Dodaj do ulubionych

Brak słów...

11.04.06, 08:25
serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3267990.html
skąd to coś się wzięło????
Obserwuj wątek
    • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 08:48
      W kapuście znaleziony. A wcześniej po nim traktor przejechał. Przez nieuwagę.
      • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 08:50
        A ja ostatno przeczytałam, że bywa tak, że dzieci rodzą sie bez mózgu i żyją
        tylko kilka dni.
        To on chyba tak sie urodził, tylko na nieszczęście jeszcze żyje.
        • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 08:53
          A przy okazji zrobił czarny marketing kawie zbożowej - kupa sadła nie je słodyczy, nic nie pije i tylko ta kawa zbożowa... Ciekawe czy nienawiść wyniósł z domu, czy źle trafił w życiu. I jaki będzie za 30 lat (vide: 70-procentowa przemiana Niesiołowskiego, dla mnie zaskakująca).
          • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:01
            Moje dzieciństwo przypadło na ponure lata Jaruzelskiego. Na Gierka i jego
            banany się nie załapałem. To pewnie spowodowało, że jestem zoologicznym
            antykomunistą. Po prostu tak dużo krzywd człowiek doznał. To były ponure lata.

No, moje dzieciństwo na te same lata przypadło i żyję. Krzywd nie doznałam w
            mojej opinii. Bosz co za debil, debil, debil!!!!
            • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:03
              Wie pani, co jest jednym z materialnych przejawów wyższości kultury katolickiej
              nad innymi? Kuchnia. To kraje katolickie stworzyły najsmaczniejsze dania.
              Proszę porównać kuchnię Włoch, Francji, Polski z niemieckimi parówkami czy
              angielskim bekonem. Jest to coś bezsprzecznie wyższego.

ROTFL :DDDDDDDDDDDDDDD
              On jest pojebany. Nienormalny. Takich powinno się szybko i przymusowo
              eksterminować!!!!!!!!!!!
              • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:04
                Moi rodzice nie byli małżeństwem.

No i bękart w dodatku. Do kotła z nim!!!
          • conejito13 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:04
            sonrie, on niczego nie wyniosl z domu, bo on tam caly czas jeszcze
            mieszka!!!!;);)
            - gdzie pan mieszka
            - na szczescie z mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?????????????????

bosz... to nie zaden fundamentalista, to zwykla niedojda i dupek, ktory sobie
            do tego dorobil wlasna teorie dziejow wszechswiata i umiescil w tym siebie,
            zeby nie zwariowac! tylko po co tyle szumu i artykul wokol tego czegos??
            • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:06
              Moja nieśmiała refleksja jest taka: w Polsce "Mein Kampf" jest zakazana, bo
              ludzie mogliby dostrzec, że jej tezy są realizowane przez współczesną lewicę
              europejską.

No comments....
              • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:08
                Warto dodać, że tu dopiero widać fascynująca rolę Radia Maryja. Jak ono rozwija
                aspiracje intelektualne wiernych. Jak jego słuchacze dowiadują się prawdy o
                historii Polski i przychodzą do nas, bo chcą wiedzieć więcej.

Prawda w radiu co ma Ryja????
            • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 09:16
              Kurde, fakt :) A rok młodszy od nas!!!!!
              • conejito13 Re: Brak słów... 11.04.06, 09:45
                sonrie, i wsrod naszych rowiesnikow tez pelno tego czegos:(
                • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 09:50
                  No tak... Z jednym się tylko muszę zgodzić - ja się faktycznie trochę czuję straconym (przejściowym) pokoleniem; za młoda, żeby wystartować z biznesem w 1990 r., ciężkie egzaminy na studia (rok później - jeden egzamin), prawo zdawania tylko na jeden kierunek (rok później - na ile kierunków się chce), wkuwanie w szkole rosyjskiego zamiast angielskiego (i tak z rosyjskiego nic nie umiem - głupota, trzeba się było uczyć, nie protestować). Trochę żałuję, że się nie urodziłam 5 lat później.
                  • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:00
                    Sonrie,

żałować to ja żałuję, że sie księżną Monaco nie urodziłam.

Ale trafiło nam się tak, nie inaczej i uważam, że super - Papież,
                    transformacja, Solidarność, nawet stan wojenny - smutne doswiadczenie ale to
                    działo się na naszych oczach.
                    A teraz mamy szanse sami sobie życie ułożyć, chociaz czasem pod górkę.
                    Ja się cieszę, że to wszystko widziałam, a teraz jak bieduję to jest moja wina,
                    ale jak się zawezmę to mogę wszystko.
                    A nieudacznicy niech sobie wmawiają, że sa poszkodowani - nie tyczy sie to
                    Ciebie tylko bezmózgiego lenia z artykułu.
                    • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 10:07
                      A ja się jednak upieram w znaczeniu ogólnym - jestem straconym pokoleniem pod względem możliwości :) Chodzę na studia podyplomowe i tam to widać - ludzie w moim wieku i starsi boją się (nawet!) internetu, nie przyjmują do wiadomości, że pracy można szukać przez internet (!!!); nie potrafią zapisać adresu internetowego. Młodsi już nie - kończą kilka kierunków, wyjeżdżają za granicę... Są jakoś bardziej wolni. Chloe, nam się udało, ale wiele osób nie kuma, o co w tym wszystkim chodzi! Nie tego ich uczyli w szkołach - większość jeszcze pamięta piosenki o Leninie (ja też:). I nie mówię tutaj o tym pajacu z artykułu. To już jest patologia...
                      • conejito13 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:16
                        pokolenie przejsciowe... nie najlatwiejsze niestety. we krwi mamy jeszcze tamto
                        a w glowie juz to.
                      • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:28
                        sonrie napisała:

> -ludzie w m
                        > oim wieku i starsi boją się (nawet!) internetu, nie przyjmują do wiadomości,
                        że
                        > pracy można szukać przez internet (!!!); nie potrafią zapisać adresu
                        interneto
                        > wego.

Jakoś nie sądzę, żeby to była pozostałość po systemie jakiego doświadczyliśmy.
                        To skutek umysłowego ograniczenia, które zdarza się w każdym pokoleniu pod
                        każdą szerokością geograficzną.

Ja bardzo cenię sobie to, że wielka historia była w jakimś sensie moim
                        udziałem. I uważam, że jesteśmy przez to o wiele bardziej... nie
                        wiem..Świadomi??? Wzbogaceni??? Niż nasi rówieśnicy z UK, USA czy innych krajów
                        (trochę generalizuję, ale wiecie o co mi chodzi - trudności wzmacniają)
                        • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 10:31
                          I tu nie chodzi w ogóle o pozostałość po systemie - to brak możliwości, po prostu siła wyższa.
                          • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:38
                            sonrie napisała:

- to brak możliwości, po pros
                            > tu siła wyższa.
                            Akurat możliwości to teraz mamy bardzo wiele - a skoro ktoś nie umie z nich
                            skorzystać - niczyja wina.
                            • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 10:46
                              Mnie się już nie chce korzystać z tych pseudomożliwości, chcę na emeryturę - na szczęście mam wolny zawód, bo teraz dla wielkich dyrektorów kobieta plus 30 lat niewiele znaczy. I tu akurat nie ma się co oszukiwać.
                              • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:56
                                E, emeryturę to ja też bym juz chciała : Wysoką, żebym mogła na niej
                                podróżować :))

PS: Nie czuję się dyskryminowana ze względu na wiek... a na moje "stanowisko"
                                hehe, to raczej młodsza by sie nadawała :)))
                                • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 11:00
                                  No właśnie, wysoką... I tak niższą niż kolega :) A na emeryturze państwowej to ja będę mogła co najwyżej jechać raz w roku do Mikołowa, a ty do Tychów, hehehe. No cóż... Stracone pokolenie :))))))))))
                                  • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 11:02
                                    No to może chociaz będziemy szczęśliwe w małżeństwie????
                                    :DDDD
                                    • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 11:04
                                      No może :) Ale ja mam ciężki charakter i zawsze jestem tylko trochę szczęśliwa
                                      :PPPPP
                                      • chloe30 Off topic 11.04.06, 11:07
                                        A Ty koffana kiedy wizytówke sobie spreparowałaś i czemu ja o tym nic nie
                                        wiem?????????????
                                        • sonrie Re: Off topic 11.04.06, 11:08
                                          A dzisiaj taką (haha) ładną, jak się bawiłam. Bo jak muszę pracować to robię wszystko, żeby nie pracować...
                                          • chloe30 Re: Off topic 11.04.06, 11:21
                                            To kliknij w prawy górny róg :)
                                            No chyba że nie chcesz, buuuu :((((((((
                                            • sonrie Re: Off topic 11.04.06, 11:24
                                              No klikłam, nie rycz :) I mam przyjaciela, lalalala
                                              • chloe30 Re: Off topic 11.04.06, 11:26
                                                Byś se obrazek jakis wstawiła, nie???
                                                :))
                                                • sonrie Re: Off topic 11.04.06, 11:27
                                                  No fakt... Pomyślę i se wstawię jakiś fajowy, co go jeszcze nikt nie ma!
                    • conejito13 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:15
                      chloe, ksiezna Monako nie zyje:), wiec nie zaluj (Grace Kelly) a ten nowy
                      ksiaze to raczej zadnej ksieznej nie szykuje, predzej ksieciunia:):)
                      poza tym, nawet ona nie miala latwego zycia. pomysl, amerykanka z bogatej
                      rodziny, wschodzaca gwiazda kina, piekna, nawet bardzo piekna. miala tam
                      wszystko. no i sie wziela zakochala na swoje nieszczescie:( pojechala do tego
                      panstwa-miasta, i co? no kochali tam ja, owszem, ale...
                      no, to tyle w kwestii ksieznej monako:):)
                      ze nie wspomne o jej dzieciach:(:( biedna w grobie sie przewraca widzac co sie
                      dzieje;)
                      mnie akurat jakos to wszystko: transformacja, papiez, solidarnosc to chyba
                      bokiem ominelo, albo nie mialam politycznie chlonnego mozgu, bo szczerze
                      mowiac, z zadnym z tych wyznacznikow moich czasow nie czuje sie zwiazana. no,
                      moze papiez, to tak! ale sie nie skarze i nie zwalam swoich nieszczesc na
                      warunki spol-polit (w koncu wojny nie bylo a juz jako taka demokracje mamy
                      ladnych pare lat!).
                      • mami2 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:19
                        Moze to off topic, ale chyba jednak sie wiąże z tym artykułem- bo cele, ich
                        wyznaczanie, osiąganie bądź tez nie. Nie przedłuzając wiec: pracuje nad
                        projektem internetowym, szukam ludzi do pomocy, serwis dla kobiet miałby to
                        byc. Szczegóły dla chętnych na maila:)
                        • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:20
                          No to wysyłaj - ja póki co mam cel, a nieczęsto mi się to zdarza :DDDD
                          • mami2 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:21
                            Ok Chloe, musze się spreżyc w robocie i napisze CI co i jak.
                            • sonrie Re: Brak słów... 11.04.06, 10:22
                              Napisz coś więcej, może być ciekawie...
                              • mami2 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:43
                                Dzisiaj wracam do domu po 21:/Chyba sie nie wyrobie. Ale obiecuje napisac
                                wszystkim zainteresowanym na maila. W skrócie- za jakis czas chce ruszyc z
                                serwisem kobiecym, miał byc pierwotnie w załozeniach serwisem lokalnym, ale jak
                                wiadomo internet nie znosi sztucznych granic, wiec szukam moderatorek z róznych
                                miast naszego pięknego kraju, które chciały by w to wejsc. Co do zawartosci
                                serwisu to naprawde nie mam czasu teraz opisywac, ale mam kilka fajnych
                                pomysłów. Oczywiscie zalezałoby mi na początek na potraktowaniu tego zupełnie
                                na zasadzie wolontariatu:/, ale pomysł biznesowy jest oczywiscie, tylko ze
                                pieniądze z takiego serwisu są dopiero wtedy kiedy jest dobry wskaznik
                                odwiedzalnosci. Daje naprawde dobry projekt ( zrobi I ligowa agencja
                                interaktywna)i CMS do zarządzania treścią. Szukam po prostu chętnych babek do
                                pomocy.
                                • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:54
                                  Jestem chętna, wolontariacko też :))))
                                  • mami2 Re: Brak słów... 11.04.06, 10:58
                                    Chloe, mówiąc szczerze liczyłam na Ciebie:) po prostu szukam ludzi którzy lubią
                                    pisać. Polki na obczyźnie też mile widziane...:)
                                    • chloe30 Re: Brak słów... 11.04.06, 11:02
                                      mami2 napisała:

> Chloe, mówiąc szczerze liczyłam na Ciebie:)

Ja nie wiem czemu ale się zaszczycona czuję :))))))
                                      • conejito13 zaszczana przeczytalam:) nt 11.04.06, 11:17

• conejito13 mami - do mnienja tez wyslij. nt 11.04.06, 11:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka