blond-aspirynka 20.02.08, 14:23 moje kochane, jestem juz po kuracji analogiem i zabieram sie za ziola ojca klimuszki I. wczoraj naparzylam czaju;)...ale to jest strasznie niedobre, gorzkie, cierpkie, fuj...jakie sa wasze odczucia?:) pozdraiwam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chora.6 Re: ZIOŁA-endo 20.02.08, 14:37 Mam pytanie czy na włąsną ręke bierzesz te zioła?lekarz wie o tym? Ja też chciałam kiedys spóbować ale ponoć nic niedają:( aha i to sa typowo na endo? Odpowiedz Link
blond-aspirynka Re: ZIOŁA-endo 20.02.08, 15:36 nie mowialm nic lekarzowi i nie powiem, bo znajac jego to zacznie mi wlasnie mowic ze nic nie daja. wiadomo natomiast ze ziola maja swoja moc, z tym ze musza byc jakis czas stosowane!!tylko stosowac je nalezy po kuracji analogami czy innym danazolami. z tego co wyczytalam tutaj na forum i innych portalach to dziewczyny polecaja wlasnie ta mieszkane na endo, na poprawe funkcjonowania jajnikow, na zmniejszenie stanow zapalnych w obrebie jamy brzusznej. jesli chcesz dokladny skald przesle ci wieczorkiem bo teraz jestem w pracy albo poszukaj sobie tutaj na forum. a ty skonczylas juz leczenie?na jakim jestes etapie? Odpowiedz Link
wenusonline Re: ZIOŁA-endo 20.02.08, 21:27 no ja tez pije a sklad przeczytalam na www.endometrioza.sos.pl tez wierzę że ziola maja swoja moc! Odpowiedz Link
chora.6 Do blond-aspirynka 21.02.08, 19:19 No ja wciąż się lecze wsumie bezskutecznie.Jestem po 3 zabiegach wycięcia guza z blizny po c.c.Wciąż jestem na lekach anty.Teraz biore wciąż stediril z przerwą i dziś np.jestem pzred @ i ciągnie mi się coś po prawej stronie i jak wstaje z krzesła niemoge wstać.I tak mam co miesiąć.Po @ też tak do tygodnia.I sił już niemam.A na etapie to nawet niewiem jakim jestem.Wiem że lekarz u którego byłam ostatnio a był to chyba setny zalecił ciąże.Ale ja się niewidze jakoś w tym.Mam dziecko i jakoś boje sie tego wszytkiego.I tez rozchodzi się o pracę bo jej niemam i kasy mało.:( Odpowiedz Link
estusia Re: Do blond-aspirynka 11.07.08, 13:25 hej, gdzie mogłabym zamowic gotowe zioła (przez net), moze ktoś wie? Odpowiedz Link
olka981 Re: Do blond-aspirynka 12.07.08, 03:55 ja tez tak mam ze jak wstaje to mnie ciagnie tak jakby jajnik teraz tak mi sie zaczelo ale ja biore tabletki i nie mam okresu nie wiem co sie tam dzieje moze jakies zapalenie Odpowiedz Link
estusia jak skompletować mieszankę? 12.07.08, 08:42 dziewczyny piszcie jak kompletowałyście mieszankę,w aptekach czy w zielarniach, lub gdzie dostałyście gotową, pozdrawiam Odpowiedz Link
bajlandia1 Re: jak skompletować mieszankę? 25.07.08, 19:38 w sklepie zielarskim - każdy składnik na wagę Odpowiedz Link
olka981 Re: ZIOŁA-endo 17.08.08, 13:20 czy ktos bral rozmaryne albo czy jest w waszym skladzie rozmaryna bo slyszalam ze dobra na hormony i olej z siemia lnianego ? czy ktos cos wie Odpowiedz Link
tradukistino Re: ZIOŁA-endo 21.08.08, 16:26 Czy nie chodzi Ci przypadkiem o rozmaryn (rodzaj męski). On wchodzi w skład mieszanki nr 2 o. Klimuszki, ale ja akurat używam innej mieszanki. Przepisy na różne mieszanki ziołowe: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30212&start=0 Olej z siemienia lnianego też jest z pewnością dobry, choć ja używam z ogórecznika zamiennie z wiesiołkiem, które to oleje sa bardziej propagowane w walce z endo. Najtańsze to produkowane przez firmę Gal, dostępne na stronie: www.suplementy-diety.com.pl/pl/produkt.aspx?id=25&id_menu= Stosuję też (oprócz herbatek ziołowych) ziółka w formie kapsułek/tabletek: tzw. Koci pazur, Pau d'Arco i Castagnus. Dodatkowo glony np. w postaci tabletek Kelp lub Spirulina. Odpowiedz Link
magdakrak Re: ZIOŁA-endo O. Klimuszko 1 27.08.08, 23:11 Witaj, mam te ziola juz w domu le przerazilam sie ich stosowaniem -3 godziny parzenia? Parzenie 3 razy dziennie po 3 godziny? Jak to sie ma do pracy?Parzysz 3 razy, czy raz i bierzesz do termosu? Proszę w wskazówki. Co, jesli np. bierzesz progesteron? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
calama Re: ZIOŁA-endo 01.10.08, 11:29 torbiel rośnie, strach mnei ścisnął i ... zamówiłam zioła jak tylko przyjdą będę pić :) Odpowiedz Link