joanna.szydlowska Re: John Sandford 26.04.06, 08:27 Hej, nigdy nie ma Sanforda w księgarniach obcojęzycznych. Ja przywożę ze Stanów. Nie mam całej serii "prey" i tylko jednego Kidda z LuEllen. Skąd zdobywasz? JoSzka Odpowiedz Link
joanna.szydlowska Re: John Sandford 27.04.06, 09:20 Hi there, tylko "The Devil's Code", zawsze się Kiddów bałam, bo jestem komputerowy neptek, czyli tzw. "natural born user". "Prey'ów" tez nie mam wszystkich. Z punktu widzenia dostępności książek mieszkanie w Stanach jest rajem. Z innych punktow widzenia bywa czyśccem. Nie widziałam żadnego Sanforda w tłumaczeniu na polski. W Polsce są głównie dostępne wydawnictwa brytyjskie, a nie gustuję w dzielnych ex-inspektorach Scottland Yardu na prowincji... JoSzka Odpowiedz Link
lola165 Re: John Sandford 28.04.06, 14:46 --Witam, --a ja wlasnie skonczylam " The Fool's Run", fajowa jest, nawet bez znajomosci komputerowych zawilosci(sic!). --Tu faktycznie ksiazek pod dostatkiem, czasami az trudno bez przewodnika wybrac te odpowiednia,dlatego czytam autorami.A propos czyscca, doznalam takiego skojarzenia oto" A Season in Purgatory" by Dominick Dunne, jestem ciekawa czy w Polsce sie ukazala? --Brakuje mi jednak polskich ksiazek, a zwlaszcza buszowania po antykwariatach. --Pozdrowka ...iii tam Odpowiedz Link
ja_rena Re: John Sandford 28.04.06, 15:09 Tu faktycznie ksiazek pod dostatkiem, czasami az trudno bez przewodnika > wybrac te odpowiednia No, właśnie. Mam ten problem. Kupiłabym sobie jakiś zapasik do czytania w Polsce (jestem chwilowo w stanach), ale tych ksiazek jest tyle, i - prawde powiedziawszy - dotad zwykle czytalam tylko brytyjskie (dzielni inspektorzy na prowincji ) Poleć prosze swoje ulubione jarenka Odpowiedz Link
lola165 Re: John Sandford 28.04.06, 17:37 --Jeszcze jest paru wartych przeczytania, mysle. Lubie Richarda North-Pattersona --najlepsza to chyba" Degree of Guilt", "Eyes of a Child", "Silent Witness". --David Baldacci z " Absolute Power", " The Winner,"wyszla ostatnio " The Camel Club", nie czytalam jeszcze. --No i Scott Turow(jest na Forum watek mu poswiecony}, "The Burden of Proof" to moj typ chociaz starenka "Ordinary Heroes"tez dobra. A Ty zamierzasz zakupione books taszczyc ze soba? Ciezko troche.Moze wyslac paczki lepiej. ...iii tam Odpowiedz Link
joanna.szydlowska Re: John Sandford 30.04.06, 17:15 Lee Child, jeśli lubisz medyczne thrillery to Kathy Reichs i Patricia Cornwell, w Stanach też są antykwariaty i paperbacki po dolarze.... JoSzka Odpowiedz Link