Gość: a_kopycka IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 20:59 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a kopycka Do joggera IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 21:03 Mialam anoreksje schudlam z 60 na 45 przy wzroscie 170.W zeszlym roku nabawilam sie dodatkowo bulimii i nagle w pol roku znow przytylam do 60 a wydawalo mi sie ze pilnuje ze co zjem to zwracam.Obecnie nie jem nic ew jakies owoce jogurty, cwicze codziennie w fitness clubie stosowalam kopenhaska i nic dalej 60.Nie umiem jesc jak normalny czlowiekjak zjem obiad to od razu go zwracam.Jak mam schudnac?To czesc mojej terapii u psychologa - osiagniecie wagi 52 kilo jak zwiekszyc metabolizm Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do joggera 21.02.04, 01:03 Gość portalu: a kopycka napisał(a): > Mialam anoreksje schudlam z 60 na 45 przy wzroscie 170.W zeszlym roku nabawilam > > sie dodatkowo bulimii i nagle w pol roku znow przytylam do 60 a wydawalo mi sie > > ze pilnuje ze co zjem to zwracam.Obecnie nie jem nic ew jakies owoce jogurty, > cwicze codziennie w fitness clubie stosowalam kopenhaska i nic dalej 60.Nie > umiem jesc jak normalny czlowiekjak zjem obiad to od razu go zwracam.Jak mam > schudnac?To czesc mojej terapii u psychologa - osiagniecie wagi 52 kilo jak > zwiekszyc metabolizm Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do joggera 21.02.04, 01:12 Pal licho metabolizm - masz typowy problem z zakłóceniem funkcjonowania neuroprzekaźników w mózgu, a konkretnie serotoniny, odpowiedzialnej za samopoczucie. Zakłócenie to powoduje, że serotonina, wytwarzana przy spożywaniu węglowodanów, jest na powrót wchłaniana przez komórki mózgu, które ją wytworzyły. Leczy się to blokerami wychwytu zwrotnego serotoniny, stosowanymi również w leczeniu depresji. Najskuteczniejsza jest Meridia, pozwalająca znacznie ograniczyć ilość ataków bulimii, ale za to b. droga. Tańsze są polskie prozaki - Fluoksetyna/Fluoxetin/Bioxetin. Co do diety, to i tak kopenhaska jest najskuteczniejsza w podnoszeniu metabolizmu, jeśli czujesz na niej głód, musisz dołożyć jeszcze jeden podobny posiłek. Twoja obecna dieta tylko obniża metabolizm, a fruktoza z owoców idzie prosto w tłuszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: Do joggera 21.02.04, 11:19 kopenhadzka dopiero obniza! bo ma bardzo malo kalorii. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do joggera 21.02.04, 22:12 Pomyłka: organizm nie ma licznika kalorii i obniżeniem metabolizmu reaguje na uczucie głodu, a większość stosujących kopenhaską (z powodzeniem) głodu nie odczuwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brzydulca Re: Do joggera 21.02.04, 23:52 gdzie moge znalezc te diete? I czy ona jest z poparciem lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do joggera 22.02.04, 10:56 Masz ją na tej samej stronie :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917 żaden lekarz ogólny nie zaleci ci konkretnej diety, bo się boi odpowiedzialności. Ale stosowali ją na sobie nawet wykładowcy z AM :) Odpowiedz Link Zgłoś
brzydulca Re: Do joggera 23.02.04, 07:07 dziekuje:-) a czy mozna jest landrynki mietowe bezcukrowe? Odpowiedz Link Zgłoś