sandia78 08.03.07, 18:40 Czy ktos tam byl? Jesli tak, to co warto zobaczyc, dokad sie udac? Pozdrawiam Sandia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robzza Re: Manzanillo,Colima 20.03.07, 23:40 hej,jestem od paru dni w meksyku.obecenie w gadalarajarze.:)znajomi u ktorych jestem maja dom w manzanillo i wybieram sie tam w sobote,wiec jak tylko bede na miejscu podziele sie wrazeniami! Odpowiedz Link
edytakarin1 Re: Manzanillo,Colima 21.03.07, 20:55 Byłam tam na weselu, cudowne plaże i wspaniałe, swieże i tanie owoce morza!!!!! Ciekawe lokale takie jak EL BAR SOCIAL, tzw cantina, w centrum na przeciwko portu. Możesz zrobic sobie wycieczkę do Colima i Comala. Comala jest tzw magicznym miasteczkiem. Polecam obiadek albo kolację en los portales. Przed wyjazdem zajrzyj na www.mexico4travellers.com - wiele ciekawych informacji. Pozdrawiam, Edytakarin Odpowiedz Link
robzza Re: Manzanillo,Colima 22.03.07, 22:28 hej,na pewno tam zajrze,dzieki za informacje.jesli wiesz cos wiecej na temat manzanillo wielkie dzieki! planuje potem wybrac sie do tulum i cancun. Odpowiedz Link
edytakarin1 Re: Manzanillo,Colima 22.03.07, 22:42 Niewiele więcej można o Manzanillo powiedzieć, to miłe ale małe miasteczko, takie na chwilę lenistwa. Odpowiedz Link
robzza Re: Manzanillo,Colima 22.03.07, 22:54 hm,ok,dzieki i za to;)lenistwo na pewno mi sie przyda,zamierzam rowniez odwiedzic oaxaca,bylas tam moze? Odpowiedz Link
sandia78 Re: Manzanillo,Colima 23.03.07, 04:22 Hej, wlasnie jestem w Manzanillo. Cudowne, urocze miejsce. Polecam wszystkim. Malo turystow, laden hotele, czyste plaze,tak jak ktos powiedzial raj dla tych co chca poleniuchowac. Mozna wybrac sie do Colimy lub Comala, po drodze malownicze krajobrazy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
robzza Re: Manzanillo,Colima 26.03.07, 02:49 hola.jestem w manzanillo od wczoraj.widok na ocean,jest pieknie.goraco.:)troche rozkopana ta miescina ale coz poczac.trzeba jakos przezyc.i ten dziwny ciemny piasek...moze byc.pozdrowienia Odpowiedz Link
arekch77 Re: Manzanillo,Colima 23.03.07, 09:19 hej robzza, znam dobrze Oaxaca, co chciałbyś wiedzieć? Odpowiedz Link
robzza Re: Manzanillo,Colima 23.03.07, 19:12 obecnie jestem w Guadalajarze,jutro wybieram sie do manzanillo na pare dni.potem chcialbym pojechac wlasnie do oaxaca,ponoc warto zobaczyc to miasto..coz moge chciec wiecej.interesuje mnie zabudowa,ze tak sie wyraze:) tzn zdjecia,ktore chcialbym tam zrobic.nie wiem jeszcze jaktam sie dostane...czy przez DF czy jakos prosto z colimy...nie wiem.ponoc sa jakies buspassy na 7 dni,ktos juz na tym forum o tym pisal,ale nie wiem za bardzo gdzie ich szukac w guadalajarze.planuje rowniez pojechac do tulum,cancun..jestem otwarty na wszelkie sugestie.:)dzieki za info. Odpowiedz Link
edytakarin1 Re: Manzanillo,Colima 23.03.07, 23:36 Bus passów szukaj na stronie www.mexico4travellers.com. A Oaxaca to jedno z moich ulubionych miejsc w Meksyku. Samo miasto to mistyczne miejsce, zaspane w upane dni ożywa wieczorami dzięki mercado, portales, mariachi na placu. Wiele do zobaczenia jest w całym regionie Oaxaca. Warto przejechać przez Sierra de Oaxaca aby dotrzeć na wybrzeże chociaż droga nie należy do najlepszych. Odpowiedz Link
arekch77 Re: Manzanillo,Colima 26.03.07, 16:00 Hej, z DF dojedziesz do Oaxaca autobusem w 6 godzin. W zeszłym roku było tam bardzo niebezpiecznie, ciagłe zamieszki, bitwy z policją, barykady, płonące autobusy i samochody... Teraz się trochę uspokoiło ale ostrożność nie zawadzi. Zdjęcia porobisz tam świetne, Oaxaca ma dużo budynków z epoki kolonialnej, wspaniały klasztor Santo Domingo gdzie dodatkowo można obejrzeć skarby wydobyte w pobliskim Monte Alban. W okolicach Oaxaca jest także mnóstwo zabytków epoki prekolumbijskiej, jak właśnie Monte Alban, Zaachila, Mitla... Będąc tam wybierz się koniecznie do Santa Maria del Tule gdzie można obejrzeć najszersze drzewo w Ameryce, oraz dalej do Hierve el Agua - znajdują się tam skamieniałe wodospady, można też popływać w wodach termalnych. Po drodze jest kilka ciekawych wiosek, mozna też obejrzeć proces tradycyjnego wyrobu mezcalu. Z kolei na wybrzeżu Oaxaca znajdują się jedne z nalpiękniejszych plaż Meksyku takie jak Bahias de Huatulco, Puerto Angel, Mazunte, Zipolite, Puerto Escondido. Warto zwiedzić to wszystko! Odpowiedz Link