Dodaj do ulubionych

Pytanie o dietę kopenhaska

IP: *.net.autocom.pl 04.02.04, 18:59
Mam pytanie czy zamiast herbaty można pic kawę z mlekiem bez cukru i czy
dieta ta nie przeszkodzi mi w jasnym rozumowaniu ( mam teraz egzaminy i
sesje).Pytam bo po wielu dietach człowiekowi sie w głowie kręci i nie może
się skupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: Pytanie o dietę kopenhaska IP: *.net.autocom.pl 04.02.04, 19:13
      Czy przy tej diecie można się napić piwka- jednego wieczorem ,albo lampki wina?
      • Gość: minio Re: Pytanie o dietę kopenhaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 19:58
        ani piwka, ani kawy z mlekiem :-) zamiast herbaty w dzien kiedy jest herbata
        mozna kawe czarna, ale bez cukru bo w tym dniu nie ma.
        a odnosnie myslenia
        • Gość: renia Re: Pytanie o dietę kopenhaska IP: *.ath.spark.net.gr 04.02.04, 20:06
          Dlaczego ja przy tej diecie nie mam zadnych negatywnych skutkow, jak
          otepienie, zawroty glowy czy sennosc? Jedynie w poniedzialek bylam cholernie
          oslabiona fizycznie, dopoki czegos nie zjadlam, no ale to bylo po niedzieli
          spedzonej na nartach, w czasie ktorej zjadlam tylko jedno jablko i kawalek (ze
          100 gram) piersi kurczaka. A tak na ogol to czuje sie znakomicie, tylko po
          kilkunastu godzinach od poprzedniego posilku zaczynam juz odczuwac nie do
          zniesienia glod, ale jak tylko coklwiek zjem, to jest super. W zasadzie
          moglabym jesc jeden z tych dwoch posilkow podzielony na dwie czesci i
          przezylabym spokojnie. Zostaly mi trzy dni kopenhaskiej. Ja te diete polecilam
          kilku swoim znajomym, prawie wszystkie zrobily i kazda byla zadowolona.
          Wielokrotnie probowalam przeprowadzic jakas diete i zazwyczaj onczylo sie po
          dwoch dniach meczarni. Nie wiem co kopenhaska ma w sobie, ale jest naprawde i
          znosna, do wytrzymania, i skuteczna, sadlo niknie w oczach. Moj maz jest nie
          do poznania, taki plaskobrzuchy sie zrobil po tych 10 dniach. :))))))
          • jogger Re: Pytanie o dietę kopenhaska 05.02.04, 17:25
            Ta dieta ma na celu podkręcenie metabolizmu poprzez stymulację tarczycy
            jedzeniem potraw ciężkostrawnych, długo zalegających w przewodzie pokarmowym,
            czyli dokładnie odwrotnie niż radzą dietetycy :-). Nawet jajka są wyłącznie na
            twardo, bo są ciężej twarde od 'na miękko' czy jajecznicy :-).
            • Gość: brumbak Re: Pytanie o dietę kopenhaska IP: *.crowley.pl 05.02.04, 18:16
              jogger napisał:

> Ta dieta ma na celu podkręcenie metabolizmu poprzez stymulację tarczycy
              > jedzeniem potraw ciężkostrawnych, długo zalegających w przewodzie pokarmowym,
              > czyli dokładnie odwrotnie niż radzą dietetycy :-). Nawet jajka są wyłącznie
              na
              > twardo, bo są ciężej twarde od 'na miękko' czy jajecznicy :-).

Nadczynność tarczycy
              Nadczynność tarczycy to nadmiar krążących we krwi hormonów tarczycy i obecność
              patologicznych skutków nadmiaru tych hormonów. Najczęstszymi przyczynami
              nadczynności jest pobudzenie tarczycy przez grupę własnych przeciwciał
              (autoprzeciwciał) wytwarzanych patologicznie (choroba Graves-Basedowa) lub
              obecność gruczolaka, który wydziela hormony tarczycy niezależnie od
              wydzielanego przez przysadkę mózgową hormonu tyreotropowego (TSH). Rzadziej
              nadczynność tarczycy bywa skutkiem przedawkowania hormonów tarczycy przez
              lekarza w leczeniu wola prostego lub miąższowego. Nadczynność występuje również
              we wstępnej fazie zapaleń tarczycy: wirusowego lub autoimmunologicznego. Objawy
              nadczynności gruczołu wynikają z omówionych powyżej właściwości hormonów
              tarczycy. Chory z tym zaburzeniem (patologia tarczycy występuje czterokrotnie
              częściej u kobiet niż u mężczyzn)
              traci na wadze,

poci się, jest pobudliwy, źle sypia, trzęsą mu się ręce; pobudzenie nerwowe
              (stres) może wywołać oddawanie wolnych stolców. Akcja serca jest przyspieszona,
              czasem bardzo znacznie, mogą wystąpić zaburzenia rytmu serca i niewydolność
              wieńcowa. Niekiedy ujawniają się choroby psychiczne lub nerwice.
              www.zdrowie.med.pl/tarczyca/choroby/c_tarczyca.html
    • Gość: Kiki Re: Pytanie o dietę kopenhaska IP: *.net.autocom.pl 05.02.04, 18:00
      Dzięki serdeczne za odpowiedź :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka