Dodaj do ulubionych

Formatowanie dysku

IP: *.bielsko.msk.pl 12.08.03, 21:49
Proszę o informację jak sformatować system pod Windows 2000 ?
Obserwuj wątek
    • existens Re: Formatowanie dysku 12.08.03, 22:32
      Ustaw w Biosie aby cd ruszało jako pierwsze i uruchom kompa z płytki z win2000
      lub winxp i zapomoca instalatora mozesz spokojnie sobie sformatowac partycje z
      systemem.

<<<eXi>>>
    • Gość: p.m.b Re: Formatowanie dysku IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 22:53
      Gość portalu: Adrian napisał(a):

> Proszę o informację jak sformatować system pod Windows 2000 ?

nie pamietam dokladnie ale poszukaj "narzedzia administracyjne" -> "zarzadzanie
      dyskami" chyba w panelu sterowania. dosyc intuicyjne narzedzie z graficznym
      interfejsem, tam sie obsluguje partycje, formatuje, defragmentuje i takie tam ;)

aha tylko uzytkownicy z prawami administratora moga grzebac w takich rzeczach,
      GOOD LUCK! ;)

pozdrawiam
      • existens Re: Formatowanie dysku 13.08.03, 00:04
        p.m.b mam nadzieje że niechciałeś doradzić formatowania systemu będąc w
        nim :D:D chyba że jest coś o czym ja niewiem:-/ chyba narazie zostajemy przy
        mojej wersji:P

<<<eXi>>>
        • wamal Re: Formatowanie dysku 13.08.03, 08:06
          O ile pamiętam Win2000 nie pozwoli sformatować dysku, z którego wystartował...
          pzdr.
        • Gość: p.m.b Re: Formatowanie dysku IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 09:05
          existens napisał:

> p.m.b mam nadzieje że niechciałeś doradzić formatowania systemu będąc w
          > nim :D:D chyba że jest coś o czym ja niewiem:-/ chyba narazie zostajemy przy
          > mojej wersji:P
          >
          > <<<eXi>>>

oczywiscie nie namawiam do autodestrukcji :) Adiran nie powiedzial co chce
          konkretnie formatowac prosil o informacje jak to zrobic "pod Windows 2000" poza
          tym jak juz slusznie zauwazyl wamal - w2k bedzie sie bronil rekami i nogami
          zeby tylko dysk bootujacy nie zostal popsuty :) natomiast jesli Adrianowi
          chodzilo o wywalenie partycji z windowsem 2000 rownie dobrze mozna to zrobic
          przy pomocy plyty win98 lub dysku startowego a nie tylko XP czy w2k, nawet gdy
          MS-DOS nie widzi dysku/partycji poniewaz jest to NTFS a nie FAT/FAT32 wtedy
          mozna sobie poradzic przy pomocy fdiska ;) sposobow na format jest jeszcze
          wiecej :)

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna