sie do dobrego ginekologa - endokrynologa. Ciekawi mnie co to jest
      endo z Hashimoto ( ja też mam niespecyficzne objawy - zaburzenia hormonalne w
      pracy przysadki i jajników.
      • endohashi Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 01.01.07, 19:39

Witaj!
        Post który napisałam był z dawien dawna i faktycznie trafiłam na dobrego
        lekarza,który umiejętnie stara się prowadzić mnie ,a najwazniejsze że nie
        przesadza z lekami bo wątroba po duphastonie jednak wysiada.Niestety czsami tak
        bywa że jeżeli zakłócona zostanie praca przysadki to wychodzą różne
        przypadłości ,a czynnik immunologiczny też nie jest bez winy.Zostaje nam tylko
        zyczyć sobie wytrwałości w leczeniu .
        • magda8867 Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 13.01.07, 13:35
          Ciekawa jestem na jakiego dobrego ginek.-endokryn. w Krakowie trafiłaś? Możesz
          podac namiary?Ja kiedyś leczyłam sie u lekarzy z kliniki ginek.-endokr. na
          Kopernika.
          • endohashi Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 16.01.07, 10:47

Niestety nie jest to gin-endo bo odwiedziłam kilku na przełomie kilku miesięcy
            i okazało się że odpadają nawet sławy.U mnie endokrynolog idzie swoą drogą a
            ginekolog bardzo dobrze z nim współpracuje.Jest to droższa terapia ale gin raz
            na 3 mies, a endo jak ginekolog chce wprowadzić zmiany w leczeniu hormonami
            konsultuje lub zleca nowe badania.I tak bardzo dobrze mi się
            współpracuje.Terapią ginekologiczną zajął się od początku dr Homa i jestem
            zadowolona.
            • rosjanka18 Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 29.01.07, 19:01
              Znalazłam w internecie namaiary na doktor Homa i mam zamiar się do niego wybrać,
              gdyż mam problemy z hormonami. Mogłabyś podać mi namiary an swojego
              endokrynologa, może i mi udałaby się wreszcie jakaś owocna współpraca między
              ginekologiem i endokrynologiem. Chciałabym wreszcie doprowadzić mój organizm do
              stanu normalnego...:) A jakie są ceny za wizyte u obu lekarzy?
              • endohashi Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 30.01.07, 15:09
                Moja endokrynolog przyjmuje na Klinice Endokrynologicznej i terminy są bardzo
                odległe.Ja znam ja od 15 let przez ciotkę endokrynolog dlatego nie mam problemu
                z przyjęciem.Pytaj w rejestracji poradni.
                Z tego co wiem to ona nigdzie indziej nie przyjmuje,a wizyta u dr Homy kosztuje
                100zł pierwsza a nastepna 70.
                • rosjanka18 Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 30.01.07, 15:28
                  Dziekuje Ci bardzo za szybką odpowiedź:) postaram sie zarejestrować i będę
                  spokojnie czekała... Mamm nadzieję że pomoże, bo już nie mam siły an szukanie
                  kolejnych lekarzy. Zaczynam dochodzić do wniosku, że trądzik to nieuleczalna
                  choroba... Bardzo dziękuje za pomoc!!:)
                  • endohashi Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 30.01.07, 19:45

Jeżeli chodzi o tradzik to mnie pojawił się w wieku 34 lat i dokładnie rok
                    przed zabiegiem na endo.W hormonach wszystko grało i ona właśnie kazała mi iść
                    do ginekologa.Tu również było ok a potem pojawiła się tylko
                    cysta ,zabieg ,leczenie i w trakcie leczenia hormonami wszystko wróciło do
                    normy.Okazało się że trądzik pojawił się w wyniku pojawienia się cysty a co za
                    tym idzie zaburzeń które w badaniach nie wychodziły bo hormony były ok.Zacznij
                    od ginekologa i powiedz mu o tradziku.Teraz są super antyki na trądzik -nowej
                    generacji leki.Pozdrawiam
                    • zanilk Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 12.08.07, 22:31
                      A czy możecie podać nazwisko tej endokrynolog? Znaleźć dobrego lekarza, nawet w
                      takim Krakowie to jednak wyczyn:/
                      Będę wdzięczna za odpowiedź.
                      (P.s. A może ktoś wie coś o Sendrakowskiej z Kopernika? Ona jest endo-gin.)
                      -------
                      Prawdę zwykło się mówić w gniewie. (Gogol)
                      Dlatego mnie nie prowokuj.
                      • coldsong Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 13.08.07, 08:48
                        Tej pani doktor nie polecam, przynajmniej w moim przypadku zawiodła,
                        leczyłam się u niej rok, nie była w stanie postawić prawidłowej
                        diagnozy, lub choćby skierować na trop endometriozy (zdiagnozował
                        mnie dopiero dr Kostyk). Badała tylko czy mam owulację, zapisała
                        Clostilbegyt, potem monitoring, owulacja jest, czyli nie ma
                        problemu, a ja i tak nie mogłam zajść w ciążę przez długi okres.
                        Pytałam co mam robić - jej rada sprowadziła się do tego, że mam się
                        wyluzować, najlepiej przy lampce czerwonego wina... co oczywiście
                        praktykowałam, ale bez skutku. Stracony czas i pieniądze.
                        • zanilk Re: Ginekolog-endokrynolog Kraków 13.08.07, 10:18
                          A czy możecie podać namiary na endokrynologów, u których się leczycie
                          (oczywiście jeśli jesteście z nich zadowolone;)? Byłoby dla mnie najlepiej,
                          gdyby leczyli na NFZ.
                          Będę wdzięczna. Sama szukam lekarza, ale heh-to jak szukanie igły w stogu siana.
                          -------
                          Prawdę zwykło się mówić w gniewie. (Gogol)
                          Dlatego mnie nie prowokuj.
    • miszel26 Do Endohashi 13.08.07, 09:45
      Endohashi - proszę podaj nazwisko i namiar na tą Panią endokrynolog?
      Mam dokładnie te same przypadłości. Na endometriozę leczę się u
      Kostyka ale faktycznie wszyscy polecają Homę więc chyba udam się do
      niego.
      Z góry dziękuję!
      Pozdrawiam

• endohashi Re: Do Endohashi 22.08.07, 14:26

Przepraszam ale byłam na wakacjach ale juz jestem.Ja leczę się u dr
        Korzeniowskiej na Kopernika -wspaniała lekarka ale terminy z tego co
        wiem są odległe,natomiast jeżdżę jeszcze do Gliwic do instytutu
        endokrynologii raz na pół roku bo tam jest super sprzet
        diagnostyczny.Niestety hashi i endo lubia się nawzajem.Jestem
        dostępna na priva również.Pozdrawiam
        • turkusowamysz Re: Do Endohashi 22.08.07, 17:22
          Gdzie w Gliwicach jest instytut endokrynologiczny? Mieszkam tu ale
          pierwsze slysze...Sama jestem zainteresowana bo i mam niedoczynność
          tarczycy i endometriozę też na dokładkę. Może miałaś na myśli
          onkologię? Jeśli tak, to powiedz, czy tam warto z endo sie udać, bo
          sama szukam jakiegoś dobrego lekarza w Gliwicach który by mnie
          poprowadził przez to świństwo do menopauzy, bo dziecko już mam,
          raczej chce jakoś przetrwać do starości :(
          • endohashi ROdpowiedż 23.08.07, 20:24

Tak jeżdżę prywatnie do dr Hasse -Lazar i ona endokrynologicznie
            mnie prowadzi i zleca badania (teraz robiłam tomografię ) wcześniej
            całe zestawy hormonow bardzo dobrze współpracuje z ginekologiem z
            Krakowa .Sama zaproponowała przerwanie leków bo w badaniach wszystko
            grało i kazała zrezygnować na razie z analogów.Obejmuje cały
            organizm.Przyjmuje w przychodni na Ziemowita.Ona wie że ja też już
            mam dziecko i wie że pewnie usune wszystko po 40 ale teraz
            współpraca układa sie nieżle.
            Na onkologii endo raczej się nie zajmują ale ona polecała
            prof.Skałbę w Zabrzu.Ja mam lekarza w Krakowie więc na razie do
            niego się nie wybieram.Jestem otwarta na pytania bo zawsze wymiana
            doświadczeń w naszym przypadku służy.
            • turkusowamysz Re: ROdpowiedż 23.08.07, 23:25
              dzięki za info, właśnie jutro idę na Ziemowita na usg tarczycy to
              spróbuję sie do niej zapisać, bo rozumiem, że jest ginekologiem? Ja
              nie jestem leczona bo mój lekarz zaordynował mi antykoncepcję a ja
              ze względu na fatalną tolerancję i skłonność do torbieli w piersiach
              nie mogę ich brać. Inny lekarz powiedział mi że na endo nie ma
              lekarstwa a antykoncepcja nie pomoże mi w tej chorobie. Rok temu w
              pażdzierniku przeszłam operację usunięcia torbieli(8cm)wraz z lewymi
              przydatkami, od tej pory czuję sie dobrze, nic mnie nie boli ale
              chciałabym jednak uniknąć nawrotu tej choroby a dzieci już nie
              planuje. Mam 41 lat..:)
              • endohashi Re: ROdpowiedż 24.08.07, 23:38

Witaj!
                Dr Lazar nie jest ginekologiem tylko endokrynologiem właśnie z
                onkologii ale świetnie zna sie na wszystkim.Robi też usg tarczycy w
                kosztach wizyty.Ja jej ufam bo idealnie współpracuje z ginekologiem.
                Ja mam 36 lat i jak na razie bez hormonów ale zobaczymy na jak długo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka