Dodaj do ulubionych

jak brać FAT BURNER?

IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.02.02, 12:42
Mam prosbe, o wyjasnienie, jak powinnam brac FAT BURNER firmy HITEC.
Dwa razy w tygodniu chodze do klubu (ABT, TBC).
Do tego jeszcze chce brac L-KArnityne (Olimp).waze obecnie 68 kilo, 172 wzrostu.
I jeszcze dodatkowe pytanie: jak korzystac z sauny po cwiczeniach, aby sie nie
wykonczyc, a bylo to skuteczne.
Kiedy moge lepiej isc do solarium: przed czy po cwiczeniach (dnie wolne od
cwiczen raczej nie wchodza w rachube, ze wzgledu na brak czasu)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 20.02.02, 14:54
      Gość portalu: OLCIA napisał(a):

> Mam prosbe, o wyjasnienie, jak powinnam brac FAT BURNER firmy HITEC.
      > Dwa razy w tygodniu chodze do klubu (ABT, TBC).
      > Do tego jeszcze chce brac L-KArnityne (Olimp).waze obecnie 68 kilo, 172
      wzrostu
      > .

Żeby zrzucić kilka kilo tłuszczu, musisz przede wszystkim zadbać o dietę.
      Ćwiczenia też są niezbędne dla przyśpieszenia przemiany materii (dieta ją
      zwalnia). Sam wydatek kaloryczny na aerobiku nie wystarczy (godzina zajęć to
      ok. 600kcal), poza tym przeważnie zajęcia aerobikowe są nieco zbyt intensywne
      (na granicy zadyszki), może z wyjątkiem właśnie ABT. Właściwe tempo wysiłku
      aerobowego, podczas którego następuje bezpośrednie spalanie tłuszczu, to takie,
      przy którym możemy jeszcze (ale z trudem) rozmawiać. Dlatego po aerobiku warto
      jeszcze pokręcić pół godziny na rowerku, gdyż przy obniżonym poziomie glikogenu
      w mięśniach tłuszczyk będzie lepiej schodził. I teraz dopiero można myśleć o
      suplementach. Fat burner hiteca - 20min przed posiłkami, oraz razem z L-
      karnityną na godzinę przed ćwiczeniami. L-karnityna Olimpu jest zbyt słaba
      (300mg) żeby sama coś pomogła, więc traktuj ją lepiej jako uzupełnienie
      (tabletka pod język na krótko przed zajęciami) i jako główne źródło użyj
      tabletek (a najlepiej kapsułek) 1000mg. No i po treningu przez godzinę
      wyłącznie mineralka (w czasie zajęć też trzeba uzupełniać 'poziom wody' w
      organiźmie).

> I jeszcze dodatkowe pytanie: jak korzystac z sauny po cwiczeniach, aby sie
      nie
      > wykonczyc, a bylo to skuteczne.

Sauna w zastosowaniu rekreacyjnym jest doskonała do regeneracji (odkwaszenia)
      po treningu. Seans w saunie powinien trwać co najmniej do fazy intensywnego
      pocenia, chyba że poczujesz się słabo, wtedy od razu uciekaj pod prysznic! Do
      odchudzania sauna się zbytnio nie nadaje, zbyt długie 'seanse' odwadniają. W
      ogóle przy odchudzaniu trzeba pić b. dużo wody.

> Kiedy moge lepiej isc do solarium: przed czy po cwiczeniach (dnie wolne od
      > cwiczen raczej nie wchodza w rachube, ze wzgledu na brak czasu)

Po ćwiczeniach; wtedy można je potraktować jako rodzaj odnowy biologicznej,
      podobnie jak saunę.
      • Gość: olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.02.02, 15:21
        Na diecie jestem juz od jakiegos czasu, zamierzam to kontynuowac. Obecnie w tym
        tygodniu mam diete kapusciana. Poza tym caly czas bardzo dokladnie pilnuje, co
        jem.
        Jesli chodzi o saune, widze rozne osoby stosujace rozne metody: jedni siedza
        jadna "klepsyderke" (10-15 min), inni po takim seansie wychodza pod zimny
        prysznic i potem wracaja na drugi taki "seansik". Jesli chodzi o mnie bardzo
        chetnie korzystam z sauny, bo tylko tam moge sie wygrzac (wiecznie marzne),
        dosyc mocno sie poce, ale duzo przy okazji pije.
        Mam jeszcze pytanie - czy woda do picia podczas treningu oraz po moze byc
        wzbogacona rozpuszczalna tabletka np z magnezem (zdrovit)?
        musze codziennie brac magnez i witaminy dodatkowo, gdyz bez tego mam duze
        problemy z paznokciami, wlosami itp.
        A tak z "innej beczki": jak cwiczyc, by pozbyc sie sadelka z okolic talii oraz
        tuz ponizej na plecach (tzw boczek). Podczas cwiczen skutecznie udaje mi sie
        formowac prawie cala sylwetke, z wyjatkiem tego miejsca (ani drgnie, nawet
        dieta nic nie pomaga, mino, ze nogi mi schudly).
        Pozdrawiam i dzieki za fachowa odpowiedz
        • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 20.02.02, 15:54
          Gość portalu: olcia napisał(a):

> Jesli chodzi o saune, widze rozne osoby stosujace rozne metody: jedni siedza
          > jadna "klepsyderke" (10-15 min), inni po takim seansie wychodza pod zimny
          > prysznic i potem wracaja na drugi taki "seansik". Jesli chodzi o mnie bardzo
          > chetnie korzystam z sauny, bo tylko tam moge sie wygrzac (wiecznie marzne),
          > dosyc mocno sie poce, ale duzo przy okazji pije.

Dlugie siedzenie w saunie stosują sportowcy zbijający wagę, ale nie jest to
          najzdrowsza metoda. Pocenie w saunie jest intensywniejsze niż zdolność organizmu
          do uzupełniania płynów, i wodę brakującą do termoregulacji organizm 'ciągnie' z
          mięśni (które nb składają się w 80% z wody). Były wypadki zgonu młodych ludzi na
          serce po przedawkowaniu sauny (kręcili w saunoie na rowerkach!), gdyż mięsień
          sercowy także podlega katabolizmowi. Takie kilkakrotne seanse są za to dobre, gdy
          mamy początki infekcji dróg oddechowych - wtedy cykl grzanie-chłodzenie ułatwia
          usunięcie płynów pozapalnych z oskrzeli i zatok.

> Mam jeszcze pytanie - czy woda do picia podczas treningu oraz po moze byc
          > wzbogacona rozpuszczalna tabletka np z magnezem (zdrovit)?
          > musze codziennie brac magnez i witaminy dodatkowo, gdyz bez tego mam duze
          > problemy z paznokciami, wlosami itp.

OK, ale oprócz magnezu trzeba suplementować też wapń, gdyż nadmiar jednego z tych
          mikroelementów powoduje wypłukiwanie drugiego. Na paznokcie i włosy - przede
          wszystkim krzem ('Wyciąg ze skrzypu z witaminami'). Na marznięcie - nalewka z
          miłorzębu japońskiego, Kelp + 500mg vit.E

> A tak z "innej beczki": jak cwiczyc, by pozbyc sie sadelka z okolic talii oraz
          > tuz ponizej na plecach (tzw boczek). Podczas cwiczen skutecznie udaje mi sie
          > formowac prawie cala sylwetke, z wyjatkiem tego miejsca (ani drgnie, nawet
          > dieta nic nie pomaga, mino, ze nogi mi schudly).

Spójrz na post 'Szerokie biodra' - 'kręciołek' jest niemal niezastąpiony,
          występuje też w wielu siłowniach (jeszcze skręty górnej części tułowia siedząc z
          drewnianym drązkiem na karku) - też trzeba ćwiczyć b. długo i najlepiej na koniec
          treningu.

• Gość: olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.02.02, 15:40

Na diecie jestem juz od jakiegos czasu, zamierzam to kontynuowac. Obecnie w tym
        tygodniu mam diete kapusciana. Poza tym caly czas bardzo dokladnie pilnuje, co
        jem.
        Jesli chodzi o saune, widze rozne osoby stosujace rozne metody: jedni siedza
        jadna "klepsyderke" (10-15 min), inni po takim seansie wychodza pod zimny
        prysznic i potem wracaja na drugi taki "seansik". Jesli chodzi o mnie bardzo
        chetnie korzystam z sauny, bo tylko tam moge sie wygrzac (wiecznie marzne),
        dosyc mocno sie poce, ale duzo przy okazji pije.
        Mam jeszcze pytanie - czy woda do picia podczas treningu oraz po moze byc
        wzbogacona rozpuszczalna tabletka np z magnezem (zdrovit)?
        musze codziennie brac magnez i witaminy dodatkowo, gdyz bez tego mam duze
        problemy z paznokciami, wlosami itp.
        A tak z "innej beczki": jak cwiczyc, by pozbyc sie sadelka z okolic talii oraz
        tuz ponizej na plecach (tzw boczek). Podczas cwiczen skutecznie udaje mi sie
        formowac prawie cala sylwetke, z wyjatkiem tego miejsca (ani drgnie, nawet
        dieta nic nie pomaga, mino, ze nogi mi schudly).
        Pozdrawiam i dzieki za fachowa odpowiedz
    • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 20.02.02, 15:42
      Gość portalu: OLCIA napisał(a):

> Mam prosbe, o wyjasnienie, jak powinnam brac FAT BURNER firmy HITEC.
      > Dwa razy w tygodniu chodze do klubu (ABT, TBC).
      > Do tego jeszcze chce brac L-KArnityne (Olimp).waze obecnie 68 kilo, 172 wzrostu
      > .

Żeby zrzucić kilka kilo tłuszczu, musisz przede wszystkim zadbać o dietę.
      Ćwiczenia też są niezbędne dla przyśpieszenia przemiany materii (dieta ją
      zwalnia). Sam wydatek kaloryczny na aerobiku nie wystarczy (godzina zajęć to ok.
      600kcal), poza tym przeważnie zajęcia aerobikowe są nieco zbyt intensywne (na
      granicy zadyszki), może z wyjątkiem właśnie ABT. Właściwe tempo wysiłku
      aerobowego, podczas którego następuje bezpośrednie spalanie tłuszczu, to takie,
      przy którym możemy jeszcze (ale z trudem) rozmawiać. Dlatego po aerobiku warto
      jeszcze pokręcić pół godziny na rowerku, gdyż przy obniżonym poziomie glikogenu w
      mięśniach tłuszczyk będzie lepiej schodził. I teraz dopiero można myśleć o
      suplementach. Fat burner hiteca - 20min przed posiłkami, oraz razem z L-karnityną
      na godzinę przed ćwiczeniami. L-karnityna Olimpu jest zbyt słaba (300mg) żeby
      sama coś pomogła, więc traktuj ją lepiej jako uzupełnienie (tabletka pod język na
      krótko przed zajęciami) i jako główne źródło użyj tabletek (a najlepiej kapsułek)
      1000mg. No i po treningu przez godzinę wyłącznie mineralka (w czasie zajęć też
      trzeba uzupełniać 'poziom wody' w organiźmie).

> I jeszcze dodatkowe pytanie: jak korzystac z sauny po cwiczeniach, aby sie nie
      > wykonczyc, a bylo to skuteczne.

Sauna w zastosowaniu rekreacyjnym jest doskonała do regeneracji (odkwaszenia) po
      treningu. Seans w saunie powinien trwać co najmniej do fazy intensywnego pocenia,
      chyba że poczujesz się słabo, wtedy od razu uciekaj pod prysznic! Do odchudzania
      sauna się zbytnio nie nadaje, zbyt długie 'seanse' odwadniają. W ogóle przy
      odchudzaniu trzeba pić b. dużo wody.

> Kiedy moge lepiej isc do solarium: przed czy po cwiczeniach (dnie wolne od
      > cwiczen raczej nie wchodza w rachube, ze wzgledu na brak czasu)

Po ćwiczeniach; wtedy można je potraktować jako rodzaj odnowy biologicznej,
      podobnie jak saunę.
    • Gość: Jola Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 20.02.02, 16:40
      Proszę o wyjasnienie, ktory z tych specyfików jak Fat Stopper, Ultra Linia
      Complex, Super Fat Burner, Fat Blocker jest najlepszxy dla kobiety i niestety
      majacej siedzący tryb pracy?
      • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 21.02.02, 10:16
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Proszę o wyjasnienie, ktory z tych specyfików jak Fat Stopper, Ultra Linia
        > Complex, Super Fat Burner, Fat Blocker jest najlepszxy dla kobiety i niestety
        > majacej siedzący tryb pracy?

Fat Blocker ( a przypuszczalnie i Fat Stopper - do sprawdzenia) zawierają chitynę
        (jest też produkt pn. Chitosan), która blokuje wchłanianie tłuszczu w jelitach.
        Nie można tego stosować non-stop, gdyż uniemożliwia się wtedy
        wchłanianie 'zdrowego' tłuszczu (nnkt).
        Super Fat Burner jest nieekonomiczny, gdy się nie ćwiczy. Przed posiłkami można
        brać tańszy Fat Burner (cholina+inozytol); są to zaliczane do grupy witamin B
        prekursory lecytyny - właściwego metabolizera tłuszczu. Można jeszcze brać
        lecytynę sojową w proszku, ale mam wątpliwości co do jej wchłaniania.
        Ultra Linia Complex - nie wiem, co to jest. Używałem produktu o podobnej nazwie -
        Linia 2000 - zawierającego błonnik, którego porcja zastępuje jeden posiłek. Jest
        zalecany przez Inst.Żywienia jako środek wspomagający przy diecie 1000 kcal.
    • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.02.02, 11:36
      Jeszcze jedno pytanie do specjalisty :)), troche nie zwiazane z fitness...
      JAK powinno sie korzystac z solarium? jak czesto? jaki czas jest odpowiedni?
      jaka czestotliwosc?
      Mam karnacje europejska.
      Obecnie chodze raz w tygodniu na 5 minut. czy regularne takie solaria sa
      skuteczne, czy to nie za rzadko?
      Pozdrowionka
      • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 21.02.02, 11:55
        Jest to związane z indywidualną wrażliwością skóry na ultrafiolet oraz
        słonnościami do przesuszania bądź przetłuszczania. Przy suchej skórze trzeba
        koniecznie używać kremów (są specjalne serie na solarium), i raz na 2 tygodnie
        wystarczy. Przy cerze tłustej, trądzikowej solarium to naturalne lekarstwo i
        można chodzić częściej. Ja chodziłem od wakacji na 'podtrzymanie' raz w
        tygodniu najpierw 15min, potem 10, w styczniu przerwałem i znowu się zbieram
        żeby zacząć, raczej znowu od 10min, ale z kremem. W ten sposób przygotowuję
        się do szoku słonecznego w wakacje. Są zapaleńcy, którzy chodzą co drugi dzień
        po 15-20min, ale wolna wola...
        • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.02.02, 12:39
          Czy masz jakies typy (napewno masz) odnosnie kremow do opalania w solarium?
          (mam cere mieszana)
          Gdzie mozna takie kremy kupic? Wiadomo, ze jednorazowa saszetka w clubie jest
          bardzo droga, zapewne wieksze opakowanie byloby bardziej ekonomiczne. :))
          • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 21.02.02, 13:44
            Używam emulsji przyśp. opalanie z serii KOLASTYNA. Uważam, że jest to b. dobra
            marka (polska!). Zeszłego lata w Bułgarii zauważyłem, że jest tam b. popularna,
            widziałem ją i w hipermarkecie, i w butikach przy deptakach, a słoneczko tam
            piecze, oj piecze! Ale dość tej reklamy, ostatnią tubkę kupiłem chyba w Tesco,
            ale nie jestem pewien.
    • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.02.02, 11:46
      Jeszcze jedno pytanie do specjalisty :)), troche nie zwiazane z fitness...
      JAK powinno sie korzystac z solarium? jak czesto? jaki czas jest odpowiedni?
      jaka czestotliwosc?
      Mam karnacje europejska.
      Obecnie chodze raz w tygodniu na 5 minut. czy regularne takie solaria sa
      skuteczne, czy to nie za rzadko?
      Pozdrowionka
      • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.02.02, 12:30
        W ktorejs z odpowiedz na moj post pisales (do joggera), ze na marzniecie dobre
        sa: milorzab japonski, Kepl, wit e. Obecnie dostalam juz te srodki (niestety
        nie ma nalewki milorzebu, tylko gnikofar).
        Czy one rowniez przyspieszaja przemiane materii?
        troche sie dziwnie czuje tak "faszerujac" sie tabletkami (ginkofar, kelp,
        skrzyp,vit a+e, przed jedzeniem fat burner, przed treningiem l-karnityna, po
        treningu w mineralce rozposzczone magnez)... troche tego duzo, zastanawiam sie
        kiedy padnie mi watroba albo zoladek... a to tylko po to, zeby zrzucic to, co
        mi przyroslo w ciagu jednego roku (wlasciwie dwoch miesiecy - 13 kilo). kiedys
        nie mialam najmniejszych problemow z ksztaltem, figure mialam super... potem
        troche pojezdzilam po swiecie autostopem (wbrew pozorom wlasnie wtedy zaczelam
        tyc),potem skonczyly sie studia, zaczela praca i po figurze :)). teraz
        jako "kobieta swiadoma" probuje cos ze soba robic, cwicze, dokladnie dobieram
        menu... no coz, nastolatką nie jest sie wiecznie :)))
        • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 12:57
          Te tabletki są koncentratami substancji występujących w naszej diecie, więc
          tylko znaczne przedawkowanie mogłoby mieć skutki uboczne. Na odchudzanie może
          pomóc kelp, gdyż jod to pokarm dla tarczycy, ale i miłorząb jest przydatny przy
          ćwiczeniach fizycznych, gdyż należy do antyoksydantów, tj. substancji
          neutralizujących wolne rodniki. Natomiast jeśli dobrze zrozumiałem, w ciągu 2 m-
          cy znacznie przybrałaś na wadze. Uważam, że koniecznie powinnaś iść do lekarza
          i upomnieć się o badania kontrolne, bo może to być np. początek cukrzycy typu
          II. Wtedy dieta low-carb byłaby bardziej niż wskazana.
          • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.02.02, 13:34
            Przytylam tyle rzeczywiscie w ciagu okolo dwoch miesiecy, ale to bylo juz
            prawie 3 lata temu... to byl skutek reakcji mojego organizmu na diete
            wegetarianska (hipisowskie odchyly). Przez pol roku bylo dobrze, badalam sie
            wowczas kilkakrotnie i bylo OK. Oczywiscie uzupelnialam diete we wszystko, co
            nalezalo, ale to nie wystarczylo. Po pol roku, moze troche wiecej moj organizm
            przestal sie zgadzac na taka diete i zaczely sie problemy. najpierw polecial mi
            wzrok (cala dioptria na kazdym oku)- diagnoza - zla dieta. Potem pojechalam w
            swiat, jadlo sie to, co wpadlo. juz nie wspomne o tym, ze przez trzy tygodnie
            spalam w metrze albo pod wiezą w Paryzu w towarzystwie tamtejszych kloszardow
            (szalenie mili ludzie, tylko niektorym troche odbijalo) no i jak sie domyslasz,
            jadlo sie, co popadlo, choc nie najgorzej, bo bezdomni tamtejsi sa regularnie
            dokarmiani przez panstwo i to codziennie w kilku punktach miasta. wiec przez
            pol dnia jezdzilismy po miescie w celu "upolowania" jedzonka. Dopiero potem
            wybieralismy sie po "strawe dla ducha" :)))
            Potem jezdzilam jeszcze po kilku krajach zachodniej europy, jadlo sie, co
            wpadlo, bo nie wiadomo bylo, kiedy bedzie nastepne. Ale nastepne bylo zazwyczaj
            calkiem wkrotce. No i moj orgaznizm tego nie wytrzymal. totalnie sie
            rozregulowal. Po powrocie przerazilam sie stajac na wage.
            Uznalam, ze wroce do starego trybu zycia, wroce do normy, ale tak sie nie stalo.
            Oczywiscie bylam u lekarza, gdy zorientowalam sie, ze cos sie zdecydowanie
            zmienilo. Badania nic nie wykazaly, nieznaczna anemia (zawsze taka mialam), i
            to wszystko.
            Mimo chodzenia na basen itp stanelam na tym poziomie wagi (norma + 13 kg) i tak
            juz mam przez wiele lat. W miedzy czasie nawet zmienialam klimat (prez ponad
            rok mieszkalam w Barcelonie) ale to nic nie wplywalo na moja wage (oczywiscie
            zmiana zamieszkania nie byla spowodowana moja waga, tylko studiami i zapedami
            podrozniczo-wloczegoskimi)
            Poziom cukru mam mierzony regularnie, bo mama ma cukrzyce i co sie pojawiam w
            domciu, to mamuska pilnuje, czy przypadkiem nic mie sie nie dzieje :))) i przy
            tym mierzy mi tez regularnie cisnienie (srednio 90/60).
            Poziom hormonow mam regularnie badany, teoretycznie jeste OK (lekarz przed
            dobraniem tabletek dokladnie mnie przebadal, a potem i tak "strzelal" i co
            miesiac mi zmienial tabletki)
            Teraz troche "osiadlam" i mimo, ze mnie ciagnie w swiat, mam
            prace "miejscowa", wiec probuje cos ze soba zrobic, ale cienko mi to idzie.:))
            Pozdrowionka
            • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 13:57
              No tak: uczucie zimna, niskie ciśnienie, nadwaga - to typowe dla lekkiej nawet
              niedoczynności tarczycy. Poziom tyroksyny może być w normie, ale nie dla
              Ciebie. Głównym składnikiem tyroksyny jest aminokwas - tyrozyna. Jeśli jesz
              mało protein, możesz mieć go za mało. Tyrozyna, jak sprawdziłem, jest dodawana
              do L-karnityny w produkcie Carn Plus Hiteca (ale z kolei jest tam mniej
              karnityny niż potrzeba:( ). A czy odczuwasz jakąkolwiek zmianę po miłorzębie,
              kelpie i E? (Nalewkę można chyba dostać w prawie każdej aptece, a i w zielarni -
              gingkofar czy bilobil są o wiele gorzej przyswajalne, za to droższe:( może
              dlatego miałaś problem z kupnem).
              • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.02.02, 14:24
                Narazie biore Kelp i ginkofar od trzech dni,witamine a+e biore od dawna ze
                wzgledu na oczka, wlasciwie trudno jest mi powiedziec, czy odczuwam zmiane, bo
                w pracy przestali grzac i wszystkim jest zimno i wszystkim marzna łapki. Tak
                podejrzewam, ze mam lekka niedoczynnosc tarczycy. Niskie cisnienie jest po
                porstu moja cecha, moj tata tez takie mial. CZasem mialam spadki cisnienia
                nawet do 70/30 !!!! gdy pielegniarka mi zmierzyla cisnienie, to zapytala, czy
                mam sile jeszcze siedziec na krzesle. A ja po porstu bylam troszke slabsza.
                (zazwyczaj mam 90/60). No i wszyscy probowali mi wcisnac kawe, ale ja jej
                niecierpie. nie pale, nie pije, zyje spokojnie (czasem az za spokojnie), wiec
                nic nie moze mi podbic cisnienia i przemiane materii :))
                natomiast wczoraj przed treningiem wzielam sobie L- karnityne i praktycznie
                wcale sie nie zmeczylam. nie wiem,czy to dobrze... Narazie mam troche za malo
                kaski, zeby jeszcze zapisac sie na dodatkowa silownie, prawdopodobnie wczoraj
                bym miala sporo jeszcze sily, zeby sobie jeszcze porowerkowac :)
                Pozdrownionka
                • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 15:23
                  Gość portalu: Olcia napisał(a):

> natomiast wczoraj przed treningiem wzielam sobie L- karnityne i praktycznie
                  > wcale sie nie zmeczylam. nie wiem,czy to dobrze...

Kiedy pierwszy raz zdobyłem L-karn, to byłem naprawdę zszokowany. Po godzinie
                  biegu, gdy byłem porządnie zmęczony, łyknąłem na sucho kapsułkę, którą wziąłem ze
                  sobą, i po kilku(!) minutach całe zmęczenie odpłynęło. Albo to był idealny skład
                  kapsułki (było tam coś jeszcze - B6 etc) albo po prostu organizm sie przyzwyczaja
                  do suplementu, bo później już nie miałem takich odczuć.
                  • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.02.02, 15:36
                    Mam jeszcze jedno pytanie: od czasu do czasu miewam ochote na podgryzanie
                    czegos w pracy (jest to pewien rodzaj odruchu czlowieka - ssaka, jedni pala,
                    inni gryza dlugopis, to napewno jest najmniej kaloryczne, a ja po prostu cos
                    podgryzam). Wiem, ze ten zawyk jest nie najlepszy dla dietek, ale ostatnio
                    przerzucilam sie na orzeszki pistacjowe. kilogram zjadam w jakies trzy
                    tygodnie, wiec to nie jest duzo na dzien. CZy jednak to nie niweluje skutkow
                    wszelkich moich straran? jesli nie to, to co przegryzac? odruchu ssania ciezko
                    sie pozbyc, bo taka natura czlowieka :)) gumy do zucia nie lubie.
                    Ale jako popitke pije zielona herbate lisciasta (niektorych na sam jej widok
                    odrzuca) slodzona aspartamem przemyslowym (mam kontakt z przemyslem spozywczym,
                    ktos mi dal takie cudo i odkrylam, ze nawet te malenkie tabletki w ponad
                    polowie skladaja sie z "wypelniacza")
                    Pozdrowionka
                    • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 16:01
                      Raczej pomyśl o np. 3 małych posiłkach typu przekąska w pracy, co 2.5godz, bo
                      to przyśpiesza przemianę materii. Ja biorę ze sobą z domu mięsko i ryż lub
                      kaszę w pojemniczkach, a dodatkowo dokładam jeszcze pół kubka płatków owsianych
                      zalanych kakao (magnez!), bo te właśnie płatki stabilizują poziom cukru we
                      krwi i nic nie trzeba podjadać, nawet przy tak zmiennej pogodzie jak teraz.
                      • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.02.02, 16:09
                        biore do pracy jogurt (0%), muesli, na drugie sniadanie chleb chrupki wasa plus
                        serek bialy, rzedkiewka sol... do tego w chwili slabosci (raz na dwa dni mi sie
                        zdarzy), chunchy jogurtowe (ale podobno batonik ma okolo 100 kalorii).
                        no i pomiedzy jakies orzeszki.
                        wracam do domu okolo 17, moj mezczyzna wraca okolo 18, wiec okolo 18.30 jemy
                        obiad (troche pozno, ale na to nie da sie zaradzic).
                        Potem czasem jakas salatka warzywna, jak sie zdarzy....
                        niby nie duzo, ale mojemu organizmowi wystarcza to.... :((
                        • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 16:22
                          Muesli to częsta pułapka: jeśli zawiera kandyzowane owoce, to i tak podniesie
                          insulinę. Surowe płatki nie dopuszczą do jej gwałtownego spadku, ale już masz
                          wahnięcie, i potrzebę przegryzienia czegoś. Pieczywo chrupkie - to samo. Muesli
                          trzeba dobierać bardzo uważnie. Pieczywo - ostatnio kupiłem w Tesco paczkowany
                          chleb Fitness :) mało że razowy, to z pełnych ziaren.
                          • kropelka_no1 Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 16:30
                            czy chleb razowy jest nie wskazany przy odchudzaniu? jak tak to jaki jeśc
                            najlepiej?
                            a tak przy okazji ile kosztuje Meridine, Xerydyne (nie wiem jak to się pisze).
                            Ewentualnie co tańszego może być równie skuteczne?

pzdr
                            • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 17:17
                              kropelka_no1 napisał(a):

> czy chleb razowy jest nie wskazany przy odchudzaniu? jak tak to jaki jeśc
                              > najlepiej?
                              Tylko razowy, ale prawdziwy, a nie barwiony palonym cukrem. Najlepszy jest taki,
                              który zawiera pełne ziarna, bo ma niski współczynnik glikemiczny.

> a tak przy okazji ile kosztuje Meridine, Xerydyne (nie wiem jak to się pisze).
                              > Ewentualnie co tańszego może być równie skuteczne?
                              Cenę Meridii ktoś niedawno podawał na forum (z/miesiąc), Xenadrine jest w
                              Polsce niedozwolona (a pomaga tylko ćwiczącym).
                              • silie Re: jak brać FAT BURNER? 26.02.02, 21:40
                                Meridia 10 kosztuje 270 zł, Meridia 15 prawdopodobnie 370.
                                Nie jest tanio, ale warto, jeśli ma się dużą nadwagę.
                                pzdr
              • Gość: Olcia Re: jak brać FAT BURNER? IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.03.02, 14:17
                PO kilku dniach uzywania Ginkofaru (2-3 tabletki dziennie - zgodnie z
                instrukcja) oraz KELP, musze przyznac, ze poczucia wiecznego zimna zniklo. nie
                wiem, w jakim stopniu jest to kwestia mojego nastawienia i wiary, ale piszac
                kilka godzin dziennie na komputerze, moje rece zazwyczaj byly sine z zimna
                (niezaleznie od pory roku), a teraz jest calkiem przyjemnie :))) i nie sa zimne.
                W moim pomieszczeniu w pracy temperatura jest stala, brak tu jakiegokolwiek
                naslonecznienia (okna na strone polnocna). W sumie niewazne, czy to kwestia
                mojego przekonania, czy lekow (raczej sadze, ze jednak tego drugiego) jest
                bardzo milo miec nie zmarzniete rece. Dzieki za porade :)))
                PS pisalam wczesniej o podjadaniu i moich probach schudniecia - orzeszki
                zastapilam prazonym slonecznikiem (znacznie mniej sie go pochlania w ciagu
                dnia), kolacje zastapilam koktajlem Ultra linia komplex , dwa razy w tygodniu
                cwicze w fitness clubie (podczas kazdego z treningow i po pije okolo 1,5 l wody
                z magnezem i wapniem), potem sauna, chodze na dlugie spacery i powiem, ze
                zaczynam zauwazac efekty, a przy tym nie czuje glodu!
                • jogger Re: jak brać FAT BURNER? 05.03.02, 14:32
                  Gość portalu: Olcia napisał(a):

> PO kilku dniach uzywania Ginkofaru (2-3 tabletki dziennie - zgodnie z
                  > instrukcja) oraz KELP, musze przyznac, ze poczucia wiecznego zimna zniklo.

To może pochwal się w poście
                  www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
                  dzial=0511&forum=ZDROWIE&wid=1082098&aid=1082098&layout=2
                  bo tam poniektórzy doradzają nieszczęsnym zmarźluchom kurację hormonalną, czyli z
                  deszczu pod rynnę!
                  • Gość: Jasmina Re: jak brać FAT BURNER? IP: 80.48.25.* 22.03.02, 10:49
                    JOGGER, SKAD TY TO WSZYSTKI WIESZ??????!!!!!! JESTES JAKIMS SUPER DIETETYKIEM,
                    TRENEREM, CZY CO????!!!! POWINIENES KSIAZKI PISAC!!!!!
                    Pzdr
                    • Gość: Jola Wspomagacze odchudzania IP: *.noname.net.icm.edu.pl 22.03.02, 12:36
                      Gość portalu: Jasmina napisał(a):

> JOGGER, SKAD TY TO WSZYSTKI WIESZ??????!!!!!! JESTES JAKIMS SUPER DIETETYKIEM,
                      > TRENEREM, CZY CO????!!!! POWINIENES KSIAZKI PISAC!!!!!
                      > Pzdr

Jogger jest super, dzieki niemu to forum dyskusyjne jakoś się trzyma i ma wartość
                      merytoryczną a nie tylko same jęki.
                      Ja sie w tych specyfikach - wspomagaczach odchudzania juz troche pogubiłam. Czy
                      jest jakiś zestaw parafarmaceutyków "uniwersalny" wspomagajacy efekty diety
                      niskokalorycznej, nisko węglowodanowej ale przy dosyc niestety małej dawce
                      ćwiczeń (chodzę na saunę) i pracy siedzącej. Specyfiki pojawiąjące się w
                      dyskusjach to Fat Blocker, Fat Stopper, Super Fat Burner, L - Karnityna,
                      Chitinin, Ginkofar, KELP, witaminy, Merida - lek,i inne już nie pamietam. Nie mam
                      szans zmienić trybu zycia, a chcę schudnąc stosunkowo szybko(2 miesiace)ok. 10
                      kg. Jak pomoć naturze ?? Pomoż Jogger
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka